Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

DKT je najveća rospija od onog što sam ja gledao bila u Insajder debati pre dva dana, tu je dobila malo redaljku sa nezgodnijim pitanjima.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Sto se tice Jure, prenosim ono sto je rekao "lider" mojoj rodjaci: ko ne zeli, ne mora da radi naredne dve nedelje, ide na placeno 60% od plate, kazao joj je i da, iako je u vrlo nezavidnoj finansijskoj situaciji, ne moze da uzme dane od odmora, mora na 60%.

Oni, naravno nece moci da obezbede epidemioloske zahteve ni posle 14 dana, ali bolje i tih 14 dana i 60% nego rizik od zaraze i prenosenja zaraze dalje.

Videcemo koliko ce se ljudi odluciti za rad i bonuse i na sta ce sve to liciti. Svakao je trebalo zatvoriti fabriku do daljnjeg.

Edited by Nesh

3 hours ago, adam said:

ja zivim sam i ne smeta mi u normalnim uslovima. ni najmanje. imam medjuljudskog kontakta koliko mi treba - izlazim, druzim se, idem kod ljudi, dolaze mi... nekad vise, nekad manje, zavisno od situacije. bilo je perioda (a siguran sam da ce ih biti i u buducnosti) kad sam najnormalnije ziveo ovako kako sad moram i nije mi smetalo jer znam da mogu da se druzim kad/ako pozelim. al ovo je nametnuto, tu je problem. i sad prvi put u zivotu na svojoj kozi osecam zasto neki ljudi ne mogu sami. to sam negde prihvatao kao razliku u karakteru ali nikad do sad doziveo. 

Glup savet od mene i razumem te naravno.Kod mene u kuci nikada veca guzva ima nas burazeru da nas darija vidi sve bi nas na sajam poslala.

Elem hobi je za tebe pravo resenje.Ili recimo dohvati se nekog poslica,da ofarbas nesto ili nesto okrecis,ili napravis.To ume da ubije vremena dosta.

2 hours ago, Jumanji said:

Koliko testirali, 1.800+?

Da, da, dobro sam cula.

Од друга таст тестиран у уторак.Још није добио резултате,а човек има упалу плућа,тако да сам ја сигуран да лажу за број тестираних.

38 minutes ago, Nikodije said:

svi ovi udarnici iz struke su u pocetku umanjivali opasnost, i darija, i dana grujicic, i kon, nestorovic... da li su bili toliko neinformisani (a imali su iskustvo iz kine i italije), ili je to pre svega partijska vojska, pa tek onda struka. morace da padne lustracija i u zdravstvu nakon oslobodjenja.

Oni su se utrkivali samo da nesto izjave na aktuelnu temu o kojoj pojma nemaju ni sad a kamoli onda.

Dana prosle nedelje urlala sto gradjani ne sjede kod kuce, a kod nje zarazeni doktori ulaze u operacionu salu. 

Kisicka i Kon sluze da procitaju brojeve na kzs i daju izjave moz da bidne ne mora da znaci. Nemaju podatak koliko je ljudi bilo na respiratoru pa ozdravilo?!? 

1 hour ago, Milošica said:

"Ta deca bi se lepo malo prokužila" :D

To je generalno plan, jer do vakcine, nema leka apoteka, izuzev prirodne imunizacije krda...  Znači oni probaju da taj deo polako veštački diriguju bez velikih pikova i zagušenja po bolnicama... Znači kako se bolnice prazne, tako se mere polako popuštaju, ne bi li se polako i pomalo što više nas "prokužilo" ...

Do sada smo sačuvali penzionere, a "prokužili" smo radni deo stanovništva u nekoj meri, što će se i  nastaviti... Onda ćemo negde tamo krajem juna, početkom jula (kada virus dibidus oslabi) vratiti decu na 2-3 nedelje, kobajagi da deca uredno administrativno završe školu, a istovremeno da se ista "malo medjusobno prokuže" i uvećaju % populacije koja je preležala koronu, bez prevelike štete... Deca su najmanji problem, 2-3 od 100 prodju relativno bezazleno sa temperaturom, a ostali dvaput šmrknu i teraju dalje... 

Onda u avgustu radimo procenu % zaraženosti populacije testirajući odgovarajući uzorak na antitela... I u zavisnosti od % "prokuženih" planiramo strategiju za jesen/zimu 2020. Istovremeno Torlak od nekoliko hiljada uredno zavedenih oporavljenih pacijenata, uzima krv i pravi serum koji služi za lečenje obolelih....

Dotle će se i lekari na prvoj liniji fronta izveštiti i protokoli i terapije će postati bolji (čitaj: -manje će terapija biti profesinalna tajna, -manje će biti zapuštenih pacijenata na kojima kasno primenjena terapija, -manje će biti prelečenih koji su preminuli, -manje biti onih koji su prerano intubirani i sl.)

Znači ukratko, ili ćemo se do čuvenih 70-80% imunizovati vakcinom, ili ćemo to uraditi prirodno, uz maksimalno dirigovano "prokuživanje" uz kontrolu štete...

Bira se manje zlo, a veće dobro... 

E sad, ako u tom "prokuživanju" neko od nas i bližnjih nam premine... Bože moj...

