Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Neko je spomenuo privatna okupljanja. Malo mi fali da odem sprat iznad kod mladih komšinica i da im se najebem svega jer nastavljaju da okupljaju društvo skoro svako veče. Znam da to nije zabranjeno pa ne znam koliko je ok da ih prijavim. Mada, bolje je da ih tužim kod Mice, ona je opasnija od komunalne inspekcije. 

22 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da razmak između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

jel moguce da ne zatvaraju jebene kafice i restorane, kakve su ovo budalastine? 

Ekonomske obaveze.............

26 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da razmak između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

jel moguce da ne zatvaraju jebene kafice i restorane, kakve su ovo budalastine? 

4 kvm ti ne garantuje rastojanje od dva metra. Ako redjas ljude po kvadratima, moras 16 kvm po coveku. Ako ih redjas po kurgovima oko 12 kvm/per capita.

• Author

Rebić je dodao da je važno da se u ovom momentu ne izaziva panika i ne šire lažne vesti.

- Dvoje građana je procesuirano i zbog širenja lažnih vesti na internetu - rekao je Rebić. On je dodao i da je policija privela i četiri vlasnika ugostiteljskih objekata koji nisu poštovali meru Vlade Srbije o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru do 50 ljudi i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak.

Edited by Milosh76

Ja sam morao da vozim rodjaku u Klinički da skida konce posle operacije i bilo je poprilično ok organizovano što se tiče bolnice. Skoro svi maske i tako to, što se tiče osoblja

Ljudi uglavnom sedeli sa razmakom. S obzirom da mi je paranoja bila na maks, gledao sam samo kako da šturnem napolje, srećom neka sestra odmah rekla da sva pratnja,

ili u glavni hol ili napolje, tako da smo je odmah svi ispoštovali

16 minutes ago, Valkyrie said:

Neko je spomenuo privatna okupljanja. Malo mi fali da odem sprat iznad kod mladih komšinica i da im se najebem svega jer nastavljaju da okupljaju društvo skoro svako veče. Znam da to nije zabranjeno pa ne znam koliko je ok da ih prijavim. Mada, bolje je da ih tužim kod Mice, ona je opasnija od komunalne inspekcije. 

Ko da ti nisi bila mlada?

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić predložio je danas da se društvene mreže Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji za vreme vanrednog stanja kako bi se, kako je naveo, suzbila epidemija širenja panike i sprečili njeni potencijalno smrotnosni efekti.

2 minutes ago, Anonymous said:

Ja imam neki drugi predlog za iskljucenja, mnogo efikasniji.

Užas, PPP će preko noći da postane mainstream.

2 minutes ago, Goranz said:

Užas, PPP će preko noći da postane mainstream.

Ugasio si ga, to ti sad ulazi u CV.

RIP server

1 minute ago, Lancia said:

Ugasio si ga, to ti sad ulazi u CV.

Upravo to, postajem influenser i desetine hiljada ljudi će slediti moje pametne i nadasve svrsishodne postove. Ludost, ali i hrabrost.

na radiju cula da je sanitarna inspekcija izdala 150.000 resenja o karantinu i da ukoliko oni koji to resenje imaju a prekrse zabranu, sledi im kazna od 150.000 ili 3 godine zatvora :ohmy:

ja ne radim pa nisam zvala nase inspektore, kolege, da proverim, ali zaista ne znam na osnovu cega pisu zabrane? godine, dolazak iz inostranstva, hronicne bolesti?!? ja sam, kao u karantinu, ne radim ali nemam nikakvo sluzbeno resenje, to smo onako interno resili, stariji od 65, jedan roditelj dece mladje od 12 i hronicni bolenici imaju placeno odsustvo. naravno da karantin ne mogu da ispostujem, jer svakako moram kod reonskog jedan dan, pa da vadim krv u drugu zdravstvenu ustanovu, pa kod onkologa u bolnicu da dobijem redovnu dozu citostatika... opremljena sam i maskama i rukavicama i asepsolima i ostalim cudima (tako sam isla i u nabavku). vezbam u kuci, dizem tegice, setam svaki dan po suncu bar satipo, ulicama gde zaista nema nikog, do parkica. ne sedam na klupe, eventualno uberem ljubicice i narcise :D

Krlo glumi dezurnog debilka
Iskljucis instagram fb i youtube i imas milion klinaca na ulici da lome pale siluju

Grad je osetno prazniji, može se videti više ljudi sa maskama nego prethodnih dana, jedino što sam primetio par njih koji ih samo nose oko vrata:s_w:. Da li ih stavljaju pre nego što uđu u zatvoreni prostor, ne znam.

DZ Mirijevo je hard core, svi ulazi su zaključani. Na glavnom ulazu je sestra koja vas pita zašto ste došli, pogleda papire i odluči da li će vas pustiti unutra. Ako nemate masku, kaže da stavite bilo šta preko usta i nosa. Mislim da su sva zakazivanja odložena, mogu samo hitni slučajevi i terapije. Svaka im čast.