April 16, 20205 yr 4 minutes ago, Halvard said: O jbt, kao i za veliku većinu drugih stvari, potrebno je samo uključiti malo zdravog razuma. Viđao sam i ja slučajeve koji "džogiraju" po Bulevaru sve sudarajući se sa ljudima u redu pred prodavnicama i bankama, ali to spada u domen generalno kretenskog ponašanja na koje se nailazi svuda, u svim situacijama. Ne vidim kakav rizik po druge predstavlja neko ko se odluči da džogira na nekom relativno mirnom i izolovanom mestu, u doba dana kad nema gužve, a rekao bih da se najveći broj ljudi koji bi hteo da se rekreira ponaša baš tako. Ako se pak zadesi da i ti budeš na tom istom mestu u isto vreme, izmakneš se ako vidiš da ti dolazi u susret i kraj priče. Stvarno ne vidim da je grad pun pomahnitalih trkača i biciklista koje boli uvo za sve. +1
April 16, 20205 yr 4 minutes ago, pbg12345 said: pa da konstantno dolazi taj sudbonosni trenutak za koji valja biti spreman slatka neizvesnost
April 16, 20205 yr 3 minutes ago, dvb-t manijak said: Jeste dokazano da ima u svim izlučevinama tela. Nego ne mogu sad nađem link. Koliko se sećam, najviše je u šlajmu i pljuvački ali ima i u mokraći i znoju. a još važnije pitanje: na koji način trkač (ili oznojani šetač na zemunskom keju) može nekog da zarazi svojim znojem, ako nema fizičkog kontakta?
April 16, 20205 yr 42 minutes ago, Anonymous said: Upravo. Neko je ovde bio pisao da su Švajcarci produžili radno vreme radnji da bi se smanjile gužve. Jebiga oni nemaju struku kao mi . Pa psiho,Kon,Kisic i ostali sigurno ne idu u prodavnicu kao mi pa da imaju realnu sliku.Ali su struka jebiga. Edited April 16, 20205 yr by Блок_64
April 16, 20205 yr 55 minutes ago, Ravanelli said: Moze neko da mi objasni sta ce se dogoditi ako policijski cas pomere za 20h? kuche ce prestati da pisha u dnevnoj sobi a pocheti napolju 27 minutes ago, ordi said: ja mislim da se i zbog toga prave onoliki redovi pošto niko više ne može ni da pretpostavi koju će novu meru u momentu da smisle, pa narod voli da odigra na sigurno. naravno. celo sranje se i sastoji da starima i bolesnima navuchemo i obezbedimo shto vishe toga za random shto vishe dana, jer kad iskljuche nas, ukljuchice - TACHNO NIKOG da nas zameni. i zasniva na histeriji da necemo postici, jer ce shizoje jednog dana u podne u 5 popodne da kaze - od vecheras mi se ne svidjate, zashto, jer mi se tako diglo. tako svako svakog dana pokushava da podupre svoj sistem sa shto vishe strana, da mu se shto kasnije srushi na glavu, i oni koji se staraju o nekome i oni koji moraju da rade, i na kraju i oni koji tako vole i moze im se da organizuju svoj zivot u okviru zadatog sistema. vidim da je ovde krenulo (opet) da se procenjuje zashto je neko na ulici i da li treba da bude tamo. odgovorni ljudi ce da se ponashaju odgovorno, za neodgovorne nam je potreban sistem. a sistem sedi u coshku, drzi ruke na ushima i ochima i peva lalala. pa cemo tu situaciju da najbolje reshimo tako shto cemo da optuzujemo jedni druge za sve chega mozemo da se setimo do podneva, a od podneva neshto drugo, samo nek se shareni editovala gde sam bila (mozda) bezobrazna. prashtajte, idete mi na zivce Edited April 16, 20205 yr by gospa buba
April 16, 20205 yr 3 hours ago, Lancia said: Pa to, ja tu onda ne vidim mere. Mere su preterane (zvanične). Zavise bukvalno od volje jednog bolesnika koji ima dugme za pali i gasi pri ruci te ga šamara random, ovaj vikend totalni karantin (ljudi se zaglave po samoposlugama) a onda imate pet dana slobodno (ljudi pohrle na ulice). Mera zapravo nema, a i ono malo logičnih koje postoje nema ko da sprovodi. Onda se Srbin ponaša taman onako kako se uvek i ponaša, "sad ću da zajebem državu" ili "baš me zabole" objasnio lepo Sloba Georgijev u Utisku Nedelje, ponašaju se odrasli ljudi kao deca, gledaju da prevare roditelje (državu)... i onda imamo ovo što imamo. A ima i Kundera divno objašnjenje ljudske vrste-kolektiva gde takodje pravi poredjenje sa decom, to je to, tu smo gde smo. Neki smo deca, neki se lupamo po čelu. Trajaće ovo do pola juna, tako ispada. Edited April 16, 20205 yr by Caligula
April 16, 20205 yr 1 minute ago, Caligula said: Mera zapravo nema, a i ono malo logičnih koje postoje nema ko da sprovodi. Onda se Srbin ponaša taman onako kako se uvek i ponaša, "sad ću da zajebem državu" ili "baš me zabole" objasnio lepo Sloba Georgijev u Utisku Nedelje, ponašaju se odrasli ljudi kao deca, gledaju da prevare roditelje (državu)... i onda imamo ovo što imamo. ne. 100x ne. postoje stvari koje ljudi moraju da urade. razlichiti ljudi razlichite stvari.
