April 16, 20205 yr Vazno da bi vi strastveni biciklisti i dzogeri vernicima npr zabranili sve indoor/outdoor activities. A primera iz belog sveta ima svakakvih. Eto, Parizani striktno zabranili izmedju ostalog i - bicikliranje.
April 16, 20205 yr da, ne razumem, jel tesko u setnji drzati rastojanje od 2m? nije sto ne bi prosetali, ionako se svi sklanjaju jedni od drugih
April 16, 20205 yr Just now, dillinger said: Vazno da bi vi strastveni biciklisti i dzogeri vernicima npr zabranili sve indoor/outdoor activities. religije nikad nisu imale razumevanja jedna za drugu
April 16, 20205 yr Just now, Anonymous said: Nije zabranjena šetnja, ali je zabranjeno okupljanje u veće grupe i obavezno je držanje rastojanja. Same šetnje su sasvim korisne i neophodne ako se ja pitam. isto. meni je prežalosno da lica 65+ ne mogu mesec dana napolje. da li treba da dobiju tromb?
April 16, 20205 yr 1 minute ago, ordi said: isto. meni je prežalosno da lica 65+ ne mogu mesec dana napolje. da li treba da dobiju tromb? Pogotovo što sedenje u 4 zida neminovno dovodi do stresa i depresije, a onda i imunitet ode do đavola. Jbg, i Legija prošeta pola sata dnevno.
April 16, 20205 yr 1 minute ago, Joe D said: religije nikad nisu imale razumevanja jedna za drugu +1 Kazem I ja, svako nek ispoljava svoje u 4 zida - nek kupe sobnu traku ili bicikl, ima valjda I sad kucnih dostava za te sprave.
April 16, 20205 yr Just now, zgembo said: Pogotovo što sedenje u 4 zida neminovno dovodi do stresa i depresije, a onda i imunitet ode do đavola. Jbg, i Legija prošeta pola sata dnevno. pričam ovih dana sa starijim rođacima, svi do jednog su već popucali, poludeše u kućama. nakačiće milion drugih bolesti i to je kao ok.
April 16, 20205 yr 1 hour ago, Caligula said: OK, ajde da bi se prestalo sa podmetanjima i relativizacijama, cisto da razlozimo logicki po nekoj gradaciji : Neophodno, odlazak u prodavnice po hranu i apoteke po lekove, odlazak kod lekara. I to bi bila idealna mera. Ali jebiga, mora se i (ali nije poželjno) izaci u setnju sa autisticnim detetom, penzioneri moraju da dobiju sat za setnju u toku policijskog casa (ima srcanih bolesnika, dijabeticara, prosto je potreba)... izvesti dete da se izduva na vazduhu jednom u tri dana, izvesti psa da proseta, vrsi nuzdu. Neodgovorno je jako šetkati se iz ćeifa, džograti po gradu, pedalati po gradu, razmenjivati beskorisne informacije sa poznanicima tet a tet bez maski na klupi ili u luna parku ili na skijanju ili u muzeju iluzija, vatever Kriminal je ići u kafiće, kladionice, privatne žurke, lizati kašike na pričešću, voziti se mladalački u automobilima po pet odjednom etc etc etc... @Apollo Creed jel jasnije sad? A ovo u tvom boldu može da se stavi kao potpis na svaku neodgovornu njušku zbog koje će ovo da traje tri puta duže nego što mora. @ordi, baci pogled na ovo gore da se ne ponavljam. Ne nasedaj na ova Apoloova prostacka podmetanja i simplifikacije, nikada nigde nisam napisao da ne treba setati. Problem je kada se seta i mingluje. Ili kada se nekome duva za vrat zbog zdravlja. A u prodavnicu mora da se ide. To je nuzni rizik. 10 minutes ago, ordi said: @Caligula neko iz vaše porodice mora ponekad i u nabavku, ne? veća je verovatnoća da nešto pokupiš u toj prodavnici i da ga preneseš ukućanima, nego da će ti se bilo šta desiti u šetnji. Ja idem u setnju sa detetom (ili moja zena) otprilike jednom u tri dana. Sat vremena, sat i po na keju, toliko. A kada tamo vidim kako se ljudi pridrzavaju socijalnog distanciranja, krecu da mi rastu usi jer ispadam magarac zato sto ja kao nesto pokusavam da zastitim druge od sebe i sebe od drugih. btw. u nabavku idem jednom u dva dana. Poenta je da ovo sirenje virusa treba zaustaviti, i to se nece destiti tako sto cemo se praviti da ne postoji. Ali jebiga, ako se ni na ovom svetom mestu to ne razume, stvar je definitivno propala. Edited April 16, 20205 yr by Caligula
April 16, 20205 yr Ništa, sutra svi da se razvijemo u strelce, telefon u jednu ruku, močuga u drugu, pa u susret džogerima i ostalim outdoor sektašima. Milosh76 u 17h objavljuje rezultate.
