Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Jel video neko komunalnu policiju od kad je sve ovo pocelo?

Pravo pitanje.

Sent from fav toy

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Po meni oni su ti koji bi trebalo da nadgledaju redove u prodavnicama i postovanje pravila drzanja distance... ali cenim da je lakse i lepse izivljavati se na prodavcima lubenica i bakicama koje prodaju cvece
+1

Sent from fav toy

Juzne vesti:

U Kliničkom centru u Nišu na lečenju od korona virusa nalaze se 452 pacijenta, što je za skoro 75 više u odnosu na juče, a povećan je i broj onih koji su sa lakšim simptomima virusa u privremenim bolnicama i njima je smešteno je 585 ljudi.

Testovi su pokazali da je privatnom Domu za stare “Eskulap” u Novom Selu 30 korisnika i troje zaposlenih zaraženo koronavirusom, rekao je epidemiolog Branislav Tiodrović i svi će oni biti prebačeni u Klinički centar Niš. Zaraženih ima i u domovima u Blacu i Kulini i to će, kako je rekao Tiodorović, biti najveći problem za smeštaj, jer su to lica koja zahtevaju posebnu pažnju. Juzne vesti

U Gerontološkom centru, gde je ukupno 156 obolelih, kako je rekao Tiodorović, zabeležena su i 3 smrtna slučaja pre nego što je počela hospitalizacija zaraženih.

Gerontoloski centar, Kulina, Blace, dom za stare u Novom selu, Toponica...

Dzaba zabrana kretanja kad se virus siri u institucijama mesec dana posle uvodjena vanrednog stanja.

Iako su jug i jugoistok predstavljeni kao novo žarište, epidemiolog Tiodorović kaže da to nije baš tako, već da se trenutno dešava jedna plima oboljevanja koja kasni u odnosu na druge delove Srbije za jedno nedelju dana.

Sta znaci ovo? Pa ko moze da poveruje u ovo? Nadam se da Tiodorovic veruje.

Ja ne kapiram da "struka" nije sposobna da se saopsti nesto vise o zarazenima. Dakle, da se kaze od 408 zarazenih koji su testirani u poslednja 24 sata, toliko je iz institucija, toliko za simptomima, toliko kontakata, zarazeni su iz sledecih gradova...itd...

Izgleda je to visa matematika. Ili ne smatraju to vaznim podacima.

Just now, Jimmy Kowalski said:

Ljudi stalno gledaju ukupan broj novozarazenih i onda izvlace pogresne zakljucke. Pa ako imali 70 zarazenih od 500, bilo bi kao dobro je, dvocifrena brojka. Ako je 400 od 2880 onda je kao katastrofa koliko novih zarazenih. A procenat isti.

ono sto je lose u srpskim brojevima je sto dolaze sada, mesec dana od primene mera

1 minute ago, cedo said:

ono sto je lose u srpskim brojevima je sto dolaze sada, mesec dana od primene mera

Sto bi rekao Vucic zavisi kako gledate na to :fantom: 

Naravno da bi bilo da smo od pocetka krenuli sa masovnim testiranjem, ali je dobro da sada ovoliko radimo testova. Procenat zarazenih je sasvim realan. A i dobro je sto broj na respiratorima ne raste rapidno, cak se i smanjuje pomalo..

@cedoupravo to

jasno je da je kod nas suludo gledati samo "apsolutne brojeve", ali je problem ovo sto kaze cedo sto mi posle vise od mesec dana imamo ovih dana ovoliki broj novozarazenih

U ZR su testirali 50 ljudi za 24h i nema nijedan pozitivan, nisu hteli ni da nas bombarduju, neće ni virus da udari.. 

