Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Kad bi oni puštali psihologe da rade svoj posao to bi bilo izuzetno opasno po njih same.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 minute ago, Anonymous said:

Kad bi oni puštali psihologe da rade svoj posao to bi bilo izuzetno opasno po njih same.

:laugh:

24 minutes ago, Anonymous said:

Policijski čas (vanzakonska kategorija), čiju dužinu arbitrarno određuje Vučić, zabrana skupljanja u grupe veće od 2 osobe, držanje rastojanja od 2 metra i zabrana posećivanja zelenih površina u gradu, mislim da sam sve nabrojao. Nijednu meru osim policijskog časa niko ne kontroliše.

kljucno

sad sam pricala duze od sat sa drugaricom u becu, tj ona setala i zvala me s ukljucenom kamerom.

oni nemaju nikakvu zabranu kretanja, naravno. od mera imaju dozvoljeno okupljanje u setnji do 5 osoba ako su iz istog domacinstva.

dok je setala, stefan plac, centar pesacke zine svuda, do pratera, kroz njega, svuda dosta biciklista, dzogera, trotinasa, ljudi idu al na distanci

sta sam primetila i sta mi je podvukla, patorle od po 2 milicajca idu i kontrolisu

kaze da proveravaju da li su ti sto sede poklupama iz istog domacinstva , ako ne kazna 500 evra. isto situacija - dva para pricali stojeci jedan spram drugog, al ne na dovoljnom rastojanju, isto kaznjeni

dok je setala cule se bar 3x sirene hitne pomoci, medjutim rece da je to uobicajena pojava i ucestalost i pre korone

20200416_195055.thumb.jpg.3c727c9d79f828269ab76f19a27889eb.jpgnpr prater, pre 20min

Edited by InvisibleLight

22 minutes ago, harper said:

Da. Kao sto sam vec napisao, licno mislim da je ovo sa zatvaranjem ljudi around the clock preko vikenda bila greska, da je trebalo insistirati na tom smanjivanju kontakata i debelo kaznjavati za krsenje tog dela mera. Taj lockdown je samo povecao pritisak na ove ostale dane najobicnijim efektom prelivanja, sto je bilo i realno ocekivati da ce da se desi.

To kad imas sluzbe koje mogu to da kontrolisu,i da kaznjavaju,treba i od sirotinje naplatiti kaznu posle,a idu izbori.Ja sam vec pisao,neke mere ce ostati,u zavisnosti od sluzbi i same organizovanosti zemlje i discipline gradjana videce se kako ce ko proci kad bude bio 2 i 3 talas ovog sranja,mozes zamisliti kako ce biti kod nas kad je ovako sada.

2 hours ago, Anonymous said:

Nikad mi, nevezano za virus, neće biti jasne te takozvane šetnje pored reke u gomilama, jedino što se tu može viditi su trenerke, deca i mali beli psi, a buka obično bude veća nego u strogom centru grada.

A uz malo napora se uvek može naći mesto za šetanje sa nula ljudi.

ne ne, nije ovo u gradu

ovo je van grada

pecaju ljudi, sede po "splavovima", voze bicikle (put tu dobrim delom ide maltene uz samu reku)

mi konkretno se dovezli, promuvali malo bedemom, seli pored reke, otisli

poenta moje price je da smo nekom sa strane mozda i mi delovali "kao da pravimo guzvu", a zapravo nismo imali apsolutno nikakav kontakt sa drugim ljudima

tako da stvari mozda nisu toliko lose koliko deluju na prvu

opet sa druge strane i ja primecujem unazad mozda 7 dana da se ljudi u prodavnicama, makar ove dve u koje ja idem u nabavku ponasaju daleko "slobodnije" nego pre npr mesec dana

Meni nije jasno šta vi očekujete od ljudi?

Da su svi toliko samosvesni i mazohistički nastrojeni da niko nikada ne izađe iz kuće dok svi ne pocrkaju?

Ako nije zabranjena vožnja bicikla zašto ne bi vozili?

Ako nije zabranjena šetnja zašto ne bi šetali?

