April 14, 20205 yr https://jugmedia.rs/vlasotincanka-danijela-lepojevic-42-zvanicno-umrla-od-upale-pluca-zatvorena-fabrika-gruner/ koliko li cemo ovakvih prica cuti i videti jos... jezivo.
April 14, 20205 yr 59 minutes ago, harper said: Ne moze to preko noci, strah od posledica je drilovan ne godinama vec generacijama. Takodje, sutra da se neko pobuni odmah ce da zavrsi na naslovnici Svinjformera kao djilas-solak kadar koji se kurcira strajkovanjem dok ljudi umiru. Ova banda degenerika sa Pinka, Hepija, Studija B i pisanih govnoida nema granica kad je blacenje ljudi u pitanju. Ko god od tih lekara je prosao pakao, a mnogi su prosli i prolaze ga, kopace rukama i nogama da ode odavde i verovatno proklinje sebe sto vec nisu otisli. Ionako ce kad prodje pandemija potreba za medicinskim kadrom da ode u nebo jer nisu svi na svetu budale kao ovi nasi, neki ce dobro da analiziraju sta im se desilo i potrudice se da stvore uslove da im se vise nikada ne desi. Poenta je da to zapravo i nije pobuna nego trenutak kad sa svojim znanjem staneš iza svog stava, ako si siguran u njega. Ako nisi onda si se povukao i neke posledice koje uključuju i ljudske živote idu i na tvoju dušu . Ono kako ja vidim sad stanje u većini med ustanova i medju learima je što nema mnogo onih ako iko koji su spremni da bez milimetra pomeranja stanu iza svog stava i odluke . Nije to neću da radim i štrajkovaću ali ako vidiš da je procedura loša i da opremu ne dobijaš i da je neko preskače ili ne koristi kako treba a dobro znaš kako treba i da će svi stradati ako se ne radi kako treba pa ne znam, nek mi namotiraju glavu na bradavičastu svinju na nekoj naslovnici . Ne uspevam da zamislim da meni kao lekaru u pandemiji direktor zabrani da nosim rukavice i masku kao što je uradjeno u narodnog fronta . Hirurzi na dedinju , ej koliko godina škole ti treba tek za to i iskustva , i hirurzi su ćutali pred onim gmazom iako su videli da radi mimo svih protokola. I sad , zaraženi i pišu otvorena pisma . Gde je granica u savijanju kičme ako si na ktraju i sopstveni život stavio na kocku. Pa zabole te za tabloide , možeš biti u čitulji ti ili neko tvoj , gore je.
April 15, 20205 yr 15 minutes ago, Aleksija said: https://jugmedia.rs/vlasotincanka-danijela-lepojevic-42-zvanicno-umrla-od-upale-pluca-zatvorena-fabrika-gruner/ koliko li cemo ovakvih prica cuti i videti jos... jezivo. Je l to zena koju nisu hteli da prime zbog upale pluca? Kao sto sam rekao, fabrike su celo vreme radile, gradilista isto. To je radjeno i radi se zbog izbora. Tako je ugrozeno zdravlje ljudi ali niko nema srca da to pita na kzn. U Lombardiji se upravo to desavalo, fabrike su radile dugo vremena sa radnicima bez dovoljno zastite, sto je bio jedan od razloga sirenja zaraze.
April 15, 20205 yr Mislim da je ta linija odavno povučena - ko je spreman da stane iza svog stava i rizikuje, to je odavno uradio (i platio cenu). Onaj ko nije, do sada je našao dovoljno razloga da racionalizuje svoju odluku, sa tim živi i eto, nekako funkcioniše.
April 15, 20205 yr 40 minutes ago, ljuttko said: Poenta je da to zapravo i nije pobuna nego trenutak kad sa svojim znanjem staneš iza svog stava, ako si siguran u njega. Ako nisi onda si se povukao i neke posledice koje uključuju i ljudske živote idu i na tvoju dušu . Ono kako ja vidim sad stanje u većini med ustanova i medju learima je što nema mnogo onih ako iko koji su spremni da bez milimetra pomeranja stanu iza svog stava i odluke . Nije to neću da radim i štrajkovaću ali ako vidiš da je procedura loša i da opremu ne dobijaš i da je neko preskače ili ne koristi kako treba a dobro znaš kako treba i da će svi stradati ako se ne radi kako treba pa ne znam, nek mi namotiraju glavu na bradavičastu svinju na nekoj naslovnici . Ne uspevam da zamislim da meni kao lekaru u pandemiji direktor zabrani da nosim rukavice i masku kao što je uradjeno u narodnog fronta . Hirurzi na dedinju , ej koliko godina škole ti treba tek za to i iskustva , i hirurzi su ćutali pred onim gmazom iako su videli da radi mimo svih protokola. I sad , zaraženi i pišu otvorena pisma . Gde je granica u savijanju kičme ako si na ktraju i sopstveni život stavio na kocku. Pa zabole te za tabloide , možeš biti u čitulji ti ili neko tvoj , gore je. Znas kako, to je njihova individualna odluka i njihovi zivoti, to je jedini kriterijum kojeg treba da se drze. Za ovu drzavu i ovo drustvo realno treba da ih boli kurac. Meni je posle onog danas sa sns-bebinim brigadama apsolutno jasno da ce Vucic ovde da vlada koliko hoce, a i da treba da vlada koliko hoce, jer nikakve razlike nece biti kad ode. Ako je nama jedini problem sa DJ Vucicevicem to sto mi nismo na njegovom mestu i u njegovoj poziciji, onda ne vidim zasto bi bilo ko rizikovao bilo sta zbog nekakvih principa. Svi koji nesto vrede treba da odu ako mogu i spasu se ovog blata, pa neka budu profesionalni onde gde ce neko tu profesionalnost da ceni. Ovom drustvu jednostavno vise nema pomoci.