April 16, 20205 yr 18 minutes ago, Frile said: a još važnije pitanje: na koji način trkač (ili oznojani šetač na zemunskom keju) može nekog da zarazi svojim znojem, ako nema fizičkog kontakta? Tako što posle trčanja uđe u lift i ozbiljno ga zagadi, npr. Ja mislim da nije pitanje da li je ovo opasno po okolinu. Naravno, struka može da kaže da li je opasnije od odlaska u fabričku halu sa još nekoliko stotina ljudi ili guranje oko voća u Lidl/Maksi/Idea. Pitanje je da li društvo treba da se zaključa (šifra Vuhan) ili treba da sve ostane otključano (šifra Svede)
April 16, 20205 yr 2 minutes ago, dvb-t manijak said: Pitanje je da li društvo treba da se zaključa (šifra Vuhan) ili treba da sve ostane otključano (šifra Svede) pitanje je shta drushtvo moze da izvede. u smislu fizike, planova i supstitucije usluga koje su nekim chlanovima neophodne. tachno ovo drushtvo. Edited April 16, 20205 yr by gospa buba
April 16, 20205 yr 1 minute ago, gospa buba said: ne. 100x ne. postoje stvari koje ljudi moraju da urade. razlichiti ljudi razlichite stvari. Ne razumem bas. Govorim o logičnim merama, tipa zabranjeno okupljanje, vožnja pet tinejdžera u autu i slično. A ove diktatorske forice oko policijskih časova i zabrane kretanja starijima/kučkarima i slicno i ne uzimam u razmatranje, prosto je besmisleno. Već sam to komentarisao kao preterano i kontraproduktivno.
April 16, 20205 yr A misli li bilo ko da nas Vučić odavno ne bi zaključao kad bi znao da će 1) to uspeti da se izvede i 2) da će imati ikakvog efekta? Ili da mnogo organizovanije države od nas, a koje su u mnogo većim problemima već ne bi posegnule za tim spasonosnim rešenjem?
April 16, 20205 yr 4 minutes ago, Caligula said: Ne razumem bas. Govorim o logičnim merama, tipa zabranjeno okupljanje, vožnja pet tinejdžera u autu i slično. A ove diktatorske forice oko policijskih časova i zabrane kretanja starijima/kučkarima i slicno i ne uzimam u razmatranje, prosto je besmisleno. Već sam to komentarisao kao preterano i kontraproduktivno. ima neka masovna drzavna sluzba, koja je specijalno dizajnirana i finansirana budzetski, da to regulishe. neka se hipotetichki zove policija. histerichne mere i jednako histerichan izostanak uredjenja spadaju takodje pod ovo drugo, besmisleno. molim te, nemoj ici gde ima gomila ljudi, ako bash ne morash. shetajte po ulici, shetajte u 7 ujutro, ustanite, garantovano nema nikog i mnogo je lepo (videla sam kad sam ishla u maksi ). kad za mesec dana puste bulumentu i narihtaju brojeve na ne moze nam niko nishta, ti ce da svisnesh majkemi ne kazem ni da ce meni da bude drugachije. ja danas na pitanje kako cemo se vratiti redovnom zivotu odgovaram kontra pitanjem a zashto da se vratimo Edited April 16, 20205 yr by gospa buba
April 16, 20205 yr 11 minutes ago, gospa buba said: ne. 100x ne. postoje stvari koje ljudi moraju da urade. razlichiti ljudi razlichite stvari. +16 Buba zna, Kauboj ne zna.