Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Just now, lo zingaro said:

Nezavisno za Ita, poznajum u Bg gomilu ljudi koji odlicno zive radeci za strane firme i nemaju nikakav kontakt ni interesnu sferu s SNS i koji konstantno ironisu za ljude koji setaju subotom kao pazi kretena ispijajuci koktele na fensi mestima. E ti su sad najglasniji kako im se ukidaju prava za dzoging, setnjice i odlazak za vikende, kao jbt ovaj Vucic pravi diktator. 

Znam ih i ja dovoljno da mogu ponesto iz toga da zakljucim, u pravu si. Samo kazem da ove dve situacije nemaju veze jedna sa drugom i nezavisni su fenomeni. Protestovati zbog odredjene politike se moze iz principa ili iz remecenja sopstvenog komfora. Kad je ovo drugo u pitanju onda od protesta nema prevelike vajde, ne samo kad je protest u pitanju vec i kada je u pitanju period nakon uspesnog protesta, u Srbiji poznat kao fenomen 6. oktobra.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

4 minutes ago, lo zingaro said:

Nezavisno za Ita, poznajum u Bg gomilu ljudi koji odlicno zive radeci za strane firme i nemaju nikakav kontakt ni interesnu sferu s SNS i koji konstantno ironisu za ljude koji setaju subotom kao pazi kretena ispijajuci koktele na fensi mestima. E ti su sad najglasniji kako im se ukidaju prava za dzoging, setnjice i odlazak za vikende, kao jbt ovaj Vucic pravi diktator. 

Zapravo je to sasvim logično ponašanje kod većine ljudi. Zabole ih za slobode, ljudska prava i demokratiju sve dok je njima dobro. Kad njima prestane da bude dobro menjaju priču.

Radnici niške "Jure" neće u halu, traje protest u krugu fabrike

Nakon što je još jedna grupa radnika dobila poziv da se posle prekida proizvodnje zbog mera na suzbijanju epidemije virusa korona sada ipak vrate na posao, stotinak njih odbilo je da uđe u niški pogon fabrike Jura. Radnici pitaju zašto za njih ne važe mere o izbegavanju kontakata, a u uveravanja menadžmenta da je dezinfekcija fabrike dovoljna zaštita ne veruju. Ispred Jure je stigla i policija.

Sprecavaju kontakte, uvodice 24/7, al Jura nek radi. nema problema.

28 minutes ago, lo zingaro said:

Meni je zanimljivo kako se zvalavi ogromnoj vecini userava svakodnevno u zivot i nikom nista ne smeta, kafici puni u vreme bilo kog protesta. Sad kad se trazi disciplina da ne bi svi jos vise najebali od konkrektnog zdravstvenog problema svi se setili svojih gradjanskih prava. Kome ne smeta Savamala, Vulinova tetka, Sinisini stanovi ne da treba u maricu dok baca djubre za vreme policijskog casa vec bih ubacio i dodatnih 5 puta sibom po ledjima.

e da ..

Глоба од 2.500 евра за лице кое ја прекршило самоизолацијата

Основното јавно обвинителство Скопје до судот поднело налог за кривично дело против едно лице кое ја прекршило смаоизолацијата од 14 дена.

Лицето на 17 март, при влез на граничниот премин Табановце, потпишало изјава дека ќе се самоизолира во период од 14 дена, бидејќи претходно престојувал во Словенија како ризична земја за ширење на заразната болест ковид-19. Но, тој не постапил според прописите и наредбите со кои се определуваат мерки за сузбивање и спречување на болеста, па на 25 март излегол од својот дом и бил во маркет.

@Turnbull prekrsis samoizolaciju, bacis djubre 10 minuta posle, prodjes na crveno, vozis u nepreglednoj krivini brze od dozvoljenog

ne moze individualno da bude iznad opsteg, a ako ne valja opste, treba ga menjati

izlazak u 5 i 10 nije protest protiv vucica, to je vise u ravni sa ovim nestorovicem koji je bio i u spo i u ds pa sad fura pickoustog

ne rusi se vucic tako i zbog toga ... treba da se rusi, izmedju ostalog, zato sto nije na vreme uveo ogranicenje kretanja

Edited by cedo

• Author

U petak u 17 sati počinje policijski čas i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru, saznaje “Blic”.

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važitu za celu zemlju.

Od ove mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu i poljoprivrednici na traktoru.

ko nema traktor u selu, govna da jede.

Kakva li će onda gužva da bude u petak ... Onda će da kažu: "Skupo nas je koštao petak pre podne, produžavaj!" ... Dok ne produže da policijski čas traje 2 nedelje nedeljno.

