Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Nama su juče javili iz staračkog doma u kome mi je nana, da je jedan od staraca otišao iz doma, pozlilo mu je i morao je da bude smešten u bolnicu. Njegova porodica je nakon par dana javila da je testiran na koronu i da je pozitivan.
I sad javljaju porodicama svih štićenika, valjda da se ne iznenade ako vide dom na TV-u. Oni su zabranili posete 10 dana pre vanrednog stanja, i postrožili režim. Jednom u ovih mesec dana sam bila do doma, dala kesu sa lekovima preko kapije, koju su odmah naprskali dezinfekcionim sredstvom. Osoblje radi u smenama od po 14 dana... Oni kažu da se pridržavaju baš svake preporuke koje je dalo ministarstvo.

Ne znam tajmfrejm u kome se ovo dešavalo, kada je deda otišao iz doma, kad je testiran, koliko su čekali na rezultate. Danas dolaze epidemiolozi u dom i uzimaju svima uzorak za test. S obzirom da se u Srbiji radi 1000 testova dnevno, pretpostavljam da oni bez simptoma su na dnu liste prioriteta...

Baš smo zabrinuti, plus je nisam videla ni čula više od mesec dana.
Razumem te potpuno, ja sam u sličnoj situaciji, keva mi je u domu, ja nosip potrepštine minimum 1 nedeljno, i užasan je osećaj to "... Do vrata".

Realno tu se malo šta može...
Držite se...

... Shiit has hit the fan...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Jel se pojavljuje negde zlatibor loncar?

Statistika za Vojvodinu je 126 na KCV 62 na sajmu, 8 na respiratorna, 8 umrlo, 16 otpušteno iz bolnice. 

Edited by theanswer

• Author

I kod mog caleta u domu su zabranili posete cim su objavili za prvog zarazenog.

Za sada je tamo sve ok, radnici bukvalno zive tamo, lekove I pelene donosim do vrata... Nisam video caleta, bice mesec dana sutra.

Srecno, cuvajte se

18 minutes ago, theanswer said:

Statistika za Vojvodinu je 126 na KCV 62 na sajmu, 8 na respiratorna, 8 umrlo, 16 otpušteno iz bolnice. 

Nije mi ovo jasno.

Je li ovo kumulativno ?

Koliko je u poslednjih 24 sata ?

Ovde su dostupni brojevi po danima pa se može izračunati.

http://www.vojvodina.gov.rs/sr/таг/корона-вирус

Danas: 126 KCV + 62 sajam

Juče: 123 KCV + 48 sajam

Razlika 3 + 14 = 17

Na respiratoru danas 8, juče 7, dakle +1.

Edited by vememah

Kumulativno

u poslednja 24h je primljeno 11 novih i 1 stavljen na respirator, 8 otpušteno

Na NS Sajmu ukupno 62 pacijenta, od kojih je 14 novih

Edited by omiljeni

Hvala obojici.

Dobro se drži Vojvodina, ajde hvala bobu, barem neko kod nas.

Reč je o novoj laboratoriji za molekularnu detekciju infektivnih agenasa koja je izgrađena u KCS. Očekuje se da neophodna oprema i aparati za vikend pristignu iz Kine, a odmah potom, laboratorija će početi sa radom i sa kapacitetom od 2.000 obrađenih uzoraka dnevno značajno doprineti bržoj dijagnostici novog korona virusa.

Uzgred, ovo je ona oprema iz Kine koja nam je jelte, već stigla.

Lažu bre kako zinu

4 minutes ago, steins said:

Uzgred, ovo je ona oprema iz Kine koja nam je jelte, već stigla.

Lažu bre kako zinu

Hajde sad i ti zajebavas. Stigla je, stici ce, isti glagol samo malo drugacije napisan. Nemoj biti grammar nazi.:D

U HR nova 64 slučaja na 555 testiranih, još jedna umrla osoba što daje total od 20.

Od danas do subote su (radi Uskrsa) omogućili rad trgovinama od 7-20h.

Strahuje sa da bi ljudi mogli biti opušteniji za nadolazeći vikend, ali (još) se ne ide u smjeru pooštravanja.

Otvorene su i tržnice na otvorenom kao i ribarnice, naravno uz propisane zaštitne mjere.

u mom bliskom okruzenju, umro covjek, dementan, u domu, samo se doslovno ugasio, porodica ga nije vidjela dva mjeseca zbog zabrane posjeta, prvo zbog gripe, pa zbog korone. pretuzno.

Nego jel ima negde zvanicno za policijski cas za vikend, posto je bilo samo tupio o tome na RTS-u? 

2 minutes ago, morgana said:

u mom bliskom okruzenju, umro covjek, dementan, u domu, samo se doslovno ugasio, porodica ga nije vidjela dva mjeseca zbog zabrane posjeta, prvo zbog gripe, pa zbog korone. pretuzno.

joooooooooooj :sad:

koliko mi je zao starih ljudi u svemu ovome. pogotovo tih u domovima sto ih deca i unuci ne mogu videti ni s terase

a onda i ovih sto zive sami u stanu. s druge strane su zasticeniji od onih kojima neko izlazi i ulazi u stan

kad cemo zagrliti roditelje, zak oliko meseci? :(

Background Picker
Customize Layout