Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

4 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Apsolutne brojke su nebitne, zanima me samo procenat zarazenih u odnosu na broj testiranih. Kad ti uspemo da padnemo ispod 10% to ce biti znacajan pomak. 

e jbg sad

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Pre neki dan je bilo 670 testova, danas ipak blizu 1,200. Čini mi se da se popravlja situacija što se toga tiče. To je bila moja opaska. I to će sada biti važno da povećavaju, jer su konci izgubljeni.

cenim da hrvatska i slovenija zajedno nisu imale 5 dana kada je broj zarazenih presao 10%, mi smo imali dan gde smo imali preko 40% pozitivnih testova, to su sulude brojke. 

5 hours ago, Djuro said:

kad bolje razmislis, mozda i nije bila vrteska nego hoklica na terasi hm?  

Nema sanse, na hoklicama samo drzimo cokanjce i pikslu

5 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

cenim da hrvatska i slovenija zajedno nisu imale 5 dana kada je broj zarazenih presao 10%, mi smo imali dan gde smo imali preko 40% pozitivnih testova, to su sulude brojke. 

kao prvo ne vidim otkud poređenje sa slovenijom, pa i sa hrvatskom. možemo da se poredimo i sa rumunijom, grčkom i bugarskom recimo. poređenja su glupa btw kad nijedna situacija nije ista niti su svi na istom stadijumu epidemije. treba porediti na kraju.

drugo, ako ćeš da imaš manje testova ko mi onda je normalno da imaš veći procenat zaraženih jer se ne testiraju ljudi random, to znaš. 

poenta jeste da treba da imamo više testiranja, i to bar duplo od ove cifre sad, znači nekih 2k testova na dan mislim da bi bilo korektno. evo ti hrvatska imali su 640 testova za 24h poslednja. ili je tamo sve već prošlo pa nema više potrebe?

ono što želim da kažem na kraju je da danađnje brojke nisu strašne kad se gleda trend. ne pričam o jednom danu nego o poslednjih 3,4,5. znači brojka je tu negde do 300 ili malo preko a br testova ide u proseku na više. 

sve ovo pod usklovom da smo zaista sad ušli u najgoru nedelju, dve. ako je ovo tek najava onoga što nas čeka za 2,3 nedelje onda je baš loše. al eto, nadamo se da nije

Edited by theanswer

51 minutes ago, dùda said:

Džaba se ti trudiš.

Na ovom forumu je pitanje prestiža da se malo pljucne  po Rusima :D.

Dobro, jeste delovalo smešno da su došli da dezinfikuju. Ali @lo zingaro je objasnio. Elem, poenta je da će stanje, ako se naši nastave isto ponašati, kroz 5 minuta, ili dan dva, biti isto kao i pre te dezinfekcije, a Rusi nisu stalno tu. Evo i par fotki. Jel ovako nešto korišćeno i u Italiji?

t7A3hMh.jpg
Tf2CacB.jpg
ipIopmB.jpg

Edited by variola

Imam utisak da Hrvatska drži epidemioloških situaciju pod kontrolom. I oni su konzervativni što se tiče testiranja, idu na hvatanje veza i izolaciju. Imali su iskakanja, oni turisti iz Turske i žurka u Istri, ali su brzo reagovalo i pohvatali konce. 

Svim tim zemljama je bitno da iskontrolišu uskrs. Ako do prvog maja ostanu ovi trendovi, u maju će doći do normalizacije situacije.

10 minutes ago, theanswer said:

hrvatska imali su 640 testova za 24h poslednja

617. Ali svega 40 novozaraženih tj. 6,5% pozitivnih među testiranima. U piku su imali 96 novozaraženih i tog dana je bilo 14,4% pozitivnih među testiranima.

https://www.koronavirus.hr/najnovije/ukupno-dosad-1222-osobe-zarazene-koronavirusom/35

https://www.koronavirus.hr/

https://vijesti.hrt.hr/598750/stozer-o-koronavirusu-u-14-sati

Edited by vememah

5 minutes ago, theanswer said:

sve ovo pod usklovom da smo zaista sad ušli u najgoru nedelju, dve. ako je ovo tek najava onoga što nas čeka za 2,3 nedelje onda je baš loše. al eto, nadamo se da nije

meni neće biti jasno ako ovo podivlja pored svih ograničenja koja traju 4. nedelju

Ima li podataka za Vojvodinu zarazeni/umrli?

btw, po meni ima smisla poređenje sa hrvatskom, obzirom da smo se pratili u stopu jedan duži vremenski period

Edited by Ravanelli

4 minutes ago, Ravanelli said:

meni neće biti jasno ako ovo podivlja pored svih ograničenja koja traju 4. nedelju

Ako podivlja onda ćemo znati da su jedine mere koje kod nas mogu da se koriste kineski lockdown i ništa više. 

A za hrvate ima smisla u tom smislu, al po stepenu razvoja države bih rekao da treva sa nekim drugim ipak već da se poredimo ako baš mora

Edited by theanswer

1 minute ago, theanswer said:

kao prvo ne vidim otkud poređenje sa slovenijom, pa i sa hrvatskom. možemo da se poredimo i sa rumunijom, grčkom i bugarskom recimo. poređenja su glupa btw kad nijedna situacija nije ista niti su svi na istom stadijumu epidemije. treba porediti na kraju.

drugo, ako ćeš da imaš manje testova ko mi onda je normalno da imaš veći procenat zaraženih jer se ne testiraju ljudi random, to znaš. 

poenta jeste da treba da imamo više testiranja, i to bar duplo od ove cifre sad, znači nekih 2k testova na dan mislim da bi bilo korektno. evo ti hrvatska imali su 640 testova za 24h poslednja. ili je tamo sve već prošlo pa nema više potrebe?

pa nisu poredjenjea glupa, slovenija i hrvaska su krenule pre nas, slovecni i italjiani posecuju jedni druge na dvenoj bazi. obe drzave su potpuno stabilne, mi rastemo. sto se tice bugarske, rumunije i grcke, ovo su procenti:

rumunija - 10% (slcino kao hrvatska btw)

bugarska - 3.4%

Grcka       - 6.8%

Srbija       - 25%

naravno da ces imati veci procenat zarazenih ako imas manje testova, o tome i pricamo. jos uvek ne posotji znacajno povecanje testiranja vec je sve veci broj zarazenih koji se moraju testirati sad i odmah, dnaas je 24.4% zarazenih, to je tacno u dosadasnjem proseku.  

2 minutes ago, pasha said:

Ima li podataka za Vojvodinu zarazeni/umrli?

Umrlo je 8 ljudi. Do pre par dana bilo je oko 220 zaraženih. Od kojih je manje od 100 bilo na bolničkom lečenju. 

Po onim br što je Kon malopre čitao u NS ima 85 zaraženih, u Subotici 16, svi ostali su jednocifreni. 

1 minute ago, Ravanelli said:

btw, po meni ima smisla poređenje sa hrvatskom, obzirom da smo se pratili u stopu jedan duži vremenski period

samo sto su oni dosta ranije krenuli

i meni su ta poredjenja glupa. nismo mi hrvati i slovenci vezani pupcanom vrpcom ako smo bili ista drzava. potpuno isto je da se poredimo sa bilo kojom evropskom drzavom, osim iz nekih patkometrijkih pobuda ili zarad nerviranja vucica. 

Background Picker
Customize Layout