Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 minute ago, maheem said:

Razumem teoriju, ne razumem praksu. Imas zarazene ljude sa simptomima, blagim ili teskim, imas zarazene ljude bez simptoma, imas ljude bez virusa. Sa teskim simptomima testiras njihove kontakte. A sta ces sa svim ostalima? Ok, super bi bilo da testiras i kontakte ljudi sa blagim simptomima, mada tu ne vidim poentu jer smo ionako u izolaciji pa se virus nece siriti na ulici. Ali i to mi deluje prilicno nadrealno ne samo za nasu jadnu zemlju gde nemas pandure i vojsku da opominju ljude na ulici nego i za sve zemlje sveta. 

Testirati sve koji idu na posao? Ima li to smisla?

Nasi su sjebali na pocetku zestoko, nisu iskontrolisali narod, napravise cirkus a vi sad histerisete sto nema testiranja. Nek pocnu da testiraju za mesec dana tad ce nam biti bitna statistika za izlazak iz svega ovoga. Cudi me sto nismo isli na krdo strategiju, nema bolje marve na svetu za to

Mislim da nema, a i nema toliko testova.

Praksu u srbiji ne razumem ni ja. Govorim kako bih ja radio i sta je najracionalnije (a tako i rade u makedoniji). Kada bih imao vise resursa testirao bih i vise, pa i nasumicno.

Ono sto se mora testirati su ljudi sa simptomima, i ako moze svi kontakti.

U makedoniji je bilo bar dva slucaja da je za zivota test bio negativan a postmortem pozitivan. Do cega je to bilo, nisam uhvatio ... ali sam citao i da testovi imaju odredjeni sttepen preciznosti (ima ih i koji grese).

Ne mislim da je test odlucujuci u ovoj borbi ... moze da pomogne, ako ga ima. Odlucujuca je svest ljudi.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

skoro nisam proveo bolje dan, odkad sam ustao pa do malopre sam napolju, klinac je naucio da vozi bajs, ja sam provozao par km, udarao u dzak, igrao basket...tj sutirao na kos, vrteo se na vrtesci.... i sve to u svom dvoristu

zaboravio sam da spomenem dzoint na vrtesci

4 minutes ago, KNKNPNKN said:

zaboravio sam da spomenem dzoint na vrtesci

zlikovče!

4 minutes ago, slepa živana said:

zlikovče!

ali nisam zgazio jeza!! a mogao sam!

11 minutes ago, KNKNPNKN said:

skoro nisam proveo bolje dan, odkad sam ustao pa do malopre sam napolju, klinac je naucio da vozi bajs, ja sam provozao par km, udarao u dzak, igrao basket...tj sutirao na kos, vrteo se na vrtesci.... i sve to u svom dvoristu

kazi, fala korono :) 

17 minutes ago, KNKNPNKN said:

Intenzivno te mrzim.:D

8 hours ago, van_Dyke said:

Pa barem znamo da ne strajkuju gladju...

6 hours ago, Filozof manijak said:

Info iz druge ruke, izvor: zaposleni u borskoj bolnici:

- u Boru se stvara novo žarište, prvo je bilo dvoje registrovanih, zatim 6, pa 10+. Svi su izolovani u bolnici, ali ne jure bliske kontakte, tj.ne znaju svima vektor. Strahuju da u gradu ima mnogo više zaraženi i da nemaju kontrolu.

Jedan od zaraženih je i direktor JKP 3.Oktobar, kojeg je je zarazio prijatelj policajac, koji se zarazio u Istanbulu dok je bio na nekoj sindikalno-policijskoj ekskurziji sredinom marta. Mislm da je @Dankan Ajdaho pominjao ranije tu ekskurziju.

Tako je. S tim što su trebali da putuju u Toskanu,  a onda su im neposredno pre polaska (13.03.) promenili destinaciju na Istambul.

PS

Pa su ih onda nekolko dana po povratku uputili u kućni karantin, prvo na 14, a onda na 28 dana. 

Privilegovane zaražene osobe na svoju ruku menjaju bolnice kako im se ćefne ugrožavajući druge, videćmo hoće li biti ikakvih posledica.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović potvrdio je večeras da je doktor Miodrag Rakić, oboleo od virusa Covid-19, samovoljno napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

On je gostujući na tv Prva rekao da je Klinika postupila po zakonu i odmah njegov nestanak prijavila policiji.

- Kada se neko smesti u bolnicu, lekari preuzimaju brigu o njemu. Kada ode iz bolnice bez otpusne liste mi prijavljujemo policiji - rekao je Stevanović i dodao da je akademik Rakić do sada jedini pacijent oboleo od korona virusa koji je napustio bolnicu.

Stevanović je dodao i da je zakonom zagarantovano da pacijent ima pravo da bira instituciju u kojoj će da se leči, "shodno njenim kapacitetima", ali ne u ovakvim situacijama.

- U okolnostima kada imate veliki priliv bolesnika i kada bolest napreduje, velika je neodgovornost menjati bolnicu, pre svega prema samom sebi - rekao je Stevanović.

Akademik Rakić je, prema pisanju medija iz Infektivne klinike otišao, na svoju ruku, u bolnicu dr Dragiša Mišović.

telegraf.rs/vesti/srbija/3174716-stevanovic-akademik-rakic-napustio-infektivnu-kliniku-bez-otpusne-liste-zvali-smo-policiju

Ugledni beogradski neurohirurg i načelnik jednog od odeljenja Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, Miodrag Rakić, koji je pozitivan na korona virus, navodno je samovoljno napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde je bio na lečenju, preneli su pojedini beogradski mediji.

Kako su preneli mediji, oko 20 časova jedan od lekara sa Infektivne je primetio da Rakića nema u krevetu. Taj lekar je zatražio od medicinskog osoblja da proveri gde je Rakić, međutim, kako ga niko nije pronašao na celom odeljenju, o svemu je obaveštena policija. Pošto je prijavljen nestanak pacijenta, navodno je raspisana potraga koja je potrajala celu noć.

Profesor Rakić je pronađen navodno tek ujutru ispred svog doma, a on je navodno objasnio da je u dogovoru sa svojim lekarom rešio da bude smešten u KBC Dragiša MIšović.

Kako je rekao doktor Rakić za Telegraf.rs o svojem mišljenju i namerama prvo je obavestio sve relevantne.

- Ja nigde ne bežim. O svojem mišljenju i namerama prvo sam obavestio sve relevantne, što u direktnom razgovoru, što telefonski. A na onakve bljuvotine, u ovom momentu, ne bih odgovarao - rekao je Rakić misleći na navode da je pobegao sa Infektivne klinike.

- Trenutno sam u fazi lečenja i potpuno dobro se osećam - rekao je doktor za Telegraf.rs.

telegraf.rs/vesti/srbija/3174005-oglasio-se-navodno-odbegli-neurohirurg-miodrag-rakic-koji-je-zarazen-koronom-ja-nigde-ne-bezim

teska sramota

kako ljudi mogu tako samozivi da budu?!

Edited by mustang

• Author

Pa on je prof dr nacelnik medicinar... nece on sa plebsom da se leci

Mogu samo da pretpostavim koliko se taj "usluga" naucinio u karijeri i koliko duznika ima..zato i utripuje da je Bog. Coveka da ubije, isto bi se ponasao.

Background Picker
Customize Layout