April 16, 20205 yr Sto mocuga, krenes da trcis za njim i duvas mu za vrat. Kada vidis tipove kako se maze na klupi jer se nisu dugo videli i procaskali o sportu, dodjes i zakasljes se jebiga, i to je neka edukacija. Ako vidis dve porodice u parku gde su pustili decu na sprave da se sudaraju, pridjes i pitas ih kod koga ce deca ako ih posalju na sajam. I tako, mala skola korona virusa. Jebes mocuge, naviko srbin na to. Mora nesto suptilnije. Edited April 16, 20205 yr by Caligula
April 16, 20205 yr 1 minute ago, Caligula said: @ordi, baci pogled na ovo gore da se ne ponavljam. Ne nasedaj na ova Apoloova prostacka podmetanja i simplifikacije, nikada nigde nisam napisao da ne treba setati. Problem je kada se seta i mingluje. Ili kada se nekome duva za vrat zbog zdravlja. A u prodavnicu mora da se ide. To je nuzni rizik. Ja idem u setnju sa detetom (ili moja zena) otprilike jednom u tri dana. Sat vremena, sat i po na keju, toliko. A kada tamo vidim kako se ljudi pridrzavaju socijalnog distanciranja, krecu da mi rastu usi jer ispadam magarad zato sto ja kao nesto pokusavam da zastitim druge od sebe i sebe od drugih. Poenta je da ovo sirenje virusa treba zaustaviti, i to se nece destiti tako sto cemo se praviti da ne postoji. Ali jebiga, ako se ni na ovom svetom mestu to ne razume, stvar je definitivno propala. Izlazite svaki dan i izbegavajte kej i ostala setalista. Jesi dobro? Pricas o zdravom razumu a izlazis jednom u tri dana na popularna setalista.
April 16, 20205 yr 42 minutes ago, Anonymous said: Policijski čas (vanzakonska kategorija), čiju dužinu arbitrarno određuje Vučić, zabrana skupljanja u grupe veće od 2 osobe, držanje rastojanja od 2 metra i zabrana posećivanja zelenih površina u gradu, mislim da sam sve nabrojao. Nijednu meru osim policijskog časa niko ne kontroliše. Odlično sažeto. Koliko vidim samo je nama i Makedoncima višednevni policijski čas osnovna mera.
April 16, 20205 yr 5 minutes ago, Caligula said: @ordi, baci pogled na ovo gore da se ne ponavljam. Ne nasedaj na ova Apoloova prostacka podmetanja i simplifikacije, nikada nigde nisam napisao da ne treba setati. Problem je kada se seta i mingluje. A u prodavnicu mora da se ide. To je nuzni rizik. Ja idem u setnju sa detetom (ili moja zena) otprilike jednom u tri dana. Sat vremena, sat i po na keju, toliko. A kada tamo vidim kako se ljudi pridrzavaju socijalnog distanciranja, krecu da mi rastu usi jer ispadam magarad zato sto ja kao nesto pokusavam da zastitim druge od sebe i sebe od drugih. Poenta je da ovo sirenje virusa treba zaustaviti, i to se nece destiti tako sto cemo se praviti da ne postoji. Ali jebiga, ako se ni na ovom svetom mestu to ne razume, stvar je definitivno propala. sigurno imaš i trenutno usamljenijih mesta od tog keja. ja ga ne volim ni u redovnom stanju. bitno je sunce da vas malo ogreje, pa gde god. nisam sve iščitala, priznajem. ja startujem s radom od 10, ustajem oko 7 i protegnem noge makar sat vremena. tada još nema gužve i lepo je. već nakon 10 je haotično i depresivno sa svim tim redovima. edit: maksa bio brži. Edited April 16, 20205 yr by ordi
April 16, 20205 yr 30 minutes ago, harper said: Jeste, druze. I ti izadjes s biciklom, vidi te komsijsko dete s prozora i hajde majcin sin od roditelja tog deteta da mu objasni zasto i on ne moze da uzme svoj minijaturni bicikl i izadje ispred zgrade. Ti si svoje isterao ali si zato njemu napravio problem. Mozemo da pricamo o tome da li ta mera ima smisla ili nema ali, da se ne zajebavamo, njeno krsenje se radi iz sebicnih razloga i sta god da radi napolju taj koji je krsi ne pravi nikakvu razliku. Svi oni koji to rade su lizaci kasika, ljudi koji svoja licna uverenja stavljaju ispred svega ostalog. Ne kazem da te ljude treba kriviti za bilo sta, nije nikome lako da izdrzi ovo ludilo, ali ne treba ni traziti izgovore za jedne a optuzivati druge, u zavisnosti od toga da li ja radim nesto od toga a nesto drugo ne radim. ali voznja bicikla nije zabranjena? slazem se ostalim sto si napisao, nigde nisam ni rekao suprotno, niti sam naveo zasto ja radim neke