April 6, 20205 yr Author Treba nam zemlja na slicnoj lokaciji od velikog zarista, slicni broj stanovnika, slican broj testova... sto je moguce naci, posto smo mi specificni. Hrvatska ima dosta manje gradjana i dosta vise testira... neko je pomenuo Cesku, ali oni su drugi mentalitet... jbg.. nas nivo su Bugari, Madjari... to je nas nivo
April 6, 20205 yr 5 minutes ago, theanswer said: Umrlo je 8 ljudi. Do pre par dana bilo je oko 220 zaraženih. Od kojih je manje od 100 bilo na bolničkom lečenju. Po onim br što je Kon malopre čitao u NS ima 85 zaraženih, u Subotici 16, svi ostali su jednocifreni. Je l si siguran u ove podatke? Ne ide mi u glavu da je situacija u Vojvodini toliko bolja u odnosu na ostatak Srbije kada se gleda demografija i broj zarazenih/umrlih.
April 6, 20205 yr Mene bi zanimalo kako MZ komentariše ono "bežanje" prof. Krstića neurologa sa Infektivne i njegova želja da se prebaci u Mišović. Pošto je on jelte njihov uposlenik...Ovo izgleda, političarenje, ali je vrlo bitno sa strane odnosa prema narodu[emoji769]... Shiit has hit the fan...
April 6, 20205 yr 6 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: pa nisu poredjenjea glupa, slovenija i hrvaska su krenule pre nas, slovecni i italjiani posecuju jedni druge na dvenoj bazi. obe drzave su potpuno stabilne, mi rastemo. sto se tice bugarske, rumunije i grcke, ovo su procenti: rumunija - 10% (slcino kao hrvatska btw) bugarska - 3.4% Grcka - 6.8% Srbija - 25% naravno da ces imati veci procenat zarazenih ako imas manje testova, o tome i pricamo. jos uvek ne posotji znacajno povecanje testiranja vec je sve veci broj zarazenih koji se moraju testirati sad i odmah, dnaas je 24.4% zarazenih, to je tacno u dosadasnjem proseku. Moje mišljenje je da dok god ne ustalimo br testova na neki potreban nivo od 2000 i to potraje neko vreme, ove brojke su manje više besmislene jer porede babe i žabe. Može se nešto izvući iz njih ali ništa još definitivno. Situaciju trenutno posmatram ovako, da nemamo skokove na ovom broju u proseku koji bi nas na onoj krivo doveli da nam se broj udvostručuje na svaka 3 dana ili ne daj bože manje
April 6, 20205 yr Taj neurohirurg bi morao promptno da fasuje tvorza, ali pošto znamo u kakvom imaginarijumu živimo, od toga nema ništa.
April 6, 20205 yr 3 minutes ago, pasha said: Je l si siguran u ove podatke? Ne ide mi u glavu da je situacija u Vojvodini toliko bolja u odnosu na ostatak Srbije kada se gleda demografija i broj zarazenih/umrlih. manje gastarbajtera?
April 6, 20205 yr 3 minutes ago, pasha said: Je l si siguran u ove podatke? Ne ide mi u glavu da je situacija u Vojvodini toliko bolja u odnosu na ostatak Srbije kada se gleda demografija i broj zarazenih/umrlih. to su zvanični podaci.
April 6, 20205 yr Ma u Vojvodini, sa izuzetkom NS-a, traje karantin već stolećima. Posle 8 uveče napolju samo kere i švaleri Edited April 6, 20205 yr by zgembo
April 6, 20205 yr Sad već ne znam u čemu je problem da izbace podatke po opštinama na sajtu kad je očigledno da ih imaju, pa makar i ako su zastareli dan, dva..
April 6, 20205 yr 1 minute ago, Apollo Creed said: Jesmo li ulubili krivu konačno? onako. za sada deluje kao ona rampa za skejt
April 6, 20205 yr Po tim Vojvođanskim selima sa 2-5 hiljada ljudi će teže da se širi ali ako se proširi biće katastrofa. Tu bukvalno 90% njih koji su mlađi od 40 žive u istoj kući sa roditeljima. A ti mladi će pre ili kasnije doneti virus iz većih gradova, osim ako ne bude gašenje ekonomskih aktivnosti na minimum minimuma. Dok god ovaj što ima 25-35 ide svako jutro iz Suseka i Gospođinaca u NS da mota kablove to će da se širi relativno brzo i po selima.
April 6, 20205 yr 3 minutes ago, omiljeni said: Po tim Vojvođanskim selima sa 2-5 hiljada ljudi će teže da se širi ali ako se proširi biće katastrofa. Tu bukvalno 90% njih koji su mlađi od 40 žive u istoj kući sa roditeljima. A ti mladi će pre ili kasnije doneti virus iz većih gradova, osim ako ne bude gašenje ekonomskih aktivnosti na minimum minimuma. Dok god ovaj što ima 25-35 ide svako jutro iz Suseka i Gospođinaca u NS da mota kablove to će da se širi relativno brzo i po selima. Zivi zajedno bas raznih generacija, sad je dosta studenata i povratnika ali opet je manja verovatnoca veceg sirenja cak i ako strada celo selo mogu da zaustave ka drugom, u tih par hiljada isto mozes da izolujes dosta ako se na vreme primeti.Problem su radovi jer tu nema cekanja i imaju dozvole, ako se popusti moze doci do sirenja, ovako mi deluju dosta obavesteni i disciplinovani, ni blizu majmunisanju po gradu, kako god da bude lakse je kontrolisati manju koilicinu.Imamo dva grada da se zaustave, bg i ns, sa svim sto imamo Moguce je iz fabrike na zurku al izgleda, ako potraje, da ce fabrike polako da zatvaraju 1 minute ago, napadaj said: Put od Novog Sada je odličan, sređen je pre nekoliko godina, a i beogradski je u dosta dobrom stanju i najveća mana mu je to što ima samo dve trake, a dosta je prometan. Na brzinu/bezbednost sam i mislio