Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

3 minutes ago, maheem said:

Je l ima neko link gde je objašnjen značaj testiranja? Il može ukratko da objasni?

Ima dosta da se procita o tome, ali ukratko - testiranje je bitno zbot targetiranja i suzavanja epidemije. Sto vise ljudi zna da je zarazeno, manje ce se kretati, ili ce biti spreceni da se krecu. Cuvace svoje porodice od sebe.

Tako su Kinezi savladali epidemiju, i to je jedini nacin.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

37 minutes ago, steins said:

Napisah juče šta se priča po čaršiji :unsure:

Ponovi,ako te ne mrzi za nas koji nismo procitali.

Just now, maheem said:

Je l ima neko link gde je objašnjen značaj testiranja? Il može ukratko da objasni?

Znacaj testiranja je u tome da uhvatis sto vise zarazenih ljudi i sklonis ih sa ulice te time smanjis transmisiju.

Po meni, nema smisla testirati nasumicno jer time samo bacas testove (imao sam raspravu sa pbgom o tome), osim u svrhu statistike i teorije. Vaznije je ljude uveriti u potrebu samoizolazije i da se toga pridrzavaju

Idealno bi bilo da imas neograniceno testova, pa testiras non stop :) 

Moraju se izolirati svi kontakti, a testirati koliko ti dozvoljavaju resursi, sto vise.

Sta prica ovaj Kon na Pinku? Ludilo

13 minutes ago, dillinger said:

Kaze Nestorovic na Pinku cekamo da virus predje na juznu hemisferu a NZ i JAR vec po oko 1000 slucajeva. 

Kaze drugi talas svake epidemije uvek slabiji, a drugi talas spanskog gripa pobio desetine miliona. 

Neverovatan lik

Znači, ipak je i on u emisiji? 

1 minute ago, Ravanelli said:

Sta prica ovaj Kon na Pinku? Ludilo

kontrolise stetutm

23 hours ago, steins said:

400k gastosa

Ovaj, u Srbiji je trenutno u samoizolaciji 75 hiljada ljudi, a pre desetak dana bilo ih je 50 hiljada.

Ponovi,ako te ne mrzi za nas koji nismo procitali.

Pa da će Zlatibora da zameni onaj iz Vojvodine.
Nemam pojma koliko je tačno Al ako se takve priče šire sada, plus upadljiv nestanak ministrov iz javnosti.....jmliga

Sent from my iPad using Tapatalk
Just now, steins said:

Pa da će Zlatibora da zameni onaj iz Vojvodine.
Nemam pojma koliko je tačno Al ako se takve priče šire sada, plus upadljiv nestanak ministrov iz javnosti.....jmliga

Ja sam cuo jos pre svegaovoga da ce na njegovu poziciju da zasedne Nesterovic sad jebem li ga,nama se crno pise pa kako god.Verovatno ce se taj neko novi pitati koliko Ti i ja.

Gle ovo: https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1375    
4 od 5 asimptomatski. Herd immunity je mozda vec postignut negde, samo niko to ne zna??

Ne znam šta da ti kažem, ja nešto ne verujem u te asimptomatske slučajeve.
A sve i da ih ima u tom procentu, i dalje smo daleko od tog grupnog imuniteta.
Plus je cela ta teorija o grupnom imunitetu glibava. Što je najgore, trenutno je niko i ne dokazuje, barem ja nisam video neku ozbiljniju studiju u kojoj vade antitela od preživelih

Gle ovo: https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1375    
4 od 5 asimptomatski. Herd immunity je mozda vec postignut negde, samo niko to ne zna??

Ne znam šta da ti kažem, ja nešto ne verujem u te asimptomatske slučajeve.
A sve i da ih ima u tom procentu, i dalje smo daleko od tog grupnog imuniteta.
Plus je cela ta teorija o grupnom imunitetu glibava. Što je najgore, trenutno je niko i ne dokazuje, barem ja nisam video neku ozbiljniju studiju u kojoj vade antitela od preživelih

6 minutes ago, cedo said:

Znacaj testiranja je u tome da uhvatis sto vise zarazenih ljudi i sklonis ih sa ulice te time smanjis transmisiju.

Po meni, nema smisla testirati nasumicno jer time samo bacas testove (imao sam raspravu sa pbgom o tome), osim u svrhu statistike i teorije. Vaznije je ljude uveriti u potrebu samoizolazije i da se toga pridrzavaju

Idealno bi bilo da imas neograniceno testova, pa testiras non stop :) 

Moraju se izolirati svi kontakti, a testirati koliko ti dozvoljavaju resursi, sto vise.

Razumem teoriju, ne razumem praksu. Imas zarazene ljude sa simptomima, blagim ili teskim, imas zarazene ljude bez simptoma, imas ljude bez virusa. Sa teskim simptomima testiras njihove kontakte. A sta ces sa svim ostalima? Ok, super bi bilo da testiras i kontakte ljudi sa blagim simptomima, mada tu ne vidim poentu jer smo ionako u izolaciji pa se virus nece siriti na ulici. Ali i to mi deluje prilicno nadrealno ne samo za nasu jadnu zemlju gde nemas pandure i vojsku da opominju ljude na ulici nego i za sve zemlje sveta. 

Testirati sve koji idu na posao? Ima li to smisla?

Nasi su sjebali na pocetku zestoko, nisu iskontrolisali narod, napravise cirkus a vi sad histerisete sto nema testiranja. Nek pocnu da testiraju za mesec dana tad ce nam biti bitna statistika za izlazak iz svega ovoga. Cudi me sto nismo isli na krdo strategiju, nema bolje marve na svetu za to

14 minutes ago, vememah said:

Ovaj, u Srbiji je trenutno u samoizolaciji 75 hiljada ljudi, a pre desetak dana bilo ih je 50 hiljada.

Ja ne znam ko pije ovu spiku više. Sve i da je 400k ljudi, ko je trebao da ih iskontroliše jbte? 

Ko što gospa buba reče, prihvatljivo bi mi bilo da stručnjaci priznaju kolaps, da kažu da nemaju odgovore i rešenja al da ovi govnari svaljuju svu krivicu na narod me čini besnim koliko god se trudio da iskuliram sve ovo.

Background Picker
Customize Layout