Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

39 minutes ago, April said:

Srbiji tek slijedi katastrofa. 

Iako se slažem sa svim što je napisano u tekstu, ovo na kraju boji sve.

Ovime se autor izjednačava sa istim ovim koga kritikuje koji sve što zna je da ukazuje na strašno stanje kod drugih.

Dakle , ne zvuči dobronamerno.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

10 hours ago, Malvo said:

Dozvolite, gdjice Arkadija, jos jedno pitanje vama kao zaposlenoj u zdravstvu: da li ovo znaci da njegovi kontakti treba da budu u izolaciji dok se ne utvrdi da su negativni? Spada li tu i gospodin otac?

ahahahahaha.

sajam je put za sve njih, ali avaj.

da, verovatno, pošto je posle završio na sajmu

“miletm čekao 9sati rezultate i 6 sati da uđe na sajam”
tako mi reklo
Jbga znamo neke situacije gde je testiranje obavljeno ekspresno i sa odličnim rezultatima.
Svi zdravi ko dren!

I "business as usual "

... Shiit has hit the fan...

1 hour ago, April said:

Index, jezgrovito i apokaliptično:

I ovaj isto (ceo tekst na linku):

https://www.021.rs/story/Info/Misljenja-i-intervjui/239529/Jedna-molba-sefe.html

Voleo bih da ovaj tekst pišem kao uvod u neki antiutopijski roman orvelovskog tipa, međutim stanje je potpuno realno i mi smo njegovi svedoci. Svedoci smo vremenu u kojem ministar odbrane nosi vojničku uniformu sa svojim prezimenom, ministar zdravlja govori kako imamo ljude koji će napraviti vakcinu za virus, a naš "najbolji" pulmolog izjavljuje da je ovo najsmešniji virus u istoriji, kao i da on pogađa bogate i da će oni izgubiti najviše, jer sirotinja nema šta da izgubi osim života.

Da li smo mi to odavno izgubili bilo kakav privid države?

Stvarno nekako čemerno

Jebem ti, još jedan ortak je fasovao, već treći. On je lekar, pa su ga ekspresno testirali i stavili u bolnicu. Kaže da je dobro, samo temperatura. Išao na posao i jednom u Lidl... Zarazio i staru kevu.

...inače jedan poznanik leži u zemunskoj i danas već šesti dan čeka rezultat testa???

Kako vreme ide sve se više vidi da je veliki problem u testiranju i da to nikako da hendluju. Kažu da je usko grlo u unosu podataka, u državi gde mnogo ljudi radi u IT-u. Kolika je to nauka da se unesu podaci u bazu?

Valjda treba medicinsko znanje da pravilno protumacis i sortiras te podatke

2 minutes ago, Glass Joe said:

treba obuka, naravno

ali kaze dvt da je samo problem unos, prosto date entry job, ne verujem u to..

koji deo wma je prazan? drugar koji je lekar tamo je pozitivan

Naravno da je katastroficno. Sad mi zena prica, cula se sa drugarom (dr. na vma) ... nista necu detaljisati, ali amaterizam i nespremnost epskih razmera :(

Ja sam jutros saznao da je troje mojih poznanika zaraženo koronom.Muškarac,žena i njihovo dete,svo troje leže u bolnici.Žena na KBC Dragiša M,njen suprug u Zemunskoj a sin na infektivnoj.Koliko vidim i po kolegama sa foruma ovo se sve više širi :ph34r:

ne znam da li ste kacili.

Razlika između verzije na srpskom i na engleskom na zvaničnoj stranici:

До 15 часова у Републици Србији тестирана је укупно 10.761 особa која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Until 07.04.2020, the National reference laboratory of Torlak Institute tested 9.626 people who fulfilled the criteria for testing (staying in the area of intensive transmission of virus and presence of symptoms of infection of the respiratory tract). 

ne znam da li ste kacili.

MarkaŽvaka izuva!

... Shiit has hit the fan...

2 hours ago, Glass Joe said:

Pričate o onima koji ni prosečnu starost umrlih po polu već dva dana nisu u stanju da izračunaju i koji su nakon svega dan-dva ukinuli prikaz podataka o raspodeli umrlih po starosnim grupama, dok im podaci o broju zaraženih po gradovima/opštinama kasne nekoliko dana.

b9Qf6de.png

https://covid19.rs/статистички-подаци-о-коронавирусу/

Edited by vememah

14 minutes ago, Time Crisis said:

Razlika između verzije na srpskom i na engleskom na zvaničnoj stranici:

Engleska verzija su podaci za 7. april, a na srpskom za 8. april

Razlika je u 1135 testova od juče

Nama su juče javili iz staračkog doma u kome mi je nana, da je jedan od staraca otišao iz doma, pozlilo mu je i morao je da bude smešten u bolnicu. Njegova porodica je nakon par dana javila da je testiran na koronu i da je pozitivan.

I sad javljaju porodicama svih štićenika, valjda da se ne iznenade ako vide dom na TV-u. Oni su zabranili posete 10 dana pre vanrednog stanja, i postrožili režim. Jednom u ovih mesec dana sam bila do doma, dala kesu sa lekovima preko kapije, koju su odmah naprskali dezinfekcionim sredstvom. Osoblje radi u smenama od po 14 dana... Oni kažu da se pridržavaju baš svake preporuke koje je dalo ministarstvo.

Ne znam tajmfrejm u kome se ovo dešavalo, kada je deda otišao iz doma, kad je testiran, koliko su čekali na rezultate. Danas dolaze epidemiolozi u dom i uzimaju svima uzorak za test. S obzirom da se u Srbiji radi 1000 testova dnevno, pretpostavljam da oni bez simptoma su na dnu liste prioriteta...

Baš smo zabrinuti, plus je nisam videla ni čula više od mesec dana.

Background Picker
Customize Layout