Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Ne do kad radnje rade, ako sam ja zakljucan. 

Znam da je bila i prica cetvrtak do utorka, pa petak od 13 do utorka. 

Alo reko dal ima zvanicno, ili moramo da zapratimo Kona koji ce na fb do da saopsti i da izbrise nakon 30min :fantom:

Edited by Bambula

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

kad pominjete taj merkator

ovde kod mene u lookalu, sve sto radi, redovi ispred

jedino jedan market, nema nikakvih ogranicenja, ostavljeno na slobodnu volju gradjaninu/seljaku

ne idem vec neko vreme, ali "vri kao u kosnici"

taj poslednji put kad sam usao, ajde sto se svi sudaraju i ja kao ajde sad kad sam vec usao i shvatio sta se desava, treba mi mleko, jogurt, virsle "- protrcacu

negde oko tih virsli, a izmedju rafa i frizidera nema ni pola metra, nagna me neka gospodja (ubedjen sam 65+), baci me na raf sa ledja, laktom onako opusteno u prolazu

eto mene na kasi ubrzo, kad ona iza ledja, cima me rukom "jel mozete da me pustite imam samo nesto..."

iako i ja imam samo mleko i jogurt, posto sam od jebenih virsli posle bacnja u konopce odustao

"mars u picku materinu"

nesnosni smo :fantom:

ocu reci, ne mozemo mi bez "mera"

nazalost

Edited by pbg12345

14 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

@Nikodije idi u merkator, novi, i ne obaziri se na gužvu na ulazu. puštaju po 30ak u cugu. ja sam danas uz nestvaran red na ulazu, uspeo da obavim kupovinu za 45 min. doduše nisam uzimao meso. tu se isto čekalo

eh da i brza kasa tu nema reda

Kretao sam par puta u Merkator u poslednje dve nedelje, ali svaki put bih odustao. Ponestaje mi mesa, u Merkatoru je najbolje, ali stvarno ne mogu da budem pod maskom i u rukavicama minimum 45 minuta, izgoreo bih.

Edited by Nikodije

19 minutes ago, Caligula said:

Cekaj bre, poredis podguzne muve sa covekom koji se jedini nije smejao na onoj konferenciji?

On je prvo  ostavkom pa je zacudo odmah uvedena zabrana skola i vrtica. Pa je prestao da preti. Pa je JAVNO rekao da je drzava obecala 3X vise testova pa to nije ispunila. Pa ga sad pritisao balavi da se izadje bradonjama iz SPC u susret pa opet pretnja ostavkom.

Ti to ladno poredis sa ovima kojima je Beba govorio kad da ponude ostavke i kad da se predomisle.

Pa jebote.

Baš ću da verujem da je je Kon nudio ostavku, otrčao na Pink (koji je li ne uređuje isti taj Beba) da raširi vest o tome i time naterao Vučića da protiv svoje volje odbije SPC, a onda sa Srpskim telegrafom utvrdio da su se organizovani kritičari udružili sa virusom protiv njega i njegovog vrhovnog komadanta.

Kao što rekoh, stručnost bilo koga ne čini manjim poltronom, tako je da upravo sam sebe svrstao u istu kategoriju sa tim podguznim muvama.

Edited by Barrister

Dobro™

Ma da, u svim zemljama iz dana u dan sve više krešu radno vreme radnji praveći nesnosne gužve i zatvorili su pijace i to tako mora jer strukaTM.

Isto tako nije pametno da se uvede obavezno pokrivanje lica jer strukaTM.

:puke:
Dobro™

Daj tvoj plan da vidimo kako ćemo

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Zena prevodilac za gluvoneme na RTS-u.:ziga:Prevodi Vucica i slaze tugaljive face sve vreme.:laugh:

Kako će se šetati kerovi za Uskrs, zna li se?

Ako će im davati neki izlaz- kupujem jednog, dva komada, neće se baci...:fantom:

50 minutes ago, mraki said:

Od narativa po kom je postavljanje pitanja i pozivanje na odgovornost nedozvoljeno ponašanje.

