April 16, 20205 yr Ja zaista kontam da makar 50% ljudi na ovom forumu apsolutno nema predstavu šta se dešava trenutno svuda po globusu. Samo nisam siguran dal ne mogu da skontaju, ili prosto odbijaju da uvide. e: ne mislim ovo kao uvredu, prosto konstatujem Edited April 16, 20205 yr by steins
April 16, 20205 yr 4 minutes ago, Caligula said: Ma rekoh vec, ne mislim na kejsku Dzadu vec na one dzepove odmah do reke, tamo nema puno ljudi, sunce je, sve pet. To mi je na pet minuta od kuce. Da palim auto i idem negde dalje ne praktikujem jer je pakleno tesko posle pronaci parking mesto. Napisao vec gore, u pitanju je cista fizika. Eno i link covek gore ostavio. Trkac izadje iz moje zone i ostavi mi 5X veci oblak nego bilo koji setac u mojoj zoni. Iz dubine zdravih pluca. Ne mogu da verujem da to nije jasno. Onda treba zabraniti trčanje zanavek. Šta ima da mi izbacuju razne otrove iz sebe dok sam ja u šetnji.
April 16, 20205 yr 1 minute ago, Caligula said: Ma rekoh vec, ne mislim na kejsku Dzadu vec na one dzepove odmah do reke, tamo nema puno ljudi, sunce je, sve pet. To mi je na pet minuta od kuce. Da palim auto i idem negde dalje ne praktikujem jer je pakleno tesko posle pronaci parking mesto. Napisao vec gore, u pitanju je cista fizika. Eno i link covek gore ostavio. Trkac izadje iz moje zone i ostavi mi 5X veci oblak nego bilo koji setac u mojoj zoni. Iz dubine zdravih pluca. Ne mogu da verujem da to nije jasno. Aj ovako. Kao prvo, 99% trkača neće trčati sa povišenom temperaturom, malaksalošću i upalom pluća, što su neki simptomi. Ok, ostaju ovi asimptomatski ali eto makar da eliminišemo te koji su prebacili period inkubacije. Znači pada ipak procenat. Druga stvar, ljudi uglavnom trče napolju. Tu imaš sasvim drugačiju stvar od recimo zatvorenog Maksija u kom nema ventilacije i gdje je u prethodnih sat vremena na jednom kvadratnom metru prošlo 500 različitih ljudi, a kroz jedan kvadrat staze (gdje vjetar duva i generalno je razmjena vazduha češća, dovoljno je samo jednom da pirne) prođe koliko trkača? 50? Gdje je po tebi opasnije? Na stranu što u Maksiju imaš uglavnom u prosjeku dosta bolesniju i izloženiju populaciju od ovih na stazi. I kad to neko počinje na emituje 5x više klica oko sebe? Daj jbt pa prije je ovo tvoje 5G priča. "Dahće mi za vrat"
April 16, 20205 yr Zapravo je ovdje koliko vidim priča "šta on ima da mi trči na mojoj stazi gdje sam ja došao da šetam" Ono, Tumba, Kovinjalo
April 16, 20205 yr 14 minutes ago, maheem said: Ne sekiraj se, u mnogim zemljama ljudi uopšte ne nose maske tako da i tu kaskamo OK,ekonomija ne sme da trpi,pogotovo u ovakvim zemljama kao sto je nasa,tako da ova vest o otvaranju Mocart kladza govori o svemu,za mesec dana otvorice sve ili skoro sve,pa ko pretekne,lagace o obolelima i umrlima,i nikom nista.
April 16, 20205 yr 1 minute ago, steins said: Ja zaista kontam da makar 50% ljudi na ovom forumu apsolutno nema predstavu šta se dešava trenutno svuda po globusu. Samo nisam siguran dal ne mogu da skontaju, ili prosto odbijaju da uvide. e: ne mislim ovo kao uvredu, prosto konstatujem Kapiraju svi veoma dobro. ali posle mesec dana polumera, koje su iscrple populaciju na svaki mogući način (finansijski, duhovno, fizički...) je trenutno nemoguće tražiti još oštrije mere.
