April 10, 20205 yr 45 minutes ago, ToniAdams said: krecu u proizvodnju privida da se nesto radi Apsolutno najbolji sažetak svega.
April 10, 20205 yr Ma Merkator skoro nikad nije problematičan, deru sa cenama, eventualno je utorkom malo veća gužva, kad daju 10% popusta. A i sa tih 10% popusta su opet skupi.
April 10, 20205 yr 53 minutes ago, ToniAdams said: krecu u proizvodnju privida da se nesto radi Ne samo to, nego i u proizvodnju iluzije da svet funkcioniše po sistemu burazerskih dogovora predsednika država, koji onda dele naloge svim ostalima u toj državi. Kao Vučić zove Makrona da ovaj naredi Sanofiju da nešto dostavi Srbiji, kao da bi ovaj mogao nešto da naređuje Sanofiju, čak i kada bi to hteo, a onda Vučić naredi Galenici da proizvede nešto što "liči na hlorokin", iako je i Galenika privatna kompanija. Da ne ulazimo sada u sitnice tipa da li je to nešto što liči uopšte registrovano kao lek u Srbiji, kao i u to da je potrebna određena oprema i priprema da bi se neki lek mogao proizvesti, ne proizvode se svi na isti način.
April 10, 20205 yr 21 minutes ago, jms_uk said: Ja kupim za nedelju dana i onda i pojedem za nedelju dana. Mala 'prednost' za shared living sto delim prostor u frizideru pa ne mogu previse ni da nakupujem. moracu i ja da kratim nabavku. ne ide ovako vise... i meni bi pomoglo da imam drustvo, mozda ne toliko zbog prostora u frizideru nego cenim da bi me bar malo bio blam da ceo dan nesto spremam i zvacem. 22 minutes ago, Nikodije said: cetvrti put nakupujes za mesec dana svake srede? bolje gutaj neku drogu, ako imas problem na nervnoj bazi, manje ce ti stetiti neko da svake srede kupujes hrane za mesec dana. doduse ja tako isto nakupujem piva svake srede za mesec dana, pa i nisam neka vertikala™ koja moze da deli savete. dobro hajde, malo sam preterao - al ne mnogo. nakupujem dosta zelenisa, voca, povrca, grckog jogurta pa nije sve bas tako strasno. al mesim i kuvam po ceo dan. i smisljam sta dalje...
April 10, 20205 yr 1 minute ago, adam said: moracu i ja da kratim nabavku. ne ide ovako vise... i meni bi pomoglo da imam drustvo, mozda ne toliko zbog prostora u frizideru nego cenim da bi me bar malo bio blam da ceo dan nesto spremam i zvacem. dobro hajde, malo sam preterao - al ne mnogo. nakupujem dosta zelenisa, voca, povrca, grckog jogurta pa nije sve bas tako strasno. al mesim i kuvam po ceo dan. i smisljam sta dalje... pomoglo bi ti da se ne ponasas prirodno? to sto ne mozes da obuzdas svoje strasti (u ovom slucaju prema zdranju) ne znaci da treba da angazujes nekog zatvorskog cuvara (recimo u formi zene) da bi ti ona nekim nasilnim metodama pomogla da se obuzdas.
April 10, 20205 yr Ljudi po marketima sad uglavnom pazare za više porodica, otuda ta količina. Plus se ide redje u nabavku. Edited April 10, 20205 yr by mraki
April 10, 20205 yr Svuda su redovi, ali ljudi uglavnom čekaju bez nervoze, čak i ispred pošta. Čakala sam ispred maxija, par ljudi je bilo, unutra bez gužve i guranja, na kasi dvoje ljudi, sasvim ok. Ispred privatnog marketa koji ima mnogo bolji izbor svežeg povrća je bio veliki red, ali isto je sve prilično brzo i efikasno išlo. Tako da smo se obezbedili za ovo utamničenje.
