April 17, 20205 yr 26 minutes ago, renne said: Osam vozila hitne uz policijsku pratnju u bulevaru oslobođenja U kom smeru?
April 17, 20205 yr Na Kona je prosto povika zbog toga sto se od njega nesto ocekivalo a on to nije uradio. Ljudi su projektovali u njega arhetipski lik koji im je potreban a nema ga, niti su oni sami spremni da budu osim udobno sakriveni iza nikova na nekom opskurnom forumu, "strucnog heroja" koji ce Psihopati da skrese u brk, ispostrojava ga i odjase tesko ranjen na belcu u suton da umre u nekoj sejnojebini, dok mu moralna vertikala drzi kicmu da se ne presamiti preko konja i pokvari vizuelni utisak. Takvih ljudi inace nema mnogo nigde, u Srbiji su vrsta u izumiranju, novopeceni potpukovnik sigurno nije medju njima. Otuda je Kon od pocetka na udaru forumske kritike, docim su Nestor, DKT, onaj stranacki pacenik iz Vojvodine, Loncar, histerik iz Infektivne i ostala ekipa uglavnom bili igracka par dana i odustalo se od njih posto nikome nisu bili zanimljivi. Od njih se nista nije ni ocekivalo i zato nisu ni razocarali. Ta zelja da nismo sami u ovoj nasoj zivotnoj borbi protiv sjebane drzave u kojoj zivimo, da tamo negde postoji neki Strucnjak koji ce nas ohrabriti da u tom sistemu upravljanja jos uvek moze da se probere neki pristojan lik, nije pocela sa Konom, niti ce se s njim zavrsiti. Od Milana Panica i Deda Avrama, pa sve do Sase Jankovica i Belog Preletacevica (kao ironijskog otklona), nagomilalo se tu cudnog sveta u koje se zelelo da se veruje. U medjuvremenu su se svi toliko razocarali u sve da se, prirodno, vise nikom ne veruje ni a priori, o a posteriori da i ne govorim. Drugim recima, u najskorije vreme pored topika "Novak - cetnik sa reketom" ocekujem i aktuelnoj situaciji primereni topik "Kon - Jesha sa maskom". Prosto nam je potrebno da nas svako izda i prevari, da izneveri ocekivanja. Tu smo nekako sigurni i na svome. Sa Konom to nema nikakve veze, ko je od njega ocekivao vise od ovoga trebalo bi da se pogleda u ogledalo i zapita kako to da jos uvek od bilo koga porodjenog iz ovog sistema bilo sta revolucionarno ocekuje. U tom sistemu se ne opstaje dugo bez kurvanja, nagodbi, kompromisa i raznih drugih oblika jeguljisanja, svi su oni naviknuti da kalkulisu od jutra do sutra. Mene licno Kon nije razocarao jer su mi ocekivanja bila skromna, on je na kraju bio jedini iz te ekipe koji se bilo kada bilo sta usudio da kritikuje. Sad to mora da plati uvlacenjem vlastima. To tako ide. Pametniji Nestorovic je to uradio prvog dana kad je po narudzbini slao zene u soping u Milano, jos pametnija DKT je to radila jos pre epidemije na brojnim medjunarodnim seminarima na kojima je hvalila i branila ovaj truli zdravstveni sistem od kolega koji su u njemu radili i rade. Sad je dosao red i na Kona. Da li on to mora da radi? Naravno da ne mora, moze da ih sve otera u picku lepu materinu i batali sve ovo. Ima ispred sebe brojne primere ljudi koji su se hrabro suprostavili vlastima i napravili strasnu karijeru nakon toga, voljeni i omiljeni od strane onih koji su ih nagovarali da se popnu na barikade. Or not. Edited April 17, 20205 yr by harper
April 17, 20205 yr 1 minute ago, BWA said: u pravu je leia. +1 kon, pa kon. ako već niste bili u prisustvu av kad potvrđuje svoju alfa ulogu onda neka vam je pri pameti kad osuđujete konaru svaki onaj “incident” koji av ima sa svojim podređenim(onaj mamlaz drobnjak mi prvi pao na pamet) i valjda će vam biti jasnije kakvo balansiranje dobri pukovnik vrši svaki dan sreća naša te je konara jna škola koja nije naučena da odustaje, bar se nadam, inače bi jebali ježa u leđa. prisustvovali bi ponovnom “pomeranju brda u grdelici” samo sa našim životima kao ulog
April 17, 20205 yr Pisao sam i ranije, pričao sam sa ženom koja je načelnik odeljenja u jednoj velikoj bolnici, sada covid bolnici, koja je odlepila od svega i bitke sa MZ i tantuzima, mogla je da se okrene i ode, ali ne može da prelomi jer ako ode, nepismeni i nesposobni će preuzeti i ode sve u pm...Verujem da je i Kon u tom "stanju svesti" na početku, e sad njegov "ulog" je mnogo veći i on se sad zapetljao i sad je to vađenje i tako dalje... Shiit has hit the fan...