April 16, 20205 yr 1 minute ago, steins said: cemu cudjenje? mozda ti nije poznato njegovo umetnicko ime koje koristi van foruma "tesa tesanovic"? ja bih rekao da ljudi ovde (u dobroj meri) jesu svesno sta se desava diljem planete zemlje, samo po obicaju uhvatimo dve krajnosti a ima i onog da valja biti svestan i cinjenice da ovo (sedenje kuci pod zabranom kretanja) jednostavno nije zdravo i da nema niceg loseg ako se iskoristi to malo moguicnosti da ljudi prodisu i to bukvalno naravno, pridrzavajuci se zadatih pravila
April 16, 20205 yr 1 minute ago, pbg12345 said: ne znam da li primecujes, ali pises manje vise potpuno isti post brat bratu 10ti put na temi unazad nekoliko strana, potpuno nevezano sa sadrzajem koji kvotujes Naravno da je isti post kad mora deset puta da se odgovara istim argumentom. To se zove doslednost u argumentaciji. Ponovicu, nije vazno o kojoj grupi si pisao. Ovde je jedino bitno da li se ili ne krsi pravilo koje je propisano, svaka rasprava na temu "a zasto se nama ne bi dozvolilo da X jer Y" je bespotrebno arcenje tastature u uzaludnom pokusaju da se opravda sopstveni interes. I to mora da bude jasno pa makar bilo 500 a ne 10 postova. Skoro niko ne krsi pravilo jer je pravilo glupo (ovo skoro je zbog onih ljudi o cijem nuznom interesu koji se ne moze drugacije ispuniti pravilo nije vodilo racuna), krsi ga jer mu tako vise odgovara a proziva ga da je glupo da bi opravdao to krsenje. To je fenomen u Srbiji koji bi upropastio bilo kakav set pravila, sve i da su ona najbolja i napreciznija na svetu. Isto ovoliko strana bi na topiku bilo napisano, uglavnom isti ljudi bi ih kritikovali i isti ljudi bi gledali da ih zaobilaze. Bojim se da to nije do pravila vec do navike stecene u drzavama u koje se, uvek sa dobrim razlogom, nije imalo i nema poverenja. Taj fenomen nam je sada ozbiljan problem jer opsta nedisciplina, najcesce na razne nacine vodjena, promovisana i ohrabrivana iz drzavnog vrha, je dosla na naplatu. Dzaba je sad svadjati se oko toga da li biciklisti i dzogeri, ovi ili oni, mogu ili ne mogu da zaraze ovog ili onog. Sve je to savrseno nebitno. Odgovorni ljudi ce biti odgovorni i tokom dzogiranja, neodgovorni ce naci nacin da nekog zajebu sve i da ne promole nos iz kuce. Nisu nama problem ovakve ili onakve mere, njihov sadrzaj je nebitan, bitno je kako se i zasto donose i kako i na koji nacin se prihvataju. Tu smo zakazali. Po mom misljenju, ocekivano.
April 16, 20205 yr 3 minutes ago, James Marshall said: Zapravo je ovdje koliko vidim priča "šta on ima da mi trči na mojoj stazi gdje sam ja došao da šetam" Ono, Tumba, Kovinjalo po mom zemunskom keju! ne zaista, insistirati da se seta po najfrekventnijem setalistu pored reke u gradu ali posve sam je ipak malo previse
April 16, 20205 yr 21 minutes ago, Apollo Creed said: Ma da. Interesantno kako recimo nezavisna struka koja svuda ide neće na n1 i Utisak... 16 minutes ago, Anonymous said: Ponekad lepo sacekas i ustedis sebi vreme.
