April 16, 20205 yr 7 minutes ago, Djuro said: Haha, koji ste vi kraljevi!! Pa jeste li procitali uopste ovo?!? Niste, a? Donosite fake zakljucke iz fake forvarduse koju seruju isfrustrirani sofa warriori - a niko da procita originalni tekst/research. Covek pocinje sa tim da nije strucnjak za viruse vec za aerodinamiku. Kaze da o virusima zna ono sto je procitao u novinama. Onda objasnjava pavijanima o eventualnim opasnostima od ŠETANJA/trcanja/bicikliramja U GRUPI. (Dakle setaci, sa svojim slinama i oblacima koje vuku za sobom, se ne razlikuju od ostalih) I na kraju zakljucuje: KEEP walking. KEEP running. KEEP exercising. KEEP cycling. But make your training a bit tougher than usual—stay out of the slipstream of the people in front of you. Na kraju ga pitaju kako ce on da se ponasa - odgovara da ce NASTAVITI da vozi bicikl kao i do sada, "ni metar manje od toga". Pitao si kako - u linku ti pise kako. Sta se sada obadas koji moj? Ne svidja ti se sta pise? Zamisli, zakljucak istrazivaca je razuman. Nije rekao pobacajte bicikle i upucajte svakoga biciklistu koga vidite, samo je malo pojasnio sta bi bile neke relativno sigurnije razdaljine u smislu hodanja, trcanja i voznje bicikla koje ne bi bilo lose ispostovati kako bi se rizik smanjio na najmanju mogucu meru. Ti slobodno KEEP BEHAVING kao idiot, ne bih te dalje zadrzavao.
April 16, 20205 yr 8 minutes ago, Caligula said: Hoću reći, ne znam da li je zarazniji biciklista ili tetka u redu ispred mene, ali ono što znam je da u redu neko mora da bude a za guvernarom po gusto naseljenom delu grada ne mora. Sad da izvodimo naučne dokaze ko je zarazniji ima ko se time bavi, ja znam šta mi logika i stomak govore, "čuvaj se bicikliste i opuštenih ljudi" 4 minutes ago, Caligula said: Marshale, ja ne mogu sebe da zamislim kako odgovorno vozim bajs po gradu. Po livadi da, po brdu i nasipu da, ali po gradu, da ga jebem, nisam toliko mastovit. ja sad tebe vec malo teze pratim zar nisu bili problem trkaci na keju? kakav sad bajs po gradu? bajs u smislu "sportske voznje"? zasto bi to zaboga iko radio u gusto naseljenom delu grada kako kazes ljudi za to mahom biraju prirodu ili bajs, ono kad tetka iz banata sedne na bajs da lakse stigne do prodavnice vozeci 10 na sat? pa sigurnija je tako nego da ide peske laganije se dise kad se polako vozi bajs nego posle iole duze setnje
April 16, 20205 yr 2 minutes ago, Frile said: prvi put čujem za širenje virusa preko znoja, imaš li neki link o tome? Ne moze, ili barem nije dokazano da moze. Mikropartikli iz respiratornog sistema, to je utvrdjeno.
April 16, 20205 yr 5 minutes ago, Anonymous said: Nije zabranjeno. Nije zabranjeno ni koristi mobilni na javnom mestu, niti torokati bez prestanka. Ali postoji valjda neka osnovna ideja gde i kada ideš da trčiš, da li ćeš da koristiš mobilni normalno, ili ćeš da urlaš u njega posred samoposluge, da li ćeš da smaraš kasirke sa glupostima (ili one tebe) na relativno rizičnom mestu. pa ko je tvrdio drugacije?
April 16, 20205 yr 3 minutes ago, ordi said: smanjiće se redovi ispred prodavnica i banaka Upravo. Neko je ovde bio pisao da su Švajcarci produžili radno vreme radnji da bi se smanjile gužve.