April 17, 20205 yr pretpostavimo da ima i stvari za koje ne znamo. i da je ono shto vidimo na televizoru, ne vrh ledenog brega, nego neshto malo isparenja na suncu, po vedrom danu. sent from bubamoto
April 17, 20205 yr 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said: evo mogu ja, kad na jednoj strani imaš ludog nestora, zaovutm, dr smrt, pelemiša, nekako se zdrav razum opredeli sam da je potpukovnik osoba u koju imaš najviše poverenja I jedan i drugi 65+,tako da bi mogli da odjebu i da ustupe mesto. Inace skoro sam citao neki Nestorovicev interviju od pre par godina,na osnovu toga nikada ne bih rekao da ce izjaviti ono sto je izjavio.
April 17, 20205 yr 1 hour ago, maharaja said: jel ima neko objašnjenje kako su naši brojevi ovoliko gori nego svuda u okruženju?? Struka
April 17, 20205 yr kome brate, ovom što je ubijao u šok sobi za zemunski klan, ili nekom svršenom studentu miće megatrenda igramo sa kartama koje su nam u ruci 3 ♣️ i 6 ♦️ izvucimo maksimum iz klošketm
April 17, 20205 yr Koliko je ovde sve jebeno neorganozovano Posle će da kažu novo žarište Sleteo je avion sa ljudima koji su radilina kruzeru negde oko LA, tamo negde oko 16:30 Niko ih nije dočekao, niko im nije izrekao bilo kakvu meru, ostavljeni da se sami snalaze kako znaju i umeju
April 17, 20205 yr 25 minutes ago, harper said: Na Kona je prosto povika zbog toga sto se od njega nesto ocekivalo a on to nije uradio. Ljudi su projektovali u njega arhetipski lik koji im je potreban a nema ga, niti su oni sami spremni da budu osim udobno sakriveni iza nikova na nekom opskurnom forumu, "strucnog heroja" koji ce Psihopati da skrese u brk, ispostrojava ga i odjase tesko ranjen na belcu u suton da umre u nekoj sejnojebini, dok mu moralna vertikala drzi kicmu da se ne presamiti preko konja i pokvari vizuelni utisak. Takvih ljudi inace nema mnogo nigde, u Srbiji su vrsta u izumiranju, novopeceni potpukovnik sigurno nije medju njima. Otuda je Kon od pocetka na udaru forumske kritike, docim su Nestor, DKT, onaj stranacki pacenik iz Vojvodine, Loncar, histerik iz Infektivne i ostala ekipa uglavnom bili igracka par dana i odustalo se od njih posto nikome nisu bili zanimljivi. Od njih se nista nije ni ocekivalo i zato nisu ni razocarali. Ta zelja da nismo sami u ovoj nasoj zivotnoj borbi protiv sjebane drzave u kojoj zivimo, da tamo negde postoji neki Strucnjak koji ce nas ohrabriti da u tom sistemu upravljanja jos uvek moze da se probere neki pristojan lik, nije pocela sa Konom, niti ce se s njim zavrsiti. Od Milana Panica i Deda Avrama, pa sve do Sase Jankovica i Belog Preletacevica (kao ironijskog otklona), nagomilalo se tu cudnog sveta u koje se zelelo da se veruje. U medjuvremenu su se svi toliko razocarali u sve da se, prirodno, vise nikom ne veruje ni a priori, o a posteriori da i ne govorim. Drugim recima, u najskorije vreme pored topika "Novak - cetnik sa reketom" ocekujem i aktuelnoj situaciji primereni topik "Kon - Jesha sa maskom". Prosto nam je potrebno da nas svako izda i prevari, da izneveri ocekivanja. Tu smo nekako sigurni i na svome. Sa Konom to nema nikakve veze, ko je od njega ocekivao vise od ovoga trebalo bi da se pogleda u ogledalo i zapita kako to da jos uvek od bilo koga porodjenog