1 minute ago, pbg12345 said:

@cedoupravo to

jasno je da je kod nas suludo gledati samo "apsolutne brojeve", ali je problem ovo sto kaze cedo sto mi posle vise od mesec dana imamo ovih dana ovoliki broj novozarazenih

Pa sta je problem, brdo fabrika radi kao da je sve normalno gradilista, brze poste i ostali, uz to imas bandu koja dozvoljavala posete tamo gde su svi od pocetka pricali kako je to jedno veliko NE.Kakva banda je sturka™ ovo je odlicno. 

11 minutes ago, April said:

Pravo pitanje.

Sent from fav toy

i ja se pitam sta radi komunalna.

danas u setnji vidim gomile tinejdzera u grupama na plazi, cujem i na drugim mestima isto. sto uvode mere kad ih ne kontrolisu. bitno da su kaznili juce nekog pijanca koji se gegao za vreme policijskog casa praznim ulicama sa 50000din

9 minutes ago, cedo said:

Kojih mera? Ovih polovičnih?

2 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Naravno da bi bilo da smo od pocetka krenuli sa masovnim testiranjem, ali je dobro da sada ovoliko radimo testova. Procenat zarazenih je sasvim realan. A i dobro je sto broj na respiratorima ne raste rapidno, cak se i smanjuje pomalo..

dobro u odnosu na sta?

ovi brojevi poslednjih dana bi se mogli tumaciti kao "dobri" kad bi pretpostavili da je ranije bilo mnogo vise zarazenih po danima nego sto je to unazad nekoliko dana(samo jel nisu testirani, pretpostavljam da to i hoces da kazes sa ovim procentom zarazenih/testiranih) ali to i ne deluje kao realno sa obzirom na broj umrlih 

posle mesec dana karantina mi imamo ove bas velike  brojeve novozarazenih

kako mi da ocekujemo da brojevi padnu na ispod 100 po danu npr?

3 minutes ago, theanswer said:

U ZR su testirali 50 ljudi za 24h i nema nijedan pozitivan, nisu hteli ni da nas bombarduju, neće ni virus da udari.. 

:D

jel su ono bese niksicani imali transparent "gadjate i nas, nismo sugavi" ili kako vec bi

2 hours ago, Ayatollah said:

Pa da operu crnu lovu za početak, a posle će videti šta dalje. Šta god mi mislili, potražnja za nekretninama u Beogradu će uvek postojati u većoj ili manjoj meri. Osim toga, koliko sam ja razumeo ljude koji se bave nekretninama, i Beograd i Srbija (pa i istočna Evropa u globalu) u celini imaju problem sa kvalitetom nepokretnosti, jer mi imamo puno nekretnina, ali su one u proseku lošeg kvaliteta i loše održavane - kako stambeni, tako i poslovni prostor. Neko ko ima dosta para očekuje da ima u zgradi i parking sa liftom, i recepciju, i video nadzor, i podno grejanje, u luksuznijim varijantama i bazen i/ili teretanu, dok više od pola Beograda u zgradi nema liftove (ili su im stalno neispravni), ljudsku kanalizaciju, centralno grejanje, itd.

Iz mog iskustva, stanovi u novogradnji idu k'o halva i prije nego što se zgrade naprave. Sad ide jedna zgrada koju pravi jedan sudski vještak, bukvalno joj ni temelja nema, ali je 9 od 11 stanova već prodano.

Dosta tih kupovina je kompenzacija ili su kupci a) radili 20-25 godina vani ili b) radi bračni par u državnim institucijama i dižu kredit.

Problem je najčešće loše riješeno centralno grijanje ili zvučna izolacija koje skoro i da nema. Gledao sam i stanove u kojima su prozorska okna toliko nejednaka da ih treba koristiti za nerviranje OCD-ovaca, a vlaga onemogućava normalan život. Pride, stanari uglavnom dokupljuju struju od 4 kW pa naviše. Sve nova gradnja. 

2 minutes ago, Anonymous said:

Kojih mera? Ovih polovičnih?

a dobro .. znas sta mislim o tome ...

Background Picker
Customize Layout