Dakle, da se ogradi od tvoje interpretacije necega sto nije rekao. Sto ga nisi pitao, mozda bi se covek i ogradio.

1 minute ago, Apollo Creed said:

Kako će se šetati kerovi za Uskrs, zna li se?

Ako će im davati neki izlaz- kupujem jednog, dva komada, neće se baci...:fantom:

kao i do sada

Svaka čast na organizaciji vlastima i kriznom štabu, u Leskovcu polovinu svih obolelih čine zdravstveni radnici.

Tiodorović: Radnici Infektivnog u Leskovcu zaraženi koronom zbog nekorišćenja opreme

Autor:B. Stamenković

Skoro svi zaposleni na Infektivnom odeljnju u Leskovcu pozitivni su na virus korona, a iako su nadležni u Opštoj bolnici govorili da imaju dovoljno zaštitne opreme, epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je njeno neadekvatno korišćenje u početku epidemije dovelo do oboljevanja zdravstvenih radnika.

Sedam zdravstvenih radnika na ovom odeljenju ima koronu, a od posledica virusa preminula je bivša načelnica. Na odeljenju su posle rezultata testiranja na virus ostala da rade 2 lekara i 2 sestre, a u međuvremenu je odeljenje reorganizovano - spojeno sa Grudnim, čiji načenik sada upravlja i jednim i drugim.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je do oboljevanja zdravstvenih radnika na ovom odeljenju došlo zato što u početku lekari nisu koristili zaštitnu opremu ili su je koristili nedovoljno.

Zaštitna oprema nije korišćena ili nije korišćena dovoljno i to je dalo strašan rezultat, da nam je naša koleginica infektolog umrla. Sedmoro njih je pozitivno i obolelo i to je samo još jedan dokaz koliko je važno da zdravstveni radnici koriste zaštitnu opremu - rekao je Tiodorović.

Na konferenciji Kriznog štaba, dok je odgovarao na pitanja novinara poslata mejlom, rekao je i da zaštitne opreme ima dovoljno na svim odeljenjima koja primaju pacijente sa simptomima sličnim koroni.

Podsetimo, polovina ukupnog broja obolelih u Leskovcu jesu zdravstveni radnici - njih 49 ima potvrđen virus korona, od čega su 24 lekara, 17 medicinskih tehničara, 5 vozača, 2 servirke i 1 spremačica.

Osim radnika na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Leskovcu, na koronu su pozitivni i radnici Doma zdravlja.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Tiodorovic-Radnici-Infektivnog-u-Leskovcu-zarazeni-koronom-zbog-nekoriscenja-opreme.sr.html

Edited by vememah

2 hours ago, steins said:

Predrag Kon je naš najbolji epidemiolog. Boljeg nemamo. To nam je što nam je. I nije on čovek kriv što je srpsko društvo oštro podeljeno na dve grupe  budala - onih koji ližu i onih koji pljuju kašike. 

Уз сво дужно поштовање, и не улазећи у улогу Предрага Кона у вези са овом пандемијом, рећи да је он наш најбољи епидемиолог је претенциозно у најмању руку. Србија има много озбиљнијих епидемиолога од Кона и ДКТ, али они нису ни државни ни партијски људи па нису истакнути у први план.

49 minutes ago, vememah said:

lepo što je ozdravio, ali nema baš mnogo muškaraca koji su ovolike pič...  ovoliko pričaju o svojim devojkama

Edited by Ravanelli

11 minutes ago, harper said:

Dakle, da se ogradi od tvoje interpretacije necega sto nije rekao. Sto ga nisi pitao, mozda bi se covek i ogradio.

Ma da, sve je to samo moja interpretacija.

Imamo konferenciju bez novinara, hajku na svakoga ko se usudi postaviti smisleno pitanje i ekipu koja hvali Vučića. 

Ne bih se dalje vrteo u krug, rekao sam već sve što sam imao na temu...

51 minutes ago, Nikodije said:

ali stvarno ne mogu da budem pod maskom i u rukavicama minimum 45 minuta, izgoreo bih.

ah onda izvinite na uznemiravanju

:nobles:

Background Picker
Customize Layout