April 10, 20205 yr jedina korist od ovoga je što moram da kuvam, pa se zdravije hranim. lokalni piljari vrše isporuku voća i povrća tako da po ostalo idem jednom nedeljno. Edited April 10, 20205 yr by beta kentauri
April 10, 20205 yr Malopre bio da uzmem nešto vode, mislim da nikad nisam video više ljudi na ulici, kao da je vašar negde u blizini. Svaki market, apoteka, mesara pogotovo su imale red napolju, čak i red ispred prodavnice zdrave hrane, to valjda u životu nisam video. Super im je ovaj lockdown vikend, svaka čast ko se setio. Edited April 10, 20205 yr by Time Crisis
April 10, 20205 yr 1 minute ago, Nikodije said: pomoglo bi ti da se ne ponasas prirodno? to sto ne mozes da obuzdas svoje strasti (u ovom slucaju prema zdranju) ne znaci da treba da angazujes nekog zatvorskog cuvara (recimo u formi zene) da bi ti ona nekim nasilnim metodama pomogla da se obuzdas. a sta je prirodno u trenutnoj situaciji? ja sa svojim porocima bitku bijem i u normalnim uslovima a sad sam, eto, popustio. sam sam i zatvoren manje-vise 24/7, nije jednostavno pa kad me spopadne neizdrz, ne odolevam. mozda je to tebi cudno al meni nije ni najmanje. vecina ljudi s kojima sam u kontaktu istu muku muci. i verovatno bi bilo jednostavnije suprotstaviti se porocima u drustvu nego sam.
April 10, 20205 yr Koliko god se ne slažem sa politikom koju vodi lik sa mog avatara, ne mogu da im ne priznam da poslednjih dana zaista rade šta se može uraditi. Ali ljudi, ovo što je danas urađeno je totalni debilizam!! Dali ste 100% penziju + 4 hiljade za gospođu (gospodina) i sad sve zatvarate na dva i po dana. Pa narvno da su svi bili po prodavnicama od jutros. Ne mogu očima da verujem... Ako nisu mogli da onemoguće subotnje šetnje po parkićima i roštiljanje, onda brate, penzija u ponedeljak.
April 10, 20205 yr 17 minutes ago, adam said: a sta je prirodno u trenutnoj situaciji? ja sa svojim porocima bitku bijem i u normalnim uslovima a sad sam, eto, popustio. sam sam i zatvoren manje-vise 24/7, nije jednostavno pa kad me spopadne neizdrz, ne odolevam. mozda je to tebi cudno al meni nije ni najmanje. vecina ljudi s kojima sam u kontaktu istu muku muci. i verovatno bi bilo jednostavnije suprotstaviti se porocima u drustvu nego sam. verovatno bi ti bilo lakše da je još neko sa tobom. ako ništa drugo kuvao bi nešto drugo ili bi se svađali oko hrane ili oko sudova ili šta već. to čak i ja priznajem koja mogu da živim sama ko vuk. ljudi različito reaguju na stres.
April 10, 20205 yr Ne samo to, nego i u proizvodnju iluzije da svet funkcioniše po sistemu burazerskih dogovora predsednika država, koji onda dele naloge svim ostalima u toj državi. Kao Vučić zove Makrona da ovaj naredi Sanofiju da nešto dostavi Srbiji, kao da bi ovaj mogao nešto da naređuje Sanofiju, čak i kada bi to hteo, a onda Vučić naredi Galenici da proizvede nešto što "liči na hlorokin", iako je i Galenika privatna kompanija. Da ne ulazimo sada u sitnice tipa da li je to nešto što liči uopšte registrovano kao lek u Srbiji, kao i u to da je potrebna određena oprema i priprema da bi se neki lek mogao proizvesti, ne proizvode se svi na isti način. Ja sam došao do faze kada sam u fazonu:Neka lupaju, samo neka ne koriste taj "lek"... ... Shiit has hit the fan...
April 10, 20205 yr 42 minutes ago, adam said: a sta je prirodno u trenutnoj situaciji? ja sa svojim porocima bitku bijem i u normalnim uslovima a sad sam, eto, popustio. sam sam i zatvoren manje-vise 24/7, nije jednostavno pa kad me spopadne neizdrz, ne odolevam. mozda je to tebi cudno al meni nije ni najmanje. vecina ljudi s kojima sam u kontaktu istu muku muci. i verovatno bi bilo jednostavnije suprotstaviti se porocima u drustvu nego sam. nemoj da te grize savjest, s tobom je u neizdrzu i porocima pojacanim karantinom bar pola svijeta od ove druge polovine, trecina du ocd-ovci, trecina prokrastinatori ona treca trecina su srecnici i mi koji i inace radimo od kuce pa nam karantin nije veliki korak. a nasa frilenserska slaba mjesta su drugdje, nije da ih nema. Edited April 10, 20205 yr by morgana