April 7, 20205 yr 1 minute ago, pantelia said: To jasno, ali sta je sa prodavnicama, apotekama, kolima... Nedefinisano skroz. Pa ne mozes sve da ukines. Nece namirnice da s neba padaju.
April 7, 20205 yr 2 minutes ago, lo zingaro said: Pa ne mozes sve da ukines. Nece namirnice da s neba padaju. jel izlazi jedna osoba po porodici ?
April 7, 20205 yr 1 minute ago, villiem said: jel izlazi jedna osoba po porodici ? To bi bilo baš mnogo.
April 7, 20205 yr To bi bilo baš mnogo.Tako je bilo u (bar nekim gradovima u) Kini. Sent from my iTelephone using Tapatalk
April 7, 20205 yr To izlazenje na dvesta metara od kuce do najblize prodavnice mogu da zamislim na niskoj Paliluli. Formirala bi se neka zatvroena lavirint kriva cekanja ispred dragstora, mesara, pekara, apoteka...itd... kojih ima mnogo, ali su male, a ljudi iz okolnih zgrada i kuca ko zna koliko...svedski sto za virus. Edited April 7, 20205 yr by Nesh
April 7, 20205 yr 14 minutes ago, villiem said: jel izlazi jedna osoba po porodici ? i sad izlazi nije meni problem da ne izadjem, ja ne moram nishta shto se tiche mene. ali ako drzava suspenduje mene, onda mora u punom kapacitetu da preuzme sva moja staranja ka spoljashnjem svetu, na istom nivou kvaliteta, jer drugachije nece da valja! da li drzava moze da odrzava moje stare i bolesne jednako dobro kao ja? tako da budem ful sigurna da nece da useru neshto? ja npr uglavnom nisam videla komshile ove 3 nedelje. Edited April 7, 20205 yr by gospa buba
April 7, 20205 yr trebalo bi ozbiljnije da se radi na upoznavanju ljudi o ozbiljnosti virusa,visokoj zaraznosti,smrtnosti,da se plasticno i slikovito predstavi sve to..da ne kazem da se radi na promociji situacije jer koliko posto Srbije nema internet ili ne pretazuje sam ili se oslanja samo na tv kao osnovno sredstvo informisanja a to dovodi do potpune neozbiljnosti i prostog neshvatanja ozbiljnosti situacije...mislim obavestavanje i obrazovanje pre zabrana...
April 7, 20205 yr 23 minutes ago, villiem said: jel izlazi jedna osoba po porodici ? Samo jedno moze u prodavnicu ili apoteku. Ako te zaustave zajedno sa zenom u autu kazna I krivicna prijava. vidjao sam parove koji su stajali u redu odvojeni praveci se da se ne poznaju pa onda unutra tiho ubacuju stvari u ista kolica. Talijanski otpisani 2.0.
April 7, 20205 yr 8 minutes ago, ivy said: trebalo bi ozbiljnije da se radi na upoznavanju ljudi o ozbiljnosti virusa,visokoj zaraznosti,smrtnosti,da se plasticno i slikovito predstavi sve to..da ne kazem da se radi na promociji situacije jer koliko posto Srbije nema internet ili ne pretazuje sam ili se oslanja samo na tv kao osnovno sredstvo informisanja a to dovodi do potpune neozbiljnosti i prostog neshvatanja ozbiljnosti situacije...mislim obavestavanje i obrazovanje pre zabrana... S obzirom da 50% stanovništva od obrazovanja ima u najboljem slučaju osmoljetku, teško da bi to upalilo. Edited April 7, 20205 yr by zgembo
April 7, 20205 yr 3 minutes ago, zgembo said: S obzirom da 50% stanovništva od obrazovanja ima u najboljem slučaju osmoljetku, teško da bi to upalilo. pa tim pre treba to raditi, slažem se potpuno sa ivy
April 7, 20205 yr 2 hours ago, levi said: zatvorene škole, rad od kuće i zabrana kretanja. misliš da to ne usporava širenje virusa? Zabrana kretanja jednom u nedelju dana svakako ne, a policijski cas stvara guzve. Zatvorene skole i rad od kuce usporavaju sirenje, ali to je uvedeno jos na pocetku, a mi od tada imamo jak rast. Edited April 7, 20205 yr by Meazza
April 7, 20205 yr Author UPS: Javni sektor kasni s plaćanjima, robni vaučeri umesto 100 EUR Unija poslodavaca Srbije zatražila je da javni sektor na vreme izmiruje obaveze prema privredi i predložila da se umesto 100 evra, građanima podele vaučeri za kupovinu domaće robe. Kako su naveli u saopštenju, Unija poslodavaca zamolila je Krizni štab za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti Covid 19 po privredu da pozovu javni sektor da izmiri dospele obaveze privredi. U saopštenju Unije poslodavca Srbije navodi se da im se ovih dana u velikom broju obraćaju preduzeća navodeći da im javni sektor ne izmiruje dospele novčane obaveze iz komercijalnih transakcija. „Privrednici navode da su svoje ugovorne obaveze-isporuku dobara, odnosno pružanje usluga uz naknadu izvršili u svemu u skladu sa ugovorom i u roku, ali da ni posle više upućenih poziva za plaćanje, obaveze od strane dužnika iz javnog sektora nisu izvršene u skladu sa Zakonom o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama”, navodi se u saopštenju. Ovo predstavlja veliki problem, „pogotovo u situaciji kada se domaća privreda bori da obezbedi likvidnost, da nastavi svoj rad i poslovanje i uredno plaća svoje obaveze, a naročito zarade zaposlenima”, ističu. Oni pozivaju Vladu Srbije da adekvatnim tumačenjem ili jasnim saopštenje pozovu javni sektor da, kao i svi ostali privredni subjekti, pokažu odgovornost koja se „pogotovo u ovom vanrednom stanju od njih očekuje”.
April 7, 20205 yr Prvo je bilo 100 evra za sve punoletne, pa za 5 miliona, sad smo stigli do vaučera...