Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Od početka pandemije na teritoriji Rasinskog okruga je do 05. aprila do 15 sati, kod 79 osoba pozitivan rezultat na covid 19. Još 25 uzoraka briseva poslata su na testiranje u Veterinarski institut Kraljevo. Trenutno 51 osoba leži na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac. Izvor TvPlus.

Koliko znam ukupno je troje preminulih ( Jedan iz Kš i dvoje iz Varvarina)

Mogao je i ovde neki respirator da stigne...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

39 minutes ago, lo zingaro said:

Gresis, oni su ozbiljno i strucno opremljeni za to. U Bergamu su dezinfikovali gomilu starackih domova i sl institucija koje ovdasnje snage nisu bile u stanju.

Mogu zamisliti u kakvom je tek stanju srpska ABHO ako i dalje postoji.

Bioloska dezinfekcija je ozbiljna stvar.

ABHO postoji ali ne u onoj meri kao u JNA i VJ, pa cak i kasnije u VSCG. Tad je svaki bataljon imao pratecu cetu ABHO,danas ima samo jedan bataljon  ABHO u Krsuevcu. 

Edited by Bambula

30 minutes ago, lo zingaro said:

Rec ozbiljno ne moze nikako da se ubaci u bilo koji kontekst mera i delovanja radikalske vlade. 
Osim toga govorim specificno o jedinicama ABHO. Ja sam igrom slucaja bivsi JNA pripadnik te jedinice iz 80ih i znam kakva je to smejurija I tada bila.

Naravno da nam je vlast diletantska ali više sam računao na "ozbiljnost" lekara (upravnika). Mislim, da su efekti loše dezinfekcije toliki onda bi verovatno do sada imali ko zna koliko zatvorenih bolnica? Takođe, ako virus opstaje duže i lako se kupi sa tla, većina i dalje ne ostavlja obuću na ulasku u stan/kuću? Ali sve to na stranu, koliko traju efekti ove "ruske" dezinfekcije, jer oni odmah odoše?

19 minutes ago, slow said:

svi smo virusolozi :covid19:

Čitao i ja nešto oko vlažnosti, taj  doktor je govorio da je vlažnost bitna jer ako je suva sluznica nosa onda je virusu otvoren put za prodiranje u organizam, prva brana imunog sistema je onda onesposobljena.

Viša temperatura i vlažnost usporavaju viruse, postaju manje zarazni i pokretljivi, samo je pitanje kolika je ta temperatura i vlažnost. Granica za covid-19 kada on crkava je 57 stepeni celzijusa. Pitanje je samo kako će se on ponašati u opsegu od 30 do 40 stepeni, koliko će usporiti i koliko će biti zarazan. Najviše mu pogoduju niske temperature i niska vlažnost, tada podivlja.

Tako je.Vec je pisano hiljadu puta da veca vlaznost ne pogoduje sirenu virusa.Stvar je logocna , kad je vazduh pun vlage ista se lepi za prilicno velik virus korone i on pada na tlo.Simple.Temperatura vazduha kao takva ne igra ulogu vec je logican sled da sto je veca temperarura vazduha vece je i UV zracenje zbog obilja sunca 

Edited by Haralampije

1 minute ago, variola said:

Naravno da nam je vlast diletantska ali više sam računao na "ozbiljnost" lekara (upravnika). Mislim, da su efekti loše dezinfekcije toliki onda bi verovatno do sada imali ko zna koliko zatvorenih bolnica? Takođe, ako virus opstaje duže i lako se kupi sa tla, većina i dalje ne ostavlja obuću na ulasku u stan/kuću? Ali sve to na stranu, koliko traju efekti ove "ruske" dezinfekcije, jer oni odmah odoše?

Pa ozbiljnost smo videli u slucajevima gde su upravnici zabranjivali osoblju da koriste zastitnu opremu. A efekat bilo koje dezinfekcije, ruske ili ne traje toliko koliko se vrsi preventiva pri ulasku u ciste prostorije. Ako ne kontrolises na odgovarajuci nacin ulaske moze da traje i krace od 5 minuta.

19 minutes ago, lo zingaro said:

Ja sam sluzio u Tuzli i tamo je bio samo jedan kamion cisterna. Znam da je Krusevac bio ozbiljniji centar ali sve je to smesno u odnosu na ovo sto sam video kod rusa koji su dosli u Italiju.

Naravno da je ovo novija tehnologija i novija vozila, ali i ono što smo imali ranije je bilo funkcionalno (provereno u praksi). To i nije nikakva rocket science na kraju krajeva.

13 minutes ago, Bambula said:

ABHO postoji ali ne u onoj meri kao u JNA i VJ, pa cak i kasnije u VSCG. Tad je svaki bataljon imao pratecu cetu ABHO,danas ima samo jedan bataljon  ABHO u Krsuevcu. 

Pa taj bataljon valjda ima i dalje određen broj kamiona cisterni namenjinih za dekontaminaciju zemljišta, ne vidim razloga da se makar to ne pusti u upotrebu.

Just now, Dankan Ajdaho said:

Naravno da je ovo novija tehnologija i novija vozila, ali i ono što smo imali ranije je bilo funkcionalno (provereno u praksi). To i nije nikakva rocket science na kraju krajeva.

Pa taj bataljon valjda ima i dalje određen broj kamiona cisterni namenjinih za dekontaminaciju zemljišta, ne vidim razloga da se makar to ne pusti u upotrebu.

Ta jedinica bi trebalo da je na granici. Ako nije cela zarazena do sada.

Vise nema KZM?

3 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ne moze sa jednim bataljonom da se funkiconise, a i sto kaze pasha verovatno su vec negde na zadatku. 

Mada kruzi prica za vojsku koja nije nikako dobra, ali posto je rekla kazala da ne pricamo o tome. 

Edited by Bambula

Just now, pasha said:

Vise nema KZM?

ima, ali ko zna zašto kasne

Just now, renne said:

ima, ali ko zna zašto kasne

Smisljaju brojke i lazi.

Evo ih.

1192 testirasns 292 nova

1192 testiranih / 292 zaraženih

7 novim smrthih

Background Picker