March 17, 20205 yr zovu i lokalne samoprave iz Kine koje imaju saradnju sa našim opštinama, pitaju šta treba
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:40, zgembo said: Šalje mi kolega konv sa prijateljem Kinezem, koji provodi dobar deo vremena u Srbiji, vratio se u Kinu pre nedelju dana ... Kaže mu kako se tamo gomila ljudi raspituje kako da pomogne Srbiji, da pošalju pare, u fazonu, više treba njima pomoć nego Italijanima. Nije se zajebavao. Možda nam se ipak isplati Tomino prijateljstvo sa žutim ljudima. ne, nego je vucic sa svojom kuknjavom postao viralan u kini, te je razgalio kineska srca. ako se ne varam kina proizvodi puno respiratora, stvarno bi mogli nesto da posalju.
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:46, Nikodije said: ne, nego je vucic sa svojom kuknjavom postao viralan u kini Istina je, ovaj napisa nešto u fazonu "president considering his own people"
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:46, Nikodije said: ne, nego je vucic sa svojom kuknjavom postao viralan u kini, te je razgalio kineska srca. ako se ne varam kina proizvodi puno respiratora, stvarno bi mogli nesto da posalju. Kineska ambasadorka kojoj se uvlačio u bulju je pomenula neke donacije. Videćemo.
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 11:50, Bogotac said: Slusate ove na B92? Tacno ce sve one strane firme koje su dosle zbog subvencija ovde sa odu.Uzas. O čemu se radi?
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:44, maharaja said: Kako oni uopšte misle pravno da izvratolomišu da se zabrani izlazak samo za +65? I kako misle to da sprovode? A onda, kako misle da ti ljudi ne umru od gladi? Što je problem pravno. Sloboda kretanja je ustavom ograničena u vandrednom stanju... Donese se neka odluka i to je to. Ako je na granici godina, lična karta na pregdled i to je to... U nekim manjim gradovima već prave spiskove, zovu ljude, ostavljaju telefone za narudzbe osnovnih namirnica i lekova... Negde se organizuju komšije...
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 11:20, pt 2.0 said: To misliš u povoljnijem slučaju da respiratora bude in the first place. Vrlo sam osetljiva na uoravo ovu temu iz porodićnih razloga iako mislim da ne treba biti ličan jer je situacija loša opšte gledano. Za moje bližnje je ovaj virus kao kuga - ako ga dobiju šanse preživljavanja praktično ne postoje. U tom smislu mislim da je najracionalnije da se odjavim sa foruma na neko vreme i da čitam strogo informativne sadržaje negde drugde. Pa da. Eto u Užicu ima 13 respiratora, to znači da će, ako se dogodi Italija, morati da se radi radikalna trijaža, što znači doslovno puštanje starijih, bolesnih i onih sa manjim prognostičkim šansama da umru da bi se pomoglo onim sa trenutno skupljim životnim ulaznicama. Mislim da se zbog toga prvo krenulo sa 65+, kao prvo jesu najugroženiji zbog pridruženih bolesti koje su češće nego u populaciji 40+ i 20+ i lošijeg stanja organizma, njih može da ubije grip jebiga, kao drugo da bi se bolnice oslobodile unapred njihove potencijalne brojnosti i bile spremne za nas. Ozbiljna je situacija i prepušteni smo sami sebi i solidarnosti i sve zavisi od nas i to se ponovi dvesta puta onda rapaljčina ode na žurku i valja baby boom švalerka mrtva tašta hnjohjno dosetke. Drži se ❤️, biće oni ok, a sada je neophodna mentalna snaga i čuvanje svih raspoloživih kapaciteta zdravog razuma, ako vidiš da ti ne prija i truje, distanciraj se.
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:44, maharaja said: Kako oni uopšte misle pravno da izvratolomišu da se zabrani izlazak samo za +65? I kako misle to da sprovode? A onda, kako misle da ti ljudi ne umru od gladi? Da ne pricamo sto je besmisleno povlaciti strogu starosnu granicu. Sta, onaj ko ima punih 65 godina je ugrozen, a neko ko ima 64 godine, 11 meseci i 29 dana nije?
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:44, maharaja said: Kako oni uopšte misle pravno da izvratolomišu da se zabrani izlazak samo za +65? I kako misle to da sprovode? A onda, kako misle da ti ljudi ne umru od gladi? Pravno sada može sve kada je vanredno stanje. a sprovodiće komunalci i policija, ako nalete na penzionera Što se tiče umiranja od gladi, kladim se da će SNS ovo iskoristiti da poentira i aktivira partijske patrole za pomoć penzionerima (donošenje bakaluka, lekova...). Kao što je bilo organizovano u Kini, ali ovde u bojama SNS. Već sada na FB iskaču objave opštinskih SNS timova za pomoć penzionerima.
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:48, Sludge Factory said: Da ne pricamo sto je besmisleno povlaciti strogu starosnu granicu. Sta, onaj ko ima punih 65 godina je ugrozen, a neko ko ima 64 godine, 11 meseci i 29 dana nije? obaska sto imas ljude od 80 godina koji su zdraviji od nekih koji imaju 60. sve su to neke polumere u situaciji kada kafici rade punom parom, a ispred shisha u goce delceva stoji regularna masa od 20-ak ljudi, i slicno. Edited March 17, 20205 yr by Nikodije
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:21, Ravanelli said: cale visi sa ekipom svako vece ja sam rekao da sam ih upozorio i da je sva zajebancija njihova odgovornost realno,vise od ovoga ne mogu uraditi Mlad calac u glavi Danas sam patentirao, odem po voce, pazim, alkohol pre i posle, dodjem do vrata, dva metra ispred, spustim, navucem rukavice, on navuce rukavice, cepam kesu, on uzima voce, stavlja u posudu s bikarbonom nekoliko miuta(?), pregovori, par pretnji, on saveti/mudrosti, odem, tuga/briga Ne mogu dovoljno da sterilisem nista, kontrol firk sam, najebo sam psihicki plus ne ucestvujem sam, ne kontrolisem 100%, gomila problema van uticaja Edited March 17, 20205 yr by villiem
March 17, 20205 yr jbg, ja se izvinjavam ako sam unela zabunu, verovatno sam jutros pogrešno razumela to o uredbi a u vezi sa zabranom izlaska za 65+
March 17, 20205 yr On 17. 3. 2020. at 12:47, napadaj said: O čemu se radi? Ni o cemu,moje tumacenje ove kzs ekonomskog saveta gde novinar pita za 500 radnika koji su raspusteni u Kraljevu jer firma ne moze da uvozi sirovine iz inostranstva,gde ovaj nazovi ministar prica o solidarnosti poslodavaca.