Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

11 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

Jasno je to meni ali to pitanje mora da se pokrene na kzs, moraju da se izvedu na cistinu jer ovo sto pricaju je skandal.

Verovatno više ne vide smisao u takvim pitanjima jer su ove KZŠ na nivou sportskih "pokazali smo karakter i ispoštovali dogovor; nemamo šta jedni drugima da zamerimo, protivnik je imao više sreće; nije onaj kome je rečeno već onaj kome je suđeno; ništa preko kolena, hladne glave, jutro pametnije od večeri...". Najgore od svega je što se iz ovoga neće izvesti nikakva pouka i, u slučaju nove krize, proći ćemo ponovo kroz isti cirkus. Kao algoritam za poplave: sve je spremno, kiša pala, reke se izlile, "zašto se to desilo?", "pa nije bilo bedema i nasipa", "a zašto nije bilo?", "da nije pala kiša ne bi ni bilo potrebe za njima, zar ne?" and the beat goes on.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

10 minutes ago, InvisibleLight said:

Mislim da su uvece kon, dkt i brnaba u 21h na pinku. Ko ima zeludac

Ko je dkt?

Ja ne mogu više, prviše sam ih slušao proteklih dana...

Muka mi je od raznih stručnjaka globlano, njihovih analiza i lupetanja, ovu domaću bagru da i ne pominjem.

To mi je neki opšti utisak cele ove situacije, koliko se zapravo malo zna, i koliko su razne prognoze slabo potkrepljene, čista nagadjanja... Ostaje nam samo da sačuvamo zdrav razum i oslonimo se na njega sa ovim što znamo do sad, od saveta struke slaba vajda.

Edited by mraki

Just now, mraki said:

Ko je dkt?

Ja ne mogu više, prviše sam ih slušao proteklih dana...

Muka mi je bukvalno od raznih stručnjaka globlano, njihovih analiza i lupetanja, ovu domaću bagru da i ne pominjem.

To mi je neki opšti utisak cele ove situacije, koliko se zapravo malo zna, i koliko su razne prognoze slabo potkrepljene, čista nagadjanja...

dkt =  darija kisić tepavčević

@mraki

Darija

10 minutes ago, jezovuk said:

Nisam gledao konferencije par dana, al iz ovoga što pišete rekao bih da se (sad i zvanično) uzdamo u 'neće valjda'. Not surprised :sad:

Uzdamo se u socijalno distanciranje, da će ove mere da imaju efekat, da nemamo po 1000 zaraženih na dan, UV zrake itd. Ko i što je bilo jasno od početka, ne vidim da se nešto specijalno promenilo. Pričamo o bolesti za koju nema leka. Najveći problem pod uslovom da se testiranje dovede na neku rekao bih razumnu meru od oko 2000 na dan ostaje ispadanje medicinskih radnika iz stroja. Bilo bi dobro pitati kako je moguće da su se ovi vojnici zarazili u takvom procentu, kako je moguće da nisu imali ili koristili zaštitnu opremu. Ali to je već water under the bridge. Dal zbog toga što znaju kapacitete i slično ali Kon i ekipa jesu od početka išli na testiranje samo kontakata neposrednih i automatskog testiranja svih u bolnicama koji pokažu ozbiljne akutne respiratorne probleme. Sa takvim pristupom imaš malo testova i malo načina da pohvataš sve ove ostale i naravno veći ti je procenat zaraženih među testiranima nego u zemljama koje masovno testiraju. Pretpostavka ovakgov plana je bila da se ljudi samoizuluju. Zašto je neko smatrao da će to baš tako da bude, to je dobro pitanje. Ali, Kinezi kad su došli i rekli da to mora drugačije onda su i ovi naši naizgled promenili mišljenje. Problem je što mi očito nemamo organizaciju na terenu da to sprovedemo u delo pa maltene ni u jednom segmentu. Niti su doktori izgleda obučeni da uzimaju briseve, niti je protokol jasan, niti su laboratorije sposobne da to odrade u pristojnom vremenu, niti je državni aparat sposoban da iskontroliše ove što bi trebalo da budu u izolaciji, niti je narod sposoban da se prihvati činjenice da ostane kući. Zatvore kafiće, oni odu u park. Zatvore parkove, oni odu u šumu. Da zatvore šume, verovatno bi se na Mars lansirali. I sve to kad spojiš imaš ovakvu situaciju. Kapiram da smo već izbegli Španiju i Italiju, što bi realno bilo sramota da nam se desi imajući u vidu 2week notice koji smo dobili. Kapiram da smo izbegli i najbolje države koje ovo rade tipa Sloveniju, što je takođe nikakvo iznenađenje. Eto, tu smo. 

8 minutes ago, Anonymous said:

Imaće o čemu, uvek ostaju Italija, Španija...

Naravno, ali nije to to, sa Hrvatskom se mi "nadgornjavamo" otkad je došao na vlast, tenkovi, avioni, kamioni, investicije nama a ne njima, mi ovakvi na nekoj listi a oni ispod nas... da se Lumumbo ušunja na KZN i pita za broj žrtava u Hrvatskoj, tačno bi ga strefio šlog za govornicom.

Hvala @Lena @Tihajeza

Znači emisija bez Nestorovića? Nemoguće...