iz ovog sistema bilo sta revolucionarno ocekuje. U tom sistemu se ne opstaje dugo bez kurvanja, nagodbi, kompromisa i raznih drugih oblika jeguljisanja, svi su oni naviknuti da kalkulisu od jutra do sutra. Mene licno Kon nije razocarao jer su mi ocekivanja bila skromna, on je na kraju bio jedini iz te ekipe koji se bilo kada bilo sta usudio da kritikuje. Sad to mora da plati uvlacenjem vlastima. To tako ide. Pametniji Nestorovic je to uradio prvog dana kad je po narudzbini slao zene u soping u Milano, jos pametnija DKT je to radila jos pre epidemije na brojnim medjunarodnim seminarima na kojima je hvalila i branila ovaj truli zdravstveni sistem od kolega koji su u njemu radili i rade. Sad je dosao red i na Kona. Da li on to mora da radi? Naravno da ne mora, moze da ih sve otera u picku lepu materinu i batali sve ovo. Ima ispred sebe brojne primere ljudi koji su se hrabro suprostavili vlastima i napravili strasnu karijeru nakon toga, voljeni i omiljeni od strane onih koji su ih nagovarali da se popnu na barikade. Or not. Pa ok. Imali smo neka minimalna ocekivanja i nadu u nekoga ko se trenutno u ovoj zemlji nesto pita na osnovu "struke" i koji mozda moze konacno da posere ove polutane i neznalice makar na 5 minuta. Pogotovo jer nema sta da izgubi na zalasku svoje karijere. Ono sto smo dobili je ponovno razocarenje. Izmedju ostalog, zbog toga smo i svi manje vise svrsili na onakvo Merkelkino obracanje. Zeljni smo toga, mnogo.
April 17, 20205 yr 20 minutes ago, gospa buba said: pretpostavimo da ima i stvari za koje ne znamo. i da je ono shto vidimo na televizoru, ne vrh ledenog brega, nego neshto malo isparenja na suncu, po vedrom danu. Pa ja to pretpostavljam od pocetka i sa tih pozicija gledam stvar. Ali izgleda ledenog brega nema itch, samo gomila mediokriteta na koju mi kacimo tu sliku vrha ledenog brega. Mere su ocajno besmislene, testiranje najgore u EU. Struka brani ludaka. Nema kadrova. Sve se to vidi odmah, na prvu. Nema tu mesta za ledeni breg, barem ga ja ne mogu tu uglaviti. Edited April 17, 20205 yr by Caligula
April 17, 20205 yr 24 minutes ago, harper said: Na Kona je prosto povika zbog toga sto se od njega nesto ocekivalo a on to nije uradio. Ljudi su projektovali u njega arhetipski lik koji im je potreban a nema ga, niti su oni sami spremni da budu osim udobno sakriveni iza nikova na nekom opskurnom forumu, "strucnog heroja" koji ce Psihopati da skrese u brk, ispostrojava ga i odjase tesko ranjen na belcu u suton da umre u nekoj sejnojebini, dok mu moralna vertikala drzi kicmu da se ne presamiti preko konja i pokvari vizuelni utisak. Takvih ljudi inace nema mnogo nigde, u Srbiji su vrsta u izumiranju, novopeceni potpukovnik sigurno nije medju njima. Otuda je Kon od pocetka na udaru forumske kritike, docim su Nestor, DKT, onaj stranacki pacenik iz Vojvodine, Loncar, histerik iz Infektivne i ostala ekipa uglavnom bili igracka par dana i odustalo se od njih posto nikome nisu bili zanimljivi. Od njih se nista nije ni ocekivalo i zato nisu ni razocarali. Ta zelja da nismo sami u ovoj nasoj zivotnoj borbi protiv sjebane drzave u kojoj zivimo, da tamo negde postoji neki Strucnjak koji ce nas ohrabriti da u tom sistemu upravljanja jos uvek moze da se probere