Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 minutes ago, Milosh76 said:

Pitanje za sve, da li cete sutra prepodne kad bude bilo 20ak stepeni izaci malo da prosetate, makar pola sata?

Naravno,ko i svaki dan.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 minute ago, Apollo Creed said:

Koji bre kafići,koji luna parkovi...

Izađi bre malo napolje,udahni vazduha.:fantom:

Just now, Apollo Creed said:

Naravno,ko i svaki dan.

:covid19:

Ono, 

3 minutes ago, Caligula said:

@Lancia mogu da budu koje hoćeš mere, ali ako se meni vozi bajs ili trči po džadi čik me spreči.

Ajde da razlučimo kretanje od druženja, za početak. Pa čak je i naša struka savjetovala ovo prvo na početku zarad nekog jačanja imuniteta, u onom Utisku nedelje su svi doktori otprilike da se virus ne prenosi pogledom, jer da je tako, onda bi samo hazmat odijela imala smisla. 

2 minutes ago, James Marshall said:

Meni i dalje nije jasno kako neko ko izađe napolje i ne sretne nikog a recimo nosi rukavice (zbog ulaznih vrata od zgrade, ili otvara sa maramicom) može da bude ikakav faktor i kome taj neko smeta. Koliko vidim, neke zemlje podstiču izlaske napolje, ali posebnu pažnju posvećuju smanjivanju kontakata.

Da. Kao sto sam vec napisao, licno mislim da je ovo sa zatvaranjem ljudi around the clock preko vikenda bila greska, da je trebalo insistirati na tom smanjivanju kontakata i debelo kaznjavati za krsenje tog dela mera. Taj lockdown je samo povecao pritisak na ove ostale dane najobicnijim efektom prelivanja, sto je bilo i realno ocekivati da ce da se desi.

5 minutes ago, Lancia said:

Ja uopste ne kapiram, koje su mere na snazi u Srbiji. U Spaniji jesu zakasnili ali se zna sta se ne sme i o tome se ne raspravlja, nema interpretacija sta je dobro, sta nije.

Policijski čas (vanzakonska kategorija), čiju dužinu arbitrarno određuje Vučić, zabrana skupljanja u grupe veće od 2 osobe, držanje rastojanja od 2 metra i zabrana posećivanja zelenih površina u gradu, mislim da sam sve nabrojao. Nijednu meru osim policijskog časa niko ne kontroliše.

@James Marshall brt ako setam sa detetom po keju i ti me zapahnes u trku svojim dahom, to je već neko druženje

@Anonymous poenta. Mere koje niko ne kontroliše.

Edited by Caligula

14 minutes ago, Caligula said:

Ali jebiga, mora se i (ali nije poželjno) izaci u setnju sa autisticnim detetom, penzioneri moraju da dobiju sat za setnju u toku policijskog casa (ima srcanih bolesnika, dijabeticara, prosto je potreba)... izvesti dete da se izduva na vazduhu jednom u tri dana, izvesti psa da proseta, vrsi nuzdu.

Možda nije poželjno iz ugla širenja virusa, ali budući da u životu postoje i mnoge druge stvari osim korone (koliko god to sad bilo teško zamisliti), za praktično sve nabrojane u ovoj kategoriji, uključujući i osobe sa autizmom (koje nisu samo deca), povremeni izlazak iz kuće ne samo da je poželjan već je i neophodan, jer suprotno sa sobom povlači posledice koje su neuporedivo gore od moguće zaraze koronom. 

Just now, harper said:

Da. Kao sto sam vec napisao, licno mislim da je ovo sa zatvaranjem ljudi around the clock preko vikenda bila greska, da je trebalo insistirati na tom smanjivanju kontakata i debelo kaznjavati za krsenje tog dela mera. Taj lockdown je samo povecao pritisak na ove ostale dane najobicnijim efektom prelivanja, sto je bilo i realno ocekivati da ce da se desi.

Malo je to kod nas bilo previše jednostrano to donošenje odluka, u smislu da su ovi naši sad odjednom ušli u mod "slušamo struku" ali su to ograničili na par imunologa/pulmologa/epidemiologa, ali su mogli da ubace i ponekog socijalnog psihologa, bihejvioristu ili tako neku struku. Pisao sam neki dan, prođoh automobilom, više ljudi u parkovima i na raskrsknici nisam vidio nikad, kad sabiješ sve što narodu treba u par sati, onda naravno da u tim satima možeš da očekuješ neviđenu gustinu, jer je to ljudska priroda, da iskoristi ono što mu se nudi, jer postoji mogućnost da će mu i to biti zabranjeno. 

