Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

vojvodina, s kzs, dok se ceka saopstenje za celu srbiju u 15h:

Još 23 slučaja virusa korona potvrđena su u Vojvodini u poslednja 24 sata, Za jedan dan testirano je 310 ljudi.

7.5% dobro u odnosu na standardnih ~25% za celu srbiju

Edited by InvisibleLight

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

24/310 za vojvodinu?  To je ispod 10%,

ako opet bude hiljadu testiranih i 200/300 obolelih to znaci da sever testira sire

Edited by Ravanelli

4 minutes ago, bejzbolka said:

Da, ali zakon vazi za sve, kako za tebe i mene, tako i za pandure. Zabranjeno je okupljanje ljudi.

U kom zakonu piše da je zabranjeno okupljanje ljudi? Daj link na Službeni glasnik.

Ne razumem izdrkavanje na policiju u ovoj situaciji, a posebno ne zbog “svet se vrti oko mene” neodgovornih kretena.

1 minute ago, Ravanelli said:

ako opet bude hiljadu testiranih i 200 obolelih to znaci da sever testira sire

Svi testiraju šire od kraja marta.

Uključili su veterinarske institute i samo štrikaju...

Čovek mi kaže da mu 50 testova plane za 1 prepodne... a njegova institucija je samo 1 od.

Rade ljudi. 

4 minutes ago, pt 2.0 said:

U kom zakonu piše da je zabranjeno okupljanje ljudi? Daj link na Službeni glasnik.

Ne razumem izdrkavanje na policiju u ovoj situaciji, a posebno ne zbog “svet se vrti oko mene” neodgovornih kretena.

Pise u naredbi. Kolokvijalno sam upotrebio izraz "zakon".

https://www.propisi.net/naredba-o-zabrani-okupljanja-u-republici-srbiji-na-javnim-mestima-u-zatvorenom-prostoru/

Edited by bejzbolka

sem ako okupljanje organizuje nadležni državni organ radi sprecavanja širenja covid19

:sleep:

Pa ovo se odnosi na zatvoren prostor?!
A ima i ovaj del “sem ako...” 

Čitaš li ti šta postavljaš?!

edit @bejzbolka

Edited by pt 2.0

9 minutes ago, pt 2.0 said:

Svi testiraju šire od kraja marta.

Uključili su veterinarske institute i samo štrikaju...

Čovek mi kaže da mu 50 testova plane za 1 prepodne... a njegova institucija je samo 1 od.

Rade ljudi. 

Mislim na to da ako je sever 10%,a cela srbija 20-30% onda mozda ima prostora dole za vise testova

Mada ovo su podaci jednog dana. Ne mora mnogo da znaci

Danas je u Politici izašlo 7 strana čitulja. Svi su iznenada preminuli, posle kraće bolesti.

5 minutes ago, pt 2.0 said:

Pa ovo se odnosi na zatvoren prostor?!
A ima i ovaj del “sem ako...” 

Čitaš li ti šta postavljaš?!

edit @bejzbolka

A marica je kabriolet?

A taj deo "sem ako" zavisi opet od toga kako se tumaci. 

Nije poenta da branim ove sto krse zabranu, nego kazem da ponasanje pandura nije nista bolje nego njihovo.

Edited by bejzbolka

19 minutes ago, bejzbolka said:

Da, ali zakon vazi za sve, kako za tebe i mene, tako i za pandure. Zabranjeno je okupljanje ljudi.

Uzmu dva dripca da se bahate, i niko od policije ne sme da im pridje zbog zabrane okupljanja.

6 minutes ago, pt 2.0 said:

Ne treba se drkati na policiju, ali je u ovim slučajevima opomena uz upisivanje podataka iz raja izašla. Smanjiš tenziju, smanjiš kretanje gužvu... A kad im upišu podatke i kažu da su im sad progledali kroz prste ali će ih sledeći put kazniti mnogo teže, ljudi se em uplaše (ma šta inače pričali), em imaju osećaj da nisu u ratu sa državom. To što si se kao izvukao i sreo policajca koji te ipak negde kapira uopšte nije loše sredstvo 'vaspitavanja'. A verujem da bi policija to i radila (jer inače to radi za mnogo teže stvari) da nisu dobili određene smernice.

5 minutes ago, Ravanelli said:

Mislim na to da ako je sever 10%,a cela srbija 20-30% onda mozda ima prostora dole za vise testova

Ovim mojima je usko grlo aparatić za simultanu obradu uzoraka... radim na tome da to dobiju.

U svakom slučaju - meni lično je laknulo kad su se u celu priču uključili vetovi. :wub:

Oni imaju skorašnjih iskustava sa epidemijama i bili su odlični u suzbijanju, tako da im stalno dolaze stranci na obuke.

Samo rutina epidemiju suzbija.

@Hermetico

”Ne treba se drkati na policiju, ali je u ovim slučajevima opomena uz upisivanje podataka iz raja izašla”

Zar nisu na početku radili upravo tako? Sprovodili ih do zgrada itd.

Moguće da su videli da nema vajde...

Edited by pt 2.0

Info iz NS tačan 100%

Žena imala simptome, ne čak ni naročito jasne. Nije imala nikakve sumnjive kontakte, nezaposlena dakle sedi kući. Nije SNS, nema vezu. Testirana.

E sad ono što ne valja, čekala rezultat 5 dana , srećom negativan je.

Prolaze mlaznjaci iznad cukarice, treci u poslednjih pola sata

Background Picker
Customize Layout