Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

8 minutes ago, Halvard said:

Postoji li uopšte neko objašnjenje za ovoliki skok danas, ako smo onaj jučerašnji pripisali širenju zaraze u GC u Nišu? Nešto nisam primetio da se bilo ko od nadleženih preterano zabrinuo oko toga, ili je to i očekivano u kritičnoj nedelji™? 

juzna Srbija je, po saznanjima, u gadnom kurcu. mozda forumasi odande znaju bolje, ali po informacijama koje sam ja dobijao poslednjih mesec dana, kod njih je kompletni raspad. ljudi bukvalno odbijaju da se testiraju, uz to su neposlusni, navikli sve da rade preko sema, pa tako i ovo, upravnici preduzeca i bolnica su plac majke bozije, bolnice su im lose opremljene(ono sto je Kon pricao da opreme ima, ali je nisu trazili.... e ovi ni ne umeju da je traze)... sada, sve se to moze preslikati na Vojvodinu, zapadnu Srbiju, Sumadiju i Beograd, ali nigde nije u tolikoj meri unisteno kao na jugu. tamo bi Vesic bio docekan kao spasilac, kadar im je bukvalno toliko los.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

[mention=325]Caligula[/mention]
ne samo što je glas razuma, već i razume na koji način se dolazi do zacrtanih ciljeva kada se sarađuje sa psihopatom koji je na vlasti. pa bre vučić je 8 godina na vlasti, nemoguće je da niste provalili matricu, i šta se desi sa onima koji je ne slede
ja duboko verujem da su potpukovnikove namere časne i da je spletom okolnosti on taj koji treba da prejebe vučića i njegove somnobulne ideje i predloge i da ga natera da donosi odluke koje su u interesu javnog zdravlja.
šta je konara mazohista, pa ga lože svi ovi hvalospevi prvorođenom?
 jok nego je shvatio, ili mu je neki dobročinitelj objasnio kako funkcionišu stvari na andrićevom vencu. i čovek tako radi

sad ako iza svega stoji njegova želja da nam opet zavali tamiflutm a da on na kraju balade uživa na nekom otoku u francuskoj polineziji alal mu vera
ja ipak mislim da mu je primarni interes zavno zdravlje građana republike srbije
+1

Sent from fav toy

5 minutes ago, cedo said:

struka u srbiji nije imala sansu

Njihova sansa tek dolazi, kad sve ovo bude gotovo pa krenu po komandi da ih raspinju po naslovnim stranama svojih govnoida isti ovi koji po komandi glume da ih brane, braneci zapravo Aleksandra Vucica i SNS koji su se posakrivali iza struke. Vuciceva politika od dana kad je dosao na vlast ima samo dva aspekta: 1. besomucni PR kojim se prikriva nezapamcena pljacka i masovno retardiranje drzavnog aparata uvodjenjem naprdnjackog "megatrend" kadra na sve nivoe vlasti i 2. kontrola stete kad bilo sta od ovog iz tacke 1 nekako ipak izadje na videlo posredstvom "americke djilas-solak televizije N1" i drustvenih mreza. Nijedan od ta dva aspekta nije uskladjen s katastrofom koja nas je zadesila jer se: 1. epidemija ne moze prikiriti PR-om i 2. priroda epidemije nije takva da se njena pojava moze pripisati djilas-solak neprijateljima Srbije i vaskolikog srpstva.

Kad je postalo jasno da ce i nas epidemija potkaciti prvo su se dogodile dve stvari: 1. refleks svaljivanja krivice na spoljnjeg neprijatelja (gastarbajteri, nesolidarna EU, medjunarodna banda kradljivaca respiratora, nedisciplinovan narod, zluradi djilas-solak novinari koji napadaju neduznu struku, tim redom) i 2. panicno obracanje onom preostalom koliko-toliko zdravom delu drzavnog sistema koji se jos uvek nije urusio pod teretom negativne selekcije da izvadi stvar iz govana kojima ih je ta ista vlast godinama zatrpavala, ako je ikako moguce. Zbog prvog smo kasnili s merama, zbog drugog su se mere pokazale kao neadekvatne, nejasne, nesigurne i nedovoljne. Pojedinacno tu niko nije kriv, niti bi iko bio zasluzan da smo kojim slucajem uboli prave i pravovremene mere. Nasa jedina sansa je bila da se odnekud pojavi neki genijalni organizator, pozeljno medicinske struke (ne samo epidemioloske, vec i, na primer, psiholoske, psihosocijalne, eticke) koji bi maksimalno iskoristio preostale tragove zdravstvenog i bezbednosnog sistema, preko noci ubedio narod da treba da veruje politickim vlastima koje su ga godinama izrabljivale te da se, shodno tome, ponasa uredno i dosledno i imao odresene ruke da moze Vucica i celu njegovu kliku da sabije u cosak i ucutka dok sve ovo ne prodje. Takav majcin sin nije rodjen ni na Kriptonu, pa nece biti da je rodjen ni u Srbiji.

