April 16, 20205 yr Kako smo prethodno pisali, Kristijan Golubović je jutros izašao iz požarevačkog zatvora "Zabela", koji je služio kaznu zbog optužbe za šverc heroina, a potom je uhašen u Kraljevu. Na 12 sati vraćen je iza rešetaka jer ga je policija iz Kraljeva pronašla za volanom pod dejstvom narkotika. U Kraljevu, u Ulici Cara Lazara, policija je zaustavila automobile Mercedes koji je vozio Kristijan Golubović i Porše za čijim je volanom bio Jovan T. U ta dva automobila bilo je 10 ljudi i samim tim prekršili su odredbu o okupljanju više od 2 osobe.
April 16, 20205 yr Kakav crni totalni lockdown, pa to nije uspjela da sprovede ni Kina, sa sve logistikom, zalihama, tradicionalnom disciplinom i Komunističkom partijom. A da će to sprovesti dr Nebojša i ministar Vulin.
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:30, steins said: Lekova uglavnom imaju. Hrana ne bi bila problem, kad bi bio neko sa 2 grama mozga da to organizuje, što i nije neki poduhvat. Pre svega ne postoje resursi za to. I sada je za snabdevanje 65+ domaćinstava zadužena porodica. Tako da nije ni potrebno baviti se nepostojećim organizacionim sposobnostima za tako nešto. Edited April 16, 20205 yr by Barrister
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:35, Apollo Creed said: Kako smo prethodno pisali, Kristijan Golubović je jutros izašao iz požarevačkog zatvora "Zabela", koji je služio kaznu zbog optužbe za šverc heroina, a potom je uhašen u Kraljevu. Na 12 sati vraćen je iza rešetaka jer ga je policija iz Kraljeva pronašla za volanom pod dejstvom narkotika. U Kraljevu, u Ulici Cara Lazara, policija je zaustavila automobile Mercedes koji je vozio Kristijan Golubović i Porše za čijim je volanom bio Jovan T. U ta dva automobila bilo je 10 ljudi i samim tim prekršili su odredbu o okupljanju više od 2 osobe. ovo novine izmisljaju, ne moze se ovako nesto osmisliti u kratkom roku....
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:35, James Marshall said: Kakav crni totalni lockdown, pa to nije uspjela da sprovede ni Kina, sa sve logistikom, zalihama, tradicionalnom disciplinom i Komunističkom partijom. A da će to sprovesti dr Nebojša i ministar Vulin. Sad je ionako kasno, imamo proćerdanih mesec dana na helikoptere, policijske sirene u gluvo doba noći, hapšenja ljudi koji bacaju đubre, šamaranja u pandurskim kolima, skajp suđenja. Ovo će morati da se olabavljuje, narod će sam početi da izlazi bez obzira na mere, a i panduri će ispizdeti.
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 17:57, Caligula said: Napisao vec kako vidim gradaciju po logici, da se ne ponavljam. Razumem da ovde ima i dzogera i biciklista i ljubitelja socijalnih kontakata pa se osecaju prozvanim, ali ajmo prvo da uvazimo elementarnu logiku.Pa tako reci da si debeli gmaz koji ne zna ni trčati ni voziti biciklo pa šiljiš patku na onima koji vole i znaju Al dobro, još uvek si mršaviji od Miralema A sad ozbiljno, bukvalno ne vidim promil logike da nekom smeta biciklista ili džoger... pa da nemaju možda ugrađen virusobacač dometa 10 metara i samo tebe čekaju da pogode virusom? Ako se tako lako prenosi kad samo prođe čovek pored tebe u deliću sekunde onda nastavi da izjednačavaš njih i ove što se skupljaju po parkovima. Evo živ nisam koji vam je kurac krasni...Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:41, Anonymous said: Sad je ionako kasno, imamo proćerdanih mesec dana na helikoptere, policijske sirene u gluvo doba noći, hapšenja ljudi koji bacaju đubre, šamaranja u pandurskim kolima, skajp suđenja. Ovo će morati da se olabavljuje, narod će sam početi da izlazi bez obzira na mere, a i panduri će ispizdeti. Što je bilo sasvim za očekivano, da su na početku sranja pitali bilo kog psihologa, svako bi im rekao da ovakve mjere jednostavno imaju svoje prirodno vremensko ograničenje.
