Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

30 minutes ago, maharaja said:

To je pre svega robija nametnuta jer vlast ne zna gde udara, i valjda jer misle da su svi preko 65 skrenuli sa uma, pa Vulin i Vučić moraju da ih drže na robiji za njihovo dobro.

Ili prosto hoće da čuvaju svoje najvernije glasače? 

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

12 minutes ago, ideja said:

U svakom slučaju, ja ne nameravam da se dalje na njemu zadržavam.

Ovo nije strucni forum. Ali sasvim je legitimno komentarisati struku tamo gde se sudara sa logikom.

Jbt vi I dalje mislite da bi se ljudi samosvesno pridrzavali preporuka bez da Im je zakonom zabranjeno.

Ja mislio da je ovo forum iole inteligentnih clanova:isuse: 

2 minutes ago, lo zingaro said:

Jbt vi I dalje mislite da bi se ljudi samosvesno pridrzavali preporuka bez da Im je zakonom zabranjeno.

A Hrvatska i Slovenija na primer? Tamo nema hapšenja, policijsko časa i slicno, a bolji su im rezultati. 

3 minutes ago, lo zingaro said:

+1

2 minutes ago, lo zingaro said:

pa neki bi, zapravo mislim da dobar deo bi, da se ljudima lepo objasni

i da imaju vlast u koju imaju poverenja, pa da imaju struku u koju imaju poverenja

i tako , sve lepe želje :sad:

1 minute ago, lo zingaro said:

Kad već pominješ inteligenciju ja sam mislio da svi članovi znaju bar da čitaju, al eto neki nisu ni dotle stigli :(

31 minutes ago, maharaja said:

Zabrana izlaska i kretanja za jednu populaciju nije mera, nego proizvoljna robija i najodvratnija stvar ovde doneta u proteklih 75 godina.

Zamena teze je da to nekog čuva. Robija koja traje već nedeljama bez naznake kad će da se završi ima ogromne posledice po zdravlje ljudi.

I to je robija koja je nametnuta nekome ko ima 65, a nije nekome ko ima 64 i po. Ili nekome ko je narušenog zdravlja a ima 63.

To je pre svega robija nametnuta jer vlast ne zna gde udara, i valjda jer misle da su svi preko 65 skrenuli sa uma, pa Vulin i Vučić moraju da ih drže na robiji za njihovo dobro.

Ali zato nije važno sačuvati ljude u halama Jure i drugih fabrika... ili hroničnih bolesnika mladjih od 65 godina...

Kad je ovako nešto prošlo, više nema granica. Ovo je probilo sve. Sad je svejedno da li imamo skajp sudjenja, ljude po zatvorima bez da su dobili rešenje o izolaciji, uhapšene novinare, uhapšene radnike koji daju intervju... ništa od toga ne može ni da prismrdi stavljanju na robiju trećinu populacije. Ova robija za +65 ubija na mnogo načina!

+1000

A moze i ovako:

Premijer Hrvatske i predsednik stranke HDZ Andrej Plenković rekao je da nema potrebe za proglašenjem vanrednog stanja, a najavio je i kako će i u idućem periodu podržavati građane, radnike i privredu, te racionalizovati troškove na rashodnoj strani budžeta.

"Nema potrebe za to. Vlada funkcioniše, Hrvatski sabor funkcioniša, dakle, sve ono što demokratske institucije trebaju učiniti - rade. Nema nikakvog posebnog razloga", rekao je Plenković u emisiji televizije Večernjeg lista upitan o mogućnosti proglašenja vanrednog stanja ako dođe do pogoršanja situacije s pandemijom koronavirusa.

Podsetio je da su uveli restriktivne mere, ali nisu uveli policijski čas ili izveli vojsku na ulice što su radile neke druge zemlje. Smatra i da je ono što sada rade primereno i jasno, te da su ljudi shvatili ozbiljnost situacije i u najvećoj meri reaguju izrazito odgovorno.

Plenković je podsetio na to šta je sve njegova vlada učinila za pomoć preduzetnicima i privredi u prva dva paketa pomoći u vremenu pandemije koronavirusa i zemljotresa u Zagrebu, a najavio je da će i dalje donositi zakone i odluke na način koji smatraju potrebnim.

"U razdoblju koje je pred nama izlazićemo s novim merama, prilagođavaćemo se okolnostima. S jedne strane, podržavaćemo građane, radnike i privredu, a s druge strane, racionalizovati troškove na rashodnoj strani budžeta", kazao je.

Izrazio je i zadovoljstvo što su mere naišle na podršku javnosti i što u ovoj krizi ljudi prepoznaju da, i u zdravstveno-bezbednosnom i ekonomsko-socijalnom smislu, imaju jasnu strategiju i viziju kako savladati izazove.

Upitan je li zadovoljan ponašanjem opozicije u ovom trenutku, odgovorio je kako ona „igra svoju ulogu” i ima svoje inicijative, ali da su u najvećoj meri podržali sve što je vlada predložila.

