Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, ideja said:

Da li vi stvarno verujete u to što ste ispisali? Mogu da shvatim povređeni ego, nerazumevanje stvari, odsustvo kulture komunikacije...  jer nas ima svakakvih... ali toliku količinu paranoje  zaista ne mogu da shvatim.

To je bila šala koja je očigledno ubola gde treba tako da sad nisam sigurna šta da mislim :)

Da nas maneš s "kulturom komunikacije", ona se ne ogleda u usiljenom persiranju i semantički skladnim postovima. Ti si arogantno i nipodaštavajuće uletela na forum da se objasniš sa glupom, neobrazovanom marvom što ni do kolena nije dr Dariji. Bez ikakvog predznanja o ljudima kojima se obraćaš, tripuješ da smo mi neka deca ovde, šta li? Svaka čast forumašima koji su na ovu tvoju štanglu u glavu uopšte pokušali da nas "pravdaju". 

Koje paranoje? To je tvoje laičko ili stručno mišljenje? Mnogo ozbiljno shvataš sebe. Jedno si u pravu - ima nas svakakvih, samo se plašim da nisi TI u dubljem delu bazena kulture. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

podjednako velik problem je broj ekipa koje treba da opslužuje pacijente na respiratorima, na jednog takvog pacijenta dođe valjda pet ljudi...

Ono što ja čujem od kolege kome je žena med radnik oni su ispod svih standarda preporučenih po broju ljudi...

... Shiit has hit the fan...

• Author
5 minutes ago, omiljeni said:

poslednjih 6 dana:  101, 108, 112, 127, 136, 145

Hvala..

evo jedno jednostavno pitanje, ako se za 6 dana povecao broj ljudi na respiratorima za 44, kako je moguce da smo u "silaznoj putanji" uskoro "ukidamo vanredno stanje", za "10 dana je najtezi udar"... da li to znaci da cemo za 10 dana imati preko 200 ljudi na respiratoru? I gde je tu "svetlo na kraju tunela" i "umereni optimizam" kad se broj kriticnih samo povecava!

2 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ono što ja čujem od kolege kome je žena med radnik oni su ispod svih standarda preporučenih po broju ljudi...

Moj gyn, što me dva x porodio, mobilisan je u Zemunu da bude u korona-centru. Razlog: ume da postavlja respiratore. Rezime: pozitivan je, zarazio se čovek. 

Uopšte ne čudi to što pišeš, kad kod nas akušeri moraju to da rade. 

Moj gyn, što me dva x porodio, mobilisan je u Zemunu da bude u korona-centru. Razlog: ume da postavlja respiratore. Rezime: pozitivan je, zarazio se čovek. 
Uopšte ne čudi to što pišeš, kad kod nas akušeri moraju to da rade. 
Ovome je žena u NF...

Hvala..

evo jedno jednostavno pitanje, ako se za 6 dana povecao broj ljudi na respiratorima za 44, kako je moguce da smo u "silaznoj putanji" uskoro "ukidamo vanredno stanje", za "10 dana je najtezi udar"... da li to znaci da cemo za 10 dana imati preko 200 ljudi na respiratoru? I gde je tu "svetlo na kraju tunela" i "umereni optimizam" kad se broj kriticnih samo povecava!
Toga se ja najviše plašim, da oni jednom zakrive "na dole" proglase pobedu[emoji769] i to je to...
Sve posle se "ne računa"

4 minutes ago, Milosh76 said:

kako je moguce da smo u "silaznoj putanji" uskoro "ukidamo vanredno stanje"

to je samo žvaka da se progutaju uskršnji lokdauni

Da li sam propustio ovo pitanje Juznih vesti ili jos nije stiglo na red?

Edited by Nesh

6 minutes ago, Nesh said:

koliko mi je poznato od cele Srbije imam zaraženog kolegu samo u Nišu.

Moje kolege (policajci i MUP-ovci) dobro nadrljale. 

Po nekim gradovima (Bor recimo) baš masovno.

Zlatibor izjavio da su 2 čoveka preminula u staračkom domu u Smederevu, da su epidemiološke ekipe tamo i da se čekaju rezultati testova.

B92 pet minuta kasnije objavi da je Zlatibor izjavio da 2 smrtna slučaja u Smederevu nisu povezana sa covid

NovinarstvoTM

Evo pitanja Juznih vesti.

Upravo ide 

Edited by zmanic

• Author
13 minutes ago, Nesh said:

Upravo procitali pitanje...

Bolnica u Leskovcu je odredjena za korona bolnicu... napravice raspored rada i sl. Veliki je pritisak na Nis, gravitira ceo jug Srbije i Kosovo...

Ako nema kontakta... blabla

7 minutes ago, pt 2.0 said:

to je samo žvaka da se progutaju uskršnji lokdauni

Apsolutno. Pitanje je samo šta će biti ako se situacija na terenu ne popravi bar donekle nakon toga, i u tom smislu čini mi se da zaista ulazimo u onu famoznu kritičnu nedelju.

Bukvalno nema više gde da se stegne i da se uvede neka nova mera koja bi ograničila kretanje i kontakte, a da ne bude kontraproduktivna i u smislu širenja virusa i generalno što se opšteg zdravlja populacije tiče. Osim famoznog potpunog zatvaranja, je li, za šta smo se svi složili da je potpuno nemoguće logistički izvesti. 

S druge strane, ovakvo mrcvarenje će na duže staze dovesti do toga da ljudi počnu masovno da najebavaju od stvari koji nemaju veze sa koronom.

Bukvalno nemam predstavu šta dalje.

Background Picker
Customize Layout