3 minutes ago, Anonymous said:

Policijski čas (vanzakonska kategorija), čiju dužinu arbitrarno određuje Vučić, zabrana skupljanja u grupe veće od 2 osobe, držanje rastojanja od 2 metra i zabrana posećivanja zelenih površina u gradu, mislim da sam sve nabrojao. Nijednu meru osim policijskog časa niko ne kontroliše.

Ja sam pesimista :sad: daj boze da gresim.

@James Marshall brt ako setam sa detetom po keju i ti me zapahnes u trku svojim dahom, to je već neko druženje

Pa jbg uvek imaš opciju da se zakucaš u svoja 4 zida i za metar dana vidiš na pinku razdraganog včća kako obznanjuje da je porazio pošast.

Tebi smetaju samo oni što trče ili svi koji su izašli da šetaju? 

Brt izmakni se dva metra ako vidiš baš nekog agresivnog džogera koji se odlučio sjuriti u tebe pravo. Budi pametniji od njega. Ne morate baš svi šetati istom stazom. 

Just now, Lancia said:

Ja sam pesimista :sad: daj boze da gresim.

Možda nam se posreći, pošto smo relativno izolovani u odnosu na velike evropske zemlje i možda se virus malo primiri u međuvremenu. Budale bog čuva.

svi cemo poludeti

15 minutes ago, vememah said:

:isuse:

ne znam sta pokusavas da postignes ovim postom.

SZO se rukovodi onim sto se u tom trenutku *pouzdano* zna. rukovoditi se nepouzdanim informacijama u ovakvoj situaciji je ne samo nekorisno, vec i steti renomeu organizacija koje iste te informacije iznose u javnosti. to zbunjuje javnost i smanjuje poverenje u institucije, a moze i da dovodi do iracionalnih strahova koji kod nekih osoba mogu izazvati psiholoske poremecaje ili pogorsati postojece fobije, paranoidne ideacije ili opsesivne radnje.

ko zna sta bi sada bilo da kinezi nisu 6 dana cekali pre nego sto su objavili u kojoj meri je virus prenosiv s coveka na coveka. to nema veze s SZO vec sa nekim "da je pera odmah otisao u policiju" scenarijima, dakle nikad necemo znati. SZO je morao da komunicira s javnoscu na osnovu onoga sto se tada znalo. sto se tice preporuka da zdravi ljudi ne nose maske, to ti je danas sa sajta SZO, i s tim se nema sta diskutovati - to je zakljucno s danasnjim nivoom znanja o zaraznosti virusa.

ovde gde ja zivim ne vidim da iko nosi maske, sem pokojeg azijskog studenta kad smo otisli u jeftini supermarket u gradu gde doticni kupuju. domaci prosto slusaju preporuke vlade, ti slobodno loluj i zgrazavaj se, to je tvoje pravo.

1 minute ago, James Marshall said:

Malo je to kod nas bilo previše jednostrano to donošenje odluka, u smislu da su ovi naši sad odjednom ušli u mod "slušamo struku" ali su to ograničili na par imunologa/pulmologa/epidemiologa, ali su mogli da ubace i ponekog socijalnog psihologa, bihejvioristu ili tako neku struku. Pisao sam neki dan, prođoh automobilom, više ljudi u parkovima i na raskrsknici nisam vidio nikad, kad sabiješ sve što narodu treba u par sati, onda naravno da u tim satima možeš da očekuješ neviđenu gustinu, jer je to ljudska priroda, da iskoristi ono što mu se nudi, jer postoji mogućnost da će mu i to biti zabranjeno. 

Ovo isto sam napisao skoro odmah na fejsu nakon sto su uvedene mere. Nerealno je da se vlast setila da iskoristi psihologe i psihijatre samo utoliko da na jednu konferenciju za stampu dovedu istu onu zenu koja je svom osoblju u "Lazi" zabranila da nosi zastitnu opremu na poslu. Nije mi jasno da oni od pocetka nisu shvatili da ce sve ovo potrajati i da nisu jos pre nego sto su mere uvedene procenili kakav efekat ce one imati na vecinu stanovnistva. Ovako im je trebalo preko mesec dana da se sete autisticne dece, bar jednog u nizu izuzetaka o kojima je trebalo voditi racuna, a samo ovde na forumu je nekoliko ljudi upozoravalo bas na tu grupu. OK, znamo svi da nam je vlast nesposobna grupa debila, ali valjda u celom tom sistemu jos uvek moze da se nadje neko ko je sposoban da malo mucne glavom i izmucka nesto logicno.

Background Picker
Customize Layout