Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Just now, omiljeni said:

Zlatibora i dalje nigde nema?

Previše je normalan bio u ova teška vremena.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

ok je to, to je Darijin default pogled i gestikulacija, bar na ovim konferencijama

5 minutes ago, levi said:

ok je to, to je Darijin default pogled i gestikulacija, bar na ovim konferencijama

Da ne idem sad u dubiozu, nije ga pogledala ni jednom (sem kada mu upute pitanje).

... i ovog puta kada je reagovao na njenu laz, jer covek nije progovorio pet minuta pre i posle toga. Ćutao.

Treba pogledati citav taj deo, ne samo ovaj isecak.

Edited by Caligula

10 minutes ago, omiljeni said:

Zlatibora i dalje nigde nema?

Napisah juče šta se priča po čaršiji :unsure:

Tek sad vidoh onaj cirkus sa rusima na Batajnici.......sa hlebom solju i rukovanjem.....koja gomila debila :D

Edited by steins

12 minutes ago, Caligula said:

@Nesh  evo ti onog videa

ne znam da li si video ovaj snimak, ovde nema kona. niiti se vidi na sta plavusa reaguje - ako reaguje uopste. mozda treba da ga zamislimo? pa da ga branimo sto je uzdisao/izdisao na prihvatljiv nacin. 

a mozda je mogao i da se ne valja u tom blatu? 

ako ovo potraje, postaće crnka

21 minutes ago, ZerrorR said:

:isuse:

Drzava A (2M stanovnika) je napravila 2000 testova.
Drzava B (1M stanovnika) je napravila 1000 testova.

Drzava C (0.5M  stanovnika) je napravila 500 testova.
Ko je vise testirao na milion stanovnika? (Ili je bolje da racunamo po glavi?)

:D matematika teska muka.

18 minutes ago, adam said:

ne znam da li si video ovaj snimak, ovde nema kona. niiti se vidi na sta plavusa reaguje - ako reaguje uopste. mozda treba da ga zamislimo? pa da ga branimo sto je uzdisao/izdisao na prihvatljiv nacin. 

a mozda je mogao i da se ne valja u tom blatu? 

Ko je uopšte taj lik što je to tvitovao? Nemam nalog, pa nisam u toku.

Edited by Anonymous

22 hours ago, steins said:

Nemam pojma. 

Studije kažu izmedju 15 i 25x broj registrovanih slučajeva. Ja se iskreno nadam da je tako, pošto to obara smrtnost. Teza o 400k gastosa od kojih makar 25% ima Covid govori o instant cifri od 100k ljudi koji bi pri R0 od 3 trebalo do sada da zaraze 300k ljudi, plus oni koje ovi drugi inficiraju /sekundarna transmisija/ govori o cifri od 900k ljudi !

Opet, teško mi je da poverujem u veliki broj, jer bi  ti slučajevi  morali da se ovako ili onako vide. Bio sam svedok različith ludovanja za vreme h1n1 tako da sada znam da ništa ne znam :D

Dodatni problem za odredjivanje bilo čega u Srbiji što možeš da se osloniš isključivo na državne podatke a oni ne vrede gotovo ničemu. 

Gle ovo: https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1375    

4 od 5 asimptomatski. Herd immunity je mozda vec postignut negde, samo niko to ne zna??

9 minutes ago, radnik said:

:D matematika teska muka.

nekome matematika, nekome sarkazam, svak ima neku muku.

Kaze Nestorovic na Pinku cekamo da virus predje na juznu hemisferu a NZ i JAR vec po oko 1000 slucajeva. 

Kaze drugi talas svake epidemije uvek slabiji, a drugi talas spanskog gripa pobio desetine miliona. 

Neverovatan lik

Je l ima neko link gde je objašnjen značaj testiranja? Il može ukratko da objasni?

Brnaba: "Uskoro krećemo sa plazma terapijom." 

Edited by variola

Koliko shvatam

Provalis da je neko bolestan on se samoizoluje ili ga izolujes. Testiras onda njegove kontakte, onda isto sa njima. I tako prekines transmisiju

Just now, maheem said:

Je l ima neko link gde je objašnjen značaj testiranja? Il može ukratko da objasni?

Pa značaj testiranja je da ti daje opravu sliku na osnovu koje možeš da donosiš prave odluke... Daje ti uvid u kretanje virusa, lakše se izoluju klasteri, brže se može sprečiti širenje, smanjuje se pritisak na bolnice i bolničko osoblje, jer lakše slučajeve sprečavaš da šire virus i ugrožavaju druge...

To sve ako si noramlana vrlast koja zna šta hoće, ima sredstva i sposobne ljude koji znaju da organizuju... Dakle, nama verovatno ne bi pomoglo ni da testiramo dnevno 20000 duša, jar ne bi znali šta ćemo sa tim...

Background Picker
Customize Layout