To nam je što nam je, po mojoj skromnoj laičkoj prognozi.... Budite aktivni i primenite filozofiju malih koraka,  izadjite na sunce i krećite se kad ste u mogućniosti,

Klopajte životinjske masti, voće i pokoji cink i  probiotik pride... Ne dajte se ako ništa drugo, a ono bar iz inata... ;)

7 minutes ago, Блок_64 said:

Од друга таст тестиран у уторак.Још није добио резултате,а човек има упалу плућа,тако да сам ја сигуран да лажу за број тестираних.

pa šta znam, posle ovoga što je Kon otvoreno rekao šta su bili i jesu problemi, nekako ne verujem baš da lažu, barem ne krupno za taj broj testiranja

Just now, dare... said:

To je generalno plan, jer do vakcine, nema leka apoteka, izuzev prirodne imunizacije krda...  Znači oni probaju da taj deo polako veštački diriguju bez velikih pikova i zagušenja po bolnicama... Znači kako se bolnice prazne, tako se mere polako popuštaju, ne bi li se polako i pomalo što više nas "prokužilo" ...

Do sada smo sačuvali penzionere, a "prokužili" smo radni deo stanovništva u nekoj meri, što će se i  nastaviti... Onda ćemo negde tamo krajem juna, početkom jula (kada virus dibidus oslabi) vratiti decu na 2-3 nedelje, kobajagi da deca uredno administrativno završe školu, a istovremeno da se ista "malo medjusobno prokuže" i uvećaju % populacije koja je preležala koronu, bez prevelike štete... Deca su najmanji problem, 2-3 od 100 prodju relativno bezazleno sa temperaturom, a ostali dvaput šmrknu i teraju dalje... 

Onda u avgustu radimo procenu % zaraženosti populacije testirajući odgovarajući uzorak na antitela... I u zavisnosti od % "prokuženih" planiramo strategiju za jesen/zimu 2020. Istovremeno Torlak od nekoliko hiljada uredno zavedenih oporavljenih pacijenata, uzima krv i pravi serum koji služi za lečenje obolelih....

Dotle će se i lekari na prvoj liniji fronta izveštiti i protokoli i terapije će postati bolji (čitaj: -manje će terapija biti profesinalna tajna, -manje će biti zapuštenih pacijenata na kojima kasno primenjena terapija, -manje će biti prelečenih koji su preminuli, -manje biti onih koji su prerano intubirani i sl.)

Znači ukratko, ili ćemo se do čuvenih 70-80% imunizovati vakcinom, ili ćemo to uraditi prirodno, uz maksimalno dirigovano "prokuživanje" uz kontrolu štete...

Bira se manje zlo, a veće dobro... 

E sad, ako u tom "prokuživanju" neko od nas i bližnjih nam premine... Bože moj...

To nam je što nam je, po mojoj skromnoj laičkoj prognozi.... Budite aktivni i primenite filozofiju malih koraka,  izadjite na sunce i krećite se kad ste u mogućniosti,

Klopajte životinjske masti, voće i pokoji cink i  probiotik pride... Ne dajte se ako ništa drugo, a ono bar iz inata... ;)

sve plus ... ustvari tako i radim(o), samo ako moze da se izbegne ova prva recenica :) 

kakve veze ima broj testiranih sa kasnjenjem rezultata

@dare... sto zivorinjske masti?

20 minutes ago, Блок_64 said:

Na rezultat testa se čeka 5+ dana i u Ontariju i u NY. U Ontariju, koji ima duplo više stanovnika od Srbije, testiraju oko 2500 ljudi dnevno, a ima onih koji čekaju više od 5 dana na rezultate. Prijateljici iz Njujorka (medicinska sestra koja je testirana) su rekli da će dobiti rezultate za 5 dana. Ovaj backlog u procesiranju testova je na dosta mesta, ne samo u Srbiji 😞.

Edited by mei

11 minutes ago, InvisibleLight said:

Pazi u nekoj od internetskih studija pročitah taj deo pre nedelju, dve... Ali da me sad ubiješ ne znam gde, samo znam da sam to prihvatio za negde logično, kao i Djokovićev i Nesterovićev cink, i Belojevićev probitik (onaj video što ga  je mod skinuo zbog  "psihoze i šarlatanstva") ... U svakom slučaju ne škodi, kako kaže Lane Gutović... A što ne škodi znači da koristi, a i srcu je drago...  Elem i naše babe su upale pluća lečile svinjskom i guščijom mašću... Dža spolja, dža iznutra...

+ onaj deo priče da je važna i količina virusa kojoj smo izloženi... tj. ako već moramo negde da ga dobijemo, onda je to dobro da bude pomalčence da može organizam da ga otrese ili da se izbori... pije mi vodu i onaj savet hrvatskog pulmologa za inhalaciju sinusa i grgoljenje nekog antiseptika posle izloženosti... Znači, ako si ga i dobio, da mu bar smanjiš koncentraciju...

Edited by dare...

6 minutes ago, InvisibleLight said:

Isto je i meni savetovala doktorka koja mi je ušla poslom u kancelariju, rekla mi je " jedi slaninicu i čvarke, sve dijete se zaboravljaju".  Mora da ima neki štos u tome.

to je i meni dr rekao prije 15ak god, zbog bronhitisa

Background Picker
Customize Layout