Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Author

Treba nam zemlja na slicnoj lokaciji od velikog zarista, slicni broj stanovnika, slican broj testova... sto je moguce naci, posto smo mi specificni.

Hrvatska ima dosta manje gradjana i dosta vise testira... neko je pomenuo Cesku, ali oni su drugi mentalitet... jbg.. nas nivo su Bugari, Madjari... to je nas nivo

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

5 minutes ago, theanswer said:

Umrlo je 8 ljudi. Do pre par dana bilo je oko 220 zaraženih. Od kojih je manje od 100 bilo na bolničkom lečenju. 

Po onim br što je Kon malopre čitao u NS ima 85 zaraženih, u Subotici 16, svi ostali su jednocifreni. 

Je l si siguran u ove podatke? Ne ide mi u glavu da je situacija u Vojvodini toliko bolja u odnosu na ostatak Srbije kada se gleda demografija i broj zarazenih/umrlih.

Mene bi zanimalo kako MZ komentariše ono "bežanje" prof. Krstića neurologa sa Infektivne i njegova želja da se prebaci u Mišović. Pošto je on jelte njihov uposlenik...
Ovo izgleda, političarenje, ali je vrlo bitno sa strane odnosa prema narodu[emoji769]

... Shiit has hit the fan...

6 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

pa nisu poredjenjea glupa, slovenija i hrvaska su krenule pre nas, slovecni i italjiani posecuju jedni druge na dvenoj bazi. obe drzave su potpuno stabilne, mi rastemo. sto se tice bugarske, rumunije i grcke, ovo su procenti:

rumunija - 10% (slcino kao hrvatska btw)

bugarska - 3.4%

Grcka       - 6.8%

Srbija       - 25%

naravno da ces imati veci procenat zarazenih ako imas manje testova, o tome i pricamo. jos uvek ne posotji znacajno povecanje testiranja vec je sve veci broj zarazenih koji se moraju testirati sad i odmah, dnaas je 24.4% zarazenih, to je tacno u dosadasnjem proseku.  

Moje mišljenje je da dok god ne ustalimo br testova na neki potreban nivo od 2000 i to potraje neko vreme, ove brojke su manje više besmislene jer porede babe i žabe. Može se nešto izvući iz njih ali ništa još definitivno. 

Situaciju trenutno posmatram ovako, da nemamo skokove na ovom broju u proseku koji bi nas na onoj krivo doveli da nam se broj udvostručuje na svaka 3 dana ili ne daj bože manje

Taj neurohirurg bi morao promptno da fasuje tvorza, ali pošto znamo u kakvom imaginarijumu živimo, od toga nema ništa.

3 minutes ago, pasha said:

Je l si siguran u ove podatke? Ne ide mi u glavu da je situacija u Vojvodini toliko bolja u odnosu na ostatak Srbije kada se gleda demografija i broj zarazenih/umrlih.

manje gastarbajtera?

3 minutes ago, pasha said:

to su zvanični podaci. 

Slučajevi:
OtcyHVn.png

Smrti:
YHnCweA.png

Ma u Vojvodini, sa izuzetkom NS-a, traje karantin već stolećima.

Posle 8 uveče napolju samo kere i švaleri

Edited by zgembo

Sad već ne znam u čemu je problem da izbace podatke po opštinama na sajtu kad je očigledno da ih imaju, pa makar i ako su zastareli dan, dva.. 

Jesmo li ulubili krivu konačno?

1 minute ago, Apollo Creed said:

Jesmo li ulubili krivu konačno?

onako. za sada deluje kao ona rampa za skejt

8f46d62b8ce673162fe1b1f31ded1d14a83bfc7d

Po tim Vojvođanskim selima sa 2-5 hiljada ljudi će teže da se širi ali ako se proširi biće katastrofa. Tu bukvalno 90% njih koji su mlađi od 40 žive u istoj kući sa roditeljima.

A ti mladi će pre ili kasnije doneti virus iz većih gradova, osim ako ne bude gašenje ekonomskih aktivnosti na minimum minimuma. Dok god ovaj što ima 25-35 ide svako jutro iz Suseka i Gospođinaca u NS da mota kablove to će da se širi relativno brzo i po selima.

3 minutes ago, omiljeni said:

Po tim Vojvođanskim selima sa 2-5 hiljada ljudi će teže da se širi ali ako se proširi biće katastrofa. Tu bukvalno 90% njih koji su mlađi od 40 žive u istoj kući sa roditeljima.

A ti mladi će pre ili kasnije doneti virus iz većih gradova, osim ako ne bude gašenje ekonomskih aktivnosti na minimum minimuma. Dok god ovaj što ima 25-35 ide svako jutro iz Suseka i Gospođinaca u NS da mota kablove to će da se širi relativno brzo i po selima.

Zivi zajedno bas raznih generacija, sad je dosta studenata i povratnika ali opet je manja verovatnoca veceg sirenja cak i ako strada celo selo mogu da zaustave ka drugom, u tih par hiljada isto mozes da izolujes dosta ako se na vreme primeti.Problem su radovi jer tu nema cekanja i imaju dozvole, ako se popusti moze doci do sirenja, ovako mi deluju dosta obavesteni i disciplinovani, ni blizu majmunisanju po gradu, kako god da bude lakse je kontrolisati manju koilicinu.Imamo dva grada da se zaustave, bg i ns, sa svim sto imamo

Moguce je iz fabrike na zurku al izgleda, ako potraje, da ce fabrike polako da zatvaraju

1 minute ago, napadaj said:

Put od Novog Sada je odličan, sređen je pre nekoliko godina, a i beogradski je u dosta dobrom stanju i najveća mana mu je to što ima samo dve trake, a dosta je prometan.

Na brzinu/bezbednost sam i mislio

šta mislite gde će biti najbolje mass orgije na ulicama kad sve ovo prođe?

Background Picker
Customize Layout