April 8, 20205 yr 32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: sajam je u pitanju, vojno lice nacelnik veterinarske sluzbe pri vojsci.
April 8, 20205 yr Ne znam da li je bilo: Preminuo još jedan lekar od COVID-a Quote KRUŠEVAC-DR Miroslav Vasić (58) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona pre dve nedelje, izgubio je bitku za život, potvrđeno je “Novostima”. www.krusevacinfo.com/preminuo-dr-miroslav-mica-vasic-lekar-iz-varvarina-kog-su-svi-pacijenti-voleli-korona-virus-mu-potvrdjen-pre-dve-nedelje/
April 8, 20205 yr Indijansko lukavstvo: Quote U proteklih mesec dana od pojave prvog slučaja virusa korona u Srbiji, na konferencijama u Beogradu su povremeno davani podaci o celoj Srbji ili pojedinačno za neko mesto, dok je sajt Covid19.data.rs koji je te podatke trebalo da prikazuje, radio samo tri dana krajem prošlog meseca. Takođe, u proteklih 30 dana vanrednog stanja usled epidemije pojedini lokalni štabovi su saopštavali podatke o obolelima u pojedinim opštinama, dok je vojvođanska vlast to radila kada su u pitanju podaci iz pokrajine. Kada se sve pogleda, skoro je nemoguće saznati odakle zaraženi dolaze i gde se nalaze, ako se naravno izuzmu podaci o broju pacijenata u bolnicama ili u privremenim bolnicama. Pokrajinski premijer Igor Mirović za 021.rs kaže da razume zašto novinari traže te podatke i da su neke od njih i saopštili, ali da je dogovor da sve podatke ne iznose jer je to uputstvo epidemiologa na osnovu uputstva Svetske zdravstvene organizacije. "Dobili smo uputstvo epidemiološke službe, koje je napravljeno na osnovu uputstva Svetske zdravstvene organizacije. Ja ponekad prekršim to, pa kažem podatke za Novi Sad, jednom i za druge opštine, pa sam bio upozoren od strane epidemiologa da postoje medicinski razlozi i razlozi adekvatnog odgovora na ovaj izazov zbog kojih ne bi trebalo da saopštavamo informacije. Na primer, reći ću vam jedan razlog: ako sada neko potencira da imamo neko novo mesto kao žarište, onda će građani tog mesta biti uznemireni i hteće da pređu u neki drugi grad, kod rođaka, kod prijatelja, komšija, kumova. To je jedan od razloga. Moguće je da među tim ljudima koji žele da pređu ima zaraženih", naveo je Mirović. On je dodao da nije da neće da odgovore na sve jer žele da spreče medije u obavljanju posla ili kako bi ih uskratili za informacije, već da to rade na osnovu striktnih uputstava nadležnih epidemiologa. "Imali smo pitanje u kojoj ulici se nalazi oboleli. To ne možemo da kažemo. Kao što je napravljena greška u saopštenju lokalnog kriznog štaba u Šidu, koji je ušao u preterano detaljisanje. Ne bih se s vama složio da ne objavljujemo sve, svakog dana objavljuje krizni štab, a mi jednom do dva puta nedeljno. To što rade po opštinama (saopštavaju podatke), to je njihova stvar i njima bi trebalo da se pozabavi Krizni štab Vlade Srbije. Sve lokalne samouprave su i dobile uputstva republičkog Kriznog štaba da ne iznose podatke i da ne komentarišu medicinske stvari i ima više razloga za to. Lokalne samouprave nisu nadležne za funkcionisanje zdravstvenog sistema niti za rad domova zdravlja, uključujući bolnice", naveo je Mirović.
April 8, 20205 yr Mozda je glupo pitanje, ali koliko mi imamo ljudi koji se svakodnevno, ili makar jednom u nekoliko dana testiraju. I da li se ti testovi računaju u ukupan broj testova? Sigurno je da rizične grupe (doktori, policajci, vojska) treba testirati češće. Da li ih računamo u ukupan broj. Za pickouskog sam siguran da se do sad testirao jedno 60 puta.
April 8, 20205 yr 4 hours ago, InvisibleLight said: Sl darija skocila da uzme rec konu i dok je on rekao "procenite sami" sto dedukcijom znaci "da, opasno je sta su radili", ona pokusala da izvrda , kao odnosi se na gradjane i to vam je politicko a ne strucno pitanje kandiduje se za ministarku zdravlja.
April 8, 20205 yr 3 hours ago, Hamlet Strašni said: Uzgred, u narednih nekoliko dana (možda i danas) dolazim na red da dobijem odbranu po službenoj dužnosti. Jako je velika verovatnoća da ću dobiti 248 KZ da branim, Onda ću drugu pesmu da pevam™. Odbrani li ga ako je bilo. Da li je uopšte bilo ko od običnih okrivljenih po ovoj tački dobio kućni prtvor na 3 meseca ko Djani i gospodža mu
April 8, 20205 yr kaže nedimović poklonili nam kinezi 2 lab. za detekciju korone, te poluglasom dodaje da smo od njih kupili 90k testova - da ne bude posle da ćemo kroz cenu testova da otkupimo i ovu donacijutm
April 8, 20205 yr to je u sustini standardna procedura sa vecinom laboratijske opreme... kroz cenu testova/kitova/prajmera i ostalog potrosnog materijala se ispegla cena kao i fora sa mobilnim telefonom za dinar ako potpises ugovor na 24 meseci
April 8, 20205 yr Evo kaže Brnaba da će raditi banke i za vikend, da bi se isplatile penzije. Pa jbt ...