Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, harper said:

Sad sam se vratio iz prodavnice i ne samo sto mislim da nas nikakve mere ne mogu sacuvati vec sam poceo da se pitam da li uopste i treba da nas sacuvaju. Pojedini ljudi su takva stoka da nemam reci, skoro da je uvreda za stoku reci da su ti likovi stoka.

Ne znam čemu iznenađenje i mislim da nema potrebe za ovim narativom "narod je kriv". Sasvim je jasno šta može da se očekuje od nas i zato su mere trebale da budu prilagođene stanju svesti kod naroda, a ne da osnovna mera bude policijski čas koji dovodi do ogromnih gužvi svuda, čak je i kosovski sistem sa matičnim brojevima odličan u odnosu na sistem koji mi imamo gde se ljudi zatvaraju u kuće u jednom periodu, a u periodu kad su slobodni rade šta hoće, pa zato što je policijski čas duži, okupljanja i gužve su sve veće. Da ne pominjem da nije zabranjen međugradski saobraćaj tako da će oni koji budu išli u unutrašnjost (a takvih je mnogo) imati 84 časa za prenošenje virusa u porodičnom okruženju.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Just now, Barrister said:

Da ne pominjem da nije zabranjen međugradski saobraćaj tako da će oni koji budu išli u unutrašnjost (a takvih je mnogo) imati 84 časa za prenošenje virusa u porodičnom okruženju.

Međugradski saobraćaj jeste obustavljen odavno, još prve nedelje vanrednog stanja. Stvar je u tome što ne vidim poentu ovolikog policijskog časa ako nije bio praćen zatvaranjem makar većih gradova i zabranom izlaska, ne vidim šta nekog sprečava (osim je li, vlastitog razuma) da danas pokupi porodicu u kola i ode da slavi Uskrs sa familijom. I ako takvih bude iole veći broj, čitavo ovo mrcvarenje sa zatvaranjem od 84 sati pada u vodu.

3 minutes ago, Barrister said:

Ne znam čemu iznenađenje i mislim da nema potrebe za ovim narativom "narod je kriv". Sasvim je jasno šta može da se očekuje od nas i zato su mere trebale da budu prilagođene stanju svesti kod naroda, a ne da osnovna mera bude policijski čas koji dovodi do ogromnih gužvi svuda, čak je i kosovski sistem sa matičnim brojevima odličan u odnosu na sistem koji mi imamo gde se ljudi zatvaraju u kuće u jednom periodu, a u periodu kad su slobodni rade šta hoće, pa zato što je policijski čas duži, okupljanja i gužve su sve veće. Da ne pominjem da nije zabranjen međugradski saobraćaj tako da će oni koji budu išli u unutrašnjost (a takvih je mnogo) imati 84 časa za prenošenje virusa u porodičnom okruženju.

Haha u prvom delu posta apel da mere budu prilagođene svesti naroda što je u oštroj konkurenciju verovatno najveća glupost koju sam čuo a onda kao zaključak zamerka što mere nisu još represevnije, tu svest ne igra ulogu

1 minute ago, Barrister said:

Nemas pojma o cemu pricam i nema potrebe da mi podmeces narativ kojeg nema u mom tekstu. Kakve su to mere i kakva drzava koja ce da nauci majmuna da ne treba dva puta da se gura kroz uredan i organizovan red, prvo da uzme pivo iz frizidera a onda da ga plati na kasi sa strane jer "imam samo ovo pivo pa da ne cekam"? Kakve su to mere koje ce da sprece lika da se tri puta vraca i gura kroz red jer je "zaboravio" da kupi, ovim redom, jaja, cokoladne bombone i flasicu mineralne vode. I to sve uz onaj prezrivi stav s visine - hajde, jebo te, sta ste se usrali, kao da je smak sveta.

Ne iznenadjujem se odavno zbog toga, samo shvatam korelaciju izmedju ovakve drzave i ovakve vlasti s jedne i ovakvih bilmeza s druge strane. Ne moze taj "imam samo flasu piva pa da ne cekam u redu" lik da ima bolju vlast od ove koju ima. Oni su prirodni saveznici.

5 minutes ago, Halvard said:

Međugradski saobraćaj jeste obustavljen odavno, još prve nedelje vanrednog stanja. Stvar je u tome što ne vidim poentu ovolikog policijskog časa ako nije bio praćen zatvaranjem makar većih gradova i zabranom izlaska, ne vidim šta nekog sprečava (osim je li, vlastitog razuma) da danas pokupi porodicu u kola i ode da slavi Uskrs sa familijom. I ako takvih bude iole veći broj, čitavo ovo mrcvarenje sa zatvaranjem od 84 sati pada u vodu.

Ja upravo i mislim na zabranu putničkog međugradskog saobraćaja i naravno da je veliki broj onih koji će doći u unutrašnjost.

Jedna malo starija vest koja u izvesnoj meri objašnjava Srbljanovićkino ponašanje.

Umesto za RFZO, 60 miliona za promociju Srbije

3.12.2019.

Vlada Srbije preusmerila je 60 miliona dinara, koji su bili namenjeni Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, za međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje „Srbija stvara".

Kako se navodi u poslednjem broju Službenog glasnika, ova sredstva biće raspoređena Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za međunarodnu promociju inovacionih i kreativnih delatnosti i aktivnosti".

„Srbija stvara" ja kampanja koja promoviše zemlju tako što „afirmiše vrednosti savremene Srbije - kreativnost, inovativnost i originalnost", kako se navodi na sajtu te platforme.

Iza kampanje stoji Savet za kreativne industrije, koji je osnovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a u njemu sede pojedinci i organizacije iz kreativnog sektora.