1 minute ago, InvisibleLight said:

kljucno

sad sam pricala duze od sat sa drugaricom u becu, tj ona setala i zvala me s ukljucenom kamerom.

oni nemaju nikakvu zabranu kretanja, naravno. od mera imaju dozvoljeno okupljanje u setnji do 5 osoba ako su iz istog domacinstva.

dok je setala, stefan plac, centar pesacke zine svuda, do pratera, kroz njega, svuda dosta biciklista, dzogera, trotinasa, ljudi idu al na distanci

sta sam primetila i sta mi je podvukla, patorle od po 2 milicajca idu i kontrolisu

kaze da proveravaju da li su ti sto sede poklupama iz istog domacinstva , ako ne kazna 500 evra. isto situacija - dva para pricali stojeci jedan spram drugog, al ne na dovoljnom rastojanju, isto kaznjeni

dok je setala cule se bar 3x sirene hitne pomoci, medjutim rece da je to uobicajena pojava i ucestalost i pre korone

Da, u Beču standardno ubijaju s tim sirenama, jedne godine sam se isključivo zbog njih pokupio i vratio u Beograd posle 20 dana. Oseti se čovek k'o da je u američkom policijskom filmu.

Priča mi lik odande da im je sada ipak naglasak na edukaciji stanovništva, a narod tamo, za razliku od našeg, ima poverenje u državu.

1 minute ago, renne said:

Da su svi toliko samosvesni i mazohistički nastrojeni da niko nikada ne izađe iz kuće dok svi ne pocrkaju?

+1

pritom to nabijanje krivice da si maltene ubica ako izadjes da napravis 45 min krug oko bloka ce zavrsiti u ozbiljnim psihozama

22 minutes ago, Apollo Creed said:

Pa jbg uvek imaš opciju da se zakucaš u svoja 4 zida i za metar dana vidiš na pinku razdraganog včća kako obznanjuje da je porazio pošast.

Sad mi je malo jasnije zasto su tebi svi isti. Od sada te preskacem, nema potrebe da raspravljam sa takvim kapacitetom.

21 minutes ago, James Marshall said:

Tebi smetaju samo oni što trče ili svi koji su izašli da šetaju? 

Brt izmakni se dva metra ako vidiš baš nekog agresivnog džogera koji se odlučio sjuriti u tebe pravo. Budi pametniji od njega. Ne morate baš svi šetati istom stazom. 

Napisao vec kako vidim gradaciju po logici, da se ne ponavljam.

Razumem da ovde ima i dzogera i biciklista i ljubitelja socijalnih kontakata pa se osecaju prozvanim, ali ajmo prvo da uvazimo elementarnu logiku.

37 minutes ago, Milosh76 said:

Pitanje za sve, da li cete sutra prepodne kad bude bilo 20ak stepeni izaci malo da prosetate, makar pola sata?

Naravno. Šetam svakog jutra pre posla. Sutra je neradan dan, pa ću produžiti šetnju.

3 minutes ago, Anonymous said:

Da, u Beču standardno ubijaju s tim sirenama, jedne godine sam se isključivo zbog njih pokupio i vratio u Beograd posle 20 dana. Oseti se čovek k'o da je u američkom policijskom filmu.

Priča mi lik odande da im je sada ipak naglasak na edukaciji stanovništva, a narod tamo, za razliku od našeg, ima poverenje u državu.

bas me zanima kako ce im krenuti od sada kad otvaraju male radnje..ovo sto sam videla za sat i jace dobro izgleda :D svaki put kad me ta drugarica zove i seta a ja u zatvoru pomislim ko je ovde lud. najbolja mi bila jedna tip top sredjena zena (tpliko spektakularno izgleda da sam skrinsotovala) koja ide od jednog do drugog prolaznika i zica cigaru. dva x je sretoh u ovoj virtuelnoj setnji, budala ima svuda

Edited by InvisibleLight

38 minutes ago, Milosh76 said:

Pitanje za sve, da li cete sutra prepodne kad bude bilo 20ak stepeni izaci malo da prosetate, makar pola sata?

Vodim malu napolje, šetaćemo tamo gde ima malo ljudi, kao i svaki dan vanrednog stanja kad nas ne zaključaju. Neće joj škoditi aprilsko sunce.

@Caligula neko iz vaše porodice mora ponekad i u nabavku, ne? veća je verovatnoća da nešto pokupiš u toj prodavnici i da ga preneseš ukućanima, nego da će ti se bilo šta desiti u šetnji. 

3 minutes ago, renne said:

Nije zabranjena šetnja, ali je zabranjeno okupljanje u veće grupe i obavezno je držanje rastojanja. Same šetnje su sasvim korisne i neophodne ako se ja pitam.

Background Picker
Customize Layout