neki pristojan lik, nije pocela sa Konom, niti ce se s njim zavrsiti. Od Milana Panica i Deda Avrama, pa sve do Sase Jankovica i Belog Preletacevica (kao ironijskog otklona), nagomilalo se tu cudnog sveta u koje se zelelo da se veruje. U medjuvremenu su se svi toliko razocarali u sve da se, prirodno, vise nikom ne veruje ni a priori, o a posteriori da i ne govorim. Drugim recima, u najskorije vreme pored topika "Novak - cetnik sa reketom" ocekujem i aktuelnoj situaciji primereni topik "Kon - Jesha sa maskom". Prosto nam je potrebno da nas svako izda i prevari, da izneveri ocekivanja. Tu smo nekako sigurni i na svome. Sa Konom to nema nikakve veze, ko je od njega ocekivao vise od ovoga trebalo bi da se pogleda u ogledalo i zapita kako to da jos uvek od bilo koga porodjenog iz ovog sistema bilo sta revolucionarno ocekuje. U tom sistemu se ne opstaje dugo bez kurvanja, nagodbi, kompromisa i raznih drugih oblika jeguljisanja, svi su oni naviknuti da kalkulisu od jutra do sutra. Mene licno Kon nije razocarao jer su mi ocekivanja bila skromna, on je na kraju bio jedini iz te ekipe koji se bilo kada bilo sta usudio da kritikuje. Sad to mora da plati uvlacenjem vlastima. To tako ide. Pametniji Nestorovic je to uradio prvog dana kad je po narudzbini slao zene u soping u Milano, jos pametnija DKT je to radila jos pre epidemije na brojnim medjunarodnim seminarima na kojima je hvalila i branila ovaj truli zdravstveni sistem od kolega koji su u njemu radili i rade. Sad je dosao red i na Kona. Da li on to mora da radi? Naravno da ne mora, moze da ih sve otera u picku lepu materinu i batali sve ovo. Ima ispred sebe brojne primere ljudi koji su se hrabro suprostavili vlastima i napravili strasnu karijeru nakon toga, voljeni i omiljeni od strane onih koji su ih nagovarali da se popnu na barikade. Or not. To je sve zato sto se na Koronu u Srbiji gleda kao na politicku kategoriju a ne kao na biolosko-zdravstvenu kategoriju. Korona je lakmus-test koji treba da pokaze ko je za a ko protiv vlasti. Bizarno. Sto se tice Kona i ostalih lekara koji se pojavljuju na konferencijama za stampu, oni nisu vrhunski strucnjaci ali mislim da su adekvatni i da su dorasli zadatku. Osim Nestorovicevog sarlatanskog ponasanja i onog ispada direktora Infektivne kada su mu popustili nervi, ja nemam zamerke. Kada ih uporedim sa Faucijem i Birksovom koji imaju slicne uloge u SAD, ne vidim neku bitnu razliku u nacinu izlaganja, kompetentnosti i odnosa prema vlastima i javnosti. Razlika je samo u tome sto Fauciju i Birksovoj velika vecina javnosti u SAD veruje, dok mislim da se nasim lekarima iz kriznog staba (a verovatno i onima izvan kriznog staba) malo veruje. Bez poverenja u lekare nema izlecenja. U trenutku kada se pacijent podvrgne lecenju, poverenje u lekara mora da bude apsolutno, bez trunka sumnje i kritike. To je bitna komponenta svake terapije. Svaki kurslus u toj relaciji smanjuje sansu pacijentu da se izleci.
April 17, 20205 yr Ne mora nikog da "posere", ali ne mora ni da se ponaša kao običan partijski vojnik kao što se ponaša. Ali izgleda i to je bilo previše očekivati.
April 17, 20205 yr Srećan vam 84h karantin![emoji485][emoji483][emoji484][emoji481][emoji482][emoji1634]... Shiit has hit the fan...