2 hours ago, Ravanelli said:

24/310 za vojvodinu?  To je ispod 10%,

ako opet bude hiljadu testiranih i 200/300 obolelih to znaci da sever testira sire

Ne testira, 310 testiranih je 1/3 od testiranih u Srbiji, barem prema zvanicnim podacima,  poslednja dva dana. To odgovara demografskom ucescu Vojvodine u stanovnistvu Srbije. Vojvodina ima manje prijavljenih zarazenih u odnosu na ostatk Srbije i to dosta, kao i manju smrtnost. Ali zbog malog broja testiranja to ne mora da znaci nista. Istina je da po zvanicnim podacima u Vojvodini nema velikog zarista do sada, Bila je Kikinda u pocetku ali se to tamo smirili kako izgleda, barem za sada.

Problem ostaje testiranje i pitanje umrlih van bolnica. Tesko mi je da poverujem da u Srbiji toga nema a ima u Italiji, Spaniji, Belgiji, Francuskoj, SAD...

4 minutes ago, zgembo said:

Kakva li će onda gužva da bude u petak ... Onda će da kažu: "Skupo nas je koštao petak pre podne, produžavaj!" ... Dok ne produže da policijski čas traje 2 nedelje nedeljno.

metod kuvane zabe, tako resavaju sve, od kosova do korone.

Ne, nego poostravanje zbog nediscipline

29 minutes ago, Milosh76 said:

U petak u 17 sati počinje policijski čas i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru, saznaje “Blic”.

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važitu za celu zemlju.

Od ove mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu i poljoprivrednici na traktoru.

Opet blic 'saznaje'.

Naravno, za njih ne važi pravilo o neproverenim vestima i sl, sumnjam da će ona zla žena njih da pomene.

1 hour ago, lo zingaro said:

Meni je zanimljivo kako se zvalavi ogromnoj vecini userava svakodnevno u zivot i nikom nista ne smeta, kafici puni u vreme bilo kog protesta. Sad kad se trazi disciplina da ne bi svi jos vise najebali od konkrektnog zdravstvenog problema svi se setili svojih gradjanskih prava. Kome ne smeta Savamala, Vulinova tetka, Sinisini stanovi ne da treba u maricu dok baca djubre za vreme policijskog casa vec bih ubacio i dodatnih 5 puta sibom po ledjima.

Ja više vremena i živaca gubim brinući da li će žvalavi da pohisteriše, nego što se brinem o virusu i preživljavanju.

Kroz naizgled trivijalne stvari kao što je jebavanje vlasnika kučića, hapšenje ispred kontejnera i slično, oslikava se nesposobnost i promašenost države koja ne zna šta će i ne ume apsolutno ništa drugo nego da glumi državu i okreće građane jedne protiv drugih. Najiskrenije, ne bi meni uopšte smetalo da čučim zaključan dve nedelje ni da kuče kenja na sred dnevne sobe, ma prvi bih se dobrovoljno prijavio, samo kada bih imao vere da da iza toga stoji odluka nekog ko pokušava da uradi nešto pametno.

Ne tražim građansko pravo da bacam đubre kad je zabrana kretanja, tražim zdrav razum od policajca koji me je ukebao i njegovog šefa koji ga je poslao (valjda treba da privodi ljude 5 km a ne 50 m od mesta boravka), a ne bi škodilo ni malo zravog razuma kod forumaša što hejluju takvo idiotsko ponašanje policije.

23 minutes ago, pasha said:

Problem ostaje testiranje i pitanje umrlih van bolnica. Tesko mi je da poverujem da u Srbiji toga nema a ima u Italiji, Spaniji, Belgiji, Francuskoj, SAD...

Mislim da u Srbiji staraca po staračkim domovima nema ni priližno (na broj stanovnika), kao u zemljama koje si naveo.

Moja mama je bila 6 meseci u staračkom domu, tako da znam jako dobro koliko starački dom košta.  ž

Ta cifra koja mora mesečno da se plati je za većinsku Srbiju mislena imenica.

in ader njuz, saznala preko porodičnih izvora (nije porodoca, nego iz ''prijateljske'' linije)

umro muškarac cca 50 godina (ne znam za komorbiditete, ali nije bio debeo) koji se pričestio onomad

e sad, pre nego što skočite, ne zna se tačno gde se zarazio, pošto je bilo i nekih kontakata, ali, kakogod, pričest ga u svakom slučaju nije zaštitila :ph34r:

Background Picker
Customize Layout