April 15, 20205 yr 5 hours ago, Mil@n said: osim ako vas nisam dobro razumeo. moju ironiju nisi dobro razumeo.
April 15, 20205 yr Mogu da razumem ljude, poput Kona i Kisić, koji znajući gde žive, pokušavaju da zadrže kontrolu nad situacijom za koju osećaju odgovornost.Iza njihovih leđa vire neozbiljni predsednik, premijerka i ministar zdravlja, koji gledaju kako da na njih svale komplet pucanje epidemiološkog sistema zbog nepridržavanja procedura i dezorganizacije.Primer: Kon traži zabranu kontakta, a dobije sulude avetinjske vikende. Skoro je izvesno da su taj dan pre i dan posle uzrokovali ovaj nagli skok. Zatvore pijace, izbace ih iz sistema, ljudi se skupljaju ispred pijaca bez kontrole, ja gledao prošli petak. Tvrdim da bi jedan policajac mogao da kontroliše red prilikom ulaska u pijacu. Jedan jedini. Kao i ispred marketa, pošta i banaka.Uostalom, prošlo je više od 15 dana od uvođenja rigidnih mera, koji rezultat imamo? Dok se u sprovođenje izabranog koncepta ozbiljno ne uključi država, rezultata ne može biti. To je suštinska razlika između našeg neuspeha i hrvatskog uspeha.Sent from fav toy
April 15, 20205 yr “Prosto su uhvaćeni u sistem gde svaka odluka ide otprilike ovim putem: Vlast i poeni u javnosti > Institucija i njeni poeni kod vlasti > Mišljenjestručnjaka unutar te institucije.” ovo je ovako godinama, i to na nivou groteske. svuda. ne vidim kako je neko to uspeo da primeti tek sad i da se istresira zbog toga tek sad. osim što u kolektivima ima stručnjaka i “stručnjaka”. ovi prvi su se bunili, bivali maltretirani i degradirani, a ovi drugi su napredovali u karijeri i postajali pomoćnici direktora, izmedju ostalog i tako što su sjebavali ove prve pred naprednjačkim direktorima. samo neko ko se tek zaposalio ili debil koji do danas nije video dalje od svog dupeta u sistemu može da se tome začudi 2020. Edited April 15, 20205 yr by pt 2.0
April 15, 20205 yr 6 hours ago, pasha said: Vlada formirala poseban krizni štab za Nišavski i Toplički okrug https://naslovi.net/2020-04-15/danas/vlada-formirala-poseban-krizni-stab-za-nisavski-i-toplicki-okrug/25252560 Nedimovicu ovo test za potencijalno mesto premijera. Sredi situaciju, izvesti kako je to zbog predsednikove zrtve, njegovih saveta i posao je tvoj.
April 15, 20205 yr Author Davno je trebalo da naprave krizne stabove po regionima, a ne jedan centralizovani... Dok dodje informacija iz Leskovca do BG, prodje 3 dana i 5 puta se promeni informacija. A drugo, lokalci znaju kako lokalci misle... ne moze lik iz BG da vodi pricu u Vojvodini ili u Leskovcu ili Boru... mora lokalac koji zna situaciju 1/1 Nece ovde biti smirivanja situacije bar jos 2 ( ) nedelje, a popustanje ni za mesec dana
April 15, 20205 yr Novinar BLICA prenosi razgovor sa direktorom Gerontoloskog centra u Nisu... https://www.blic.rs/vesti/drustvo/dok-mi-je-otac-umirao-direktor-me-je-lagao-da-mu-nije-nista-ispovest-novinara-blica/ngf6ebd Uzas! Jao, nije mi dobro, bukvalno mi se povraća...Jao majku vam jbm crkli dabogda... ... Shiit has hit the fan...
April 15, 20205 yr 20 minutes ago, Frank Pembleton said: Jao, nije mi dobro, bukvalno mi se povraća... Jao majku vam jbm crkli dabogda... ... Shiit has hit the fan... I ja sam ovo prvo pročitala jutros, još uvek mi je stomak vezan u čvor.
April 15, 20205 yr 37 minutes ago, Milosh76 said: Davno je trebalo da naprave krizne stabove po regionima, a ne jedan centralizovani... Dok dodje informacija iz Leskovca do BG, prodje 3 dana i 5 puta se promeni informacija. A drugo, lokalci znaju kako lokalci misle... ne moze lik iz BG da vodi pricu u Vojvodini ili u Leskovcu ili Boru... mora lokalac koji zna situaciju 1/1 Nece ovde biti smirivanja situacije bar jos 2 ( ) nedelje, a popustanje ni za mesec dana Mislim da će biti popuštanje do sredine maja, da bi izbori mogli da budu do kraja juna.
April 15, 20205 yr Author Onog sekunda kad puste kafice, restorane, kladionice, vracamo se na sredinu i onda u krug. Kao kad zategnes ventil previse, pa pokusas da ga popustis posle nekog vremena, imas odlicne sanse da ti ventil pukne, umesto da oslabis pritisak...