April 8, 20205 yr On 8. 4. 2020. at 13:34, Hamlet Strašni said: Uzgred, jedna od svrha kažnjavanje u svim zakonodavstvima je i generalna prevencija - ona služi da odvrati ljude od kršenja zakona zbog straha od kazne. A taj strah je najjači kada ljudi znaju da će biti uhvaćeni - čak ni sama visina kazne nije važna. počeo sam da pišem odgovor harperu, pa mi je onda palo na pamet - možda je neko proračunao da je taj neadekvatan postupak policije upravo najekonomičniji: "Postavite zasede kod kontejnera, nahvatajte par marica, objavićemo to u tabloidima. Jeftinije nam je tako nego da helikopterom plašimo građane svake noći."
April 8, 20205 yr On 8. 4. 2020. at 9:51, Turnbull said: Dragi drugari, ja vas molim za malo zdravog razuma. Ne pomažite režimu u hajci na komšije i sugrađane. Ne navijajte za policiju. Ne seirite se nad kažnjavanjem "izgrednika". Saučestvujete u operaciji "građani su krivi" (čiji je tajni podnaslov - a vlast nije). Ja razumem i (opravdani) strah i paniku i (opravdani) bes prema neodgovornosti koja ugrožava druge, ali malo zdravog razuma stvarno ne bi štetilo. Ako u sred noći, na potpuno pustoj raskrsnici (nakon što sam pogledao levo, desno, gore, dole, ispred i iza sebe, i shvatio da nigde nema ni jednog jedinog automobila) pređem ulicu na crveno, NISAM NIKOG UGROZIO. Smisao crvenog svetla je zaštita sigurnosti i života ljudi, ako svojim postupkom ne ugrožavam nikoga, u moralnom smislu NE ZASLUŽUJEM NIKAKVU KAZNU. Mera policijskog časa je doneta da bi se smanjio kontakt između ljudi, a ne da se ne bi bacalo đubre ispred zgrade. Ako u deset minuta po početku policijskog časa bacam đubre ispred sopstvene zgrade, NISAM NIKOG UGROZIO i u moralnom smislu NE ZASLUŽUJEM NIKAKVU KAZNU. Da, policajac još uvek ima prava da mi napiše kaznu, jer moral je moral, a zakon je zakon, ali hapšenje? Izlaganje mnogo većem riziku od zaraze u punoj marici (ne samo mene, nego posledično svih građana - zabrana okupljanja je za razliku od tačnog vremena početka policijskog časa supstancijalna, a ne samo formalna mera)? Zaslužio? Koj vam je kurac krasni?!? Ne uživajte u tuđoj patnji, "kažjavanju", ne glumite Vučićeve pandure, ne drkajte pri pomisli na tvrd pendrek, pobogu ljudi. Režimski gadovi stalno huškaju ljude jedne na druge, stalno seru o "nedogrovornom narodu", a lažu kao psi. Ljudi su velikom većinom odgovorni, uplašeni, disciplinovani. Odgovorno tvrdim da od početka pandemije NIKO NIKAD nije zarazio drugog koronom kad je išao da baci đubre ispred zgrade, pandemija se širi tamo gde je vlast zasrala - po bolnicama, vojsci, i ostalim institiucijama koje bi morale da budu pod posebnom zaštitom. Tu je sranje, tu je problem, nije u komšiji koji baca đubre u pet i deset. KOJ VAM JE KURAC?!?!?? Konačno, i ako sve ovo što sam prethodno napisao nije tačno, imajte u vidu - ove mere su strašne, one direktno pogađaju normalan život svakoga od nas. Ljudi su unezvereni. Ispadaju iz svakodnevnih rutina, greše, i da - ponekad se ponašaju neodgovorno. PA ŠTA!!! Treba da se ponašaju odgovornije, ofkors, ali seiriti se nad tim jer je neko - ne organizovao korona-žurke s kurvama i koksom - nego, pazi sad, IZAŠAO DA BACI ĐUBRE S DESET MINUTA ZAKAŠNJENJA , pa osope, saberite se! Ne mrzite jedni druge, mrzite vlast i SAMO vlast (i naravno, menadžment "Jure"). Štedite energiju, štedite mržnju, štedite bes. Volite i praštajte bližnjima. Budimo ljudi, iako smo Srbi. Nema potrebe da mi odgovarate, neću da se raspravljam, samo sam morao nešto da napišem povodom ovoga. Nadam se da ste svi dobro i zdravo. Peace&Love, Over&Out. De si ti! Složio bih se oko forumaša koji je pradlagao "tefterisanje". Ovo što ti pričaš o predlaže ju na crveno jednostavno nije tačno... takve stvari ili poštuješ ili ne. Ne može se tako... onda je sledeće daj da pređem na crveno kola su a 100m, pa onda su na 50... Edited April 8, 20205 yr by Frank Pembleton
April 8, 20205 yr Uzgred, u narednih nekoliko dana (možda i danas) dolazim na red da dobijem odbranu po službenoj dužnosti. Jako je velika verovatnoća da ću dobiti 248 KZ da branim, Onda ću drugu pesmu da pevam™.
