Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, Bambula said:

Pa sta je problem, brdo fabrika radi kao da je sve normalno gradilista, brze poste i ostali, uz to imas bandu koja dozvoljavala posete tamo gde su svi od pocetka pricali kako je to jedno veliko NE.Kakva banda je sturka™ ovo je odlicno. 

4 minutes ago, Anonymous said:

Kojih mera? Ovih polovičnih?

sve to ok, ali to je samo argument vise da nije dobro

jer ocigledno takve mere ne rade posao

a kontra efekat, na onima kojima se sprovode (najpre starijim ljduima) ce bojim se vrlo brzo na naplatu

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

3 minutes ago, pbg12345 said:

dobro u odnosu na sta?

ovi brojevi poslednjih dana bi se mogli tumaciti kao "dobri" kad bi pretpostavili da je ranije bilo mnogo vise zarazenih po danima nego sto je to unazad nekoliko dana(samo jel nisu testirani, pretpostavljam da to i hoces da kazes sa ovim procentom zarazenih/testiranih) ali to i ne deluje kao realno sa obzirom na broj umrlih 

posle mesec dana karantina mi imamo ove bas velike  brojeve novozarazenih

kako mi da ocekujemo da brojevi padnu na ispod 100 po danu npr?

Upravo radis ono o cemu sam govorio. Gledas samo apsolutne brojke. Za tebe je 70/500 dobro, a 400/2880 lose, nema veze procenat. Samo ti je u glavi kad ce manje od 100. Pa eto kad budemo testirali 500 ljudi, onda ce biti manje od 100.

9 minutes ago, theanswer said:

U ZR su testirali 50 ljudi za 24h i nema nijedan pozitivan, nisu hteli ni da nas bombarduju, neće ni virus da udari.. 

K5PaaIh.jpg

Just now, Jimmy Kowalski said:

Upravo radis ono o cemu sam govorio. Gledas samo apsolutne brojke. Za tebe je 70/500 dobro, a 400/2880 lose, nema veze procenat. Samo ti je u glavi kad ce manje od 100. Pa eto kad budemo testirali 500 ljudi, onda ce biti manje od 100.

u jbt

ne ja pitam kad ce testirati par hiljada a rezultat biti manje od 100

cemu takvo besmisleno podmetanje?

prosot je cinjenica da mi poslednjih dana imamo mngoo gore brojeve, sto u apsolutnom iznosu, sto po glavi stanovnika od sireg okruzenja

ovo sranje u vecini tih drzava traje manje vise podjednako dugo

jednostavno je pitanje, zasto je to tako u nasem slucaju

jedan od mogucih odgovora je ovo sto je preneo covek da je nestorovic izjavio, da svi ostali laziraju, samo mi masovno testiramo i prijavljujemo prave brojeve

samo sto eto nekako nisam spreman poverovati da je to istina

3 minutes ago, pbg12345 said:

a kontra efekat, na onima kojima se sprovode (najpre starijim ljduima) ce bojim se vrlo brzo na naplatu

U ovom slučaju ne pomažu njihove polumere, zamazivanje očiju i medijsko lakiranje stvarnosti. Glupost se prilično jasno prikaže desetak dana kasnije.

Ostaje "nada" da je virus zapravo mnogo sire rasprostranjen no sto se misli, ali da mnogi nosioci nemaju nikakve (ozbiljnije) simptome. Tesko mi je da poverujem da su u nekom domu za stare svi pozitivni, a ovako okolo njih nista strasno, jos poneki oboleli, ali eto bas udarilo u neki dom gde su odlucili da sve testiraju.

Nadam se da neko unutar famoznog kriznog staba™ ume da razlozi celu ovu situaciju na proste cinioce i makar ispravno anticipira buduca desavanja. Ovim tempom se necemo opraviti do Mitrovdana.

31 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ljudi stalno gledaju ukupan broj novozarazenih i onda izvlace pogresne zakljucke. Pa ako imali 70 zarazenih od 500, bilo bi kao dobro je, dvocifrena brojka. Ako je 400 od 2880 onda je kao katastrofa koliko novih zarazenih. A procenat isti.

Samo što je taj procenat zaraženih u odnosu na testirane visok, a broj testova i dalje manji u proseku u odnosu na susede.

Nama je danas 14,1% zaraženih u odnosu na testirane (408/2880)

Za poređenje:

Hrvatska 4% (37/897)
Slovenija 2,3% (28/1168)
Bosna 2,9% (27/932).