Stanje u Srbiji,

36 minutes ago, Goranz said:

Povremeno pišeš kao da si Vudi Alen u "Sleeperu". Sposobnost je poslednja stvar zašto bi ovde neko bio postavljen na funkciju, sve je podređeno odanosti jednom čoveku i samo taj čovek odlučuje. A za njega znamo koliko je sposoban. Očito je da nisu radili nikakvu studiju, simulaciju, "What if?" scenario... prosto su se nadali da će da "protrči" pa koga zakači, zakači. Pretpostavljam da Vučić najviše ludi zbog mogućnosti da će Hrvatska bolje proći od nas i da neće imati o čemu da drobi na konferencijama za štampu tokom leta.

tako je, mislim da zbog toga zestoko pizdi. i sto izgleda nece moci izbore u junu/julu, kao sto je pozeleo. mada, videcemo.

Just now, mraki said:

Hvala @Lena @Tihajeza

Znači emisija bez Nestorovića? Nemoguće...

Pa ta besramna bitanga ce siguno da drzi bok na nekoj drugoj seseljoviziji. Mora sve da se pokrije.

5 minutes ago, Nesh said:

Hm...nesto se ovde ne uklapa...

Ajd, Caligula, da ne trazimo, ako te ne mrzi, opisi kakva je bila reakcija DR. Kisic?

Uzgred, pitam se koju strucnu reakciju Dr Kona treba uzeti kao relevantnu...taj neidentifikovani uzdah ili ovaj besraman preokret i spin, kako je vise forumasa prenelo, da testiranje nije bitno

Govnara ga je pogledala u fazonu "sta uzdises konjino matora, znas sta je shef rekao da pricamo"

Kon ako se otvoreno konfrontira, ostace nam ova naprednjacka dronfulja sa sve ovom vrizurom i svojim epidemioloskim kapacitetom. Iskreno, ne navijam za tu mogucnost.

To sto Kon govori treba kroz te cvikere gledati, tako je od pocetka krize.

7 minutes ago, Goranz said:

Naravno, ali nije to to, sa Hrvatskom se mi "nadgornjavamo" otkad je došao na vlast, tenkovi, avioni, kamioni, investicije nama a ne njima, mi ovakvi na nekoj listi a oni ispod nas... da se Lumumbo ušunja na KZN i pita za broj žrtava u Hrvatskoj, tačno bi ga strefio šlog za govornicom.

apsolutno

Edited by dùda

6 minutes ago, Goranz said:

Pa već je rekao da Hrvati lažiraju broj smrti od korone. Imaju mnogo ne utvrđenih uzroka smrti.

7 minutes ago, theanswer said:

Uzdamo se u socijalno distanciranje, da će ove mere da imaju efekat, da nemamo po 1000 zaraženih na dan, UV zrake itd. Ko i što je bilo jasno od početka, ne vidim da se nešto specijalno promenilo. Pričamo o bolesti za koju nema leka. Najveći problem pod uslovom da se testiranje dovede na neku rekao bih razumnu meru od oko 2000 na dan ostaje ispadanje medicinskih radnika iz stroja. Bilo bi dobro pitati kako je moguće da su se ovi vojnici zarazili u takvom procentu, kako je moguće da nisu imali ili koristili zaštitnu opremu. Ali to je već water under the bridge. Dal zbog toga što znaju kapacitete i slično ali Kon i ekipa jesu od početka išli na testiranje samo kontakata neposrednih i automatskog testiranja svih u bolnicama koji pokažu ozbiljne akutne respiratorne probleme. Sa takvim pristupom imaš malo testova i malo načina da pohvataš sve ove ostale i naravno veći ti je procenat zaraženih među testiranima nego u zemljama koje masovno testiraju. Pretpostavka ovakgov plana je bila da se ljudi samoizuluju. Zašto je neko smatrao da će to baš tako da bude, to je dobro pitanje. Ali, Kinezi kad su došli i rekli da to mora drugačije onda su i ovi naši naizgled promenili mišljenje. Problem je što mi očito nemamo organizaciju na terenu da to sprovedemo u delo pa maltene ni u jednom segmentu. Niti su doktori izgleda obučeni da uzimaju briseve, niti je protokol jasan, niti su laboratorije sposobne da to odrade u pristojnom vremenu, niti je državni aparat sposoban da iskontroliše ove što bi trebalo da budu u izolaciji, niti je narod sposoban da se prihvati činjenice da ostane kući. Zatvore kafiće, oni odu u park. Zatvore parkove, oni odu u šumu. Da zatvore šume, verovatno bi se na Mars lansirali. I sve to kad spojiš imaš ovakvu situaciju. Kapiram da smo već izbegli Španiju i Italiju, što bi realno bilo sramota da nam se desi imajući u vidu 2week notice koji smo dobili. Kapiram da smo izbegli i najbolje države koje ovo rade tipa Sloveniju, što je takođe nikakvo iznenađenje. Eto, tu smo. 

Ja bih rekao da je odlazak u sumu manji problem od nedovoljnog testiranja pa se onda ljudi zaraze najmanje u sumi. Ispada da su hiljade pohrlile u sumu, pa toga nije bilo ni 1941, pa da je suma izvor svih problema.

Koji je procenat onih koji su se zarazili u šumi?

Background Picker
Customize Layout