Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, InvisibleLight said:

Mislis da ce kriva od 18.aprila krenuti na dole? 

Po mojoj slobodnoj laičkoj proceni Kon za Uskrs zatvara 7/24 i to drži 15 dana i popušta posle prvomajskih praznika i tu negde kriva pada htela-ne htela... Tu će onda krenuti i popuštanje nepravedno nam nanetih sankcija...

Što naravno još uvek ništa ne rešava, jel će ostati nepoznat procenat stanovništva koje je asimptotski preležalo koronu... I sad Kon i ekipa  negde u julu/avgustu pokušat i taj % istatistički da odokativno utvrde i od toga će zavisiti strategija za jesen/zimu... Naravno nije isto ako utvrde  da 10-15% ljudi ima antitela, ili 40-50% ... Meni je logično da je  veći % bolji, ali otom-potom... 

*Inače pozdrav cenjenoj PPP družini, nisam dugo bio na forumu... :)

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

po mojoj slobodnoj procjeni, nema potrebe za zatvaranjem tako kasno niti tako dugo (na stranu sto nema potrebe za tako striktnom i ostrom mjerom uopste)

nek zatvore medjugradski saobracaj, a i lokalni automobilski, uoci uskrsa, i nek im crkva konacno preleti iz 17. u 21. vijek i odlozi obiljezavanje uskrsa, kao sto je grcka

cao, dare :)

Edited by morgana

Po mojoj slobodnoj laičkoj proceni Kon za Uskrs zatvara 7/24 i to drži 15 dana i popušta posle prvomajskih praznika i tu negde kriva pada htela-ne htela... Tu će onda krenuti i popuštanje nepravedno nam nanetih sankcija...

Što naravno još uvek ništa ne rešava, jel će ostati nepoznat procenat stanovništva koje je asimptotski preležalo koronu... I sad Kon i ekipa  negde u julu/avgustu pokušat i taj % istatistički da odokativno utvrde i od toga će zavisiti strategija za jesen/zimu... Naravno nije isto ako utvrde  da 10-15% ljudi ima antitela, ili 40-50% ... Meni je logično da je  veći % bolji, ali otom-potom... 

*Inače pozdrav cenjenoj PPP družini, nisam dugo bio na forumu... [emoji4]

E nisi trebao čekati coronu...

BTW, koliko se čeka na rezultat testova?

... Shiit has hit the fan...

Muž mi reče da je čuo da Hrvati uvode ono brzo testiranje iz automobila. Rezultati gotovi sutradan. Oni su već došli do tog nivoa masovnosti. Do leta će im cela zemlja biti testirana.

Mi ćemo ostati na nivou nerazvijenih afričkih zemalja. A na  jesen, šta nam bog da.

Pitam se kako se utvrdjuje da je neko asimptomatican (ja pod tim podrazemevam nekoga kod koga se uopste ne razviju simptomi tokom celog perioda prisustva virusa, gresim li?), a da nije bez simptoma u inkubacionom periodu i da ce se mozda simptomi pojaviti za koji dan. Da je neko asimptomatican moze se valjda znati tek ako je proslo 14/28 dana, ako je pozitivan, a za to vreme nije imao nikakve simptome?

Ako ne gresim, cemu prica o tome kako asimptomaticni tesko/teze/manje (stagod) prenose virus, da li je to poruka ljudima bez simptoma da se opuste, da nisu preterana pretnja po druge.... ili sta?  :huh:

Ja stvarno ne kapiram sta je problem da se mucne malo glavom pre nego sto se o necemu prica pred milionima? Doduse, nisam struka, samo razmisljam naglas (i ne pred milionima :dry:), mozda je moje shvatanje asimptomaticnosti pogresno.

Edited by Nesh

Koliko ja razumem ovi testovi su samo dok si "bolestan"... Testove "za da li si prelezao" su drugaciji i jos se ne rade...

I moras da imas odredjenu kolicinu virusa, tj. prvih dan-dva valjda nista ne znaci...

Mozda gresim, ispravite...

Inace, kolicina testova je sramotno mala...

Cini mi se da vise nije problem ni sa aparatima, ni sa ljudstvom nego sa repromaterijalom...

2 minutes ago, Arkadija said:

Muž mi reče da je čuo da Hrvati uvode ono brzo testiranje iz automobila. Rezultati gotovi sutradan. Oni su već došli do tog nivoa masovnosti. Do leta će im cela zemlja biti testirana.

Mi ćemo ostati na nivou nerazvijenih afričkih zemalja. A na  jesen, šta nam bog da.

to su uveli još prošle nedelje. zovu ga drive in testiranje. ali to ne znači da može da se testira svako ko hoće. i dalje to ide preko uputa. olakšano je i ubrzano uzimanje brisa.

Da,da nemaju dovoljno repromaterijala,a drugovi mu ne daju jos,izdali ga,i kinez,rus,sviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

1 minute ago, Nesh said:

Pitam se kako se utvrdjuje da je neko asimptomatican (ja pod tim podrazemevam nekoga kod koga se uopste ne razviju simptomi tokom celog perioda prisustva virusa, gresim li?), a da nije bez simptoma u inkubacionom periodu i da ce se mozda simptomi pojaviti za koji dan. Da je neko asimptomatican moze se valjda znati tek ako je proslo 14/28 dana, ako je pozitivan, a za to vreme nije imao nikakve simptome? Mozda se simptomi jave kasnije.

Ako ne gresim, cemu prica o tome kako asimptomaticni tesko/teze/manje stagod prenose virus, da li je to poruka ljudima bez simptoma da se opuste, da nisu preterana pretnja po druge.... ili sta?  :huh:

Ja stvarno ne kapiram sta je problem da se mucne malo glavom pre nego sto se o necemu prica pred milionima? Doduse, nisam struka, samo razmisljam naglas, mozda je moje shvatanje asimptomaticnosti pogresno.

ja sam razumela da asimptomatski manje šire virus iz prostog razloga jer ne kijaju i ne kašlju, što je logično

a ne jednom je rečeno, da treba da se ponašamo tako kao da smo svi zarazni

@Nesh: Ako ga ne testiraš na virus, ili kasnije na prisustvo antitela odgovor je nikako.

A što se tiče zaraznosti, odgovor je u onoj ranijoj priči vezanoj za školu, da su deca manji rezervoari i samim tim manje zarazni...

7 minutes ago, Arkadija said:

.Mi ćemo ostati na nivou nerazvijenih afričkih zemalja. 

Toliko im bežimo u brojnim drugim oblastima da je pošteno da negde i uhvate korak sa nama.

iju dare :hihi:

ovde chovek samo treba da sedi dovoljno dugo i svako ce da naidje :s_p:

sent from bubamoto

4 minutes ago, slepa živana said:

to su uveli još prošle nedelje. zovu ga drive in testiranje. ali to ne znači da može da se testira svako ko hoće. i dalje to ide preko uputa. olakšano je i ubrzano uzimanje brisa.

300 je bio dnevni kapacitet koliko sam cuo

@Nesh: Ako ga ne testiraš na virus, ili kasnije na prisustvo antitela odgovor je nikako.
A što se tiče zaraznosti, odgovor je u onoj ranijoj priči vezanoj za školu, da su deca manji rezervoari i samim tim manje zarazni...

Pa de si dare...

Kako nemamo laboranata?

Sigurno da svi Konzilijumi i druge laboratorije ne rade punim kapacitetom, eto, samo prešaltaš sve te tehničare iz privatnog sektora. Dekretom. Ko da bi se neko zamislio pre nego što potpiše takvu naredbu?

Background Picker
Customize Layout