April 8, 20205 yr On 8. 4. 2020. at 14:17, InvisibleLight said: Da, ne kucam, iz grcke: Jesu pomenuli i kakve veze to sajmište ima sa ovim sajmom?
April 8, 20205 yr Nedimović: Kina donira dve laboratorije za testiranje uzoraka na koronu Dobro pitanje u komentarima, 'gde je ministar zdravlja?' Ministar poljoprivrede priča o ovakvim stvarima, ovo nema nigde.
April 8, 20205 yr Juče je neko kačio da su nekog sa veterine postavili da upravlja kovid bolnicom, plus ovo, definitivno nas tretiraju kao stoku.
April 8, 20205 yr On 8. 4. 2020. at 15:30, Anonymous said: Nedimović: Kina donira dve laboratorije za testiranje uzoraka na koronu Dobro pitanje u komentarima, 'gde je ministar zdravlja?' Ministar poljoprivrede priča o ovakvim stvarima, ovo nema nigde. Zna se ko je glavni ministar za sve, ti iz vlade su ionako samo za slikanje, ako ne može jedan, staviće drugog da se slika
April 8, 20205 yr Author Za to vreme tzv Fiskalni savet nas potkrada... Fiskalni savet ocenio je da je u načelu opravdano planirano veliko zaduživanje Srbije, veće od tri milijarde evra za smanjenje negativnih ekonomskih posledica pandemije koronavirusa, uz uslov da mere budu ekonomski racionalne, da se na vreme obezbedi njihovo finansiranje i da budu sprovedene bez kašnjenja, ali se ocenjuje da Vlada Srbije treba da odustane od najavljene pomoći od 100 evra punoletnim građanima.
April 8, 20205 yr fakin karapandža na tviteru modelira. samo ne razumem ovo njegovo govno od modela, koje predviđa baš katastrofu. tipa da počnemo da dodajemo po 400, 500 ljudi dnevno. ako nastavimo sa ovako relativno normalnijim testiranjem od po 1000+ dnevno i da dodajemo po 200, onda ćemo krenuti da zakrivljujemo https://twitter.com/karapandza/status/1247568414316679169 Edited April 8, 20205 yr by Ravanelli
April 8, 20205 yr Quote KORONA FOND: U 14 dana za kršenje policijskog časa PLATILI MILION € Prekršajni sudovi u Srbiji izrekli su ukupno više od 120 miliona dinara novčanih kazni tokom prve dve sedmice po osnovu Uredbe o zabrani kretanja na javnom mestu tokom vanrednog stanja.
April 8, 20205 yr On 8. 4. 2020. at 15:39, Ravanelli said: fakin karapandža na tviteru modelira. samo ne razumem ovo njegovo govno od modela, koje predviđa baš katastrofu. tipa da počnemo da dodajemo po 400, 500 ljudi dnevno. ako nastavimo sa ovako relativno normalnijim testiranjem od po 1000+ dnevno i da dodajemo po 200, onda ćemo krenuti da zakrivljujemo https://twitter.com/karapandza/status/1247568414316679169 Сад је убацио неку другу криву, пошто му је кренуло да бежи од оне прве. Нисам стручњак, али ми засметало што сад форсира други модел.