April 10, 20205 yr 3 minutes ago, Ravanelli said: apsolutno nema razlike imeđu logora i da su u kući kupatilo, frižider, spremanje hrane, lekovi, teve, komfor stana, telefon, donošenje potrepština na prag ima to svojih mana, ali nemojmo se zajebavati... Nije pitanje da li treba sacuvati ili ne vec je pitanje da li je nacin dobar ili nije. Sa druge strane ima li za te ljude svetla na kraju tunela dokle ce da budu zatvoreni.
April 10, 20205 yr 1 minute ago, Блок_64 said: А што их онда не стрпамо у логоре у чему је разлика. zato što će se u logoru međusobno družiti, a nekome od njih se juče prošvercovao u posetu unuk iz italije, baba i deda ga nisu videli sto godina zlato babino, i eto belaja (ako već pitaš zašto ne u logor) Nepravedno je, surovo je, često je nelogično, šizoje se sprda sa nama i pravi još veću frku, ali ubeđen sam da su ovakve mere neophodne, tačnije da državni aparat nije sposoban za humanije a podjednako efikasne mere koje bi za rezultat imale smanjenje kontakata i sprečavanje širenja virusa. Nema ko da kontroliše da li je neko van kuće zato što ide do najbliže radnje ili apoteke (kao što je u velikoj većini zemalja). Ovde objekte policije čuva privatno obezbeđenje. Dobro da su uspeli da iskontrolišu sve koje su bili u samoizolaciji ("gastarbajtere"), za ostale ne može drugačije nego zabrana kretanja, jebi ga. Virus ne gleda šta je logično i humano.
April 10, 20205 yr 6 minutes ago, Nesh said: Gradjane starije od 65 godina svakako treba cuvati, ali teze ih je sacuvati ako se radnici iz raznih jura (i slicnih pogona ciji rad nije nepohodan za elementarrno funkcionisanje drustva), gde su nezasticeni i izlozeni velikom riziku od zaraze, svakodnevno vracaju u zajednicka domacinstva kojih nema malo. Kada ode sve u tri lepe onda će se šizoje setiti da posluša Kona i zatvori Jure...
April 10, 20205 yr Nema tu zamajavanja,strane subvencionisane firme kojima je data lova na ustrb nase domace ekionomije,a koje vuku lep procenat glasova,direktnih i indirektnih,ima da rade,makar sve ostalo stalo,mislim hapse onog lika pre intervjua,priveden kod nas u tuzilastvo,danas njegov advokat kaze mesec dana pritvora,taman dok prodje VS,posle ce da ih tuzi za nezakonit pritvor,al zabole ih,nece oni placati odstetu.
April 10, 20205 yr 3 minutes ago, Bogotac said: Nema tu zamajavanja,strane subvencionisane firme kojima je data lova na ustrb nase domace ekionomije,a koje vuku lep procenat glasova,direktnih i indirektnih,ima da rade,makar sve ostalo stalo,mislim hapse onog lika pre intervjua,priveden kod nas u tuzilastvo,danas njegov advokat kaze mesec dana pritvora,taman dok prodje VS,posle ce da ih tuzi za nezakonit pritvor,al zabole ih,nece oni placati odstetu. To kako će glasati radici Jure na sledećim izborima će biti veoma zanimljvo za posmatranje, čak i proučavanje.
April 10, 20205 yr 4 hours ago, Anonymous said: Ja već par godina isključivo koristim svinjsku mast umesto ulja. Sve je ukusnije, a cenim i zdravije. zena isprzila pomfrit deci, i ja ga jedem hladnog, i ukusan je i ja se cudim kako mi je ukusan hladan pomfrit...... obicno je sranje cim se ohladi, ali zena mi objasni da je to zato sto je przen na masti
April 10, 20205 yr 40 minutes ago, Frile said: Nepravedno je, surovo je, često je nelogično što bi rekla moja majka - i kuče ima pravo da dva puta dnevno izađe da prošeta, a ja kojoj je lekar to prepisao - nemam. apsolutno sam protiv uvedene mere za penzionere. ona je nehumana, ona mnogima od njih direktno ugrožava život. ne vidim ni jedan jedini problem da penzioneri nemaju najmanje sat vremena dnevno pravo na šetnju. svaki dan. u vreme dok smo mi ostali unutra, a radnje ne rade. i ona kupovina od 4-7... nemam reči.
April 10, 20205 yr 7 minutes ago, steins said: Odgledajte Crvenu Liniju. Sve što ovaj lekar iz Srbije priča je tačno. Na žalost. odgledala zgrožena
April 10, 20205 yr 17 minutes ago, pt 2.0 said: što bi rekla moja majka - i kuče ima pravo da dva puta dnevno izađe da prošeta, a ja kojoj je lekar to prepisao - nemam. apsolutno sam protiv uvedene mere za penzionere. ona je nehumana, ona mnogima od njih direktno ugrožava život. ne vidim ni jedan jedini problem da penzioneri nemaju najmanje sat vremena dnevno pravo na šetnju. svaki dan. u vreme dok smo mi ostali unutra, a radnje ne rade. i ona kupovina od 4-7... nemam reči. Deo terapije za hipretenziju (kojoj su stariji ljudi skloniji) je šetnja i to ozbiljna. Ovako im ostaje da povećaju količinu lekova, pa šta im bog da. Ali ukoliko bi se te šetnje dozvolile panduri bi morali da mrdnu svoja dupeta iz kola i helikoptera i da kontrolišu kako to izgleda u praksi.
