April 6, 20205 yr 4 hours ago, cedo said: neko je postavio slike iz irana tamo gradom ide kamion i rasprsuje, pretpostavljam dezinfikaciono sredstvo edit: @variola Ide i kod nas, narocito po manjim mestima. Svaki gradic ima neku ambijentalnu sluzbu, pa mesaju nesto, pa na kamione ili vatrogansa vozila i udri po glavnim ulicama. Ovako je u gradicu Carmen, u provinciji Manabi, na ulasku u pijacu:
April 6, 20205 yr Je l' mi se učinilo ili je na današnjoj konferenciji Kon rekao, onako autoritativno, da asimptomatični pacijenti ne prenose bolest? Baš onako, ubedljivo, znalački, kao da se radi o 100% dokazanoj činjenici? Mislim, meni zvuči suludo, ali eto nek me razuveri neko ako grešim ili ako mi se učinilo?
April 6, 20205 yr 7 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said: Je l' mi se učinilo ili je na današnjoj konferenciji Kon rekao, onako autoritativno, da asimptomatični pacijenti ne prenose bolest? Baš onako, ubedljivo, znalački, kao da se radi o 100% dokazanoj činjenici? Mislim, meni zvuči suludo, ali eto nek me razuveri neko ako grešim ili ako mi se učinilo? Asimptomatični teže prenose bolest, kod njih nošenje maske baš pomaže da ne zaraze okolinu... mislim da je to bilo u pitanju Edited April 6, 20205 yr by slow
April 6, 20205 yr Bio sam ubeđen da 3 meseca čitam izveštaje kako baš asimptomatični zaraziše pola planete.
April 6, 20205 yr Pa dobro, to stoji, nego mi je bilo jako čudno da čujem tako jasno "oni ne prenose"
April 6, 20205 yr 16 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said: Je l' mi se učinilo ili je na današnjoj konferenciji Kon rekao, onako autoritativno, da asimptomatični pacijenti ne prenose bolest? Baš onako, ubedljivo, znalački, kao da se radi o 100% dokazanoj činjenici? Mislim, meni zvuči suludo, ali eto nek me razuveri neko ako grešim ili ako mi se učinilo? Dokazano je upravo suprotno, citalo se o tome iz vise (strucnih) izvora jesi siguran da je tako rekao?
April 6, 20205 yr To je logično, kad neko ima simptome veći je rezervoar zaraze. Bitna je i količina virusa, ne samo kontakt. Virus se multiplikuje kod zaraženog, što teža slika veća količina virusa. Edited April 6, 20205 yr by slow
April 6, 20205 yr Od prvih dana svi pricaju da je razlika izmedju ovoga i sarsa taj sto sars nije prenosen asimptomatski. ne bi se to tako lako rasirilo u suprotnom.
April 6, 20205 yr 8 minutes ago, Caligula said: jesi siguran da je tako rekao? Pa nisam iskreno, skoro sam siguran da je tako nešto smandrljao, zato mi se i učinilo čudno.
April 6, 20205 yr nije da skroz nema smisla, svakako ce teze preneti bolest neko ko se ne preznojava i ne slini i ne kaslje, ali takve pausalne izjave bas i ne doprinose izgradnji nekakvog poverenja. isti covek je doduse tvrdio i da je dokazano da deca ne prenose.
April 6, 20205 yr 6 minutes ago, Tsai said: ali od asimptomaticnih ljudi ne beze E sad je zanimljivo pitanje da li su superprenosioci u stvari asimptomatični zbog tog stealth moda ili je tu još nešto upetljano. Edited April 6, 20205 yr by slow