April 8, 20205 yr Ma kakva je vest da je u neku bolnicu ušao virus? PA njega ima u manje više svim opštim bolnicama u Srbiji, zapatio se zbog kretenizma što lekara što direktora.
April 8, 20205 yr Brnaba lupeta za medalju. Ja tu spodobu inače potpuno ignorišem, ali sam danas naletela na teška bulažnjenja, pa sam ostala zatečena. Vučić mlađi, aka Danilo, pozitivan i na infektivnoj.Jbg oni sve vreme sklanjali stare misleci da mladji ne mogu da se zaraze, pa cak i da dobro najebu od ovog virusa. Sent from my STF-L09 using Tapatalk
April 8, 20205 yr 3 hours ago, SNARC said: Nesto isplaniraju u sredu popodne..u sredu uvece sledi izmena..u cetvrtak menjaju izmenu..cetvrtak vece menjaju izmenu izmene. U petak smo vec skuvani, izjebani i dzaba da gledamo u sat i kalendar. Pogledam sa terase..kad na ulici ima ljudi koji hodaju ubrzano i ne nose pse sa sobom, tada izlazim i ja. Sve drugo mi je rizicno. Da se urami. 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: jbt. info od danas. 9 sati se čekaju nekakvi rezultati i 6 sati se čeka ulaz na sajam kumse, ne razumem kakvi rezultati? je l pričaš o rezultatima testiranja potencijalnih kandidata za sajam ili...? 6 minutes ago, Malkmus said: Mislio sam na Institut za onkologiju. Videla sam oni vest koju si okačio, ali meni nije jasno koji je to Institut za onkologiju i gde je?
April 8, 20205 yr 10 minutes ago, steins said: Ma kakva je vest da je u neku bolnicu ušao virus? PA njega ima u manje više svim opštim bolnicama u Srbiji, zapatio se zbog kretenizma što lekara što direktora. Da, to me u prilog govori činjenica da među medicinarima sa infektivnih klinika/odeljenja nema inficiranih, koliko znam. Kon je danas priznao da je glavni problem u vezi testova je u obradi podataka. Kaže da unos podataka mora da unosi isključivo obrazovano medicinsko osoblje. Garantujem da bi mnogi IT-ijevi i frelenseri naučili sve oko toga za par dana.
April 8, 20205 yr Just now, dvb-t manijak said: Da, to me u prilog govori činjenica da među medicinarima sa infektivnih klinika/odeljenja nema inficiranih, koliko znam. Kon je danas priznao da je glavni problem u vezi testova je u obradi podataka. Kaže da unos podataka mora da unosi isključivo obrazovano medicinsko osoblje. Garantujem da bi mnogi IT-ijevi i frelenseri naučili sve oko toga za par dana. Ma kakvi nema - pogledaj npr Leskovac - ostali su na jednom lekaru i jednom tehničaru. Drugo, virus ne ulazi preko infektivnih odeljenja, nego preko svih ostalih
April 8, 20205 yr 4 minutes ago, pt 2.0 said: Da se urami. kumse, ne razumem kakvi rezultati? je l pričaš o rezultatima testiranja potencijalnih kandidata za sajam ili...? Videla sam oni vest koju si okačio, ali meni nije jasno koji je to Institut za onkologiju i gde je? Po imenu direktora, reč je o Institutu u Pasterovoj u Beogradu.
April 8, 20205 yr 4 minutes ago, pt 2.0 said: kumse, ne razumem kakvi rezultati? je l pričaš o rezultatima testiranja potencijalnih kandidata za sajam ili...? da, verovatno, pošto je posle završio na sajmu “miletm čekao 9sati rezultate i 6 sati da uđe na sajam” tako mi reklo
April 8, 20205 yr 2 minutes ago, Malkmus said: Po imenu direktora, reč je o Institutu u Pasterovoj u Beogradu. Koliko je meni poznato, u Pasterovoj 14 je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) a njegov direktor je Danica Grujičić. @kud u maglu Simoviću Ojbt, horor... ova milevatm bi kidnula posle tri sata. Edited April 8, 20205 yr by pt 2.0
April 8, 20205 yr 1 minute ago, pt 2.0 said: Koliko je meni poznato, u Pasterovoj 14 je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) a njegov direktor je Danica Grujičić. Jeste IORS. Cele prošle nedelje se hvalili kako normalno rade. Urekli se.