April 10, 20205 yr Just now, Anonymous said: Deo terapije za hipretenziju (kojoj su stariji ljudi skloniji) je šetnja i to ozbiljna. Ovako im ostaje da povećaju količinu lekova, pa šta im bog da. Ali ukoliko bi se te šetnje dozvolile panduri bi morali da mrdnu svoja dupeta iz kola i helikoptera i da kontrolišu kako to izgleda u praksi. koliko je drzava u stanju da zastti sebe (doktore, policajce ... aparat) toliko ce fleksibilnija biti ove nase nisu u stanju nista od toga, pa im ostaju represivne mere (policijski sat)
April 10, 20205 yr 26 minutes ago, pt 2.0 said: što bi rekla moja majka - i kuče ima pravo da dva puta dnevno izađe da prošeta, a ja kojoj je lekar to prepisao - nemam. apsolutno sam protiv uvedene mere za penzionere. ona je nehumana, ona mnogima od njih direktno ugrožava život. ne vidim ni jedan jedini problem da penzioneri nemaju najmanje sat vremena dnevno pravo na šetnju. svaki dan. u vreme dok smo mi ostali unutra, a radnje ne rade. i ona kupovina od 4-7... nemam reči. Zajebao ih Djilas sto je predlozio da ih puste na sat vremena iz apsane. Sad da svi krenu da umiru Vucic ih ne bi pustio napolje zainat Djilasu. I ovo uopste nisam napisao kao vic, uveren sam da ih mrcina sad ne bi pustio napolje sve i da ga lekari mole na kolenima, samo da bi napakostio Djilasu. Danas sam se cuo s kevom, ona krsi li krsi pravila u svojoj zarkovackoj vukojebini gde ih niko ne kontrolise. Pripaze ih komsije to malo sto izadju i od sebe i od pandura i to je to. Snalaze se ljudi. Naravno, majmuna niko od novinara nije pitao, kad je onomad krenuo da svira kurcu o penzionerima koji bi padali kao snoplje kad bi ih pustio napolje na sat vremena usred policijskog casa, u cemu je razlika izmedju sat vremena slobode u normalno vreme i tri sata pre zore, kad i ovako i onako u to predlozeno vreme nema nikog na ulici. Nasi kurcevi novinari koje ova polupismena kriminalna mrcina koja glumi predsednika drzave ugasi s malo sile i mnogo prenemaganja. E pa, drugarice i drugovi penzionerke i penzioneri, plajvaz u sake pa se majmunu lepo zahvalite na tome sto vas je ovako sacuvao na sledecim izborima.
April 10, 20205 yr 1 hour ago, Frile said: zato što će se u logoru međusobno družiti, a nekome od njih se juče prošvercovao u posetu unuk iz italije, baba i deda ga nisu videli sto godina zlato babino, i eto belaja (ako već pitaš zašto ne u logor) Nepravedno je, surovo je, često je nelogično, šizoje se sprda sa nama i pravi još veću frku, ali ubeđen sam da su ovakve mere neophodne, tačnije da državni aparat nije sposoban za humanije a podjednako efikasne mere koje bi za rezultat imale smanjenje kontakata i sprečavanje širenja virusa. Nema ko da kontroliše da li je neko van kuće zato što ide do najbliže radnje ili apoteke (kao što je u velikoj većini zemalja). Ovde objekte policije čuva privatno obezbeđenje. Dobro da su uspeli da iskontrolišu sve koje su bili u samoizolaciji ("gastarbajtere"), za ostale ne može drugačije nego zabrana kretanja, jebi ga. Virus ne gleda šta je logično i humano. Ko ti garantuje da se ovako ne druze. Ko ti garantuje da ovakva izolacija ima efekta u selima ili nekim rularnim sredinama. Videli smo da se virus siri na razne nazcine a populaciju 65+ necemo sacuvati na ovaj nacin.Da si danas proveo dan u Beogradu shvatio bi o cemu ti pricam.Ispred prodavnica kilometarske kolone sa ko zna koliko kako strucnjaciu kazu kontakata,a neki od njih sigurno moraju nekome da dostave nesto. Ovim nacinom samo biras da li ce ti se nesto desiti danas ili za pet dana. Logicno i humano u Srbiji ne ide zajedno
April 10, 20205 yr Viidim da se dovodi u pitanje savet da stariji od 65 ostaju kod kuće, opet preporučujem svima da pogledaju ovaj intervju u celini. Antonijević ima 80 godina, nekadašnji je načelnik infektivne klinike u BG i autor udžbenika "Zoonoze", o prenošenju bolesti sa životinja na ljude. SaE Dodatak - knjiga je iz 2001., a ovo je iz apstrakta jednog njegovog rada iz 2007.: Zoonoze predstavljaju veliku grupu oboljenja od kojih obolevaju životinje i ljudi. Ove bolesti su od ogromnog značaja za stanovništvo, pre svega sa epidemiološko-zdravstvenog, a potom i socijalnog aspekta. Iako su zoonoze stare koliko i svet, one su u poslednje vreme u naročitoj žiži javnosti, pre svega zbog pojave novih bolesti kao što su avijarna influenca, akutni respiratorni distres sindrom, spongiformne encaflopatije i dr. Smatra se da je 75% novih zaraznih bolesti čoveka životinjskog porekla. Cilj rada bio je da prikaže značaj ovih oboljenja, kao i njihovu aktuelnost, koristeći najnovije navode iz literature. Naročito je istaknuta mogućnost pojave novih bolesti životinjskog porekla, do sada nepoznatih u humanoj medicini. Edited April 10, 20205 yr by Gojko & Stojko dodatak