April 14, 20205 yr 43 minutes ago, pt 2.0 said: i deca sa autizmom, kako on reče zapravo mogu u bilo koje vreme da izađu, a ne samo od 18-20h. to su u međuvremenu promenili. Pa to praktično znači da je za nas policijski čas gotov, samo Uroša da vodimo sa sobom...Da li si sigurna?
April 14, 20205 yr 2 minutes ago, Ayatollah said: Pa to praktično znači da je za nas policijski čas gotov, samo Uroša da vodimo sa sobom...Da li si sigurna? Ako je verovati Blicu i Vucicu, tako je: Quote Deca sa autizmom moći će da izlaze u šetnju u bilo koje vreme, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On kaže da je isprva doneta odluka da mogu da izlaze sa roditeljima od 18 do 20 sati promenjena, i da po novoj mogu da izlaze kada god hoće. - Promenili smo ono što je Darija danas rekla, tako da mogu u bilo koje vreme, naravno uz sve mere opreza o kojima će roditelji voditi računa - rekao je Vučić.
April 14, 20205 yr Postoji li uopšte neko objašnjenje za ovoliki skok danas, ako smo onaj jučerašnji pripisali širenju zaraze u GC u Nišu? Nešto nisam primetio da se bilo ko od nadleženih preterano zabrinuo oko toga, ili je to i očekivano u kritičnoj nedelji™?
April 14, 20205 yr 6 minutes ago, Ayatollah said: Pa to praktično znači da je za nas policijski čas gotov, samo Uroša da vodimo sa sobom...Da li si sigurna? Da. slušao sam
April 14, 20205 yr A ja opet ne znam šta ste vi očekivali. Jeste, najgori smo, ali najgori smo jer nam je zdravstvo najgore i u vrhu države sjede ljudi koji i sami znaju da nisu dorasli. Ako se izuzme nepravovremeno zatvaranje škola, ja ne mogu nijednu drugu odluku da stavim na dušu struketm. Sve drugo je slika i prilika države u kojoj živimo.
April 14, 20205 yr 11 minutes ago, Halvard said: Postoji li uopšte neko objašnjenje za ovoliki skok danas, ako smo onaj jučerašnji pripisali širenju zaraze u GC u Nišu? Nešto nisam primetio da se bilo ko od nadleženih preterano zabrinuo oko toga, ili je to i očekivano u kritičnoj nedelji™? Ovo sam i ja hteo da napisem. Juce je bilo 135 iz GC u Nisu i to je, naravno, znacajno povecalo broj zarazenih od prethodnog dana, a danas opet preko 400 zarazenih. Uopste se ne analizira broj zarazenih, odakle su rezultati, da li su svi uzeti u poslednja 24 sata, koliko je testitrano ljudi sa simptomima, koliko kontakata, da li tu ima ponovljenih testova onih koji su vec dobili jedan negativan, itd, itd. Izgleda da je to preveliki zahtev za nase zdravstvo i one koji se bave epidemijom. Edited April 14, 20205 yr by Nesh
April 14, 20205 yr 2 minutes ago, keitel said: A ja opet ne znam šta ste vi očekivali. Jeste, najgori smo, ali najgori smo jer nam je zdravstvo najgore i u vrhu države sjede ljudi koji i sami znaju da nisu dorasli. Ako se izuzme nepravovremeno zatvaranje škola, ja ne mogu nijednu drugu odluku da stavim na dušu struketm. Sve drugo je slika i prilika države u kojoj živimo. Jebem ga..valjda struka mora da zna sa cime od opreme kolege na prvoj liniji fronta raspolazu..i da ako nije adekvatno dignu glas protivu toga, trazeci snabdevanje ili ubrzanu raspodelu. Ovako..dobijamo da hapse novinarku u NS bez da je iko zvanicno brani od "struke" i haos u Leskovcu, gde komandant Cvetanovic (onaj koji je zavrsio Oksford i Harvard) kaze da su koronu zakacili dok su isli u WC ili na pus pauze.