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:38, mustang said: ovo novine izmisljaju, ne moze se ovako nesto osmisliti u kratkom roku.... hej, kako ti je onaj drugar iz BG sto su ga stavili na respirtor? imas nekih vesti? @ordi dzaabe se truds. vidis da nas vata stokholmski sindrom
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 13:35, steins said: Da bi videli koliko su mere efikasne, kao i gde treba menjati, mora da se vidi starosna struktura obolelih ako ti nije problem da ovo malo elaboriraš. ne razumem vezu, jer mere, osim za 65+, nisu bile ni na koji način rađene u odnosu na godišta... On 16. 4. 2020. at 14:15, pbg12345 said: hocu reci, mozda utisak i vara, moguce da je ogromna vecina tih ljudi takodje postovala uredbu i zdrav razum i nisu se sakuplajli u gomile vec individualno ili u paru krenuli da kupe sta imaju ili pak iskoriste lep dan da udahnu malo vazduha i odmore mozak pored reke ono malo što imam uvid tokom boravka napolju, ja imam bukvalno ovaj utisak - da ogroman broj ljudi poštuje elementarne mere da zaštite sebe i druge, kao i zdrav razum i da su jako fini jedni prema drugima mahom. On 16. 4. 2020. at 16:18, James Marshall said: Boravak pored rijeke ima nešto u sebi, drugar koji je hronično bolestan mi je objašnjavao zašto je za njega dobro boraviti pored rijeke, neki joni, nešto, nisam stručan. ne samo za njega, za sve nas. šetnjama pored reke potire se negativno dejstvo koje kućni aparati i ostali izvori elektriciteta, polja itd ostavljaju na nas. retko koja stvar je toliko jednostavna a toliko dobra za zdravlje. osim možda jabuke. On 16. 4. 2020. at 16:33, Apollo Creed said: Ajde skinite se s'penisa više po tom pljuvanju po biciklistima, džogerima, kučkarima i šetačima po šumama. Em smarate jezivo, em delujete ko najgore sisice. Jeste, krivi su biciklisti a ovi mentoli od struke svakog dana naduaju 200plus zaraženih po staračkim domovima koje veoma ozbiljno čuva vojska. plus jean. On 16. 4. 2020. at 16:29, BraveMargot said: vidim svi su sada postali veliki strucnjaci za medicinu, ponavljam da sama SZO ne preporucuje zdravima da nose masku, npr https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks zdrav covek koji nosi neadekvatni materijal preko lica pa ga onda stalno pipa i namesta pre ce sebi naskoditi nego zdrava osoba koja postuje distanciranje i ne nosi nista preko lica. bolestan covek nema sta da trazi van kuce/bolnice. asimptomatican covek koji je van kuce ali takodje postuje mere distanciranja pre ce zaraziti osobu bez maske koja recimo u prodavnici dodirne nesto odmah posle njega, pa zatim dodiruje doticnu neadekvatnu masku, nego sto ce zaraziti osobu bez maske koja pere ruke cim se vrati kuci a inace se ne dodiruje po glavi. e, hvala ti na ovom postu, a i na onom sledećem. več sam pomislila da ludim čitajući šta se piše ovde...
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:34, Caligula said: ... pa to je najmanje frekventno mesto na koje moze da se ode. Ja sam u Glavnoj, cim izadjem iz zgrade je guzva. Onda zamaknem sa detetom u ulicicu prema okretnici, izadjem na kej i tu sam. Imam problem sa aritmijama, ne bih voleo da zakacim ovo sranje, zato sam oprezan. Ono sto mi ide na zivce nije rizik po mene (jer se pazim jebiga) nego produzavanje ovog stanja koje ce mi sjebati posao, i to ne samo meni vec vecini ljudi. Sto duze traje, duze cemo se ekonomski oporavljati. Zato mi ne ide u glavu da ljudi ne razumeju koliko ovo lelemudjenje i neodgovorno ponasanje zaista košta. Ne samo što će više ljudi da umre, već i zato što ćemo upasti u mnogo dublji ekonomski bunar nego što je moralo. Ovih poslednjih nekoliko strana kao razgovor sa razmaženom decom, kao da se meni sedi u stanu po ceo dan i kao da svom detetu želim da se ucrvlja u 4 zida. Aman, ovo se ne zaustavlja tako što nas boli kurac i što svako tera svoj ćeif. edit: na stranu sto mislim da su ove mere preterane i da je to moglo mnogo inteligentnije da se resi, pre svega blazim merama ali i kaznjavanjem zbog krsenja tih mera. Ovako, kaznjavaju se samo protivnici rezima, random. Ostali mogu da lelemude koliko i kako hoce, bez sankcija. kako jbt najmanje frekventno mesto? pa zemunski kej, pa posebno taj deo ispod parka je valjda najprometniji deo uz reku u gradu eventualno ada i nbg blokovi opet, to gde zivis je jedan od (perifernih) centara grada, odnosno najprometniji deo zemuna suludo je ocekivati da tu nema guzve u ovom rezimu kad je ljudima dozvoljeno kretanje 5x12 nedeljno jel imas auto jos? pisao si ranije da vozis za bukvalno 5 minuta si potpuno van te guzve neopterecen biciklistima i "trkacima"