April 8, 20205 yr 6 minutes ago, pt 2.0 said: Koliko je meni poznato, u Pasterovoj 14 je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) a njegov direktor je Danica Grujičić. Evo ovako, N1 Quote Direktor Instituta za onkologiju Nebojša Miletić rekao je za TV Prva da je virus korona potvrđen kod petoro zaposlenih u Institutu, a virus je, kaže, ušao preko pacijenta koji je pre smrti boravio 17 ili 18 dana na klinici. i ovde na linku Quote https://www.ncrc.ac.rs/informacije-o-iors-u/ Učesnici u radu Stručnog saveta: Prim.dr sc. med. Nebojša Miletić, NS, pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost Znači, i N1 i ja smo omanuli, izuzev u slučaju da oni drže stare podatke na sajtu. Edited April 8, 20205 yr by Malkmus Originalni tekst je Fonet-ov.
April 8, 20205 yr 4 minutes ago, Malkmus said: Znači, i N1 i ja smo omanuli, izuzev u slučaju da oni drže stare podatke na sajtu. bogme jeste, i u nazivu institucije i u imenu direktora. sarađujem tesno sa njima, zato znam... i zato sam bila zbunjena onim nazivom institucije koji mi je nepoznat.
April 9, 20205 yr 3 hours ago, Hamlet Strašni said: Da li je uopšte bilo ko od običnih okrivljenih po ovoj tački dobio kućni prtvor na 3 meseca Dobila majka mog drugara još pre 15-tak dana, inače poznatija nastavnica sa svojih 80+ godina, ovde u Pirotu.
April 9, 20205 yr Index, jezgrovito i apokaliptično:https://www.index.hr/vijesti/clanak/vucic-u-pandemiji-koronavirusa-srbiju-vodi-u-propast/2172945.aspx'Aleksandar Vučić oko sebe u ovoj izvanrednoj situaciji nije uspio okupiti tim kompetentnih stručnjaka, ni kada je riječ o zdravstvenom aspektu pandemije, a još manje kada je riječ o ljudima koji su u ovoj dosad nezabilježenoj situaciji sposobni učinkovito upravljati državnim sustavom. Problem naravno nisu samo Vučićevi suradnici, nego i on sam, jer se još jednom pokazalo da predsjednik Srbije ne raspolaže kapacitetima za koje je uvjeren da ima, a i da je Superman, to nije dovoljno da se uspješno organizira borba državnog aparata protiv koronavirusa, a ni da se građane motivira na solidarno ponašanje i pridržavanje pravila. ''Vučićeve svakodnevne javne istupe s vremenom postaje nemoguće pratiti ako se želi zadržati zdrav razum, s obzirom na to da predsjednik Srbije stalno nekome prijeti, drži sulude monologe, plače, dahće, stenje, lupeta sve i svašta. Umjesto da se pokaže liderom kakvim se smatra, Vučić se iskazao kao glavni širitelj panike i kaosa u Srbiji, primjerice svojom najavom da će odjednom uvesti 24-dnevni policijski sat u cijeloj zemlji, što je onda izazvalo stampedo građana prema supermarketima, jer je Vučić ustvrdio da građani više neće smjeti ići u kupovinu.''Koronavirus je razotkrio i razorenost institucija u Srbiji, kao i kolosalnu potkapacitiranost kadrova njegovog vladajućeg SNS-a da se nose s ovom nedvojbeno izazovnom situacijom. Vučić je okružen skorojevićima, falsifikatorima doktorskih disertacija i alumnima Megatrenda, notornog privatnog sveučilišta poznatog po štancanju i veleprodaji diploma.Počinjene su i brojne pacerske pogreške, poput toga da se koronavirusom zarazio cijeli garnizon vojske Srbije koji je sudjelovao u organiziranju karantena za građane Srbije koje su se vraćali iz inozemstva. To se moglo dogoditi samo ako vojnici nisu imali odgovarajuću zaštitnu opremu ili se nisu pridržavali potrebnih protokola, a oboje je katastrofa zbog koje bi u normalnoj državi ministar obrane Aleksandar Vulin odmah podnio ostavku.Srbija ne uspijeva provesti ni najbanalnije epidemiološke mjere, čega je najnoviji primjer masovno širenje zaraze u bolnici na beogradskom Dedinju: i dalje ne umiju utvrditi kako je koronavirus uopće ušao u bolnicu i kako se tako proširio.''I dok se u drugim europskim državama, koje su reagirale na vrijeme i s kompetencijom, polako počinje razmišljati o trenutku kada će imati smisla postupno popuštati mjere zaštite, Srbiji tek slijedi katastrofa. 'Sent from fav toy