April 17, 20205 yr 4 minutes ago, Frank Pembleton said: Da li ti takve "aršine" primenjuješ i u ostalim sferama političkog delovanja, mislim, to "ne napušta se brod sa ludacima"? Nemoj samo da vadiš iz rukava argument "ovo je drugo ovde ljudi umiru"... ... Shiit has hit the fan... Oprosti ali zaista ne razumem pitanje.
April 17, 20205 yr ovde kod mene oko crkve relativno dosta ljudi, ali opet znacajno manje nego proslih godina ja hteo da ih snimam i vicem sa terase, sprecili me ukucani :(
April 17, 20205 yr 4 minutes ago, renne said: Milion ljudi u porti bežanijske crkve Da se prekrstim Sad dosao sa dzoginga, idem da dishem u maksiju
April 17, 20205 yr @renne Ala ce da se zaravni kriva za sledeci vikend... Inace, +1 na Marvina i Ayatolaha... Da mu je samo javno zdravlje na pameti ne bi prcao nebuloze kojim hvali vlast, a sam je svestan i ranije je to rekao da je totalno nespremno sve docekano... Integritet se dokazuje i time da odes kad neko trazi od tebe moralno diskutabilne odluke ..
April 17, 20205 yr 1 minute ago, maharaja said: jel ima neko objašnjenje kako su naši brojevi ovoliko gori nego svuda u okruženju?? Spremnije™ smo od drugih docakili sve i politika i struka odlično™ saradjuju... Jedan Mile Dodik je bolje hendlovao sve od vlasti ovde, malo li je?
April 17, 20205 yr Meni su ove cifre skroz cudne, danima ni gore ni dole.....malo mi nelogicno kad poredim ostale drzave.
April 17, 20205 yr Author 3 minutes ago, maharaja said: jel ima neko objašnjenje kako su naši brojevi ovoliko gori nego svuda u okruženju?? Mozda zato sto prosto poredjenje nije logicno i sto imas mnogo parametara da bi se poredile 2 zemlje... Recimo, kako to da je Svajcarska katastrofalno gora od nas, a po svim parametrima je bolja, bogatija, funkcionalnija, zemlja nego sto ce Srbija ikada biti? Ili Svedska ili Holandija ...
April 17, 20205 yr Kad je rekao da je celo društvo krivo, a ne tamo neki ministri i direktori imenom i prezimenom bože sačuvaj... ćao, zdravo
April 17, 20205 yr Rasinski okrug, 18 preminulih na 190 zaraženih, zamalo pa 10% smrtnosti.Henkel juče pokrenuo proizvodnju, bref kuglice ne mogu da čekaju, a kreću i Kromberg i Kuper. Ali zato Kon nema cifre iz Kruševačkog gerontološkog, mada kažu da su tamo primenjivane sve mere.Tamo je direktorka nova zena doskorašnjeg upravnika VP doma, kojoj je to prvo radno mesto...
April 17, 20205 yr Prosao sam pored crkve u parku na Bulevaru u Nisu. Na stepenicama stoji dosta ljudi ispred, razmak onako, moglo bi i gusce, ali kao drze neki privid rastojanja...Pretpostavljam da cekaju da udju u crkvu, sa razglasa se nista nije culo... Sta reci...
April 17, 20205 yr 9 minutes ago, maharaja said: jel ima neko objašnjenje kako su naši brojevi ovoliko gori nego svuda u okruženju?? Mislim da u poslednje vreme mnogo više testitamo od njih,a i nešto kasnije je stigao virus valjda.Nisam siguran.
April 17, 20205 yr Author Just now, maharaja said: Pa to pitam. Kako se to uopšte poredi? Kako se određuje šta su faktori za poređenje? Da li se porede susedne zemlje, pa ravna po broju stanovništva? Šta se uzima u obzir? I kako se razlike objašnjavaju? Inače, Gorenje ponovo kreće proizvodnju. Da probam laicki... Broj stanovnika broj testiranih broj lica koja su dosla iz inostranstva trenutak kad su pocele mere da se primenjuju mere koje drzava propisuje postovanje mera koje drzava propisuje blizina zarista stanje u zdravstvenim ustanovama Mislim da sam nabacio najbitnije parametre.... Recimo mi imamo "zaravnjenje" i cak "smanjenje" zarazenih uprkos povecanju testiranih, a danas sam licno video radnje koje rade, auto-pranje servis koji radi, dosta ljudi u setnji, bar 2/3 nema masku, pune radnje, bar pola nema masku, dosta grupa klinaca uglavnom sa vise od 5 na jednom mestu bez maski, saobracaj u BG je kao da je regularan dan, mozda nesto slabiji... Sve to utice na broj zarazenih...
April 17, 20205 yr 21 minutes ago, Leia said: Pa to upravo i jeste najgori bedak, sto se ordinaran covek koji radi svoj posao najbolje sto moze dozivljava ili kao neki smutljivac sa zadnjim namerama ili kao narcisoidni ludak sa mesijanskim kompleksom posto samo te dve sorte “ljudi” i imamo u javnom prostoru. Videcemo uostalom, eto bukmarkuj ovaj poust pa ponovo razmotrimo kad sve ovo prodje. Ako je neko branio Kona i njegovu takticnost i meandriranje na konferencijama to sam ja. Racunam da covek zeli da spasava stvar, zna sa kakvom bagrom ima posla pa otuda i komplromisi i cudne izjave. Ali ako si struka, onda ces da se boris za gangrenoznu nogu do kraja, ali kada vidis da ipak mora da se amputira, uzeces skalpel i testeru u ruke. Ovaj to ne radi. Umesto da preseche, on hvali balavog kleptomana i ovu nesposobnu zgadiju. Zato je red da mu se razderemo MSUPICKUMATERINU gnjido sistemska. Jer mnogo bi veca korist bila od 1 njegove izrecene istine na KZS nego od ovolikih nedelja meandriranja i manipulisanja brojevima i podacima. Bukvalno do juce sam ga branio, sada je vrag odneo shalu.
April 17, 20205 yr Nikako da nam saopste nesto vise o ljudima koji su pozitivni, a testirani su u poslednja 24 sata. Koliko ih je iz institucija, koliko sa simptomima, koliko sa blagim simptomima, koliko kontakata...itd. Isto to bi se moralo znati i za sve testirane. To bi dalo malo jasniju sliku o tome sta se dogadja i gde se u stvari nalazimo. Izgleda da niko i ne postavlja salje mejlom to pitanje.