stvari. btw, ne radim nista sto je zabranjeno. izlazim jednom dnevno u setnju, sam, ne nosim ni mobilni sa sobom, da ne bih slucajno pricao i zarazio nekoga. dva puta sam u setnji sreo @omiljeni i popricao sa njim i zenom mozda minut, sa vise od 2m razdaljine i nastavio dalje. kada je lockdown ne idem ni u setnju(iako imam dijabetis, pa mi je setnja obavezna, imam i ausvis pa mogu i tada da izadjem, odlucio sam da ne krsim ni to, upravo da ne bi bilo zasto on moze a ja ne, blablatruc). zivim sam, tako da ni tu nikoga ne ugrozavam, a ako sam u setnji pokupio, samo sam sebe ugrozio. plus, isao sam za mesec dana 2x do firme i idem jednom nedeljno u prodavnicu(ovo mi je najgore zbog svezeg povrca, ali ajde, svedi sve na minimum). danas sam dosao za Vrbas, ne zato sto mi nesto posebno bitno, vec nisam mogao mamu vise da slusam. dzabe price da sve radim kako treba, nju je briga zbog dijabetisa unistavala, pa sam popustio. sada jedem sto ona spremi, imamo i dvoriste, pa mogu na vazduh i za vreme lockdowna, pa je mama mirna. inace, kuca je 150 kvadrata, potpuno smo odvojeni, znaci fizicki kontakt 0. ona inace isto mesec dana ne izlazi, postuje sve, sestra joj dostavlja hranu. jedino jedemo u istoj prostoriji, ali ne u isto vreme. i jedno me plasi da nisam asimptomatski zarazen, pa nju da ne zarazim, ali vagao sam, i izvagao da je ovo bolja solucija, za nju. unucad ionako ne moze da vidi i posecuje a navikla da su joj tu svaki dan, tata je preminuo pre 3 godine, njoj je ovih mesec dana bilo gore od bilo kakve zaraze. (donekle se ovim samoopravdavam, tako nekako, jbg strah me) znaci slazem se, i to ne samo nacelno, vec i po postupcima, da se pravila moraju postovati. ali, verujem da se slazes i ti da su pravila losa, kao i sve drugo, i ovo radimo naopako. hajdemo teoretisati: 1. zabrana svih okupljanja(koncerti, sport, predstave...) 2. zabrana rada kafica, restorana, kladionica... drzava preuzima na sebe da isplati 50% ili 70% ili koliko vec od plate radnika(ukljucujuci gazdu). vlasniku se zabranjuje da otpusta radnike, plus ne placa poreze dok traje lockdown. 3. zabrana kretanja od 21h do 05h narednog dana. 4. zabrana kretanja za sve starije od 65 godina tokom celog dana izuzev izmedju 10h i 12h. u to vreme zabrana kretanja za mladje od 65 godina. 5. zabrana rada svih fabrika koje ne ispunjavaju propisane norme. norme propisuje drzava, drzavni sluzbenik daje atest o postovanju normi. ukoliko dodje do masovne zaraze unutar fabrike, drzava obavezna da utvrdi razloge. ukoliko se utvrdi da je doslo do propusta u postovanju normi, krivicno se gone vlasnik, bord menadzera i sluzbenik koji je izdao atest. pa da vidis rastojanje u Juri... da smo uradili ovako nesto(verovatno jos neke mere, i sve pravno pravilno definisano), ne bi bilo guzvi u prodavnicama. ne bi bilo toliko ljudi u isto vreme u setnji/trcanju/biciklista. jer ljudi ce izaci napolje ako im das 1h kao i ako im das 12h. samo ce biti manje guzve ako imaju 12h. ja kapiram da je Vucic nece ovo da razume ili je toliko bezobrazan da mu je bitno samo izivljavanje, ali prosto ne mogu da skapiram da niko od onih lekara okolo nije rekao, stani ljudi jbt, bilo je poteskoca prve dve nedelje, ali generalno su se ljudi ponasali OK, ali od kada smo uveli lockdown za vikende, ponedeljkom i petkom ljudi jedni drugima stoje na glavi. nama je samo falilo malo pameti, razuma, hladnokrvnosti... malo manje deranja, nervoze i politicke kampanje. ali jbg, kada nam predsednik olicenje ovo troje... i da, sledeci iz "struke" koji mi kaze kako su gradjani bezobrazni dok oni spasavaju zivote, pljunucu ga/je ako ih ikada sretnem. politicari neka pricaju sta hoce, od njih ionako samo ocekujem da zaseru, ali lekar koji ne razume sta je mesec dana ovoga i ocekuje da se svi ponasaju kako je zamislio, taj moze slobodno da spali svoju diplomu i pospe pepeo gde ga niko nikada nece naci.
April 16, 20205 yr Ja ću se ubiti bez planinarenja, dupe bih sad dao za jedan dobar uspon, ove šetnje po keju me uopšte ne privlače. Akcija bi bila da se ustane rano, pa pešaka do Avale i nazad.