Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 hours ago, cedo said:

neko je postavio slike iz irana

tamo gradom ide kamion i rasprsuje, pretpostavljam dezinfikaciono sredstvo

edit: @variola

Ide i kod nas, narocito po manjim mestima. Svaki gradic ima neku ambijentalnu sluzbu, pa mesaju nesto, pa na kamione ili vatrogansa vozila i udri po glavnim ulicama.

Ovako je u gradicu Carmen, u provinciji Manabi, na ulasku u pijacu:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Je l' mi se učinilo ili je na današnjoj konferenciji Kon rekao, onako autoritativno, da asimptomatični pacijenti ne prenose bolest? Baš onako, ubedljivo, znalački, kao da se radi o 100% dokazanoj činjenici?

Mislim, meni zvuči suludo, ali eto nek me razuveri neko ako grešim ili ako mi se učinilo?

7 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Je l' mi se učinilo ili je na današnjoj konferenciji Kon rekao, onako autoritativno, da asimptomatični pacijenti ne prenose bolest? Baš onako, ubedljivo, znalački, kao da se radi o 100% dokazanoj činjenici?

Mislim, meni zvuči suludo, ali eto nek me razuveri neko ako grešim ili ako mi se učinilo?

Asimptomatični teže prenose bolest, kod njih nošenje maske baš pomaže da ne zaraze okolinu... mislim da je to bilo u pitanju

Edited by slow

Nesto sl8cno je rekao, da teze il manje prenose

Bio sam ubeđen da 3 meseca čitam izveštaje kako baš asimptomatični zaraziše pola planete.

Pa ako ne kasljes i ne kijas logicno da teze prenosis od nekoga ko to radi.

Pa dobro, to stoji, nego mi je bilo jako čudno da čujem tako jasno "oni ne prenose"

16 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Dokazano je upravo suprotno, citalo se o tome iz vise (strucnih) izvora

jesi siguran da je tako rekao?

Rekao je da asimptomatični dosta teže prenose i da pod opremom ne prenose uopšte. 

To je logično, kad neko ima simptome veći je rezervoar zaraze. Bitna je i količina virusa, ne samo kontakt. Virus se multiplikuje kod zaraženog, što teža slika veća količina virusa.

Edited by slow

ali od asimptomaticnih ljudi ne beze

Od prvih dana svi pricaju da je razlika izmedju ovoga i sarsa taj sto sars nije prenosen asimptomatski. ne bi se to tako lako rasirilo u suprotnom.

8 minutes ago, Caligula said:

jesi siguran da je tako rekao?

Pa nisam iskreno, skoro sam siguran da je tako nešto smandrljao, zato mi se i učinilo čudno.

nije da skroz nema smisla, svakako ce teze preneti bolest neko ko se ne preznojava i ne slini i ne kaslje, ali takve pausalne izjave bas i ne doprinose izgradnji nekakvog poverenja.

isti covek je doduse tvrdio i da je dokazano da deca ne prenose. 

6 minutes ago, Tsai said:

ali od asimptomaticnih ljudi ne beze

E sad je zanimljivo pitanje da li su  superprenosioci u stvari asimptomatični zbog tog stealth moda ili je tu još nešto upetljano.

Edited by slow

Background Picker
Customize Layout