April 16, 20205 yr 12 minutes ago, maheem said: Onda treba zabraniti trčanje zanavek. Šta ima da mi izbacuju razne otrove iz sebe dok sam ja u šetnji. Nisam to napisao. U pitanju je licni odnos prema ovoj situaciji koja je globalna, neki osećaj lične odgovornosti, ni manje ni više. Mesožder sam i znam da sam kriv što se životinje ubijaju u klanicama. Svestan sam toga i živim sa tim. Kada je ova situacija sa virusom tema, znam da sam (bez preterivanja) uradio sve da zaštitim i sebe i druge. Toliko, ni manje ni više. Dakle stala je ekonomija, stao je regularan život, jedini način da se što pre nastavi je posedovanje neke svesti o situaciji i poštovanje fakata koje nam ta situacija svakodnevno ispostavlja. Svako ko ignoriše tu situaciju u fazonu "zabole me kurac" tu situaciju pogoršava i produžava je na neodredjeno vreme. 11 minutes ago, James Marshall said: Aj ovako. Marshale, ne bih sa tobom da se prepucavam oko očiglednog. Napisao sam gore Maemu, ali da ponovim drugačije. Vanredna je situacija. Nije redovna. U Maxi mora da se ide. Na sunce i vazduh treba da se izadje, ali što bezbednije. Da se trči može po poljančetu ili nekoj stazi, ali ne pored ljudi. Prosto nije moranje, neodgovorno je. Pogledaj Wuhan i kako je stvar rešavana tamo. O čemu govorimo jbt, pravo na džoging. Edited April 16, 20205 yr by Caligula
April 16, 20205 yr 4 minutes ago, Bogotac said: OK,ekonomija ne sme da trpi,pogotovo u ovakvim zemljama kao sto je nasa,tako da ova vest o otvaranju Mocart kladza govori o svemu,za mesec dana otvorice sve ili skoro sve,pa ko pretekne,lagace o obolelima i umrlima,i nikom nista. Pa dobro, za vreme lockdowna stručnjaci treba da osmisle kako vratiti život u normalu. Ne vidim ništa toliko glupo što se tiče otvaranja kladionica ukoliko to bude šalterska služba bez zadržavanja unutar objekta. Za dosta toga može da se smisli novi način funkcionisanja i to treba da se uradi što pre. Jedino ne mogu da vidim kako će javni prevoz u velikm gradovima da proradi. @Caligulaizvini, nisam mislio da omalovažavam tvoje stavove, samo mislim da preteruješ oko ubedjenosti da se virus toliko prenosi trčanjem i šetnjom. I svakom slučaju treba izbegavati gužve pa i vanka.
April 16, 20205 yr 4 minutes ago, harper said: To je fenomen u Srbiji koji bi upropastio bilo kakav set pravila, sve i da su ona najbolja i napreciznija na svetu. Isto ovoliko strana bi na topiku bilo napisano, uglavnom isti ljudi bi ih kritikovali i isti ljudi bi gledali da ih zaobilaze. Bojim se da to nije do pravila vec do navike stecene u drzavama u koje se, uvek sa dobrim razlogom, nije imalo i nema poverenja. Taj fenomen nam je sada ozbiljan problem jer opsta nedisciplina, najcesce na razne nacine vodjena, promovisana i ohrabrivana iz drzavnog vrha, je dosla na naplatu. Dzaba je sad svadjati se oko toga da li biciklisti i dzogeri, ovi ili oni, mogu ili ne mogu da zaraze ovog ili onog. Sve je to savrseno nebitno. Odgovorni ljudi ce biti odgovorni i tokom dzogiranja, neodgovorni ce naci nacin da nekog zajebu sve i da ne promole nos iz kuce. Nisu nama problem ovakve ili onakve mere, njihov sadrzaj je nebitan, bitno je kako se i zasto donose i kako i na koji nacin se prihvataju. Tu smo zakazali. Po mom misljenju, ocekivano. To je krivica državnog aparata, a ne naroda. Donose propise koje nisu u stanju, ili ne žele, da sprovedu. Znam za slučaj nekoliko Nemaca ovde koji su postali ista stoka kao i mi, čim su ukapirali da im se može. IL je pre neku stranu pisala o Beču, gde su se panduri razmileli po gradu da kontrolišu njihove, za naše pojmove, labave propise povodom ove zaraze.
April 16, 20205 yr 19 minutes ago, Downforce said: http://irun.ca/index.php/if-the-study-is-wrong-i-will-resign-belgian-slipstream-researcher-stands-by-his-work/ Ovako nekako... Haha, koji ste vi kraljevi!! Pa jeste li procitali uopste ovo?!? Niste, a? Donosite fake zakljucke iz fake forvarduse koju seruju isfrustrirani sofa warriori - a niko da procita originalni tekst/research. Covek pocinje sa tim da nije strucnjak za viruse vec za aerodinamiku. Kaze da o virusima zna ono sto je procitao u novinama. Onda objasnjava pavijanima o eventualnim opasnostima od ŠETANJA/trcanja/bicikliramja U GRUPI. (Dakle setaci, sa svojim slinama i oblacima koje vuku za sobom, se ne razlikuju od ostalih) I na kraju zakljucuje: KEEP walking. KEEP running. KEEP exercising. KEEP cycling. But make your training a bit tougher than usual—stay out of the slipstream of the people in front of you. Na kraju ga pitaju kako ce on da se ponasa - odgovara da ce NASTAVITI da vozi bicikl kao i do sada, "ni metar manje od toga".