Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, Taihoskopija said:

Ozbiljna je situacija i prepušteni smo sami sebi i solidarnosti i sve zavisi od nas i to se ponovi dvesta puta onda rapaljčina ode na žurku i valja  baby boom švalerka mrtva tašta hnjohjno dosetke. 

Drži se ❤️, biće oni ok, a sada je neophodna mentalna snaga i čuvanje svih raspoloživih  kapaciteta zdravog razuma, ako vidiš da ti ne prija i truje, distanciraj se.

Hvala ti od srca.

Svi treba da se držimo. U principu nisam ni paničar ni neki sissy, ali sam se prethodnih 6 meseci našetala bolnicama (pa posle i grobljima) diljem Srbije zbog nužde i nevolje i sve što sam sagledala doprinosi mojoj teskobi.

Jesmo prepušteni sebi samima.

I solidarnost jeste jedini izlaz.

4 minutes ago, Taihoskopija said:

Mislim da se zbog toga prvo krenulo sa 65+, kao prvo jesu najugroženiji zbog pridruženih bolesti koje su češće nego u populaciji 40+ i 20+ i lošijeg stanja organizma, njih može da ubije grip jebiga, kao drugo da bi se bolnice oslobodile unapred njihove potencijalne brojnosti i bile spremne za nas. 

Možda vam promiče statistika po kojoj je kod koronavirusa smrtnost veoma velika za starosne grupe preko 65 godina (mnogo veća nego kod gripa). To je primarni razlog zašto stariji sugrađani imaju poseban tretman. 

5 minutes ago, maharaja said:

Jel ima SNS dovoljno parijske vojske da redovno, barem jednom nedeljno, obiđe skoro 2 miliona ljudi

ima, zato što iza svega stoji politička propaganda i obezbeđivanje glasova na budućim izborima i referendumima

E, ne promiče, fali jedno "čak i grip" u postu. 

Ali će biti zanimljivo kako će njihovi aktivisti reagovati kad udari epidemija najjače, hoće li im strah od partije prevagnuti u odnosu na strah za sopstveni život 

6 minutes ago, villiem said:

Mlad calac u glavi

Danas sam patentirao, odem po voce, pazim, alkohol pre i posle, dodjem do vrata, dva metra ispred, spustim, navucem rukavice, on navuce rukavice, cepam kesu, on uzima voce, stavlja u posudu s bikarbonom nekoliko miuta(?), pregovori, par pretnji, on saveti/mudrosti, odem, tuga/briga

Ne mogu dovoljno da sterilisem nista, kontrol firk sam, najebo sam psihicki

Možeš da preduzmeš sve mere opreza i da ti se neki balvan kojeg zabole za neki tamo  virus i posledice istog iskrlja direktno u facu jbg..

Zato je ta kolektivna svest veoma važna u ovakvim situacijama. 

Nažalost ne stiče se ona preko noći

14 minutes ago, villiem said:

Mlad calac u glavi

Danas sam patentirao, odem po voce, pazim, alkohol pre i posle, dodjem do vrata, dva metra ispred, spustim, navucem rukavice, on navuce rukavice, cepam kesu, on uzima voce, stavlja u posudu s bikarbonom nekoliko miuta(?), pregovori, par pretnji, on saveti/mudrosti, odem, tuga/briga

Ne mogu dovoljno da sterilisem nista, kontrol firk sam, najebo sam psihicki

plus ne ucestvujem sam, ne kontrolisem 100%, gomila problema van uticaja

au. ti si ga baš zaštitio

svaka čast

U Italiji od danas isto strožije mere, moraš ispunjavanjem formulara da dokažeš organima reda ako/kad te zaustave da si/nisi (bio u kontaktu sa) zaražen(im). Ako zezaš 12 godina zatvora. Ali niko nigde ne ograničava kretanje starijim osobama nego se preporučuje SVIMA da se kreću što manje i da što manje kontakata imaju sa starijom populacijom radi njihovog dobra. Zagarantovan je svima posao koji su na prinudnom odmoru a poslodavcima obećana pomoć. Razumem da Srbija to ne može da garantuje jer nema sredstava ni sebe da izdržava koliko bi hteli, voleli i maštali...

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

jel znate da li negde mogu da se kupe dezinfekciona sredstva, asepsol ili neki alkohol? Isao sam do lokalnog dm-a ali nema. 

Kažu u apotekama prvi maj, ali mora da se čeka u redu.

samo tu, nigde vise? pa jebote, kakvo je to ludilo. 

26 minutes ago, Frile said:

Što se tiče umiranja od gladi, kladim se da će SNS ovo iskoristiti da poentira i aktivira partijske patrole za pomoć penzionerima (donošenje bakaluka, lekova...). Kao što je bilo organizovano u Kini, ali ovde u bojama SNS. Već sada na FB iskaču objave opštinskih SNS timova za pomoć penzionerima.

Da. To već rade. Zvaničan naziv je "volonteri". Sve bg opštine na svojim sajtovima su okačile obaveštenje za svoje starije sugrađane da se jave na brojeve tel i da ostave svoje podatke. 

U zgradi nemamo puno onih sa 65+ ali popisani su...kako će ta pomoć izgledati, to ćemo videti..

Ima i komšijske solidarnosti nevezane za politiku. Šalje mi malopre SMS komšinica i piše da joj se javimo ako treba nešto. 

A što se zabrane izlaska starijim od 65+ tiče, to je savet, a verovatno će biti i naredba...mogu to da rade jer je vanredno stanje. Strašno je samo što  kazna za nepoštovanje te uredbe iznosi 150k. Kako će to da plate penzioneri sa malim primanjima.. 

I ne razumem zašto penzioneri to ne poštuju..

A što se maski i ostalog tiče, na Fejsu uveliko kruže fotke na kojima su sns aktivisti u punoj opremi ( maska+rukavice ).

Benu apoteke ih nemaju, nema ni Lilly..neki ljudi su se dosetili i kupuju u farbarama maske koje nose moleri..  

Edited by Dzudi

^^

Za to sam čuo. Normalizovaće se valjda u nekom trenutku.

Edited by Anonymous

6 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

jel znate da li negde mogu da se kupe dezinfekciona sredstva, asepsol ili neki alkohol? Isao sam do lokalnog dm-a ali nema. 

nema tu mnogo pameti, krenes redom i gde nadjes, trazi po vukojebinama gde niko ne zalazi, ja danas pazario dve flajke hidrogena od po kilo

Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da razmak između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

jel moguce da ne zatvaraju jebene kafice i restorane, kakve su ovo budalastine?