Savet razmatra predloge javnih politika i propisa vezanih za razvoj kreativnih industrija u Srbiji, ali i pomaže pri određivanju prioritetnih ciljeva i aktivnosti i podstiče komunikaciju i saradnju između sektora kreativnih industrija i drugih grana privrede, navodi se na sajtu serbiacreates.rs.

https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/umesto-za-rfzo-60-miliona-za-promociju-srbije

Edited by vememah

13 minutes ago, theanswer said:

Haha u prvom delu posta apel da mere budu prilagođene svesti naroda što je u oštroj konkurenciju verovatno najveća glupost koju sam čuo a onda kao zaključak zamerka što mere nisu još represevnije, tu svest ne igra ulogu

Nisam ti ja kriv što nadmenost u komunikaciji ne dovodi do intelektualne sposobnosti da se razume napisano.

Pre svega nije represivnija mera koja ti omogućava da znaš da ćeš svakog dana moći da izađeš u slučaju neke potrebe pa makar to bilo i 90 minuta, u odnosu na sve dužu zabranu izlaska bez izuzetka, uz saznanje da ta zabrana može u svakom trenutku biti produžena bez najave.

I naravno da je osnovni princip uspeha svake mere da ista bude sprovodiva i da može da ispuni svoju svrhu.

Edited by Barrister

3 minutes ago, Barrister said:

Nisam ti ja kriv što nadmenost u komunikaciji ne dovodi do intelektualne sposobnosti da se razume napisano.

Pre svega nije represivnija mera koja ti omogućava da znaš da ćeš svakog dana moći da izađeš u slučaju neke potrebe pa makar to bilo i 90 minuta, u odnosu na sve dužu zabranu izlaska bez izuzetka, uz saznanje da ta zabrana može u svakom trenutku biti produžena bez najave.

I naravno da je osnovni princip uspeha svake mere da ista bude sprovodiva i da može da ispuni svoju svrhu.

I onda ja ne razumem napisano. Represivnija mera o kojoj pričam je o zabrani putničkog saobraćaja. Druga stvar, naravno da je represivnija mera da ti daju 90min svaki dan od toga da ti 5 daju po 12h. 

Edited by theanswer

26 minutes ago, Партибрејкер said:

Klinci su mahom i sad opušteni, ja sve vreme redovno viđam grupice u parku ispred zgrade (NBG) kako bleje bez maski, bez odstojanja. Ali pre 17h, tako da je OK :sleep:

Na kraju će ovakve varošice najviše najebati.

Imam rodbinu u Aleksincu kojima se sve komšije mesec dana smeju što ne izlaze iz svog dvoriša, dok ostali ne jebu nikakav policijski čas i zabrane okupljanja.

Žive ljudi opušteno, punim plućima :Jova:

Nije da mi je žao takvih, jedino što će zauzeti respirator nekom...

ovo je sporadicno. u NS nije toliko strasno. imas likove ko sto je @omiljeni koji nocu drukaju komsije a danju, zezanje, druzenje, igranje. copor dece se igra, njih par roditelja, samo sto ne orgijaju koliko su blizu. ali van toga, osetno je smanjeno kretanje i izlazak.

ja sam danas stigao u Vrbas, to je varosica od 25.000 ljudi. otisao u setnju, ispartao dobranih 7-8km, prosao i kroz centar, i nije bas grad duhova, ali tu i tamo poneki bicklista, pesaka na prste mozes prebrojati... saobracaj slab, osim kada sam dosao do tranzita ka industrijskoj zoni, tamo kamioni idu...

ovako slicno je i u Subotici, makar kako mi je drugar rekao.

eo ljudi kazu da je i u Beckereku OK. mada oni verovatno slave sto ne smeju da izlaze... to je i za ostatak Vojvodine usporeno :D

tako da, jeste ovo govno od drzave i nisu ucinili ama bas nista osim sto su maltretirali ljude, ali da su dole na jugu smrili guzicu na par nedelja, ne bi bilo ovoliko lose. a lose je i po zvanicnim vestima, a koliko vidimo, po nezvanicnim je jos gore. 

• Author

Kako stoje ta manja mesta sa lekarima i bolnicama, tipa Vrbas, Sombor, Kula... sve ih teraju u NS i Suboticu ili postoje i neke regionalne bolnice i veci domovi zdravlja?

Kad vec pricate o stanju u Vojvodini?

17 minutes ago, theanswer said:

I onda ja ne razumem napisano. Represivnija mera o kojoj pričam je o zabrani putničkog saobraćaja. Druga stvar, naravno da je represivnija mera da ti daju 90min svaki dan od toga da ti 5 daju po 12h. 

Mera treba da ima svrhu, a ne da se donosi samo da bi se pokazalo da se nešto radi i da je predsednik gospodar svega.

Mera zabrane putničkog saobračaja bi imala svrhu da spreči veći odlazak stanovnika u unutrašnjost za vreme praznika i ne vidim neku posebnu represivnost te mere u odnosu na njen cilj.

Sa druge strane upravo to što ljudi tumače da imaju tih 12 sati da rade šta hoće obesmišljava policijski čas. Po meni je 90 minuta po osobi dnevno dovoljno za sve potrebe i takođe po meni je to daleko praktičnije od višednevne zabrane izlaska koja može biti produžena bez prethodne najave. Sasvim je očekivano da imamo gužve koje imamo ovih dana.

Edit:  Kada sam rekao da mera bude prilagođena svesti naroda ne mislim da bude prihvaćena sa oduševljenjem i odobravanjem, već kao što sam napisao da ima svrhu i da bude sprovodiva. Mera u kojoj 12 sati možeš da radiš šta hoćeš, a 12 sati ne smeš da izađeš zbog bilo kog razloga, ne ispunjava svrhu, jer onda u tih 12 sati imamo to što vidimo.

Edited by Barrister

Background Picker
Customize Layout