Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

26 minutes ago, Orle Zmajević said:

Za ovu sestru su rekli da nije bila pozitivna.

Nisu to rekli. Nešto su smuljali, ali otprilike je ispalo da nisu hteli ni da je testiraju jer kao nije imala te simptome.

Inače, milion puta ću pre poverovati osobi koja je prenela šta su joj rekle koleginice te sestre, koje su bile duboko potresene njenom smrću, nego zvaničnoj verziji koja je objavljena tek nakon pitanja novinara.

Edited by vememah

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

35 minutes ago, vememah said:

A i pitanje je koliko naše vlasti lažiraju podatke, imao si prvo onu med. sestru 1987. godište iz KBC Zvezdara, pa sad ovog momka iz Paraćina tj. Trešnjevice 1994. godište koji nisu ušli u zvaničan broj umrlih.

naravno da je moguće

Kaže Kon verovatno polovinom maja gotovo

21 minutes ago, freakns said:

to vazi u slucaju da nista nisi radio.

mi smo neke mere ipak uveli, nesto smo, ma koliko traljavo, ipak radili. neke terapije ipak imamo. Nemci, kojima verujem daleko vise nego Kinezima, su rekli da prvovremeno otkrivanje moze da spreci da dodje do najgoreg... a nije da su nam lekari bas kompletne neznalice. mozda su nadobudni, mozda se ko onaj Stevanovic prodaju za neke pozicije, ali taj Stevanovic itekako zna sta prica i verovatno zna i da leci ljude.

u svakoj zemlji do sada, ti si imao frku dok nisi uspostavio kakav/takav sistem i dok nisi skapirao sta trebas raditi. ukljucujuci Kinu. evidentno je da u Evropi samo za Engleze(mozda Ruse i Turke) se moze reci da imaju potencijal daljeg rasta. 

pa jebemu, ne znam koliki da smo kreteni, nema teorije da budemo jedina drzava u Evropi, a verovatno u svetu, u kojoj ce eskalacija da bude u 8. nedelji. to bi bilo ko da su u Italiji masovno krenuli da umiru pre 10 dana. i koliko god da smo neoprezni, neposlusni, ovo ono, na kraju, vecina ljudi vec mesec dana praktikuje socijalnu izolaciju. 

ponavljam, ali cini mi se da je dzabe, pogledajte Vojvodinu, Sumadiju, zapadnu Srbiju. Valjevo, Cacak i Kikinda koji su bili inicijalne kapisle su se stabilizovali. na jugu su ogromni problemi, to je svima jasno, plus je usao virus u domove. 

da, bicemo najgori verovatno u okruzenju. da, umrece jos mnogo ljudi dok se ovo ne zavrsi. ali nema sanse da nismo izbegli apokalipticni scenario, osim ako, ponavljam, virus odluci da poludi. ali tada je najebao ceo svet, ne samo Srbija. 

naravno da su mere sprečile katastrofu,  e sad se postavlja pitanje šta će se desiti kada se ponovo otvore kafići i gradski i međugradski prevoz a u populaciju još uvek bude nekoliko stotina asimptomatskih ili ljudi sa blagim simptomima, koliko će biti potrebno da se situacija kod nas i uopšte u evropi vrati na polovinu marta, cenim za 2 najviše 3 nedelje...

13 minutes ago, renne said:

U kom smislu?

Kraj vanrednog stanja ili epidemije?

epidemije

U Boru se razbuktalo žarište, ali o tome se nigde ne govori i ne javlja.

Info direkt iz borske bolnice.

8 minutes ago, renne said:

epidemije

Ja stvarno ne znam na osnovu čega to u ovom momentu kaže...

1 minute ago, mraki said:

Ja stvarno ne znam na osnovu čega to u ovom momentu kaže...

verovatno mu je sugerisano

Just now, beta kentauri said:

verovatno mu je sugerisano

tako je lakshe istrpeti nepravedne mere u najtezem trenutku. posle ce vidimo.

ko da ionako nije kompletan restart svakog dana :unsure:

7) epidemija zarazne bolesti je obolevanje od zarazne bolesti neuobičajeno po broju slučajeva, vremenu, mestu i zahvaćenoj populaciji ili neuobičajeno povećanje broja obolelih sa komplikacijama ili smrtnim ishodom, kao i pojava dva ili više međusobno povezanih slučajeva zarazne bolesti koja se nikada ili više godina nije pojavljivala na jednom području ili pojava većeg broja oboljenja čiji je uzročnik nepoznat, a prati ih febrilno stanje;

8) epidemija od većeg epidemiološkog značaja označava pojavu teških kliničkih oblika zaraznih bolesti i/ili smrti od zarazne bolesti, pri čemu postoji opasnost od nastanka težih ekonomskih i društvenih posledica, prekograničnog prenošenja bolesti, kao i ponovna pojava slučajeva odstranjene ili iskorenjene zarazne bolesti;

9) pandemija zarazne bolesti je obolevanje od zarazne bolesti koja prelazi državne granice i širi se na veći deo sveta ili svet u celini, ugrožavajući ljude u svim zahvaćenim područjima;

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_stanovnistva_od_zaraznih_bolesti.html

29 minutes ago, renne said:

Izbore je zacrtao za Vidovdan. Ostalo je još 41 dan kampanje. Nije teško pogoditi kada je kraj.

5 minutes ago, gospa buba said:

tako je lakshe istrpeti nepravedne mere u najtezem trenutku. posle ce vidimo.

ko da ionako nije kompletan restart svakog dana :unsure:

svaki dan je idealan za neko novo luđenje po televizijama.

juče prvo daje ostavku pa se kobajagi popišmani a danas širi optimizam sa sredinom maja.

sve u svemu puppet show.

Edited by beta kentauri

2 minutes ago, Jozef K. said:

Izbore je zacrtao za Vidovdan. Ostalo je još 41 dan kampanje. Nije teško pogoditi kada je kraj.

Divan razlog da savesni građani ne izađu . 

#ostanikodkuce :sleep:

2 minutes ago, dùda said:

Divan razlog da savesni građani ne izađu . 

#ostanikodkuce :sleep:

Slažem se. Ali baš se vidi priprema za ovu situaciju.

Background Picker
Customize Layout