April 14, 20205 yr 1 hour ago, Ayatollah said: Уз сво дужно поштовање, и не улазећи у улогу Предрага Кона у вези са овом пандемијом, рећи да је он наш најбољи епидемиолог је претенциозно у најмању руку. Србија има много озбиљнијих епидемиолога од Кона и ДКТ, али они нису ни државни ни партијски људи па нису истакнути у први план. +1 i da je najbolji po znanju nije dobar kao organizator i plus je dozvolio vucicu da mu se userava u donesenje odluka. vidi se to i po timu koji je sa njim. imas odgovornost, biras tim i trazis od vlade ili zvalavog bespogovornu podrsku za mere koje si doneo. trebao je kon da podnese ostavku u pocetku kad je zaveden policijski cas a ostale da rade kafane, trzni centri i kladze. cija je to odluka? pise se i konu jebiga
April 14, 20205 yr 4 minutes ago, keitel said: A ja opet ne znam šta ste vi očekivali. Jeste, najgori smo, ali najgori smo jer nam je zdravstvo najgore i u vrhu države sjede ljudi koji i sami znaju da nisu dorasli. Ako se izuzme nepravovremeno zatvaranje škola, ja ne mogu nijednu drugu odluku da stavim na dušu struketm. Sve drugo je slika i prilika države u kojoj živimo. ne verujem da vam je zdravstvo ista losije do u makedoniji drugi deo bolda ... svakako ... tu je i problem ... sto se nisu sklonili
April 14, 20205 yr 23 minutes ago, Ayatollah said: Pa to praktično znači da je za nas policijski čas gotov, samo Uroša da vodimo sa sobom...Da li si sigurna? Jesam. Tako je rekao u RTS Dnevniku 2.
April 14, 20205 yr Srbija je danas prva u širem okruženju po broju zabeleženih slučajeva u poslednja 24 sata (38% svih zabeleženih slučajeva), a četvrta po broju umrlih u poslednja 24 sata (9% svih umrlih). https://covidly.com/ Edited April 14, 20205 yr by vememah
April 14, 20205 yr 1 hour ago, Ayatollah said: Уз сво дужно поштовање, и не улазећи у улогу Предрага Кона у вези са овом пандемијом, рећи да је он наш најбољи епидемиолог је претенциозно у најмању руку. Србија има много озбиљнијих епидемиолога од Кона и ДКТ, али они нису ни државни ни партијски људи па нису истакнути у први план. Sjajno, bez ironije. Daj makar i na PM kontakte da ih zapratim po mrežama da vidim šta kažu.
April 14, 20205 yr 15 minutes ago, Nesh said: Ovo sam i ja hteo da napisem. Juce je bilo 135 iz GC u Nisu i to je, naravno, znacajno povecalo broj zarazenih od prethodnog dana, a danas opet preko 400 zarazenih. Uopste se ne analizira broj zarazenih, odakle su rezultati, da li su svi uzeti u poslednja 24 sata, koliko je testitrano ljudi sa simptomima, koliko kontakata, da li tu ima ponovljenih testova onih koji su vec dobili jedan negativan, itd, itd. Izgleda da je to preveliki zahtev za nase zdravstvo i one koji se bave epidemijom. Mislim da su danas ubacili sve iz svih staračkih domova, al nisam siguran
April 14, 20205 yr Mislim, meni je sve ovo jako čudno. Nekada davno, dok je bilo 29 hospitalizovanih pacijenata u čitavoj zemlji, pričalo se da lekari padaju s nogu od posla. Dok je broj novih slučajeva bio <50 dnevno, vrištalo se da se zaključamo u kuću, zapomagalo o italijansko-španskom scenariju i ljudima koji se drznu da izađu u šetnju maltene pretilo prekim sudom. Sada, mesec dana nakon uvođenja vanrednog stanja i mera koje praktično ne mogu biti restriktivnije osim da se uvede full lockdown, imamo duplo više novih slučajeva dnevno od svih ex-Yu država zajedno, izbijaju nova žarišta, bolnice ostaju bez osoblja i... nikom ništa? Stanje redovno, struka kaže da se vidi kraj, najavljuje se popuštanje nekih mera, uopšte postoji rasprava o tome treba li zatvoriti crkve za Uskrs... Kako, jbt? Svima je jasno da ovako ne može večno i da do nekakvog otvaranja mora doći u skorije vreme, ali daj da se ne pravimo blesavi.