April 16, 20205 yr 8 minutes ago, Ravanelli said: Moze neko da mi objasni sta ce se dogoditi ako policijski cas pomere za 20h? Rasterećenje? 3h više za organizaciji obaveza. Posebno značajno za školarce
April 16, 20205 yr 5 minutes ago, pbg12345 said: pa ko je tvrdio drugacije? Nije ništa vezano za tvoje postove, nego reakcija na čitavu ovu klanicu povodom ljudi koji trče. edit: hoću da kažem da postoji priličan broj ljudi koji su uplašeni kad vide lika na ulici koji trči i dahće ko mahnit (što ja redovno gledam u mom kraju), nebitno je da li on prenosi zarazu ili je ne prenosi. I ja imam svoje mišljenje o nošenju maski, mislim da je glupost, ali je nosim da ne bih uznemiravao ljude oko sebe. Edited April 16, 20205 yr by Anonymous
April 16, 20205 yr 3 minutes ago, Downforce said: Pitao si kako - u linku ti pise kako. Sta se sada obadas koji moj? Ne svidja ti se sta pise? Zamisli, zakljucak istrazivaca je razuman. Nije rekao pobacajte bicikle i upucajte svakoga biciklistu koga vidite, samo je malo pojasnio sta bi bile neke relativno sigurnije razdaljine u smislu hodanja, trcanja i voznje bicikla koje ne bi bilo lose ispostovati kako bi se rizik smanjio na najmanju mogucu meru. Ti slobodno KEEP BEHAVING kao idiot, ne bih te dalje zadrzavao. 😂 I opet nisi procitao, hm? Ma boli te, koji q ces da citas.
April 16, 20205 yr Zanimljivo,danas bio na trcanju posle dva meseca,na jednom malom lokalnom stadionu koji ima stazu okolo. Jedini trcao sa maskom i osecaj je bio uzasan,nemam nameru ovo da ponovim,kapiram da sam nosenjem ove maske danas zastitio i sebe i druge ,barem donekle. Bilo nas je 6 ukupno,samo su neke 2 devojke trcale zajedno,ostali ne.
April 16, 20205 yr 6 minutes ago, maheem said: Rasterećenje? 3h više za organizaciji obaveza. Posebno značajno za školarce znacilo bi sto direktno zbog tih tri sata vise sto na psiholoskom planu ovako su ljudi stalno pod presijom te krece vanredno stanje, pa zabrane kretanja, pa pruduzenje zabrane, pa zatvoren vikend, pa najava totalnog zakljucavanja, pa produzen vikend zbog uskrsa...
April 16, 20205 yr 11 minutes ago, ordi said: smanjiće se redovi ispred prodavnica i banaka 5 minutes ago, maheem said: Rasterećenje? 3h više za organizaciji obaveza. Posebno značajno za školarce Meni nista nije jadno. Zasto 5? Ionako nista ne radi, samo ces rasteretiti ljude i sistem
April 16, 20205 yr 4 minutes ago, pbg12345 said: znacilo bi sto direktno zbog tih tri sata vise sto na psiholoskom planu ovako su ljudi stalno pod presijom te krece vanredno stanje, pa zabrane kretanja, pa pruduzenje zabrane, pa zatvoren vikend, pa najava totalnog zakljucavanja, pa produzen vikend zbog uskrsa... ja mislim da se i zbog toga prave onoliki redovi pošto niko više ne može ni da pretpostavi koju će novu meru u momentu da smisle, pa narod voli da odigra na sigurno.
April 16, 20205 yr O jbt, kao i za veliku većinu drugih stvari, potrebno je samo uključiti malo zdravog razuma. Viđao sam i ja slučajeve koji "džogiraju" po Bulevaru sve sudarajući se sa ljudima u redu pred prodavnicama i bankama, ali to spada u domen generalno kretenskog ponašanja na koje se nailazi svuda, u svim situacijama. Ne vidim kakav rizik po druge predstavlja neko ko se odluči da džogira na nekom relativno mirnom i izolovanom mestu, u doba dana kad nema gužve, a rekao bih da se najveći broj ljudi koji bi hteo da se rekreira ponaša baš tako. Ako se pak zadesi da i ti budeš na tom istom mestu u isto vreme, izmakneš se ako vidiš da ti dolazi u susret i kraj priče. Stvarno ne vidim da je grad pun pomahnitalih trkača i biciklista koje boli uvo za sve.
April 16, 20205 yr 24 minutes ago, Caligula said: Ne moze, ili barem nije dokazano da moze. Mikropartikli iz respiratornog sistema, to je utvrdjeno. Jeste dokazano da ima u svim izlučevinama tela. Nego ne mogu sad nađem link. Koliko se sećam, najviše je u šlajmu i pljuvački ali ima i u mokraći i znoju.
April 16, 20205 yr 3 minutes ago, ordi said: ja mislim da se i zbog toga prave onoliki redovi pošto niko više ne može ni da pretpostavi koju će novu meru u momentu da smisle, pa narod voli da odigra na sigurno. pa da konstantno dolazi taj sudbonosni trenutak za koji valja biti spreman