Nama je, ljudi, ministar vojske Aleksandar Vulin. Aleksandar fucking Vulin. Skorojevic, neradnik i bivsi dezerter bez profesije, bez struke, bez radnog iskustva, bez ikakvog znanja i vrlo verovatno zrtva ozbiljnog poremecaja licnosti. Taj je ministar, mozete li samo da zamislite koliko jos gorih od njega ima po dubini celog tog sistema na nivoima nizim od ministarskog. Mi tu informaciju dozivljavamo kao sprdnju i anegdotalno jer je ne mozemo promeniti pa nam nista drugo ne preostaje, ali ona je relevantna u situaciji kad nam je bilo kakav smisleni i organizovani sistem potreban da se odbranimo od posasti od koje se nisu odbranili ni mnogo bolji od nas. Ocekivati od tog sistema bilo sta normalno, cuditi se tome sto ne radi i nadati se u neku struku da ce izroniti kao Afrodita iz morske pene i spasiti nas je nedostatak uvida bizarnih razmera.

Nista od svega ovoga nije slucajno, nista nije pocelo juce, nista se ni danas ne desava sto intimno u sebi nismo svi znali da ce se desiti. Deca u obdanistu kojoj su citali basnu o cvrcku i mravu mogla su s velikom dozom verovatnoce da prognoziraju da Srbija nece biti primer dobrog nacina borbe sa epidemijom. Mi sada placamo cenu tridesetogodisnjeg unistavanja i zloupotrebe drustvenih resursa koje je kulminiralo u poslednjih 8 godina, dolaskom ove kriminalne interesne grupe koja sebe naziva naprednjackom partijom na vlast. Baviti se u toj situaciji time sta je pesnik Kon dr Predrag hteo da kaze, nije rekao ili je trebalo da kaze, umesto trositi vreme na razvoj individualnih strategija kako se odbraniti i od virusa i od odbrane od virusa je prosto gubljenje vremena.

Just now, steins said:

Mislim da su danas ubacili sve iz svih staračkih domova, al nisam siguran :unsure:

Koliko sam shvatio, broj od 208 zarazenih korisnika u domovima koji su saopstili je trenutno stanje, ne broj novih slucajeva od juce. Nisam ni ja sto posto siguran, ali mislim da je tako.

Osim toga, cini mi se da je onaj sekretar juce rekao da se cekaju rezultati za ostale korisnike doma u Nisu, jel jos neko cuo i razumeo tako? Danas se nista o tome ne govori.

Just now, Nesh said:

Koliko sam shvatio, broj od 208 zarazenih korisnika u domovima koji su saopstili je trenutno stanje, ne broj novih slucajeva od juce. Nisam ni ja sto posto siguran, ali mislim da je tako.

Osim toga, cini mi se da je onaj sekretar juce rekao da se cekaju rezultati za ostale korisnike doma u Nisu, jel jos neko cuo i razumeo tako? Danas se nista o tome ne govori.

Ni ja nisam siguran, Darija se smuvala cifre tako da se ne mogu uhvatiti ni za glavu ni za rep. 

Nije pominjala topografsku distribuciju

juzna Srbija je, po saznanjima, u gadnom kurcu. mozda forumasi odande znaju bolje, ali po informacijama koje sam ja dobijao poslednjih mesec dana, kod njih je kompletni raspad. ljudi bukvalno odbijaju da se testiraju, uz to su neposlusni, navikli sve da rade preko sema, pa tako i ovo, upravnici preduzeca i bolnica su plac majke bozije, bolnice su im lose opremljene(ono sto je Kon pricao da opreme ima, ali je nisu trazili.... e ovi ni ne umeju da je traze)... sada, sve se to moze preslikati na Vojvodinu, zapadnu Srbiju, Sumadiju i Beograd, ali nigde nije u tolikoj meri unisteno kao na jugu. tamo bi Vesic bio docekan kao spasilac, kadar im je bukvalno toliko los.

A to znaš... Kako?
Mislim, ne vidim što su oni sad u neviđeno većem kanalu od ostatka Srbije?

... Shiit has hit the fan...

1 minute ago, Nesh said:

jeste, juce je tako saopsteno

ali problem nije samo staracki dom. pa Nis ima 3-4x vise pacijenata nego Novi Sad, a Novi Sad bezmalo opsluzuje 2 miliona ljudi. jel Vucic pre prvog zakljucavanja rekao da ce Nis, Valjevo i BG pod kljuc, a ljudi se cudili sto Nis... ocigledno su znali mnogo vise od nas

9 minutes ago, freakns said:

jeste, juce je tako saopsteno

ali problem nije samo staracki dom. pa Nis ima 3-4x vise pacijenata nego Novi Sad, a Novi Sad bezmalo opsluzuje 2 miliona ljudi. jel Vucic pre prvog zakljucavanja rekao da ce Nis, Valjevo i BG pod kljuc, a ljudi se cudili sto Nis... ocigledno su znali mnogo vise od nas

Da to je ozbiljan problem, staracki dom je vrhunac tog loseg stanja. Jedno vreme prakticno i nije bilo podataka iz Nisa, KC je zacutao, saopstavale su se samo ukupni brojevi, ne po gradovima i mestima itd....

