April 16, 20205 yr U Zrenjaninu je pozitvna jedna lekarka koja radi samo privatno. Testirana je kao kontakt osobe za koju je ranije utvrđeno da je zaražena i prebačena je na novosadski sajam nakon što su stigli rezultati. Ta osoba je bila kod nje u ordinaciji, ali lekarka sumnja da joj je tako prenet virus, jer je imala svu moguću zaštitu, te pretpostavlja da ga je dobila u nekoj od prodavnica u koje ide sa mnogo manje zaštitne opreme. Nema nikakve simptome zasad, što je dobro, pošto ima više zdravstvenih problema od ranije.
April 16, 20205 yr Mislim da je ipak mnogo veća verovatnoća da se zarazila od te pacijentkinje nego negde u prodavnici. Edited April 16, 20205 yr by mraki
April 16, 20205 yr Moguće, prenosim njeno razmišljanje. Zrenjanin se i dalje dobro drži, mislim da je samo jedan čovek iz grada i okoline bio u teškom stanju i na respiratoru, ali on je izlečen i pušten kući. http://rtvsantos.com/dobre_vesti/izlecen-clan-gradskog-veca-grada-zrenjanina-od-koronavirusa/ Edited April 16, 20205 yr by napadaj
April 16, 20205 yr 11 hours ago, mraki said: "Otkrivamo veći broj vrlo blagih pa i asimptomatskih slučajeva pa je onda utisak da je veći broj, a nije jer otkrivamo izvore i eventualne rezervoare virusa", rekao je Kon. kad je 220 onda smo dobri jer je moglo biti više, kad je 410 onda smo dobri jer otkrivamo potencijalne rezervoare izgleda da je tu jedino bitno širiti optimizam da narod ima šta glabati dok je između 4 zida zato u NS svakog dana sve manje i manje ljudi nosi maske. Pre 2 nedelje je bilo jako teško videti nekog bez maske, a par poslednjih dana je to palo ispod 20% ljudi. I nije samo da ljudi šetaju bez maske, nego se ulazi i u prodavnice, vode decu u prodavnicu ako im je usput da im kupe po kinder jaje i lizalicu, život se vraća u normalu. već nekoliko dana se potencira priča o ublažavanju i ukidanju mera, a i eto da nema tog Niša mi bi i dalje bili jedino corona free ostvro u sred Evrope, optimizam na sve strane, a ljudima i inače dokurčile The Mere i uopšte ih ne treba mnogo napujdavati da žive punim plućima. ne znam, valjda znaju šta rade...
April 16, 20205 yr 2 minutes ago, omiljeni said: kad je 220 onda smo dobri jer je moglo biti više, kad je 410 onda smo dobri jer otkrivamo potencijalne rezervoare izgleda da je tu jedino bitno širiti optimizam da narod ima šta glabati dok je između 4 zida zato u NS svakog dana sve manje i manje ljudi nosi maske. Pre 2 nedelje je bilo jako teško videti nekog bez maske, a par poslednjih dana je to palo ispod 20% ljudi. I nije samo da ljudi šetaju bez maske, nego se ulazi i u prodavnice, vode decu u prodavnicu ako im je usput da im kupe po kinder jaje i lizalicu, život se vraća u normalu. već nekoliko dana se potencira priča o ublažavanju i ukidanju mera, a i eto da nema tog Niša mi bi i dalje bili jedino corona free ostvro u sred Evrope, optimizam na sve strane, a ljudima i inače dokurčile The Mere i uopšte ih ne treba mnogo napujdavati da žive punim plućima. ne znam, valjda znaju šta rade... sve isto primecujem. mnogo manje maski, sad u jeku, kad je najpotrebnije. nista mi se ovo ne svidja, niti vidim kako nase brojke mogu biti dobre.
