April 7, 20205 yr 2 minutes ago, zgembo said: 10 dana od sad je Uskrs, a šta će kad gomila BGđana zapali za Uskrs u svoje zavičaje? Pa malo posle toga, opet produženi vikend za 1. maj. Potrajaće izgleda ovo, nažalost. Verovatno će se zatvoriti gradovi tokom uskrsa.
April 7, 20205 yr Ja mislim da zato i visi u vazduhu ovaj 24h karantin, zatvaranje Bg-a i slicno. Da se zatvori pred uskrs i otvori posle 1.5. Licno bih voleo da gresim, ali nisam siguran da oni drugacije mogu da izvedu da ljudi ostanu kod kuce za praznike.
April 7, 20205 yr 15 minutes ago, InvisibleLight said: Mislis da ce kriva od 18.aprila krenuti na dole? Ne znam od kog aprila niti zna iko. Ali ako ove mere svuda daju rezultate, ne vidim zašto ne bi i kod nas.
April 7, 20205 yr Pa moraće to na prepad da uvedu, ako ostave ljudima i dan lufta, eto nam kolone od Autokomande do Bubanj potoka. Edited April 7, 20205 yr by zgembo
April 7, 20205 yr Author 7 minutes ago, zgembo said: 10 dana od sad je Uskrs, a šta će kad gomila BGđana zapali za Uskrs u svoje zavičaje? Pa malo posle toga, opet produženi vikend za 1. maj. Potrajaće izgleda ovo, nažalost. Rekli su, mozda uvedu 24h za bg, sto znaci nema izlaska i ulaska u bg niti setanja po bg
April 7, 20205 yr Just now, nick1986 said: Ja mislim da zato i visi u vazduhu ovaj 24h karantin, zatvaranje Bg-a i slicno. Da se zatvori pred uskrs i otvori posle 1.5. Licno bih voleo da gresim, ali nisam siguran da oni drugacije mogu da izvedu da ljudi ostanu kod kuce za praznike. Ma to bi bilo super, pod uslovom da imamo državu sposobnu da organizuje takav karantin (a nemamo). Ove SNS dileje nisu sposobne ni da podele one pakete penzionerima sa nižim penzijama, a kamoli da organizuju i sprovedu snabdevanje stanovništva wuhan style tokom višednevnog karantina, plus organizovanje i kontrola kretanja u izuzuetnim slučajevima u tom periodu (a ima puno izuzetnih okolnosti kada se mora izaći iz stana) Mislim da je karantin recimo od petka do ponedelja (tokom uskrsa) najviše što se može organizovati.
April 7, 20205 yr Ne mora da se zabrani kretanje unutar grada, samo da se zabrani izlazak iz BG-a. Edited April 7, 20205 yr by zgembo
April 7, 20205 yr pa već je uvedena zabrana za tzv "uskrs" u celoj zemlji, od subote u 13 do ponedeljka ujutru
April 7, 20205 yr 20 minutes ago, 1n54jd3r said: Konara sve vise i otvorenije se pretvara u ove kolege/saborce za koje se manje vise od starta znalo da su pronaprednjacki nastrojeni...izbegava direktan odgovor ako steti vlasti, ulepsava stanje na terenu ili u najboljem slucaju precuti nesto negativno cega je vise no svestan Radovanović se pozitivno izjasnio o ulozi epidemiologa u ovoj situaciji: Možda je esnafska solidarnost, ali on je jedini lik u koga još nemam poljuljano povjerenje.
April 7, 20205 yr Mislim da su svesni da narod planira da za 4 dana uskrsa prebegne po unutrašnjosti, tako da očekujem zatvaranje gradova, tako da sem kamiona za snabdevanje niko neće moći da izađe kolima.
April 7, 20205 yr Author 4 minutes ago, levi said: pa već je uvedena zabrana za tzv "uskrs" u celoj zemlji, od subote u 13 do ponedeljka ujutru Veliki petak i okupljanje u crkvama, pa dolazak popa u kuce? Bice tu posla za korona bolnice, ako nesto ne urade na vreme. Quote Mislim da su svesni da narod planira da za 4 dana uskrsa prebegne po unutrašnjosti, tako da očekujem zatvaranje gradova, tako da sem kamiona za snabdevanje niko neće moći da izađe kolima. Bas to su i najavil kao mogucnost. Mozda zabrane da se izlazi i ulazi u gradove ili 24h za BG i veca zarista... ko zna sta ce smisliti Edited April 7, 20205 yr by Milosh76
April 7, 20205 yr 13 minutes ago, dillinger said: Jel to Kon rekao da asimptomaticni ne sire zarazu? ne, vec da sire manje.
April 7, 20205 yr Šta su pričali za staračke domove?BTW, u tekstu o ovom u Umci kao očekuje se "totalni karantin"...Ne shvatam šta bi to bilo ako već sada domovi rade u režimu, dođeš do vrata ostaviš lekove/pelene i to je to... ... Shiit has hit the fan...
April 7, 20205 yr Pa zaposleni su odlazili kucama. Totalni karantin verovatno podeazumeva da niko ne ulazi i izlazi.