April 15, 20205 yr 26 minutes ago, Ravanelli said: Neko selo kod Nisa da ne znaš koje je selo u pitanju?
April 15, 20205 yr Meni je stvarno neverovatno da Austrija, Slovenija, Nemačka vrlo stidljivo govori o normalizaciji, a kod nas opa gotovo.
April 15, 20205 yr 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: da ne znaš koje je selo u pitanju? Paljina
April 15, 20205 yr 3 hours ago, renne said: Kaže Kon verovatno polovinom maja gotovo Тај је више пута променио мишљење него маја гојковић странку. Наравно да мора да буде готово до половине маја па како год било.Немачка 4 маја отвора школе,нас ко јебе што нисмо способни ништа да урадимо осим да не гледамо лични интерес.
April 15, 20205 yr 8 hours ago, pbg12345 said: nama je zapravo po zvanicnim brojevima najslicnija turska 6 hours ago, Dankan Ajdaho said: Zato što smo i mi najsličniji Turskoj. Sličnost sa Turskom se ogleda ponajviše u restriktivnim merama koje su zapanjujuće slične a ovde već danima ide trač da nam u sledeću sredu spremaju policijski čas u trajanju od 9 dana, pa ko preživi pričaće. Procenat smrtnosti je gotovo identičan (2.1%) a broj zaraženih i umrlih je uporediv u odnosu na populaciju. Turska, međutim, ima ICU kapacitete i generalno zdravstveni sistem kakav će Srbija dostići za tri do četiri stoleća, što je od velike pomoći u ovoj situaciji. Naravno i dalje je mnogo bolje sedeti kod kuće i ne zakačiti ništa ali ako se nedajbože nešto zakači barem nećeš biti u milosti kompletno raspadnutog sistema.
April 15, 20205 yr 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: da ne znaš koje je selo u pitanju? Seljaci (građani Srbije koji žive u ruralnim sredinama) su čudo. Bile kolege u jednom selu da snime reportažu kako provode dane u izolaciji. Kad su stigli tamo sve normalno. Nema mnogo ljudi, ali tamo nema ni inače. Ide se na njivu, u grad na posao, u štalu. A onda vrh. Ostali su bez vode i odu u seosku prodavnicu a ona puna. Neke žene kupuju a muški sede, njih desetak, piju pivo i puše. To je bilo pre deset dana, možda je sada bolje. Dovoljan je jedan pozitivan da sve ode u Qu. Edited April 15, 20205 yr by dvb-t manijak
April 15, 20205 yr Quote "Otkrivamo veći broj vrlo blagih pa i asimptomatskih slučajeva pa je onda utisak da je veći broj, a nije jer otkrivamo izvore i eventualne rezervoare virusa", rekao je Kon.
April 16, 20205 yr 4 hours ago, vememah said: Posle 1999, još jedna veličanstvena pobeda! http://rs.n1info.com/Vesti/a589536/Brnabic-Polako-se-vidi-svetlo-na-kraju-tunela-nazire-se-kraj-epidemije.html mislim da ce ovaj kretenizam biti cesto citiran u narednim danima
April 16, 20205 yr nije kon decidirano rekao da je kraj polovinom maja, već da se to očekuje na osnovu pretpostavljenog trajanja epidemije, 8-10 nedelja. naravno da je ostavio ogradu da nas virus može sve iznenaditi jer se o njemu jako malo zna. popuštanje mera će ići postepeno, još nemaju plan kako, jer je još uvek rano razmišljati o tome. meni je njegov odgovor delovao razumno. drugar je pre par dana dobio temperaturu, hipohondar je i odmah je otišao u kovid centar, testirali su ga, posle par sati je dobio negativan rezultat. testiranje i rezultati sad idu mnogo brže, posebno u kovid ambulantama, bar u beogradu.
