April 7, 20205 yr 2 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: ne, vec da sire manje. I da je pod zastitnom opremom verovatnoca prenosenja toliko mala da je samo teoretska...Rekao je i da takvo medicinsko osoblje ipak nece vracati na posao... Ne znam cemu ta prica o tome kako asimptomaticni mnogo manje prenose virus...da ne bude kao sa onim da ne postoji rizik da se virus prenosi kroz skole...
April 7, 20205 yr Pa zaposleni su odlazili kucama. Totalni karantin verovatno podeazumeva da niko ne ulazi i izlazi.Aha. Hvala na pojašnjenju. ... Shiit has hit the fan...
April 7, 20205 yr Hmmmm... Poslao sam spisak svih zaposlenih u nasoj ustanovi, radi organizovanja prevoza...cini mi se da ce ipak ici potpuni karantin
April 7, 20205 yr Velika je greska sto nema masovnog testiranja. To ce se narocito vidi kada bude pokusano vracanje na normalu.
April 7, 20205 yr 1 hour ago, dùda said: A jbmu pa valjda i ove sve mere treba da daju neke rezultate. Koje mere? Koje su to logicne i pametne mere donete?
April 7, 20205 yr 9 minutes ago, Drako said: Hmmmm... Poslao sam spisak svih zaposlenih u nasoj ustanovi, radi organizovanja prevoza...cini mi se da ce ipak ici potpuni karantin pa zar to već i pre nije morlao da se organizuje, obzirom da je javni prevoz ukinut ? 2 minutes ago, pasha said: Velika je greska sto nema masovnog testiranja. To ce se narocito vidi kada bude pokusano vracanje na normalu. mislim da oni testiraju koliko mogu očigledno nismo sposobni za više i mislim da je vreme da se i mi pomirimo sa tim
April 7, 20205 yr 3 minutes ago, pasha said: Velika je greska sto nema masovnog testiranja. To ce se narocito vidi kada bude pokusano vracanje na normalu. Tako je! Ovi sto ne pokazuju simptome ima i dalje da seju virus gde stignu tako da ovim merama nista nece da se postigne,osim sto se kupuje neko vreme.A pored svega ljudi ce biti gladni.
April 7, 20205 yr 2 minutes ago, Niveamen said: Tako je! Ovi sto ne pokazuju simptome ima i dalje da seju virus gde stignu tako da ovim merama nista nece da se postigne,osim sto se kupuje neko vreme.A pored svega ljudi ce biti gladni. ja se recimo potpuo socijalno distanciram ne znam ko je zdrav a ko nije, jednako se distanciram od svih verujem da nisam jedina u takvom pristupu Edited April 7, 20205 yr by dùda
April 7, 20205 yr 7 minutes ago, Meazza said: Koje mere? zatvorene škole, rad od kuće i zabrana kretanja. misliš da to ne usporava širenje virusa? Edited April 7, 20205 yr by levi
April 7, 20205 yr Pa, ovde u kg nije, bilo je nekoliko linija za ceo grad sto nam je i dostavljeno, odnosno termini polaska autobusa. Danas je stiglo da posaljemo spisak svih zaposlenih sa JMBG. Edited April 7, 20205 yr by Drako
April 7, 20205 yr Pa to im bio plan i najava u 1 momentu, napravili silne hala-bolnice za hiljade pozitivnih s blagim il bez simptoma da ne sire zatazu Onda "ipak nece biti masovno nego prosireno testiranje", svi pozitivni u bolnice a u hale sadcsamo oni pred otpustanje Ocigledno se zajebali u planiranom brojy testova il kapacitetima u ljudstvu za testiranje pa im pro aktivno obuzdavanje virusa ispalo kaskanje, registrujes 2, dok ih ne testiras oni u najboljem slucaju zaraze 2,ctako da smo uvek na istom Edited April 7, 20205 yr by InvisibleLight
April 7, 20205 yr A za Sabac nemaju info, imace sutra, za virus u porodilistu. Pu mamu vam jebem. Ljudi se testiraju u ambulanti veterinarskog centra, bolnici nista nisu poslali pod izgovorima kao sto je onaj u dopisu za krevete (sto je neko kacio ovde). Vucic ce poslati zarazene u Sabac da kaslju i kijaju u zdrave. Savetnik ministra prosvete, Pajic, urgentno prebacen za BG. Jeste culi Konov odgovor na pitanje za beskucnike?! Koje govno od coveka....
April 7, 20205 yr 2 minutes ago, John Coltrane said: Jeste culi Konov odgovor na pitanje za beskucnike?! Koje govno od coveka.... ma nije on, nego ovi oko njega, on samo balansira
April 7, 20205 yr 4 minutes ago, John Coltrane said: A za Sabac nemaju info, imace sutra, za virus u porodilistu. Pu mamu vam jebem. Ljudi se testiraju u ambulanti veterinarskog centra, bolnici nista nisu poslali pod izgovorima kao sto je onaj u dopisu za krevete (sto je neko kacio ovde). Vucic ce poslati zarazene u Sabac da kaslju i kijaju u zdrave. Savetnik ministra prosvete, Pajic, urgentno prebacen za BG. Jeste culi Konov odgovor na pitanje za beskucnike?! Koje govno od coveka.... ako je istina da ne šalju opremu u Šabac, pa to je za vešala to treba udariti na sva zvona a taj savetnik ministra ? on je iz Šapca ?
April 7, 20205 yr 3 minutes ago, InvisibleLight said: Pa to im bio plan i najava u 1 momentu, napravili silne hala-bolnice za hiljade pozitivnih s blagim il bez simptoma da ne sire zatazu Onda "ipak nece biti masovno nego prosireno testiranje", svi pozitivni u bolnice a u hale sadcsamo oni pred otpustanje Ocigledno se zajebali u planiranom brojy testova il kapacitetima u ljudstvu za testiranje pa im pro aktivno obuzdavanje virusa ispalo kaskanje, registrujes 2, dok ih ne testiras oni u najboljem slucaju zaraze 2,ctako da smo uvek na istom Ja sam još pre naučuo (a to je valjda i očigledno) da imaju problema sa testiranjem, da nema laboranata... A čak i kada bi mogli masovno da testiraju, šta sa tim rezultatima? Ne znaju i ne umeju dalje, što je bilo očigledno od samog početka, kada su odustali od praćenja kontakata. Kinezi su (navodno) imali stotine timova po pet ljudi koji su tražili i pratili sve sve kontakte zaraženih, potom ih testirali, izolovali... a naši - ništa, možda testiraju ili pošalju u izolaciju najbližu familiju ili par najbližih i najsumnjihvijih kontakata i to je to. Nemaju kadar i nemaju kapacitete da to otprate kako treba. Zato se, verovatno, nije ni išlo na masovno testiranje. Nema se s čim, a i da ima - šta dalje? Jedina stvar na koju su bačene sve karte je praćenje i karantin ljudi koji su došli preko granice. To je još izvodljivo, zato što imaju podatke tih ljudi, i svi resursi su bili usmereni na to. (plus naravno apel i kakve takve mere za socijalno distanciranje, a to je bilo moguće jedino pomoću policiskog časa).