• Author

Tu imas i faktor inkubacije...neko je "dobio virus" pre 2 nedelje, a neko je zarazen juce u tom istom Domu... ovaj prvi je u nekoj korona bolnici, a ovaj drugi ce mozda biti pozitivan za nedelju dana, ako ga testiraju. To sto je danas neko negativan, ne znaci da nece biti pozitivan za nedelju ili dve.

Nema veze sa Vucicem i nema psovki i slajmara, ali mozda nekog bude zanimalo: odnos zarazenih/testiranih opao je za 2.67 poena u odnosu na jucerasnji dan (14.17% danas, 16.84% juce).  Od prvog aprila, kriva zarazenih/testiranih na dnevnoj bazi znacajno opada (koeficijent korelacije -0.646, p = 0.00882).  U poslednjih 7 dana, kriva varira izmedju 12.57% i 16.84%.  Maksimalna i minimalna vrednost zarazenih/testiranih od 1. aprila do danas je 40.78% 3. aprila 12.57% 10. aprila.

Just now, Barrister said:

Samo što je taj procenat zaraženih u odnosu na testirane visok, a broj testova i dalje manji u proseku u odnosu na susede.

Za poređenje:

Hrvatska 4% (37/897)
Slovenija 2,3% (28/1168)
Bosna 2,9% (27/932).

Svi su oni od pocetka u boljoj situaciji od nas i njihovi procenti nizi nego nasi. Nije bilo teorijske sanse da kod nas bude manje od 10% zarazenih..

A nisi naveo Makedonce, prema podacima Cede, oni su 66/500 (13,2%). Dakle procenat slican nasem..

20 minutes ago, pbg12345 said:

Pa te mere su licno Vucicevo izivljavanje, jer struka rece stariji su u opasnosti, e onda kad krenulo i medju mladima opet ta ista struka na celu sa Konom je dribrala kako je to sve ok.I ono njegovo cuveno bolji smo za nedelju dana od Italije,a za to vreme im svi rade, onda kao e pa nema kafica i kladionica i problem resen. 

Dakle bitan je sadizam nema prevoza i nema setnji po parkovima, ali zato motaj kablove punih 8 sati, a onda nemoj da sam te video na ulici, jer dok radis si imun ali ako prosetas e onda puna groblja. 

Edited by Bambula

je l ima neki konkretniji info za Požarevac? i sinoć Vučić i danas Lončar ga spominju.

ja zvao moje, koji su kao informisani u dešavanja u gradu tamo, i oni pojma nemaju o čemu se radi.

2 minutes ago, Barrister said:

Za poređenje:

Hrvatska 4% (37/897)
Slovenija 2,3% (28/1168)
Bosna 2,9% (27/932).

Ove brojke prosto nisu relevantne jer znamo da veliki broj ljudi ceka vise dana na rezultate.

Primera radi, moj poznanik koji je doktor je hospitalizovan sa upalom pluca i ceka rezultate vec par dana.

Ako doktorima ne daju rezultate istog dana, kakva je tek situacija sa ostalim gradjanima.

1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Svi su oni od pocetka u boljoj situaciji od nas i njihovi procenti nizi nego nasi. Nije bilo teorijske sanse da kod nas bude manje od 10% zarazenih..

A nisi naveo Makedonce, prema podacima Cede, oni su 66/500 (13,2%). Dakle procenat slican nasem..

Naravno da su u boljoj situaciji, ali zato što imaju državu i relativno normalne mere, inače hoćeš da kažeš da Bosna nema veliki broj stanovnika na radu u inostranstvu, da Hrvati i Slovenci nemaju bliske kontakte sa severnom Italijom.

A Makedonija nam je slična i po tome što je osnovna mera policijski čas.

5 minutes ago, Orle Zmajević said:

Ove brojke prosto nisu relevantne jer znamo da veliki broj ljudi ceka vise dana na rezultate.

Primera radi, moj poznanik koji je doktor je hospitalizovan sa upalom pluca i ceka rezultate vec par dana.

Ako doktorima ne daju rezultate istog dana, kakva je tek situacija sa ostalim gradjanima.

Kakve veze ima čekanje na rezultate sa procentima zaraženih u odnosu na broj testiranih?

Edited by Barrister

Background Picker
Customize Layout