April 16, 20205 yr drugar je pre par dana dobio temperaturu, hipohondar je i odmah je otišao u kovid centar, testirali su ga, posle par sati je dobio negativan rezultat. testiranje i rezultati sad idu mnogo brže, posebno u kovid ambulantama, bar u beogradu.To no otprilike trebalo da znači da se rezultati ovim testiranjem približavaju realnim.I da ne znamo da li smo zaravnili krivu, jer do pre 3 dana nismo ni imali tačnu informaciju.Sent from fav toy
April 16, 20205 yr 9 hours ago, čekmeže said: Ne znam da li su kupljeni i ko je dr Radovanović, al rečenica koja počinje sa Već 12 dana imamo zaravnjenu krivu je uvreda za razum, može li negde da se vidi ta kriva? edit može biti zaravnjena al horizontalna osa da bude jedno 20 kilometara dužine. zaravnjena kriva znaci ravna kriva, vec bez eksponencijalnog rasta obolelih. sto se u vecini Srbije, srecom, desava. da nije bilo sranja u Nisu i okolini, imali bi sasvim stabilnu situaciju. oko 250 obolelih dnevno, sto i jeste bio slucaj do pre dva dana. ako pratimo brojeve, koliko se mogu pratiti, evidentno je da Vojvodina ima smirivanje situacije. ili nas masno lazu za Vojvodinu, a pricaju istinu za ostalo, sto je opet, malo verovatno. Valjevo i Cacak su posle prvobitnog skoka sada iskontrolisani. Valjevo je pre dve nedelje bilo skoro na 100, najvise posle BG, ne vidim da su otisli jako gore. Kragujevac, Loznica, Kraljevo, Uzice, oni nisu ni imali neke velike skokove. doduse, ne znam koliko se testira tamo, ali u Vojvodini se radilo pre nedelju dana preko 300 testova dnevno, sada je mozda i vise, broj novozarazenih ne ide preko 30 dnevno. kazu da je i u BG primetno smirvanje. sta to znaci, ne znam, ali ako napravis tim gde jednog od glavnih, ako ne i glavnog epidemiologa, saljes iz Beograda u Nis, onda je ocigledno da te sam Beograd ne plasi toliko. 9 hours ago, zgembo said: Pa jbg, očigledno da bi nam brojevi u zadnjih nekoliko dana bili mnogo bolji da nije bilo toliko zaraženih odjednom u staračkim domovima i bolnicama. E sad, možda računaju da će se smiriti ako to stave pod kontrolu. Ti ljudi iz staračkih domova nemaju sad više kome da prenesu virus. Jbmlg, nemam pojma. plasim se da su staracki domovi posledicaa a ne uzrok. ceo taj deo, Cuprija, Paracin, Aleksinac, Nis, Leskovac je u velikom problemu. po Konovim recima, tamo je oko 40%, cak do 50% testranih pozitivno, to je znak da su domovi posledica poprilicno sjebane situacije. ocigledno je da su preduzete mere i epidemioloske analize bile dobre, jer ne bi imao kontrolu u ostatku Srbije. ovo sto se desilo na jugu bih okarakterisao kao potpuni slom sistema tamo. znaci da ni Tiodorovic i njegova ekipa nisu uradili posao kako treba. ovo su samo pretpostavke, naravno. moguce da jug samo ide ispred ostatka Srbije, pa da ce i nama da se desi slicno, a onda nam ni bog nece pomoci. ali nekako verujem je da ipak bolje ishendlovana situacija, previse je realnih pokazatelja koji ukazuju u probleme na jugu, i to od pocetka, nego da je samo pitanje kad ce otici u kurac ostatak drzave
April 16, 20205 yr 8 hours ago, dvb-t manijak said: Seljaci (građani Srbije koji žive u ruralnim sredinama) su čudo. Bile kolege u jednom selu da snime reportažu kako provode dane u izolaciji. Kad su stigli tamo sve normalno. Nema mnogo ljudi, ali tamo nema ni inače. Ide se na njivu, u grad na posao, u štalu. A onda vrh. Ostali su bez vode i odu u seosku prodavnicu a ona puna. Neke žene kupuju a muški sede, njih desetak, piju pivo i puše. To je bilo pre deset dana, možda je sada bolje. Dovoljan je jedan pozitivan da sve ode u Qu. Ovo ce iznenaditi samo pojedince koji ne znaju kako funkcionisu omanja sela u Srba. Prodavnica je zamenila kafanu..jos ako je ona, starog kova, sa pultom u kojoj prodavac dodaje ono sto zelis da pazaris..onda se ima vise mesta da se zgura unutra, da se poredjaju gajbe..zasedne se i zapocne beseda.
April 16, 20205 yr To imas bukvalno u svakom selu u mojoj okolini (ne znam kakva je Vojvodina, mozda su oni otmeniji). U Bukovcu (odakle mi je cale), su ranije imali dve prodavnice, dok sada radi jedna. Uredno je postavljena klupa ispred, kako bi ljudi mogli da sednu dok ispijaju pivo i progovore koju.