Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

2 hours ago, bejzbolka said:

Kaze vodja kineskog tima u Srbiji da ovaj virus umire tek na 56 stepeni. Tako da ona teza o toplom vremenu otpada.

Gde je to globalno zagrevanje kad nam je najvise potrebno?:dry:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

30 minutes ago, dillinger said:

Da li je tačno da virusu pogoduje visoka vlažnost?

Ekvador kao i Jugostočna Azija vrlo vlažna su područja, imaju stalno iznad 65-70%

Will Coronavirus Pandemic Diminish by Summer?

Suma sumarum: Mož' da bidne, al' ne mora da znači. 

Edited by zgembo

1 hour ago, Vila Šindivila said:

Можда је добро као илустрација мешавине шарлатанства и очигледне психозе. И у овом видеу човек тврди да пробиотици пружају пуну заштиту од вируса корона.

I na kraju je još izgleda za darvinizam.

Ko preživi itd :ph34r:

Kao, neće biti vakcine jer virus mutira ali stanovništvo treba da se prokuži da bi virus nestao :blink:.

Pa jbt svi smo ovde već toliko naučili da shvatimo na keca da je ovo dvoje totalna kontradikcija.

Nisam siguran da toplo vreme ne znači baš ništa, u Indiji s njihovom gustinom populacije i nedostatkom bilo kakvog distanciranja do sad bi bilo par miliona slučajeva, a ne samo par hiljada. Ili je možda do začina. :P

Naravno da nije pitanje na koliko stepeni virus potpuno ugiba, nego da je pri višim temperaturama teže da se prenosi, mada nikada nije ni bila toliko priča o nekoj cifri temperaturnoj nego o tome da UV zraci igraju ulogu. E sad, videćemo. Ali nije niko rekao da virus ne može da opstane na temperaturi od 30 stepeni. 

3 minutes ago, Time Crisis said:

Nisam siguran da toplo vreme ne znači baš ništa, u Indiji s njihovom gustinom populacije i nedostatkom bilo kakvog distanciranja do sad bi bilo par miliona slučajeva, a ne samo par hiljada. Ili je možda do začina. :P

Ili do nedovoljnog testiranja? 

9 minutes ago, theanswer said:

Ali nije niko rekao da virus ne može da opstane na temperaturi od 30 stepeni. 

Meni je ovo misterija da neko kaže ako je telesna temperatura 36-37.

Došli Rusi i Kinezi kod nas. Dezinfikovali, snimili stanje, zadovoljni, biće i pomoći neke.

Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valjevo i odmah su počeli sa dezinfekcijom Opšte bolnice Valjevo. Planirano je da se najpre spolja i iznutra dezinifukuju zdravstvene ustanove u našem gradu, objavljeno je na sajtu grada Valjeva. 

Opštu bolnicu Valjevo danas je posetila i delegacija kineskih stručnjaka. "Na sastanku sa članovima tima Opšte bolnice Valjevo, kineski stručnjaci su detaljno upućeni u niz mera i procedura koje je ustanova uspostavila od početka borbe sa Korona virusom. Kineski stručnjaci su konstatovali da mogu biti zadovoljni svim preduzetim merama koje je uspostavio i sprovodi Tim Opšte bolnice Valjevo, a svakako će svojim iskustvom i znanjem biti na raspolaganju u predstojećim danima. Tim eksperata iz Kine je nakon sastanka obišao Opštu bolnicu Valjevo i uverio se u sprovođenje svih epidemioloških mera", saopštila je PR služba Opšte bolnice.

Na sajtu Grada objavljeno je da su ruski medicinski eksperti boravili juče u Valjevu, kako bi "analizirali medicinske kapacitete i upoznali se sa zdravstvenim sistemom u našem gradu, s ciljem pružanja medicinske i tehničke pomoći, koja je stigla iz Rusije u Srbiju, kako bi se obuzdalo širenje Korona virusa".

"Ono što je možda i najbitnije i o čemu smo razgovarali jeste jedan pokretni rendgen, što se verovatno i nalazi u ovoj donaciji koja je stigla iz Ruske Federacije i koji bi bio od izuzetne pomoći kada  je u pitanju dijagnostika u samoj Kovid ambulanti u Novom naselju", izjavio je Gvozdneović svojim novinarima i za sajt Grada.

Dalje piše da su se medicinari iz Rusije interesovali za kapacitete Opšte bolnice u Valjevu. "Ono što ih je najviše zanimalo su kapaciteti Infektivnog odeljenja i onih koji mogu biti stavljeni na raspolaganje u najkraćem roku, broj respiratora", objavljeno je na sajtu Grada nakon jučerašnjih razgovora gostiju iz Rusije i komandanta Štaba Valjeva.

ova ruska pomoć u dezinfekciji mi je vic decenije

56 minutes ago, dillinger said:

Da li je tačno da virusu pogoduje visoka vlažnost?

Ekvador kao i Jugostočna Azija vrlo vlažna su područja, imaju stalno iznad 65-70%

evo ja ću da ti objasnim kao virusolog početnik :lol:

slušala sam virusologa iz hrvatske kako je objašnjavao oko vlažnosti vazduha i na osnovu toga sam zaključila da je to objašnjenje izazvalo ovu nedoumicu da li će se na toplijem vremenu povući virus. naime, rekao je da je u kini rađena studija o tome koliko virusu pogoduje vlažnost vazduha. kada bi se u prostoriji povećala vlažnost za 20%, virus se razmnožavao dvostruko sporije. dakle, ne pogoduje mu. doktor je objasnio i zbog čega će se usporiti širenje sa dolaskom toplog vremena - sada grejemo i u sobama nam je suv vazduh, zbog toga treba često vetriti i staviti vodu na radijatore...

kada smo prvi put videli kako se uređuje hala u njujorku za privremenu bolnicu, pored svakog kreveta je stajao neki mali aparat, kao ketler... a to je ustvari bio nekakav isparivač ili ne znam kako se to zove, uglavnom nešto za povećanje vlage u vazduhu.

mislim da se sve to odnosi na virus koji je već u čoveku, pa sporije napreduje i tako organizam ima više vremena da se izbori.

40 novih slucajeva u Hr, na 600 i kusur novih testiranih.

Poslano sa mog SM-J610FN koristeći Tapatalk

7 minutes ago, morgana said:

ova ruska pomoć u dezinfekciji mi je vic decenije

+1. 

razumem stručnjake iz Kine, ali da nismo mogli da uradimo dezinfekciju bez Rusa je stvarno za neverovati. 

22 minutes ago, Tsai said:

Ili do nedovoljnog testiranja? 

Mozda je do testiranja, ali bi se veliki broj zarazenih ipak video po broju umrlih. Mozda je i tu slabija evidencija, ali o tome mozemo samo da nagadjamo. No, jasno je da mora dosta da se skroluje na worldometers da bi se doslo do podsaharskih zemalja.

7 minutes ago, Babu Bhatt said:

40 novih slucajeva u Hr, na 600 i kusur novih testiranih.

Poslano sa mog SM-J610FN koristeći Tapatalk

whoa! svaka čast!

2 minutes ago, Lezilebovich said:

+1. 

razumem stručnjake iz Kine, ali da nismo mogli da uradimo dezinfekciju bez Rusa je stvarno za neverovati. 

Verovatno (valjda) je i rađena, ali eto, da nisu dolazili džabe. + ima li stvarno nekog efekta ova spoljna dezinfekcija?

Background Picker
Customize Layout