Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

5 minutes ago, napadaj said:

To što si pomenuo me asocira na https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory

The broken windows theory is a criminological theory that states that visible signs of crime, anti-social behavior, and civil disorder create an urban environment that encourages further crime and disorder, including serious crimes. The theory suggests that policing methods that target minor crimes such as vandalism, public drinking, and fare evasion help to create an atmosphere of order and lawfulness, thereby preventing more serious crimes.

Pa da, spominju se upravo grafiti u podzemnoj u tekstu koji si linkovao...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

6 minutes ago, Nesh said:

Pa i domace fabrike koje nisu neiophodne, a u kojima u smeni rade stotine ljudi, jedni od drugih udaljeni pola metra sa maskama od materijala za pelene i zajednickim prevozom, treba da prekinu sa radom, nek to racunaju kao kolektivni godisnji odmor. To sto rade i u Italiji nije bas preterano ohrabrujuce.

Pa vidiš, cela Evropa je odlučila ispod žita da se šljaka, fabrike rade, poneka gradilišta, kamioni špartaju kontinentom, od Turske do Portugala - fabrike gledaju da opreme radnike maskama/skafanderima, u dve smene da se podele itd...ali skoro sve manje više nastoje da rade. Kažem samo - nema mesta čuđenju što je tako i u Srbiji. Žrtvovan je turizam ali ostalo - ne.

Edited by dillinger

Struka: građani se mogu kritikovati, ali predsednik ne. Jer mi radimo za njega, a ne za vas.

50 minutes ago, Otto Katz said:

Vrlo iscrpno obrazloženje. Želim mnogo uspjeha u podršci indiskriminativnim autoriratarnim elementima vašeg korumpiranog nekompetentnog režima.

Mi idemo na basket preskačući zaključanu ogradu gimnazijskog igrališta. Kad nas stave u maricu pjevat ćemo grozomorno, samo nemoj po glavi gospodine crni. 

Svim parapsihopatolozima puno sreće, da ovo pregurate u zdravlju! 

Tja, ocekivao sam posle ovolike pauze neki gromopucateljni post a ne jeftino podmetanje.

Dobro je to sa pevanjem, ali sta ako te neka budala zarazi na basketu ili u toj marici, dodjes kuci nemajuci pojma da si zarazen, zagrlis kevu zato sto te je pocastila palacinkama i... da ti ne crtam scenario jer mi je gnusno cak i kad pomislim? Cuvaj se, covece, bice basketa.

15 minutes ago, napadaj said:

To što si pomenuo me asocira na https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory

The broken windows theory is a criminological theory that states that visible signs of crime, anti-social behavior, and civil disorder create an urban environment that encourages further crime and disorder, including serious crimes. The theory suggests that policing methods that target minor crimes such as vandalism, public drinking, and fare evasion help to create an atmosphere of order and lawfulness, thereby preventing more serious crimes.

Isak Asimov se proslavio izmedju ostalog i literarnom verzijom ove teorije.

18 minutes ago, dillinger said:

Pa vidiš, cela Evropa je odlučila ispod žita da se šljaka, fabrike rade, poneka gradilišta, kamioni špartaju kontinentom, od Turske do Portugala - fabrike gledaju da opreme radnike maskama/skafanderima, u dve smene da se podele itd...ali skoro sve manje više nastoje da rade. Kažem samo - nema mesta čuđenju što je tako i u Srbiji. Žrtvovan je turizam ali ostalo - ne.

Ne cudim se ja, ja se ljutim.

jura.jpg

Ovako izgleda rad u Juri. Osoba koju poznajem i radi u niskoj Juri dobila je dve maske od materijala, kako kaze, nalik materijalu koji se nekad koristio za pelene. To jednostavno nije zastita.

Kad otkucavaju kartice velika je guzva, predlozili su lideru da otkuca za sve njih, nista od toga. Voze se u zajednickim autobusima, kmbijima...da ne ponavljam...svi ti ljudi odlaze u svoje porodice, a najcesce ne zive u dvorcima u kojima imaju zasebne odaje i kupatila...

Jasno je da je rad ovakvih pogona ogroman rizik za sirenje zaraze. No, dobro, da ne davim vise...valjda krizni stab zna bolje od mene.

Edited by Nesh

• Author
1 minute ago, Nesh said:

valjda krizni stab zna bolje od mene.

Nisam cuo da je iko pitao za Juru i ostale fabrike... krizni stab je beskoristan za te informacije, prebacice na politiku, a ovi na struku i tako u krug.

Ovo su bukvalno tempirane bombe, nadam se da nece eksplodirati.

3 minutes ago, Milosh76 said:

Nisam cuo da je iko pitao za Juru i ostale fabrike... krizni stab je beskoristan za te informacije, prebacice na politiku, a ovi na struku i tako u krug.

Ovo su bukvalno tempirane bombe, nadam se da nece eksplodirati.

Mislio sam pre svega na niški krizni stab. Prvi su odlucili da zatvore kladionice, kafice i kafane...itd da ne ponavljam, ali Juru i slicne pogone ne daju.

Edited by Nesh

Znači sutra i prekosutra haos u najavi, a mogu misliti pred Uskrs tek... :isuse:

5 minutes ago, Nesh said:

...

Ovako izgleda rad u Juri. Osoba koju poznajem i radi u niskoj Juri dobila je dve maske od materijala, kako kaze, nalik materijalu koji se nekad koristio za pelene. To jednostavno nije zastita.

Kad otkucavaju kartice velika je guzva, predlozili su lideru da otkuca za sve njih, nista od toga. Voze se u zajednickim autobusima, kmbijima...da ne ponavljam...svi ti ljudi odlaze u svoje porodice, a najcesce ne zive u dvorcima u kojima imaju zasebne odaje i kupatila...

Jasno je da je rad ovakvih pogona ogroman rizik za sirenje zaraze. No, dobro, da ne davim vise...valjda krizni stab zna bolje od mene.

Veovatno i jeste materijal za pelene i to od onih što su onomad uvaljivali radnicima da ne bi išli u WC.

Republikanci resili

У Републици Српској је у протекла 24 сата тестирано 179 узорака и утврђено је присуство корона вируса код двије особе - министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

19 minutes ago, sigurnost said:

Struka: građani se mogu kritikovati, ali predsednik ne. Jer mi radimo za njega, a ne za vas.

Sl darija skocila da uzme rec konu i dok je on rekao "procenite sami" sto dedukcijom znaci "da, opasno je sta su radili", ona pokusala da izvrda , kao odnosi se na gradjane i to vam je politicko a ne strucno pitanje :wacko:

17 hours ago, Kelt said:

Buca Pavlović, jedan pametan čovek i odličan lekar

Eeee kad je neko smiren i vlada materijom... kako se onda i covek smiri slušajući... 

Background Picker
Customize Layout