April 11, 20205 yr 1 hour ago, ideja said: Da li vi stvarno verujete u to što ste ispisali? Mogu da shvatim povređeni ego, nerazumevanje stvari, odsustvo kulture komunikacije... jer nas ima svakakvih... ali toliku količinu paranoje zaista ne mogu da shvatim. To je bila šala koja je očigledno ubola gde treba tako da sad nisam sigurna šta da mislim Da nas maneš s "kulturom komunikacije", ona se ne ogleda u usiljenom persiranju i semantički skladnim postovima. Ti si arogantno i nipodaštavajuće uletela na forum da se objasniš sa glupom, neobrazovanom marvom što ni do kolena nije dr Dariji. Bez ikakvog predznanja o ljudima kojima se obraćaš, tripuješ da smo mi neka deca ovde, šta li? Svaka čast forumašima koji su na ovu tvoju štanglu u glavu uopšte pokušali da nas "pravdaju". Koje paranoje? To je tvoje laičko ili stručno mišljenje? Mnogo ozbiljno shvataš sebe. Jedno si u pravu - ima nas svakakvih, samo se plašim da nisi TI u dubljem delu bazena kulture.
April 11, 20205 yr podjednako velik problem je broj ekipa koje treba da opslužuje pacijente na respiratorima, na jednog takvog pacijenta dođe valjda pet ljudi... Ono što ja čujem od kolege kome je žena med radnik oni su ispod svih standarda preporučenih po broju ljudi... ... Shiit has hit the fan...
April 11, 20205 yr Author 5 minutes ago, omiljeni said: poslednjih 6 dana: 101, 108, 112, 127, 136, 145 Hvala.. evo jedno jednostavno pitanje, ako se za 6 dana povecao broj ljudi na respiratorima za 44, kako je moguce da smo u "silaznoj putanji" uskoro "ukidamo vanredno stanje", za "10 dana je najtezi udar"... da li to znaci da cemo za 10 dana imati preko 200 ljudi na respiratoru? I gde je tu "svetlo na kraju tunela" i "umereni optimizam" kad se broj kriticnih samo povecava!
April 11, 20205 yr 2 minutes ago, Frank Pembleton said: Ono što ja čujem od kolege kome je žena med radnik oni su ispod svih standarda preporučenih po broju ljudi... Moj gyn, što me dva x porodio, mobilisan je u Zemunu da bude u korona-centru. Razlog: ume da postavlja respiratore. Rezime: pozitivan je, zarazio se čovek. Uopšte ne čudi to što pišeš, kad kod nas akušeri moraju to da rade.
April 11, 20205 yr Moj gyn, što me dva x porodio, mobilisan je u Zemunu da bude u korona-centru. Razlog: ume da postavlja respiratore. Rezime: pozitivan je, zarazio se čovek. Uopšte ne čudi to što pišeš, kad kod nas akušeri moraju to da rade. Ovome je žena u NF... ... Shiit has hit the fan...
April 11, 20205 yr Hvala.. evo jedno jednostavno pitanje, ako se za 6 dana povecao broj ljudi na respiratorima za 44, kako je moguce da smo u "silaznoj putanji" uskoro "ukidamo vanredno stanje", za "10 dana je najtezi udar"... da li to znaci da cemo za 10 dana imati preko 200 ljudi na respiratoru? I gde je tu "svetlo na kraju tunela" i "umereni optimizam" kad se broj kriticnih samo povecava!Toga se ja najviše plašim, da oni jednom zakrive "na dole" proglase pobedu[emoji769] i to je to...Sve posle se "ne računa" ... Shiit has hit the fan...
April 11, 20205 yr 4 minutes ago, Milosh76 said: kako je moguce da smo u "silaznoj putanji" uskoro "ukidamo vanredno stanje" to je samo žvaka da se progutaju uskršnji lokdauni
April 11, 20205 yr Da li sam propustio ovo pitanje Juznih vesti ili jos nije stiglo na red? Edited April 11, 20205 yr by Nesh
April 11, 20205 yr 6 minutes ago, Nesh said: Da li sam propustio ovo pitanje Juznih vesti ili jos nije stiglo na red? koliko mi je poznato od cele Srbije imam zaraženog kolegu samo u Nišu.
April 11, 20205 yr Moje kolege (policajci i MUP-ovci) dobro nadrljale. Po nekim gradovima (Bor recimo) baš masovno.
April 11, 20205 yr Zlatibor izjavio da su 2 čoveka preminula u staračkom domu u Smederevu, da su epidemiološke ekipe tamo i da se čekaju rezultati testova. B92 pet minuta kasnije objavi da je Zlatibor izjavio da 2 smrtna slučaja u Smederevu nisu povezana sa covid NovinarstvoTM
April 11, 20205 yr Author 13 minutes ago, Nesh said: Da li sam propustio ovo pitanje Juznih vesti ili jos nije stiglo na red? Upravo procitali pitanje... Bolnica u Leskovcu je odredjena za korona bolnicu... napravice raspored rada i sl. Veliki je pritisak na Nis, gravitira ceo jug Srbije i Kosovo... Ako nema kontakta... blabla
April 11, 20205 yr 7 minutes ago, pt 2.0 said: to je samo žvaka da se progutaju uskršnji lokdauni Apsolutno. Pitanje je samo šta će biti ako se situacija na terenu ne popravi bar donekle nakon toga, i u tom smislu čini mi se da zaista ulazimo u onu famoznu kritičnu nedelju. Bukvalno nema više gde da se stegne i da se uvede neka nova mera koja bi ograničila kretanje i kontakte, a da ne bude kontraproduktivna i u smislu širenja virusa i generalno što se opšteg zdravlja populacije tiče. Osim famoznog potpunog zatvaranja, je li, za šta smo se svi složili da je potpuno nemoguće logistički izvesti. S druge strane, ovakvo mrcvarenje će na duže staze dovesti do toga da ljudi počnu masovno da najebavaju od stvari koji nemaju veze sa koronom. Bukvalno nemam predstavu šta dalje.