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:36, Barrister said: Pre svega ne postoje resursi za to. I sada je za snabdevanje 65+ domaćinstava zadužena porodica. Tako da nije ni potrebno baviti se nepostojećim organizacionim sposobnostima za tako nešto. VIdi, problem je što se na ovu situaciju gleda iz ugla normalnog, uobičajenog načina života. I odatle svaka mera izgleda prejebeno - od kašljanja i kijanja u rukav pa do totalnog lockdowna. Kad se promeni ugao gledanja, onda će postati realna rešenja koja sada nisu. Eno Banetovih postova iz Pekinga, tražite i čitajte pa će vam biti jasno kakve su promene potrebne da se ovo dovede pod kontrolu. Ne da se reši, samo da se dovede pod kontrolu. Glede toga, postoji dva načina da se promeni ugao gledanja jedan je svojevoljni, a drugi kad te muka natera. Ja se bojim da ćemo mi pre doći do ove druge varijante. Edited April 16, 20205 yr by steins
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:41, arheolog1981 said: Pa tako reci da si debeli gmaz koji ne zna ni trčati ni voziti biciklo pa šiljiš patku na onima koji vole i znaju A jes vala, zavidim im sto mi savest ne da da upregnem svoje biciklo i cepam svaki dan od Venecije do zeleznickog mosta i natrag po dva ili tri puta, kao sto sam radio do oktobra 2019. pogresio si coveka i adresu. Nego tebe opalilo ovo prostacko relativizovanje svega razumnog sto se ovde napise. Kako bre covece opravdati dahtanje za guvernarom po gradu u Srbiji aprila 2020te zivo me interesuje. Kakvo je to jebeno moranje dok su ljudima zatvorene radnje i poslovi/zarada stavljeni na cekanje, ne umem da rastumacim. Dahći bre u cetiri zida, lizi kasiku u cetiri zida, socijalizuj se telefonom/internetom, izdrži par meseci, aman zar je toliko tesko da se ukapira?
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:29, pbg12345 said: ufff, sad iscitah ovih poslednjih nekoliko strana, moram priznati, dosta jako samo mi nije jasno, zasto se zaboga mora ici na mesta koja pohode biciklisti i ljudi koji trce (ako se vec smatra da ih treba izbegavati)? to su mahom neke ustaljene rute, a cak i za ljude u gradu i bez automobila je vrlo lako moguce naci prostor gde nema pomenutih i eto problem resen, nece niko naskakati na vas da vas "zapljune" ko je van grada ili ima auto tom tek nije problem Jeste. A i u prodavnice da ne idemo, posto se tamo uvek nadje neki veseljak da krsi pravila kako mu se cefne. Sta ima mi pilici da jedemo, vazno je da neko istera svoje. I ne, nemoj da mi odgovaras da nije isto. Isto je. Ono sto moze - moze, ono sto ne moze - ne moze. U ovakvim situacijama i najgore pravilo koje vazi za sve je bolje od najboljeg pravila koje vazi za neke a za neke ne vazi, u zavisnosti od toga ko hoce a ko nece da ga postuje. A mi nemamo najgora pravila na svetu, imamo samo pravila koja su mogla pametnije da se osmisle i to je sve. Jedna je stvar kritikovati nesto sto nije dobro, sasvim druga "kritikovati" tako sto ces se ponasati kao da za tebe ne vazi ono sto vazi za sve ostale. Nevezano za bicikle, setace pored reke, ove ili one, u pitanju je princip. Jednom kad se neko samostalno izuzme iz principa on automatski prestane da vazi i za sve ostale. To je pravi problem i prava tema a ne da li ce neko ko prozuji biciklom da zarazi nekog ili nece. Edited April 16, 20205 yr by harper
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 18:17, freakns said: ... Da ne citiram, ionako se slazem sa svim sto si napisao. Nisam imao nameru da kritikujem tebe licno, ko sam ja da to radim, samo sam ukazao na neke aspekte arbitrarnog ponasanja kojih covek najcesce nije ni svestan. Sve sto radimo u javnom prostoru utice na druge ljude, ponekad i na nacine na koje ne mozemo da zamislimo.
April 16, 20205 yr On 16. 4. 2020. at 15:53, Djuro said: Kako? Kako seju zarazu npr biciklisti? Ili džogeri? Tako sto se u delicu sekunde mimoidju sa nekim na 2m rastojanja? Napolju? Dajte ljudi, malo zdravog razuma... http://irun.ca/index.php/if-the-study-is-wrong-i-will-resign-belgian-slipstream-researcher-stands-by-his-work/ Ovako nekako...