A mozda ovde i ne moze, ipak smo mi stoka, najgori narod na svetu (rekao predesednik, ja mu verujem), a oni su ipak austrougari (koji su doduse do juce imali otovorenu granicu sa najstrasnijim scenarijom u evropi) i iako su komsiije, na visem su civilizacijskom nivou od nas. mislim, tako kaže nasa vlast, "struka"  i mnogi ovdasnji forumasi.

2 minutes ago, Lezilebovich said:

A Hrvatska i Slovenija na primer? Tamo nema hapšenja, policijsko časa i slicno, a bolji su im rezultati. 

Neku vrstu lokdauna i zabrana imaju. Ali imaju I zdravstvo i iole normalnu drzavu. U nedostatku svega toga ostaju ili cvrste mere ili anarhija.

Ako misliš da li idem uz kurac merama, ne idem. Mada jesam upravo izneo staru zemlju do kontejnera, iskoristili smo vreme da posadimo cveće na terasi. 
Što se tiče vikendice, objasni mi u čemu je problem da se u vreme kada je dozvoljeno kretanje odvezem kolima negde i boravim tamo.
Ne mislim da je vikendica loša ideja za ta vaša policajska izdrkavanja ko ima mogućnost da se distancira od istih.

smeće je bilo više onako, generalno zadrkavanje forumaša koji zagovaraju striktno pridržavanje naredbi čuvara kontejnera(šenja). ništa lično, samo si se slučajom namestio da te kvotujem i ne upadnem u oči

lično, mislim da ima lufta kad su suzbijači virusa na (do)ručku. treba rizikovati izmedju pola osam i devet i od pola jedan do dva

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

3 minutes ago, Lezilebovich said:

Pa mislim da ima puno razlike između situacije kod nas i njih, a ne samo u (ne)postojanju policijskog časa

(ako je samo u tome razlika - super, ukinimo zabranu kretanja pa će da nam procveta)

Kad kažem razlike između nas i njih, mislim na  opremljenost i pripremljenost zdravstva, na testiranja, praćenje i hendlovanje kontakata, i gomilu drugih stvari što oni rade a mi ne, a kojima realno nemam detaljan uvid ni ovde a kamoli tamo.

Pri tome NE MISLIM na ovakve stvari što ružno podmeće kolega @Nikola77

Jebeš razgovor ako će ti svako malo neko bezobrazno gurati u usta ono što nisi rekao.

7 minutes ago, Nikola77 said:

A mozda ovde i ne moze, ipak smo mi stoka, najgori narod na svetu (rekao predesednik, ja mu verujem), a oni su ipak austrougari (koji su doduse do juce imali otovorenu granicu sa najstrasnijim scenarijom u evropi) i iako su komsiije, na visem su civilizacijskom nivou od nas. mislim, tako kaže nasa vlast, "struka"  i mnogi ovdasnji forumasi.

13 minutes ago, maheem said:

Kad već pominješ inteligenciju ja sam mislio da svi članovi znaju bar da čitaju, al eto neki nisu ni dotle stigli :(

Ne razumem na sta se odnosis? I ja sam medju tupljima nazalost.

7 minutes ago, dùda said:

pa neki bi, zapravo mislim da dobar deo bi, da se ljudima lepo objasni

kod ove pandemije i njenog širenja je ključan onaj deo koji nije dobar, on pravi sranje i ovima što su dobri. jer misli da ako je pojeo kilo belog luka ili kilo meda za par sati da mi virus ne može ništa

eno kine, onaj idiot pojede supu od slepog miša i par meseci kasnije imaš šta imaš

jebala ga supa

debelo se precenjuje ljudska inteligencija

55 minutes ago, Ayatollah said:

Pa ako su penzioneri najdisciplinovaniji deo društva, što su im naredili prvi dan da se zatvore u kuće, što nisu samo apelovali da ostanu u kući. Ceo život čitam tu budalaštinu kako su penzioneri najdisciplinovaniji deo društva, a mi mlađi smo valjda neka nedisciplinovana rulja, šta li već. Primera radi, početkom nedelje sam morao da idem  za Vršac i Belu Crkvu, i u svakom trećem automobilu je bio neki čovek/žena za koje je bilo vrlo izvesno da imaju 65+ godina, bio vozač ili putnik. Toliko o disciplinovanim penzionerima.

Čekaj malo, da li stvarno misliš da Vučić ne bi zatvorio sve odmah i stalno, samo da zna da tako nešto može da mu prođe? Ne može, nema mehanizme za to.

Znam da je već bio ovaj video, ali to je najrealniji prikaz stvarnosti srpskog penzionera danas. Ljudi koji su istrpili sankcije, ratove (Nestorovićtm), svako drugo sranje u poslednjih 30 godina su oguglali na sve. 

Rastumači mi ovaj deo razgovora sa bratanicom u Mariboru:
"
A čula sam i penzioneri od 4 do 7. Kod nas je od 8 do 10, a Brane i to promaši. Sad ide na šferc kasnije.
"

Brane je njen otac 70 god...

... Shiit has hit the fan...

Background Picker
Customize Layout