Pokusale su Juzne vesti da dobiju odgovor na to pitanje, receno je da ka Nisu gravitira ceo jug i Kosovo (Loncar), Kon je govorio o utisku da je u razlicitim delovima zemlje razlicita disciplina...

Vec sam pisao, u Nisu su prvo zatvorene kladionice i kafici, pijace...da ne ponavljam. I nista, broj zarazenih sve vreme veoma zabrinjavajuci i raste.

Edited by Nesh

4 minutes ago, Frank Pembleton said:

A to znaš... Kako?

Ima nesto ovde

http://rs.n1info.com/Vesti/a588623/U-Leskovcu-24-lekara-medju-pozitivnima-na-koronavirus.html

U ranijoj vesti se kaze "Iako su zaraženi skoro svi lekari i medicinko osoblje sa Infektivnog odeljenja, gde sada rade samo dva lekara i dve medicinske sestre, komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević tvrde da su oni imali kompletnu zaštitnu opremu i da su se "verovatno zarazili kada su je skidali da idu u toalet ili da popiju kafu".

Ako se ne secas ko je Goran Cvetanovic..evo podsetnik..ovaj komanduje necim

Jadni ljudi. 

No, bejahu izbori...

37 minutes ago, keitel said:

A ja opet ne znam šta ste vi očekivali. 

Jeste, najgori smo, ali najgori smo jer nam je zdravstvo najgore i u vrhu države sjede ljudi koji i sami znaju da nisu dorasli.

Ako se izuzme nepravovremeno zatvaranje škola, ja ne mogu nijednu drugu odluku da stavim na dušu struketm. Sve drugo je slika i prilika države u kojoj živimo.

Sigurno nismo očekivali 400 plus slučajeva svaki dan,dok su Grci,Slovenci,Hrvati...jednocifreni/dvocifreni...

Sviranje kurcu oko toga da šetnja po šumi i izvođenje kerova da pišaju predstavljaju najveći rizik dok im virus lagano ulazi u staračke domove i bolnice je najblaže rečeno sramotno.

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

A to znaš... Kako?

pogledaj distribuciju pacijenata.

Novi Sad ima 140, drzi se izmedju 120 i 140 vec nedelju dana. to ti je cela Vojvodina osim Zemuna, Panceva i okoline. mislim da ni Kragujevac nema velike oscilacije. na stranu Beograd, za koji smo znali da ce biti sranje epskih razmera, jer je svaki veliki grad grdno najebo, tebi najveci procenat ljudi dolazi sa juga. poispadale su im bolnice u Cupriji, Leskovcu, Surdulici. to je ono sto se zna. boga pitaj sta se sve ne zna.

sto se tice kadra, znam jer radim po celoj Srbiji. izmedju ostalog i sa drustvenim preduzecima. u Vojvodini u vecini imas dve vrste ljudi. jednu koja se ne mesa u svoj posao, pa oni sto rade mogu da odrade. drugu koja zapravo zna posao i u stranci je zarad dodatne licne koristi. u BG se mnogo gleda ko ce bit kriv ako nesto krene po zlu, ali u znanje uglavnom nije problem, tako da se posao odradjuje vise manje nesmetano. zapadna Srbija je dosta slicna Vojvodini. Sumadija isto tako(Kraljevo i Cacak, ako je to i dalje Sumadija, su u veliki carevi. mnogo sposobni, strucni i vredni ljudi). u juznoj Srbiji imas ljude koji aktivno sami sebi podmecu nogu. uz to, neodgovornost je epska. toliko da se i dalje zaprepastim kako mogu tako da rade. da se razumemo, ima primera koji su izuzetak od pravila, svakako(Pirot prvi je izuzetak, Tigar je ozbiljna i organizovana fabrika). 

NIš (Juzne vesti):

U Nišu je na bolničkom lečenju 117 pacijenata više - ukupno 377.

U Kliničkom centru u Nišu leči se 377 pacijenata, 202 osobe su u staroj zgradi, a 175 u novom delu.

Ukupno je na respiratorima u Nišu 18 pacijenata koji su, kažu u Kliničkom centru, u teškom zdravstvenom stanju.

Pacijenti koji se nalaze u novoj zgradi Kliničkog centra su sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra "Čair" i Hotelu "Centroturist" smešten je 221 pacijent, a u Studentskom domu Medicinskog fakulteta, trenutno je hospitalizovan 170 pacijenta i svi imaju lakšu kliničku sliku ili su bez simptoma.

Pa to je onda samo u Nišu 750 ljudi. Jel tu dovode obolele iz ostalih gradova (Leskovac, Pirot, Vranje, Zaječar ...) ?

Background Picker
Customize Layout