April 16, 20205 yr 13 minutes ago, omiljeni said: kad je 220 onda smo dobri jer je moglo biti više, kad je 410 onda smo dobri jer otkrivamo potencijalne rezervoare izgleda da je tu jedino bitno širiti optimizam da narod ima šta glabati dok je između 4 zida zato u NS svakog dana sve manje i manje ljudi nosi maske. Pre 2 nedelje je bilo jako teško videti nekog bez maske, a par poslednjih dana je to palo ispod 20% ljudi. I nije samo da ljudi šetaju bez maske, nego se ulazi i u prodavnice, vode decu u prodavnicu ako im je usput da im kupe po kinder jaje i lizalicu, život se vraća u normalu. već nekoliko dana se potencira priča o ublažavanju i ukidanju mera, a i eto da nema tog Niša mi bi i dalje bili jedino corona free ostvro u sred Evrope, optimizam na sve strane, a ljudima i inače dokurčile The Mere i uopšte ih ne treba mnogo napujdavati da žive punim plućima. ne znam, valjda znaju šta rade... Sama struka se vodi time na celu sa Konom da virus ima rok trajanja, prosecni Srbin misli isto ako se do sad nisam zarazio, necu ni sada. Juce sam obilazio markete u potrazi za manjom guzvom, maske nose, ali kao da ih ne nose.Zazvoni im telefon oni skidaju, neko ne nosi preko nosa, vec onako cisto kao stavio sam. Epilog nakon svega je ili imamo srece da je stvarno tako kako pricaju, ili u Junu sledi katastrofa,pa sad budi pametan.
April 16, 20205 yr 25 minutes ago, omiljeni said: ne znam, valjda znaju šta rade... Realno, nije da ni imaju mnogo izbora. Najkasnije od juna mora se početi sa kakvim-takvim funkcionisanjem inače odosmo svi dođavola, osim ako virus potpuno ne podivlja u međuvremenu, što se nadamo da smo sprečili i da ćemo izbeći. E sad, ako počnu da najavljuju otvaranje neposredno pre nego što do njega dođe, tu nema šanse da se izbegne potpuni haos i da ljudi nakon skoro tri meseca izolacije ne budu kao pušteni s lanca. S druge strane, nakon dosadašnjeg načina komunikacije s građanima koji je se sveo na besomučno ponavljanje da se ostane kod kuće i ne vidi niko i obračunavanje sa nedisciplinovanim pojedincima koji su se drznuli da promole nos napolje, svaka stidljiva najava popuštanja mera (što se mora izvesti suptilno i pravovremeno da bi se izbegao pomenuti haos) neminovno dovodi do opuštanja i pada discipline kod građana, to je neizbežno. Teško je tu biti pametan. Jedino nam ostaje da i dalje radimo ono što realno zavisi od nas samih i da se uzdamo u sreću.
April 16, 20205 yr e ovo je tuga http://rs.n1info.com/Vesti/a589766/Blace-novo-zariste-cekaju-se-testovi-sticenika-Doma-za-ometene-u-razvoju.html
April 16, 20205 yr Ma kakva disciplina,guzva je danas samo takva.Ljudi i koji nose maske uglavnom drze na bradi Samo se ceka ukidanje ovog casa i svi na ulice izlaze..Zivi bili pa videli.Vec sad vidim klince kako u grupama kupuju pivo i ugalj zs rostilj kako bi se grupno druzili.
April 16, 20205 yr 9 minutes ago, Halvard said: Realno, nije da ni imaju mnogo izbora. Najkasnije od juna mora se početi sa kakvim-takvim funkcionisanjem inače odosmo svi dođavola, osim ako virus potpuno ne podivlja u međuvremenu, što se nadamo da smo sprečili i da ćemo izbeći. E sad, ako počnu da najavljuju otvaranje neposredno pre nego što do njega dođe, tu nema šanse da se izbegne potpuni haos i da ljudi nakon skoro tri meseca izolacije ne budu kao pušteni s lanca. S druge strane, nakon dosadašnjeg načina komunikacije s građanima koji je se sveo na besomučno ponavljanje da se ostane kod kuće i ne vidi niko i obračunavanje sa nedisciplinovanim pojedincima koji su se drznuli da promole nos napolje, svaka stidljiva najava popuštanja mera (što se mora izvesti suptilno i pravovremeno da bi se izbegao pomenuti haos) neminovno dovodi do opuštanja i pada discipline kod građana, to je neizbežno. Teško je tu biti pametan. Jedino nam ostaje da i dalje radimo ono što realno zavisi od nas samih i da se uzdamo u sreću. Definitivno umesto optimizma treba da smišljaju mere otvaranja i upozoravaju gradjane na još veći oprez i upoznaju ga sa novim rutinama. Izgleda da previše očekujem. Nijedan njihov potez ne mogu da pohvalim do sada.
