April 11, 20205 yr 13 minutes ago, Ravanelli said: Znao sad da ce neko da se uhvati ovoga Druze, ja idem tamo ili negde drugde u setnju kada je to dozvoljeno, ja odem u toku radnog vremena da proluftiram klinca i onda radim nocu da bih imao taj komfor Idem tamo gde je prazno i nema nikoga u krugu od 50m Ako je to vikendom, bilo bi milion ljudi i ne bih otisao Ne bih dovodio druge i sebe u opasnost, kao sto uvek nosim masku, u prodavnici rukavice, drzim odstojanje, dezinfikujem ulaz itd i ja promenio svoje radno vreme ... inace bih bio 24/7 zatoren ... nema druge
April 11, 20205 yr 26. 2. 2020. EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: Koronavirus je bolest sa kojom možemo da se nosimo bez ikakvih problema, a običan grip je opasniji od korona virusa Medijski udar ne odgovara stvarnoj pretnji sa kojom se susrećemo kada je reč o korona virusu, ocenio je epidemiolog Predrag Kon iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, posle današnjeg sastanka predstavnika zdravstvenih institucija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
April 11, 20205 yr Pa dobro, treba imati razumevanja jer ipak su se ta izjave desile 26. februara i 7. marta. Takoreći u praistoriji. Nije bilo prošlo ni 2 meseca od početka najveće pandemije u poslednjih 100-200 godina. Struka nije mogla da nađe relevantne podatke u Službenom Glasniku.
April 11, 20205 yr 1 hour ago, Valkyrie said: Ministarka u najavi krenula u ofanzivu, angažovani i botovi za njenu stvar. Da li vi stvarno verujete u to što ste ispisali? Mogu da shvatim povređeni ego, nerazumevanje stvari, odsustvo kulture komunikacije... jer nas ima svakakvih... ali toliku količinu paranoje zaista ne mogu da shvatim.
April 11, 20205 yr 1 minute ago, ideja said: Da li vi stvarno verujete u to što ste ispisali? Mogu da shvatim povređeni ego, nerazumevanje stvari, odsustvo kulture komunikacije... jer nas ima svakakvih... ali toliku količinu paranoje zaista ne mogu da shvatim. Da li verujemo svojim očima i ušima? Da li umemo da čitamo? Da li umemo da koristimo mozak? Ako je odgovor na svako pitanje da, onda ćete vi kao inteligentna osoba sigurno shvatiti da ovde ne obitavaju prosečni konzumenti pinka i hepija, već misleća bića, koja retko obolevaju od amnezije. Ja lično ću zauvek pamtiti izjavu dr Neatorovića o najsmešnijem virusu, koji postoji saamo na fesjbuku. Čak sam bila dovoljna oprezna, da na više medija sačuvam video sa te konferencije za štampu, pošto računam, da buduća pokolenja , neće moći bez dokaza da poveruju šta je jedan eminentni doktor izjavio u osvit epidemije u Srbiji.
April 11, 20205 yr 4 minutes ago, vememah said: guglanje > lupetanje bez pokrića pa to. arogancija bez pokrica, upoznavanja sa novim informacijama, bez preispitivanja ko zna kad formiranih modela, nagadjanje na osnovu osecaja i neprimenljivih analogija... jer struka. nagledala sam se toga, pre nego sto je ovo krenulo ozbiljnije, koliko hoces.
April 11, 20205 yr 38 minutes ago, John Coltrane said: I dalje, slepo, veruju u vlast. Bas kao sto su penzioneri pre 30 godina verovali u tadasnju vlast i svaku drugu... Evo uz juceranju penziju im je legla i pomoc™ od 4soma. Ljudi u penziji su već završili sa nizom obaveza u društvu i u idealnoj zajednici i uređenju bi trebalo da koriste preostalo dragoceno vreme da uživaju u životu, putuju, sade povrće i vode računa o zdravlju i dobijaju sve na gotovo, a ne da podižu revolucije i ruše Vučića i epidemiologe, pa mislim da bi bilo korisnije i pragmatičnije da počnemo da upiremo prstom u glavne krivce za ovakvo stanje, a to je mlada konjina zaposlena u opštini preko stranke i eventualno ja koja sedim i ne radim ništa preterano revolucionarno, a ne artritis baba koja jedva hoda, svakako. I ta priča o penzionerima kao glasačkoj bazi je prilično Milošević i devedesete anahrona (ne sme se izgubiti iz vida SFRJ i potpuno drugačiji kontekst i robot prosečnog penzionera tada i penzionera sada), osim činjenice da ljudi tokom godina postanu konzervativniji i pomireniji sa životom i dođe vreme kad se umore i počne da ih boli kurac, pa ne znam koliko je tačna i relevantna i koliko to stalno patronizovanje "retardirani penzioneri" ima smisla i koliko nam pomaže, znam samo da vrišti ejdžizmom, ako i nije ništa od toga, krivci su u drugim društvenim grupama, a stariji ljudi kolateralna šteta. Hoću da kažem, ako i glasaju većinski penzioneri, ne glasaju samo penzioneri i manje su maligni od drugih kategorija SNS opredeljenih kategorija društva, a nekako uvek budu etiketirani kao škart.
April 11, 20205 yr Quote Uprava Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" saopštila je da su u zaštićenoj zoni zatečeni posetioci koji su kampovali bez dozvole tokom policijskog časa. "Uprkos svim apelima i propisanoj zabrani kretanja, u toku prepodneva na području zaštitne zone NP Fruška gora dežurna Čuvarska služba i patrole policije zatekli su posetioce kako u toku vanrednog stanja i propisanog policijskog časa bez dozvole kampuju, piknikuju i rekreiraju se", navodi se u saopštenju. Te osobe su legitimisane i protiv njih su preduzete sve zakonom propisane mere. Edited April 11, 20205 yr by zgembo
April 11, 20205 yr 3 hours ago, Malvo said: Ti ljudi ne mogu mesecima da budu u karantinu. To ce se statisticki odraziti na opste zdravlje gore nego korona. +1000000000000000 samo neće biti NIKOGA da to evidentira
April 11, 20205 yr Kakva komedija od policijskog casa i drzave. Ljudi izvode papagaje i kornjace, prerusavaju se u zbunje, kriju se iza znakova i kontejnera, idu na piknik. Sa ovako smesnim kaznama i nepostojanjem logistike ni ne cudi ovaj fijasko. Blam za drzavu.
April 11, 20205 yr i vidim u dvorištu susedne zgrade bakicu koja ima bar 80 i šeta 10 metara pa okrene nazadKako se uopšte pravno gleda na dvorište zgrade? Ne bi trebalo da je zabranjeno izaći u dvorište. Niti je moguće da te vidi patrola, osim ako te prijavi komšija.
April 11, 20205 yr 45 minutes ago, vememah said: 26. 2. 2020. dobro na taj dan je u ita bilo ukupno 12 mrtvih i svega 470 okuženih, u to vreme je struka poredila koronu sa gripom i nisu očekivali ovo što se desilo - pa i danas struka očekuje kraj epidemije sa lepim vremenom, uz možda novi talas od oktobra, iako imaju worldometer podatke za ekvador npr gde postoji samo jedno godišnje doba i gde je uv zračenje, koje ubija koronu po struci, 11, dok kod nas ne prelazi 9,5 ni u julu