Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, maheem said:

Izlazite svaki dan i izbegavajte kej i ostala setalista.

Jesi dobro? Pricas o zdravom razumu a izlazis jednom u tri dana na popularna setalista. 

1 minute ago, ordi said:

sigurno imaš i trenutno usamljenijih mesta od tog keja.

Ne znam na koji deo mislite, ja po dzadi ne idem, samo plato ispod i onaj pojas pored reke. Tamo mozes da se mimoilazis sa ljudima na pet metara bez problema.

A ovo o cemu pisem (dzogeri biciklisti i ostali) se odnosi na dzadu.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, Milosh76 said:

Pitanje za sve, da li cete sutra prepodne kad bude bilo 20ak stepeni izaci malo da prosetate, makar pola sata?

Sutra ceo dan na Fruškoj gori.

4 hours ago, renne said:

Beograd

Što će reći da su mere loše - najveći broj zaraženih je radno aktivno stanovništvo. Odnosno oni koji idu na posao, prodavnice, kafiće , kladionice i sve ostalo.....

Zato je totalni lockdown na dve nedelje u kome će se pohvatati i zatvoriti zaraženi u karantine a okolina u kućne izolacije jedino rešenje. 

Sve ostalo ne vredi. 

e: osim nemaca koji su očigledno odlično organizovani, i što je najbitnije, disciplinovani

Edited by steins

ma daj, bre

Just now, steins said:

Što će reći da su mere loše - najveći broj zaraženih je radno aktivno stanovništvo. Odnosno oni koji idu na posao, prodavnice, kafiće , kladionice i sve ostalo.....

Zato je totalni lockdown na dve nedelje u kome će se pohvatati i zatvoriti zaraženi u karantine a okolina u kućne izolacije jedino rešenje. 

Sve ostalo ne vredi. 

Sreća te ljudi imaju zalihe hrane i lekova za dve nedelje i nema nikakve potrebe da izlaze.

nije sve u hrani i u lekovima. ima starih koji zavise od tuđe nege. ima nepokretnih. jeste li vi sišli s uma?

1 minute ago, Barrister said:

Sreća te ljudi imaju zalihe hrane i lekova za dve nedelje i nema nikakve potrebe da izlaze.

I što postoji sistem koji će za dve nedelje uspeti da testira 6+ miliona ljudi.

3 minutes ago, Caligula said:

Ne znam na koji deo mislite, ja po dzadi ne idem, samo plato ispod i onaj pojas pored reke. Tamo mozes da se mimoilazis sa ljudima na pet metara bez problema.

A ovo o cemu pisem (dzogeri biciklisti i ostali) se odnosi na dzadu.

Pa zarad svoje psihe ne idi tamo :)

uostalom, drzava se nije snasla, oni jedini ne znaju situaciju na keju pa ne salju patrole na krizna setalista da motre i upozoravaju ljude sa neodgovornim ponasanjem bla bla bla.

ufff, sad iscitah ovih poslednjih nekoliko strana, moram priznati, dosta jako

samo mi nije jasno, zasto se zaboga mora ici na mesta koja pohode biciklisti i ljudi koji trce (ako se vec smatra da ih treba izbegavati)?

to su mahom neke ustaljene rute, a cak i za ljude u gradu i bez automobila je vrlo lako moguce naci prostor gde nema pomenutih i eto problem resen, nece niko naskakati na vas da vas "zapljune"

ko je van grada ili ima auto tom tek nije problem

2 minutes ago, Barrister said:

Lekova uglavnom imaju. 

Hrana ne bi bila problem, kad bi bio neko sa 2 grama mozga da to organizuje, što i nije neki poduhvat. 

a pelene će nepokretnima da menja tačno ko?

DKT u Nišu na RTS1, sa veštačkim trepavicama, sve ful kod šminkera. Baš lepo ako je makar za kratkotrajno skretanje pažnje sa smrti i bolesti. Ako je zarad lične promocije na duže staze, nijedan od ovih lekara koji sad ne silaze sa ekrana i naslovnih strana neće biti budući min. zdravlja, da podseća narod na smrt, nesreću i karantin.

Edited by halloween

3 minutes ago, pbg12345 said:

ufff, sad iscitah ovih poslednjih nekoliko strana, moram priznati, dosta jako

samo mi nije jasno, zasto se zaboga mora ici na mesta koja pohode biciklisti i ljudi koji trce (ako se vec smatra da ih treba izbegavati)?

to su mahom neke ustaljene rute, a cak i za ljude u gradu i bez automobila je vrlo lako moguce naci prostor gde nema pomenutih i eto problem resen, nece niko naskakati na vas da vas "zapljune"

ko je van grada ili ima auto tom tek nije problem

+1

Ja bih da mi Kauboj kaže koja je to granična brzina kad iz šetača prelaziš u trkača. 

8 minutes ago, maheem said:

Pa zarad svoje psihe ne idi tamo :)

uostalom, drzava se nije snasla, oni jedini ne znaju situaciju na keju pa ne salju patrole na krizna setalista da motre i upozoravaju ljude sa neodgovornim ponasanjem bla bla bla.

... pa to je najmanje frekventno mesto na koje moze da se ode.

Ja sam u Glavnoj, cim izadjem iz zgrade je guzva. Onda zamaknem sa detetom u ulicicu prema okretnici, izadjem na kej i tu sam.

Imam problem sa aritmijama, ne bih voleo da zakacim ovo sranje, zato sam oprezan. Ono sto mi ide na zivce nije rizik po mene (jer se pazim jebiga) nego produzavanje ovog stanja koje ce mi sjebati posao, i to ne samo meni vec vecini ljudi. Sto duze traje, duze cemo se ekonomski oporavljati. Zato mi ne ide u glavu da ljudi ne razumeju koliko ovo lelemudjenje i neodgovorno ponasanje zaista košta. Ne samo što će više ljudi da umre, već i zato što ćemo upasti u mnogo dublji ekonomski bunar nego što je moralo.

Ovih poslednjih nekoliko strana kao razgovor sa razmaženom decom, kao da se meni sedi u stanu po ceo dan i kao da svom detetu želim da se ucrvlja u 4 zida. Aman, ovo se ne zaustavlja tako što nas boli kurac i što svako tera svoj ćeif.

edit: na stranu sto mislim da su ove mere preterane i da je to moglo mnogo inteligentnije da se resi, pre svega blazim merama ali i kaznjavanjem zbog krsenja tih mera. Ovako, kaznjavaju se samo protivnici rezima, random. Ostali mogu da lelemude koliko i kako hoce, bez sankcija.

Edited by Caligula

3 minutes ago, ordi said:

nije sve u hrani i u lekovima. ima starih koji zavise od tuđe nege. ima nepokretnih. jeste li vi sišli s uma?

Što je najsmešnije (tj. nije smešno uopšte) oni su do sad takvu meru, uz odgovarajuću organizaciju, mogli i da ostvare, ovako nas mrcvare mesec dana sa veoma upitnim efektom.

Background Picker
Customize Layout