April 16, 20205 yr Just now, Niveamen said: Ma kakva disciplina,guzva je danas samo takva.Ljudi i koji nose maske uglavnom drze na bradi Samo se ceka ukidanje ovog casa i svi na ulice izlaze..Zivi bili pa videli.Vec sad vidim klince kako u grupama kupuju pivo i ugalj zs rostilj kako bi se grupno druzili. Ako nisu u guzvi ili zatvorenom prostoru i treba da nose na bradi, lakse disu dok hodaju a svejedno je sto se zastite tice. Vazno je samo da je navuku preko labrnje kad udju tamo gde su se zaputili, narocito ako je vise ljudi u tom prostoru. Sad sam se vratio iz prodavnice i ne samo sto mislim da nas nikakve mere ne mogu sacuvati vec sam poceo da se pitam da li uopste i treba da nas sacuvaju. Pojedini ljudi su takva stoka da nemam reci, skoro da je uvreda za stoku reci da su ti likovi stoka.
April 16, 20205 yr Klinci su mahom i sad opušteni, ja sve vreme redovno viđam grupice u parku ispred zgrade (NBG) kako bleje bez maski, bez odstojanja. Ali pre 17h, tako da je OK 22 minutes ago, ToniAdams said: e ovo je tuga http://rs.n1info.com/Vesti/a589766/Blace-novo-zariste-cekaju-se-testovi-sticenika-Doma-za-ometene-u-razvoju.html Na kraju će ovakve varošice najviše najebati. Imam rodbinu u Aleksincu kojima se sve komšije mesec dana smeju što ne izlaze iz svog dvoriša, dok ostali ne jebu nikakav policijski čas i zabrane okupljanja. Žive ljudi opušteno, punim plućima Nije da mi je žao takvih, jedino što će zauzeti respirator nekom... Edited April 16, 20205 yr by Партибрејкер
April 16, 20205 yr 3 minutes ago, harper said: Ako nisu u guzvi ili zatvorenom prostoru i treba da nose na bradi, lakse disu dok hodaju a svejedno je sto se zastite tice. Vazno je samo da je navuku preko labrnje kad udju tamo gde su se zaputili, narocito ako je vise ljudi u tom prostoru. Sad sam se vratio iz prodavnice i ne samo sto mislim da nas nikakve mere ne mogu sacuvati vec sam poceo da se pitam da li uopste i treba da nas sacuvaju. Pojedini ljudi su takva stoka da nemam reci, skoro da je uvreda za stoku reci da su ti likovi stoka. Neko je ovde napisao da su u Ceskoj propagirali parolu "Moja cuva tebe, tvoja cuva mene" i da je to uticalo na ljude da masovnije nose maske u prodavnicama. Znajuci naseg coveka..bilo bi to kontraproduktivno.
April 16, 20205 yr 3 hours ago, vememah said: Na jugu izgleda ne testiraju ni umrle od zapaljenja pluća ni njihove članove porodica, a kamoli one s temperaturom, a situacija po bolnicama je prilično loša. Takođe izgleda da objavljeni broj zaraženih uopšte ne odgovara onome što je čovek video. Slučaj sa Benchmark foruma: 12.4. 13.4. 15.4. Ovo je toliko potresno da nemam reči. Jadni ljudi...